Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 11/14/2016 in all areas

 1. 14 points
  Οι δηλώσεις δεν έχουν ξεκινήσει, το taxis δεν ξέρουμε ούτε πότε θα ανοίξει ούτε πότε θα κλείσει , δεν ξέρουμε ακόμα τι προβλήματα θα παρουσιάσει εφέτος αλλά ……… αλλά τα παιδιά του taxheaven φροντίζουν πριν από μας για μας το πρωί βγαίνει η εγκύκλιος, το μεσημέρι έχουμε ανάλυση, πίνακες, βοηθήματα το υπουργείο μπορεί να μας ψιλο ή χονδρο γράφει αλλά η επιστημονική ομάδα του site γράφει ακατάπαυστα για μας. έγκαιρα και έγκυρα το να επαναλάβω ότι το taxheaven είναι το καλύτερο site στον λογιστικό και φορολογικό μικρόκοσμο μας θα είναι κάτι κοινότυπο το να πω, να πούμε, Ευχαριστώ είναι λίγο αλλά κάποιες φορές πρέπει να το λέμε ευχαριστούμε πολύ και είμαστε υπερήφανοι που είμαστε μέλη αυτής της οικογένειας
 2. 11 points
  δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι στην υπογραφή της νέας ΠΝΠ (ΦΕΚ Α 75) και όπου υπάρχει αναφορά σε τροποποιήσεις ή συμπληρώσεις στην ΠΝΠ της 11/03 (ΦΕΚ 55) τα παιδιά του taxheaven τις επικαιροποίησαν κιόλας . το Μπράβο είναι λίγο Ευχαριστούμε
 3. 11 points
  καλή χρονιά με υγεία. με καθυστέρηση. η "αναδιάρθρωση" της κεντρικής σελίδας ,είναι για κλάματα. από την πρώτη στιγμή δεν μου άρεσε ,αλλά λέω ας μην γκρινιάζω θα το συνηθίσουμε. Και όμως περάσανε τόσες μέρες ,αλλά η ουσία της πολυδιάσπασης ,του ανακατέματος θεμάτων ,του να μην ξέρεις τι διάβασες και τι σου ξέφυγε υπερέχει κατά πολύ. σχόλια γράφονται ,συζήτηση δεν γίνεται γιατί κανείς δεν ξέρει που μπαίνει και σε τι μπαίνει (κατηγορία εννοώ). ενώ στην προηγούμενη μορφή και 5 μέρες να είχες να μπεις ,πήγαινες στην ροή θεμάτων ,διάβαζες τα άρθρα ,τα σχόλια ,αισθανόσουν ενημερωμένος. δεν θα σας το έγραφα (γιατί νόμιζα ότι ήταν δικός μου προβληματισμός) αλλά σήμερα σε μια συζήτηση με συνάδελφο του λέω διάβαστο στον κόμβο. και μου λέει και αυτός ,έτσι που έγινε δεν μπορώ να το βρω!!!! φτιάξτε τουλάχιστον μια στήλη "ροή θεμάτων" και να βλέπεις 16/01/20 βγήκαν αυτά -άσχετα με το αντικείμενο ότι βγήκε- 17/01/20 αυτά κοκ. να έχει μια σειρά ,τα δε θέματα θα πηγαίνουν στην κατηγορία που ανήκουν. και από όπου θέλει ο καθένας τα διαβάζει. δεν σας άρεσε που το είχατε μια χαρά? έχει η σελίδα αρχή -μέση και τέλος με την σημερινή της μορφή?
 4. 11 points
 5. 9 points
  Λοιπόν, θα το εξομολογηθώ εδώ απλά μήπως φύγουν λίγα γραμμάρια από το απίστευτο βάρος που νιώθω απόψε! Κάναμε (και κάνουμε φυσικά) μεγάλο αγώνα όλο αυτό το διάστημα. Όλοι οι συνάδελφοι εδώ. Όπως και όλοι μας δηλαδή. Χωρίς υπερβολή κάνουμε - δεν πίστευα ότι θα χρησιμοποιήσω κυριολεκτικά αυτόν τον χαρακτηρισμό - "υπεράνθρωπη" προσπάθεια. Με λαθάκια λίγα και μικρά, τα οποία και διορθώσαμε. Χάσαμε κάποιες στιγμές την ψυχραιμία μας. Όλα καλά όμως, την ξαναβρήκαμε. Ωστόσο απόψε το χαστούκι ήταν μεγάλο . Και δυστυχώς το λάθος είναι ανεπανόρθωτο. Ανθρώπινο αλλά ανεπανόρθωτο. Κάναμε πολλές - πάρα πολλές (σχετικό είναι πάντα αυτο) - υποβολές τις "επιστρεπτέας ΙΙ" και τις ολοκληρώσαμε σχεδόν όλες απόψε. Σχεδόν όλες με επιτυχία. Τέσσερις από αυτές όμως είχαν λάθος έσοδα. Παιδαριώδη και ανεπίτρεπτα λάθη. Ανεπανόρθωτα αλλά ανθρώπινα. Λάθη με συνέπειες! Τέσσερις επιχειρήσεις στερήθηκαν από αυτή τη μικρή ανάσα. Εξαιτίας μας! Μικρά τα ποσά και δανεικά, τα στερήθηκαν όμως. Δεν το ξέρουν. Και δεν ξέρω αν είμαι αρκετά "αντρας" (συγγνώμη από τις κυρίες) για να το παραδεχτώ και να το μάθουν. Ίσως τελικα βρω το θάρρος και το ομολογήσω. Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να είμαστε τόσο απροστάτευτοι. Έχουμε εκθέσει τους εαυτούς μας όλον αυτό τον καιρό στον (υποτιθέμενο ή μη) κίνδυνο, την ώρα που οι υπάλληλοι της ΑΑΔΕ ακόμη κρύβονται πίσω από το darknet (aka gov.gr) του Πιτσιλή. Παρακαλάμε για παρατάσεις και αυτοί μας δουλεύουν. Μας δουλεύουν κανονικά! Έχει υπερδιπλασιαστεί η δουλειά μας και το γνωρίζουν. Χρηματοδοτούμε την παραπάνω δουλειά (γιατί όλο αυτό το κόστος δύσκολα μετακυλίεται στον πελάτη). Και αυτό το γνωρίζουν. Χρειαζόμαστε γενναία παράταση για τις δηλώσεις. Και αυτό το γνωρίζουν. Ξοδεύουν ένα σκασμό λεφτά σε site μόδας(!) για την καμπάνια του "μένουμε σπίτι" (και του κώλου τα 9μερα) αλλά δεν μπορούν να υποστούν υστέρηση εσόδων από τις δηλώσεις. Αλήθεια, όταν ξυπνήσουμε από αυτόν τον εφιάλτη και είμαστε τελικά "αρτιμελείς", έχουν σκεφτεί αν στην τελική έχω να χάσω κάτι? ΥΓ. Θα πει τώρα ο Proakis ότι παίζω έτσι το παιχνίδι τους.
 6. 9 points
  Γιάννη, σ ευχαριστούμε θερμά για τα καλά σου λόγια, κι εμείς με τη σειρά μας ευχαριστούμε για τη μακρόχρονη στήριξη των προσπαθειών μας. Επί τη ευκαιρία να ευχαριστήσω και όλους τους συναδέλφους για τη συμπαράσταση και να τονίσω πως μέσα σ αυτόν τον ορυμαγδό των εξελίξεων ενδεχομένως να έχουμε υποπέσει και σε κάποια σφάλματα, άλλωστε κι εμείς άνθρωποι είμαστε που εργαζόμαστε νυχθημερόν λόγω των καταιγιστικών αλλαγών. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω και όλους εκείνους, «φίλους», γνωστούς, αλλά και αγνώστους, που μας βρίζουν, μας ειρωνεύονται, που πετούν σπόντες, κ.λπ. σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συζητήσεις, πηγαδάκια κ.α., γιατί είναι κι αυτός ένας τρόπος για να καταλάβουμε ποιοι είναι τελικά πραγματικά δίπλα μας και ποιοι όχι. Θα πω κλείνοντας πως, πριν κρίνεις, θυμήσου.... Καλή δύναμη σε όλες και όλους.
 7. 9 points
  Εγώ έκανα ώρα να καταλάβω τι μέρα είναι σήμερα. Εχθές δε, αρχισα να αναρωτιέμαι γιατί είναι 7μιση και δεν έχει νυχτώσει! Μένουμε γραφείο!
 8. 9 points
  Θα παίρνεις τα τιμολόγια αγοράς με τις σακούλες στο τρίμηνο ,θα παίρνεις και ότι σακούλες μείνανε αδιάθετες ,θα τις μετράνε στην Δ.Ο.Υ. και ότι λείπει Χ 4 λεπτά. θα σου δίνουν ταυτότητα πληρωμής και μετά τα γνωστά.
 9. 9 points
  Επειδή βλέπω και η κατηγορία "Γιατί πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι" έχει ατονίσει... .... άντε να γράψουμε αυτά που για να γραφούν απαιτούνται μονάχα μερικές ρακές πρώτα Σχεδίαζα πολύ καιρό την δολοφονία του. Δεν είχα να φοβηθώ τίποτα και η θέα του Εισαγγελέα με άφησε ασυγκίνητο. Ήμουν σε δύσκολη θέση μα δεν είχα λυγίσει. - Δεν τον έριξα εγώ στο λιμάνι ! Μόνος του πήρε την απόφαση και πήδηξε. Ήμουν δίπλα του καθισμένος στο παγκάκι και μιλούσαμε - είναι η αλήθεια - σε ένα κλίμα φόρτισης ! Δεν τον έσπρωξα όμως εγώ !! - Ίσως να μην έχετε καταλάβει την κρισιμότητα της κατάστασης κατηγορούμενε. Όσοι περνούσαν από εκεί σας άκουσαν να τον προτρέπεται να φύγει από κοντά σας. Του λέγατε να πέσει στην θάλασσα, να πνιγεί και μόλις ανασηκώθηκε τρομαγμένος εσείς δεν χάσατε την ευκαιρία! Τον σπρώξατε κ Σταματούδη και έπεσε στην θάλασσα. Υπάρχουν μάρτυρες κ Σταματούδη ! Υπάρχουν πέντε μάρτυρες !! Ομολογήστε επιτέλους ! Το δωμάτιο ήταν πολύ ζεστό. Κόλαση μήνα Νοέμβρη… Πως; Χαλάρωσα το πουκάμισο στο λαιμό, μα κείνο μ’ έπνιγε. Οι δικαστές έδωσαν το απαραίτητο χρόνο για να σηκώσω το βλέμμα μου. Ηδονική αναμονή το χρονικό διάστημα εγκλωβισμού του κατηγορούμενου και κατά κανόνα το γευόταν οι δικαστές. Είχα κάνει ότι μπορούσα… Τώρα όμως πια, δεν είχα άλλη επιλογή. Αναστήλωσα το σώμα μου πριν ορθώσω το βλέμμα μου. Έσφιξα τα δόντια μου και με έντονο τόνο ομολόγησα. - Ε ναι λοιπόν ! Σχεδίαζα πολύ καιρό την δολοφονία του. Το ομολογώ ! Μου είχε κάνει την ζωή αφόρητη. Τον είχα πάνω μου όλη την μέρα να με καθοδηγεί σα σκλάβο. Μου επέβαλε τι να κάνω από το χάραμα μέχρι την αυγή, και σαν έγερνα να ξαποστάσω ερχόταν στον δωμάτιο μου και με κατηγορούσε για τα λάθη μου. Δεν είχα ποτέ ησυχία. Μαύρο πράγμα τον έλεγα. Πιστέψτε με !! Μαύρο πράγμα τον έλεγα ! Ήταν θέμα χρόνου να πάρω την απόφαση να τον βγάλω από την μέση. Να τον βγάλω από την ζωή μου. Κατάστρωνα σχέδια τώρα και δύο χρόνια κύριοι δικαστές, ώστε να διαπράξω την δολοφονία υπό ασφαλείς συνθήκες μα εκείνο το βράδυ έσπασα. Δεν άντεξα και μπροστά σε κόσμο πήρα την απόφαση να τον σπρώξω. Γνώριζα πως το μόνο που ήξερε ήταν να κάνει μαύρη την ψυχή των άλλων. Τα καθημερινά ήταν άγνωστα γι΄ αυτόν. Δεν ήξερε να βιδώνει μια λάμπα, δεν ήξερε να δένει τα κορδόνια του, δεν ήξερε να κολυμπά… Μόλις μπήκε ο Νοέμβρης στις φλέβες μου. Άρχισα να παγώνω. Κούμπωσα το πουκάμισο στο λαιμό.. Οι δικαστές χαμογέλασαν χωρίς τούτο να φαίνεται, σύμφωνα με το πρωτόκολλο. Μόνον ο εισαγγελέας έμεινε προβληματισμένος… Έσυρε τις σελίδες μπροστά το πρόσωπο του και έγειρε προς τον πρόεδρο. - Κύριε Πρόεδρε, έχουμε πρόβλημα στην υπόθεση. Ο νεκρός έχει το ίδιο όνομα με τον δολοφόνο. Μέχρι και η ταυτότητα που βρέθηκε πάνω του ήταν ίδια… Σταυρουλάκης Αρτεμ. Κωνσταντίνος Οικονομολόγος Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Θεσ/κης Λογιστής-Φοροτεχνικός Α’ Τάξης E-mail : [email protected] Άρθρο υπ’ αρ. 307/ Κυριακή 26 Νοέμβρη 2017.
 10. 9 points
  Ο Σώρρας
 11. 8 points
  Συγγνώμη που θα το πω ρε συνάδελφοι, αλλά εδώ δεν είναι μια κλασσική περίπτωση του "η ζωή συνεχίζεται". Είμαστε εν μέσω μιας κακής συγκυρίας που σύντομα θα λήξει και θα γίνει μια δυσάρεστη ανάμνηση, ή στα πρόθυρα μιας μαύρης σελίδας στην παγκόσμια ιστορία με ζοφερές προεκτάσεις στην κοινωνική και οικονομική ζωή. Έχουμε δίπλα μας μια χώρα στον πάγο, έναν τεράστιο πληθυσμό και μια γιγάντια οικονομία σε κατάρρευση. Θα καταστραφούμε οικονομικά αν αυτό το πράγμα δεν λήξει σύντομα. Δεν θα έχουμε τουρισμό, δεν θα έχουμε δουλειές, θα είναι όπως το 2012/2015 μπορεί και χειρότερα. Προσωπικά είμαι συγκλονισμένος με όλο αυτό που γίνεται. Και με θυμώνει που πρέπει να ασχολούμαι με όλες αυτές τις μαλακίες. "Κλικάρω ή δεν κλικάρω μισθωτός", δήλωση τετραγωνικών στους δήμους, Α21, ΜΥΦ. Τι κατάντια είναι αυτή ρε πούστη μου. Πάλι κοιτάζουμε μόνο μπροστά από τη μύτη μας. Παύση πληρωμών, στάση εμπορίου θα γίνει την άλλη εβδομάδα όπως πάει το πράγμα. Άδειασε το "ποτάμι" από απογευματινή κίνηση. Τι έγινε ρε γαμώτο? Συγγνώμη για το παραλήρημα, άνοιξα θέμα για να μην το βάλω κάτω από κάποιο άσχετο και παρεξηγηθεί κανείς. Εύχομαι να είναι όλα αυτά ένα κακό όνειρο και να γυρίσουμε γρήγορα στη νιρβάνα του "κλικάρω δεν κλικάρω"...
 12. 8 points
  Αλλαγές από 1-1-2018 Συνημμένο ALLAGES_APO_1_1_2028.doc
 13. 8 points
  και γω παιδιά μόλις πήγα να κάνω αίτηση για τον Νώε και μου βγάζει όλα τα ζώα φιλοξενούμενα ,τι να κάνω?
 14. 8 points
  Εφτασε στο τέλος της και αυτή η εκδρομή..... Επεράσαμ όμορφα, όμορφα, όμορφα... έπεράσαμ όμορφα και τούτη την φορά!!!! Πάμε για άλλα λοιπόν!!!!! Μπάμπη και σε εμάς έλειψες πολύ πολύ πολύ, όπως, και όσοι άλλοι δεν μπορέσατε να είστε αυτήν την φορά μαζί μας (και εύχομαι να μην έχουμε άλλες απουσίες την επόμενη φορά) Εύχομαι στην επόμενη συνάντησή μας, να γνωρίσουμε και άλλους φίλους από εδώ μέσα, για να ζήσετε ότι ζούμε κάθε χρόνο, τα τελευταία 12 χρόνια, να συζητήσετε, να γελάσετε, να συγκινηθείτε, να κλάψετε, να νιώσετε, αυτά που νιώθουμε όλοι εμείς που μαζευόμαστε, κάποιοι πολλά, κάποιοι λιγότερα χρόνια, κάποιοι για πρώτη φορά, σε αυτήν την παρέα, που κάθε χρόνο μεγαλώνει, μεγαλώνει, μεγαλώνει, και που δεν θα σταματήσει ποτέ να ανανεώνεται με νέες φάτσες, με νέα χαμόγελα. Νιώθω πολύ τυχερή, που είμαι μέλος αυτής της παρέας, τελικά. Ευχαριστώ που υπάρχετε στην ζωή μου. Ευχαριστώ που με έχετε στην ζωή σας!
 15. 7 points
  Αυτών των ηρώων! Που μας έκαναν περήφανους αυτό το δύσκολο διάστημα. Που στάθηκαν ακούραστοι, πιστοί στο καθήκον! Εκεί, στο σπίτι με τα σώβρακα. Με τις άδειες ειδικού σκοπού να τους εμποδίζουν να δουλέψουν, ενώ είχαν τόση διάθεση. Και από σήμερα, επιτέλους! Ξυρίστηκαν το πρωί, έκαναν μπάνιο, και βγήκαν στον πραγματικό κόσμο (αυτόν που ζούμε εμείς οι υπόλοιποι). Τους φώναξαν πίσω τα αφεντικά τους. Μπορούν πια να ξεμυτίσουν γιατί άνοιξαν οι πόρτες!! Μπορούμε και εμείς (η πλέμπα) από σήμερα να επισκεφτούμε αυτούς τους υπερ-ανθρώπους και να τους θαυμάσουμε ξανά να δουλεύουν! Αυτοί δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Είναι ημίθεοι! Συγκινούμαι... Ασταδιάλα ρε! Ντροπή της κοινωνίας. Μας βγάλατε την πίστη όλο αυτό το διάστημα. Στον ΕΦΚΑ τουλάχιστον ήταν ξεκάθαροι: EFKA - μένουμε σπίτι
 16. 7 points
  Μεγάλη Τετάρτη θα μας προδώσει ο Πιτσιλής. Μεγάλη Πέμπτη θα μας σταυρώσουν οι πελάτες.
 17. 7 points
  Κι εγώ, με τον σχεδόν 4χρονο γιο μου, κάθε φορά που παίρνει κάποιος πελάτης τηλέφωνο να με ρωτάει "μπαμπά ποιος είναι? Να του μιλήσω!!?" Αλλά, αυτός είναι που μας δίνει δύναμη και αισιοδοξία αυτές τις παράξενες στιγμές που ζούμε!!! Καλή δύναμη σε όλους μας!
 18. 7 points
 19. 7 points
  Παιδιά αυτός μας κάνει πλάκα. Δεν βγαίνουν ΑΦΜ στα ζώα. Όλοι το γνωρίζουμε αυτό. Άρα κάνει πλάκα. Υ.Γ. Αν και τώρα που το σκέφτομαι ξέρω κάτι γαιδούρια, κάποιους κάφρους, κάποια γουρούνια και κάποιες ύαινες που έχουν ΑΦΜ..... Λες;
 20. 6 points
  αν δεν επιλυθεί το ζήτημα αυτό ,δεν μπορούμε να στείλουμε ΦΜΥ 4ου λήγει 30/06 και ΑΠΔ 5ου λήγει 30/06. απομένουν ακόμη 9 μέρες ,να σταλούν τα ανωτέρω ,να πληρωθούν εργαζόμενοι και εισφορές. όπως είναι γνωστό κάθε ανακοίνωση του Εργασίας ,δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα λύνει. παρατίθεται η ανακοίνωση. "Οι επιχειρήσεις - εργοδότες, καταχωρίζουν σε διακριτή Αναλυτική Περιοδική Δήλωση (Α.Π.Δ.) το επίδομα εορτών Πάσχα. Τα ποσά του επιδόματος εορτών που βαρύνουν τον εργοδότη καταχωρίζονται στον κωδικό τύπου αποδοχών 03 και στην ίδια Α.Π.Δ. σε κωδικό ειδικού τύπου αποδοχών, οι λεπτομέρειες του οποίου θα καθοριστούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ, καταχωρίζονται τα ποσά του επιδόματος εορτών που βαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό" ερωτήματα και προβλήματα. με τον όρο διακριτή ΑΠΔ εννοούν μια ΑΠΔ για το δώρο? οι αποδοχές του δώρου θα είναι διακριτές με άλλο τύπο αποδοχών? μα αυτό γίνονταν πάντα. (παραβλέπουμε το 03). στην συνέχεια μας είπαν θα υποβάλλουμε και ειδικό έντυπο για το ΔΠ αναστολής στο εργάνη ,προκειμένου οι επιχειρήσεις να λάβουν πίσω τα ποσά αυτά από το κράτος. τι πρέπει να πούμε στον efka. δεδομένου ότι το 99% των επιχειρήσεων ήδη το κανονικό Δώρο Πάσχα το υπολόγισαν με 4ο και το πλήρωσαν Μ.Τετάρτη ,να συμπεριληφθεί κανονικά στην ΑΠΔ 5ου (μήνας υπολογισμού ο 4ος) και να συμπεριληφθεί στον ΦΜΥ 4ου. το ΔΠ μας είπαν πρέπει να πληρωθεί στους εργαζόμενους έως 30/06 ,άρα για το 99% απομένει μόνο το ΔΠ αναστολής να πληρωθεί στους εργαζόμενους έως 30/06. και από την στιγμή που για αυτό το ΔΠ (αναστολής) θα υποβάλλουμε και ειδικό έντυπο ,παρέλκει νέος τύπος αποδοχών. (το γράφω γιατί μπορεί ο εφκα ,ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ τύπο αποδοχών). *για την αναστολή βρήκαν ένα τύπο ανενεργό το 18 που ήταν αμοιβές πληρωμάτων πλοίων Μεσογείου κλπ.* αν έχει μας λένε θα το πάτε με 19 πχ. και όλα καλά. το κρίσιμο ερώτημα είναι σε ποιον μήνα θα υπολογιστεί το υπόλοιπο του ΔΠ? θα μπορούσε στον 4ο ,στον 5ο ,ακόμη και στον 6ο (παρά την μείωση των εισφορών ) γιατί τώρα καταβάλλεται και οι εισφορές θα αποδοθούν στον προβλεπόμενο χρόνο. δηλ. αν 4ο ή 5ο μέχρι 30/06 ,αν στον 6ο μέχρι 31/07. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ,ότι κομμάτι ΔΠ καταχώρησες στην αντίστοιχη περίοδο ,ακολουθείς τα προβλεπόμενα της περιόδου ,σε υποβολή και πληρωμή εισφορών.
 21. 6 points
  Ελάτε παιδιά! Μην πετάμε τη μπάλα στα περιστέρια. Πίσω από τις κλειστές πόρτες δεν υπήρχε ούτε το 1/3 στα γραφεία. Παίρνανε άδειες ειδικού σκοπού και κρύβονταν πίσω από την "ασφάλεια". Τώρα, αν αυτά που γράφω δεν σας αρέσουν, σεβαστό. Για εμένα αυτοί οι άνθρωποι, όχι όλοι αλλά η μεγάλη πλειοψηφία, είναι "ντροπή της κοινωνίας". Χωρίς υπερβολή. Ειδικά αυτή την εποχή έπρεπε να υπηρετούν το δημόσιο περισσότερο από ότι υπό κανονικές συνθήκες. Με όποιο τρόπο μπορούσαν. Αίσχος και ξεφτύλα! Ντροπή για όλους όσους έζησαν και ζουν την αγωνία των αναστολών, της ανεργίας και της αβεβαιότητας! Απλά πράγματα. Φταίνε, έχουν όνομα και επίθετο όλοι, πληρώθηκαν ολόκληρο τον μισθό τους και έπρεπε να τον τιμήσουν - ειδικά τώρα. Ντρέπομαι και εγώ ο ίδιος που αναπνέω τον ίδιο αέρα μαζί τους. Τόση οργή έχω!
 22. 6 points
  Οι πολιτικόι δεν λένε πότε ψέματα. Αν το είπε ε τότε θα το κάνει.
 23. 6 points
  Να γράψω κι εγώ με τη σειρά μου εδώ, έτσι γιατί νιώθω ότι το οφείλω. Έχω διαφωνήσει, έχω γκρινιάξει, έχω σχολιάσει... Τι μένει όμως? Σε μια περίοδο που τελικά ο καθένας "έμεινε στο καβούκι του", κυριολεκτικά και μεταφορικά, το μόνο στήριγμα που βρίσκω στη δύσκολη επαγγελματική μου καθημερινότητα είναι εδώ μέσα. Ευχαριστώ προσωπικά για τη βοήθεια. Τη μόνη βοήθεια που έχω επαγγελματικά, εσάς και τους συναδέλφους μου στο γραφείο. Δεν ξέρω πώς τα καταφέρνετε, το έχω πει και στον ίδιο τον Γραβιά, αλλά χωρίς αυτόν εδώ τον χώρο - και τους ανθρώπους πίσω του - δεν θα έβγαιναν αυτές οι μέρες. Να είστε καλά!
 24. 6 points
  Δεν ανοίξαμε φέτος θέμα για παράταση, οπότε γράφω εδώ. Γράφω με σεβασμό σε όσους κάνουν ακόμη και τώρα δηλώσεις, απλώς έτυχε εμείς να τελειώσουμε από εχθές. Έχουμε περάσει δύσκολα στο γραφείο στο πρόσφατο παρελθόν. Δεν θα μπορέσω ποτέ να ξεχάσω την 14/07/2014. Στις 24:00 έπεσε μαύρο. Ο Θεοχάρης ήταν, η Σαββαίδου? Δεν θυμάμαι πια. Κάποιος από αυτούς τους αστείους. Βγήκαμε και στο δρόμο την άλλη μέρα, τίποτα... Πέρυσι επίσης, πολύ δύσκολα. Φέτος, η ομάδα εδώ στο γραφείο, τα παιδιά αυτά - millenials είναι και αυτοί, αλλά από τους άλλους, τους καλούς - έδωσαν τον εαυτό τους. Ατελείωτες ώρες (τις μέτρησα σήμερα), απίστευτα ωράρια. Έσπασαν τα στομάχια τους, έκαναν το γραφείο - σπίτι. Τελικά τα καταφέραμε. Το ευχαριστώ είναι πραγματικά πολύ λίγο... Αυτό που προσωπικά έχω διαπιστώσει είναι ότι δεν έχει χαθεί η συναδελφικότητα στον κλάδο μας. Έχει χαθεί η ηθική γενικά. Αυτό μας στοίχισε η κρίση. Χάσαμε την ηθική μας. Όχι ως λογιστές, ως άνθρωποι. Όχι οι λογιστές μόνο, όλοι. Δεν μας ενδιαφέρει τίποτα πια. Γερνάμε κιόλας... Και εδώ στο taxheaven, σχεδόν ερημιά. Όχι πολύ παλιά, "έπεφτε" η σελίδα από το πλήθος των συνδεδεμένων. Τώρα οι παλαιότεροι έφυγαν (πήγαν λέει στο fb, να ακολουθήσουν τους νέους μάλλον...). Έμεινε μόνο η λίστα αυτών που έχουν γενέθλια κάτω δεξιά. Απλά για να μας θυμίζει ότι γερνάμε. Οι αληθινά νέοι δεν είναι εδώ (ούτε και στο fb υποθέτω). Είπαμε είναι "millenials". Δεν έχει νόημα πια, ούτε στους δρόμους να βγούμε. Είναι μάταιο. Και αυτοί οι τρόποι αντίδρασης είναι ξεπερασμένοι. Μόνο μέσα από τα γραφεία μπορεί να γίνει δουλειά. Αν διαβάζω πολύ, αν δεν πάψω να ενημερώνομαι, κρατώ "γεμάτο" το όπλο μου. Το καλό είναι που εκεί επάνω υπάρχει φωλιά από ηλίθιους. Δεν έχουν τη στοιχειώδη εξυπνάδα να καταλάβουν ότι αν με βάλουν απέναντι, ο χαμένος σίγουρα δεν θα είμαι εγώ. Αθόρυβα, λίγο-λίγο. Μπορεί να είμαι μικρός και το μόνο που καταφέρνω είναι μικρές γραντζουνιές στο πόδι του γίγαντα. Με τα χρόνια όμως, η μικρή πληγή θα κακοφορμίσει και ίσως αργότερα να σαπίσει το πόδι του γίγαντα. Όλα αυτά γιατί προσπαθώ να μη χάσω την ηθική μου! Καλή δύναμη σε όλους και συγγνώμη για το "παραλήρημα" Σπύρος
 25. 6 points
 26. 6 points
  Υπάρχει περίπτωση να αναβληθεί η black Friday μέχρι να καταβληθεί το μέρισμα? Θέλω να πάρω iPhone. Τι κάνουν οι σύλλογοι???
 27. 6 points
 28. 6 points
  Ότι και όποιον να αφορά είναι σίγουρο ότι οι λογιστές θα τρέξουν να μπλεχθούν μ αυτό . Χρόνια τώρα γράφονται στο φορουμ απορίες με τεχνικούς ασφαλείας και απορώ τι σχέση έχει ο λογιστής με τον τεχνικό ασφαλείας ? Γκόμενα του είναι ? Γιατί υπάρχει στις καταστάσεις και σε τι εξυπηρετεί να ψάχνουμε το πρωτ. από την υπηρεσία ΚΕΤΕΚ και να αναγράψουμε σωστά τις ώρες κ τις ημέρες που ο τεχνικός κάνει την δουλειά του .Όποτε θέλει την κάνει κ αν δεν την κάνει καλά να πάνε του κάνουν έλεγχο . Η μόνη σωτηρία είναι να πούμε σαν κλάδος ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ .ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΤΟ Ε9 να το κάνει ο δικηγόρος ο συμβολαιογράφος και ο μηχανικός . Δεν κάνω την ΥΔ στο ΟΕΕ να παει να δει από τα δικαστήρια αν έχω καταδικασθεί κ αν είμαι στην φυλακή . Δεν παρακαλουθώ τα σεμινάρια γιατί ειμαι επιμορφωμένος κ δεν δηλώνω ψέμματα ότι τα έχω παρακολουθήσει . Μπορεί κανείς να το κάνει ή όλοι τρέχουμε σαν πρόβατα να εφοδιάσουμε τους πελάτες μας με την πινακίδα ΕΧΩ ΠΟΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΟΣ ?
 29. 5 points
  nikoskoutras

  Δεν δουλευει το chat...

  Καλημέρα, Εδώ και 2 μέρες δε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το CHAT κάντε κάτι γιατί έχω και συνταγή γιατρού...
 30. 5 points
  Δες πως τα φέρνει ρε Ρηνιώ ................... μετά απο τόσα χρόνια να πρέπει να πούμε εμείς αυτό το αντίο σε εσένα ......... καλό ταξίδι φιλενάδα .................................................... καλό παράδεισο ..................................................................... και εμείς σε Αγαπάμε πολύ.........
 31. 5 points
  Αγαπητέ Νίκο. Κατ' αρχάς σου εύχομαι καλή επιτυχία. Είσαι στην αφετηρία, στο σημείο "μηδέν", στη φάση που θα κάνεις τις επιλογές σου με μοναδικό αισθητήριο το ένστικτο. Αργότερα, θα κοιτάς που και που πίσω και θα νιώθεις περήφανος, όποιον δρόμο και να έχεις πάρει. Στα λογιστικά γραφεία συνήθως θέλουν κάποιον με σχετική εμπειρία. Δεν έχουν την πολυτέλεια να επενδύσουν σε κάποιον. Προσωπικά με γοητεύει πάρα πολύ να έρθει κάποιος δίπλα μου άπειρος, και όταν - και αν - φύγει να είναι σε επίπεδο να διορθώνει τα λάθη μου. Στραβάδι είμαι και εγώ μη νομίζεις, αλλά ας πούμε ότι έχω προχωρήσει και 2-3 στροφές μπροστά από εσένα. Δοκίμασε την τύχη σου και σε καμία εταιρεία, για λάντζα σε λογιστήριο. Θα ξεκινήσεις από κάπου και θα γνωρίσεις κόσμο. Ξέρω, είναι δύσκολο και ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος. Επίτρεψε τώρα στην ταπεινότητα μου να σου δώσει μια μικρή συμβουλή: Αν είσαι φιλόδοξος, να το δείχνεις.
 32. 5 points
  Περνάω μια φάση περίεργη. Ακούω λαϊκα στο αυτοκίνητο!!! Σας αφιερώνω αυτό μπας και βρω τον εαυτό μου... Που ΄χω στους ώμους φτερά σπασμένα και ακροβατώ... Καλό ξημέρωμα σε όλους.
 33. 5 points
  Αγροτική Εφαρμογή Ανεβάζουμε στη … ΄΄διαβούλευση΄΄ και για ..stress test !!, ολοκληρωμένη εφαρμογή στο νέο Ε3 με συμπληρωμένους όλους τους πίνακες και με όλες σχεδόν τις περιπτώσεις ! με αγροτικά εισοδήματα. (τα ίδια ισχύουν και για εμπόρους κλπ…) και με συμπληρωμένο σε pdf τις σελίδες του Ε3.. Για τυχόν.. λαθάκια θα τα διορθώσουμε… (Μέχρι την Τετάρτη 9/5/18 θα ανεβάσουμε το δεύτερο και τελευταίο μέρος και επικαιροποιημενη την ανάλυση της 12/3/2018) Ολοκληρωμένη εφαρμογή στο νέο έντυπο Ε3. Ο ΑΑ με 4 ανήλικα τέκνα, κατά κύριο επάγγελμα αγρότης, του κανονικού καθεστώτος εμφανίζει για τη περίοδο από 1/1/17 - 31/12/17 στα απλογραφικά βιβλία του, τα παρακάτω δεδομένα: Α) Έσοδα. 1.Πωλήσεις προϊόντων Πωλήσεις Βαμβακιού με απαλλακτικό = 20.000,00 Πωλήσεις δημητριακών με ΦΠΑ13% = 15.000,00 Πωλήσεις γάλακτος με απαλλακτικό = 10.000,00 Σύνολο……………….…………….,.….. 45.000,00 2. Επιδοτήσεις 2.1 Επιδοτήσεις έτους 2016 που εισέπραξε από 1/1/17 - 31/12/17 Βασική ενίσχυση…2016=2.000,00 Πρασίνισμα………2016= 1.000,00 2.2 Επιδοτήσεις έτους 2017 που εισέπραξε από 1/1/17 - 31/12/17 Βασική ενίσχυση…2017=13.000,00 Πρασίνισμα…………2017= 8.500,00 Εξισωτική……….…..2017= 2.000,00 Συνδεδεμένη……...…2017= 4.000,00 2.3 Επιδοτήσεις έτους 2017 που εισέπραξε από 1/1/18 - 30/6/18 Βασική ενίσχυση……2017=1.000,00 Πρασίνισμα………….2017= 500,00 Εξισωτική…… …...2017= 2.000,00 Συνδεδεμένη……….2017= 1.500,00 2.4 Επιδοτήσεις επενδυτικές Για αγορά τρακτέρ 70.000,00 στις 2/2/17 είσπραξε επιδότηση ποσό 10.000,00 Σημ. Για την αγορά αυτή δανειοδοτήθηκε με δάνειο 25.000,00 και κατέβαλε δόσεις στο 2017 3.900,00. 2.5 Αποζημιώσεις ΕΛΓΑ. Αποζημίωση ποσού 3.000,00 στις 15/11/17, από εκτίμηση γεωπόνων που έγινε για καταστροφή από χαλάζι στις 3/6/2017 στο βαμβάκι. Β) Έξοδα α. Α΄ύλες Σπόροι,φάρμακα,λιπάσματα,κλπ…………..=30.000,00 β. Δαπάνες Εργόσημο………………………….....……= 1.500,00 αναλ. (1.350,00 +ΕΦΚΑ= 150,00) ΟΓΑ………………………..….….………...=1.200,00 Ειδική εισφορά ΕΛΓΑ……..….1.000,00 Λοιπά έξοδα ……………………5.300,00….6.300,00 Ενοίκια αγρών στον ΒΒ….……......= 300,00 Ενοκια αγρών στο ΓΓ………………=200,00 …500,00 Αποσβέσεις………………………………….=1.500,00 Σύνολο δαπανών….………..…………….… 11.000,00 Γενικό σύνολο………………………………………………………..41.000,00 Γ) Λογιστικές διαφορές ΚΦΑ=1.000,00 Δ) Εργόσημο Τέλος, Έχει εισπράξει και από εργόσημο 400,00. Ε) Πίνακας ΄΄Ε΄΄ ΄΄Κ΄΄ Στο ποσό 1.200,00 των Ασφαλιστικών εισφορών ΕΦΚΑ/ΟΓΑ, ποσό 100,00 του 12/17 δεν πληρώθηκε . ΛΥΣΗ Α)Συμπλήρωση νέου Ε3 1)Κωδικοί Επιδοτήσεων α. Για τις επιδοτήσεις 2016 που εισέπραξε στο 2017 θα υποβληθεί τροποποιητική δήλωση μέχρι 31/12/2018 για τη περίοδο 1/1/16 - 31/12/16 και θα συναθροιστούν με τα ήδη δηλωμένα ποσά του έτους αυτού. β. Στις επιδοτήσεις που εισέπραξε το 2017 θα συμπεριληφθούν και οι του 2017 που εισέπραξε το 2018 και μέχρι την υποβολή της δήλωσης. (πχ 30/6/2018) Επιδότηση 2017 2017 2018 Σύνολο Πυλώνας E3 Βασική ενίσχυση 13.000,00 1.000,00 14.000,00 1 901 071 Πρασίνισμα 8.500,00 500,00 9.000,00 1 902 072 Εξισωτική 2.000,00 2.000,00 4.000,00 2 911 077 Συνδεμένη 4.000,00 1.500,00 5.500,00 1 903 073 Επενδυτική τρακτέρ 10.00,00 10.000,00 2 910 076 (Το άθροισμα συνδεμένης και Πρασινίσματος για = 14.500,00) Tips Στη βεβαίωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, στις κατ είδος αναγραφόμενες επιδοτήσεις, προσθέτουμε και τις επιδοτήσεις που εισπράχθηκαν στο 2018 και αφορούν το 2017, και αναγράφουμε το νέο άθροισμα στους κωδικούς. . (όπως το πινακάκι..) β.1) Κωδικοί α΄ σελίδας. Κωδικός 644. 322(β σελίδα)=14.000,00 + (Πρασίνισμα+συνδεδεμένη-12.000)= 9.000,00+5.500=14.500,0-12.000,00=2.500,00, άρα Σύνολο κωδικού 644. 322=14.000+2.500=16.500,00 Κωδικός 901. 071=14.000,00 Κωδικός 902. 072= 9.000,00 Κωδικός 903. 073= 5.500,00. Κωδικός 911. 077= 4.000,00. Κωδικός 909. 070=3.000,00 Κωδικός 910. 076=10.000,00 β.2)Κωδικοί β΄ σελίδας. ακαθάριστα έσοδα α)Κωδικός 643. 361=45.000,00 β)Κωδικός 644. 322; =16.500,00 (Βασική =14.000+ υπερβάλλον= 2.500,00………. (14.500,00-12.000.00) γ)Κωδικός 646. 360 =61.500,00 2) Λοιποί κωδικοί. Αγορές + δαπάνες Κωδικός 235. 302 Π/Υ..=30.000,00 Κωδικός518. 385/007 (ΕΦΚΑ/ΟΓΑ)..= 1.200,00 Κωδικός 530. 385/014(ΕΝΟΙΚ)……….=..500,00 Κωδικός 385/011 Ενέργεια= …………..3.000,00 Κωδικός 385/012 Ύδρευση=………….1.700,00 Κωδικός 385/013 Τηλεπικ= ……….… 600,00 Κωδικός 385/016 Λοιπά έξ=……..….… 1.000,00 ..........(ΕΛΓ ΕΙΣΦ) Κωδικ 536. 385(Διάφορα) ……………= 6.300,00 Κωδικός 524. 381/001&002 (ΕΡΓ)=... 1.500,00 (1350+150) Αποσβέσεις 543….325=………….…..=1.500,00 Σύνολο…………….…..…………...…..11.000,00 3) Ανακεφαλαίωση Σύνολο Εσόδων……..……= 61.500,00 (047) Σύνολο Εξόδων…………..= 41.000,00 Κέρδη………………..;…….=20.500,00 (329) Λογιστικές διαφορές.........= + 1.000,00 (343) Πίνακας ΄΄Ε΄΄………………= + 100,00 (732) Καθαρά κέρδη …….…….= 20.500,00 (329=048) Φορολογ. Καθαρά κέρδη.= 21.600,00 (352=555) 4) Κωδικοί με ΄΄χ΄΄ Βιβλία=019. 005/1=απλογραφικα Κανονικό καθεστώς ΦΠΑ= 595. 009/1 Οντότητες= 010/1 Tips Βλ. συμπληρωμένο νέο Ε3: *Σε απλούστερη μορφή και χωρίς έξοδα παραγωγής !! * Αντιστοίχιση κωδικού επιδοτήσεων 644 με 322 και 362. Κατά την άποψή μας όμως οι επιδοτήσεις αυτές δεν πρέπει να περάσουν στον κωδικό 300.. * . βλ. ΠΟΛ.1072/2018) και οδηγό για τον Ε3 της ΑΑΔΕ Και πέσαμε μέσα……………. σωστά τα αναγράψαμε στο παράδειγμα που ανεβάσαμε αρχές Μαρτίου.!!!!!! Β) Συμπλήρωση Ε1 Κωδικός 461(κκ)=21.600,00 Κωδικός 475(αε)=61.500,00 Κωδικός 659/Συνδεδεμένη+πράσινη=12.000,00 Κωδικός 659/Λοιπες ........4.000,00 Κωδικός 309 =400,00€ (εργόσημο, θα είναι συμπληρωμένος). Κωδικοί Ε1 με ΄΄χ΄΄ Είστε κατ επάγγελμα αγρότης κωδ. 037/038=ΝΑΙ. Ο κωδικός είναι προσυμπληρωμένος !!!. Τελικά ο κωδικός αυτός είχε εξελιχτεί σε μείζον θέμα πέρσι! Το ποσό του δανείου που εισέπραξε, καθώς και οι δόσεις που κατέβαλε για την αγορά του τρακτέρ δεν μεταφέρονται στο Ε1!!! Γ) ΕΦΚΑ (Αν κατέβαλε πέρσι πχ 1.950,00) ΕΦΚΑ=21.600,00 +1.950=23.550,00χ( -15%) =20.017,50χ 23,20%=4.644,06 (του χρόνου δεν θα ισχύει το -15%) Δ) Εκκαθαριστικό Φόρου α)κατ επάγγελμα αγρότης Φόρος ............=2.842,00 Προκαταβολή.=2.792,01 Εισφορά Αλλ.....=1189,50 Τέλος Επιτηδ……..=0,00 Σύνολο ...........=6.823,51 Απαιτούνται αποδείξεις με κάρτα ποσού 2.800,00 στον κωδ. 049 . (10.000χ10%+11.600χ15%) Θα εισπράξει και το νέο Α21 (ΟΠΕΚΑ) για συνολικό εισόδημα 21.600+16.000+400,00=38.000, ποσό επιδόματος για 4 τέκνα 0,00 Δικαιούταν επίδομα μέχρι 37.500,00 (από 37.501,00 και πάνω πέφτει κόπφτης!!!) β) Αν Όχι κατ επάγγελμα αγρότης Φόρος..........=4.835,00 Προκαταβολή=4.835.00 Εισφορά Αλ....1.189,50 Σύνολο..........=10.859,50 Επιβαρύνεται ο μη κατ επάγγελμα αγρότης με 4.035,99!!!! (το ίδιο ισχύει αν δεν θα έχει και αποδείξεις με κάρτα!!) 1..ΥΓ. Δεν υπάρχει αντιστοίχιση με το νέο Ε3 του κωδικού 644. Κατά την άποψή μας πρέπει να συνδέεται με τον κωδ. 322 (Δ8) και 362 (Ζ1). Τέλος επειδή οι πληροφορίες για τις επιδοτήσεις δίδονται στον πίνακα Γ2, εκ του λόγου αυτού, είναι κενός ο πίνακας Ζ3, στη δ΄ σελίδα, (θα αναγράφονταν δυο φορές!) Τελικά πάνε στον Ζ1/362 και μετά Δ8/322., όπως προβλέψαμε στις αρχές Μαρτίου!! Tips 1.Η βασική ενίσχυση είναι το άθροισμα των ποσών 13.000+1.000=14.000, καταχωρείται στον 901.071 του Ε3 και μεταφέρεται όλο το ποσό στον 644.322; Το ποσό της βασικής δεν μεταφέρεται στον κωδικό 659 του Ε1. 2.Το πρασίνισμα καταχωρείται στον κωδικό 902.072 του Ε3 ποσό 9.000 και η συνδεδεμένη στον κωδικό 903. 073 ποσό 5.500. Στη συνέχεια τα δυο ποσά αθροίζονται και αν το άθροισμα είναι μεγαλύτερο των 12.000 το υπερβάλλον ποσό μεταφέρεται και αυτό στο κωδικό 644. 322 για να φορολογηθεί. Στην περίπτωσή μας μεταφέρεται το ποσό των 2.500. (14.500-12.000). Άρα ο κωδικός 644. 322 θα έχει σύνολο 14.000+2500=16.500. Το ποσό που δεν φορολογείται, και εδώ 12.000 μεταφέρεται στον κωδικό 659 του Ε1. 3.Η εξισωτική, είναι στον Πυλώνα -2, δεν φορολογείται, καταχωρείται στο κωδικό 911,077 και δεν μεταφέρεται στον 644. 322. Το ποσό αυτό που δεν φορολογήθηκε μεταφέρεται τελικά στον κωδικό 659 του Ε1/λοιπές αγροτικές επιδοτήσεις έχει δυο επιλογές.. Προσοχή. Επειδή η Εξισωτική είναι στον Πυλώνα 2, πάει στον 911. 077 και όχι στον 907.075 του Πυλώνα-1..!!. . μεταφέρεται και στο 659, και γίνεται χρήσιμη στα τεκμήρια, αλλά ....έχει όμως Εισφορά Αλληλεγγ.!! Ο καταρράκτης του 659 έχει δυο τρεις θέσεις : ØΠράσινες και συνδεδεμένες αγροτικές ενισχύσεις ØΛοιπές αγροτικές ενισχύσεις - Αγροτική επιδότηση πρόωρης συνταξιοδότησης 4. Για τις επιδοτήσεις του 2016 που εισπράχθηκαν στο 2017 θα υποβληθεί χειρόγραφη τροποποιητική για το 2016 μέχρι 31/12/2018. 5. Η επιδότηση για το τρακτέρ δεν μεταφέρεται εντός του Ε3 στο κωδικό 644. 322.Μόνο 076 6. Η Αποζημίωση ΕΛΓΑ δεν μεταφέρεται εντός του Ε3 στο κωδικό 644.322. Μόνο 070. 7. Η φορολόγηση θα γίνει με τη κλίμακα των μισθωτών αφού ο εν λόγω είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότης. Για να είναι κάποιος πρέπει να πληροί ΚΑΙ τα 5 Κριτήρια. Και προ πάντων αγορές με κάρτα για κάλυψη του αφορολογήτου!!. Ήτοι για το ποσό των 21.500,00 απαιτείται ποσό 2.725,00 αγορά με κάρτες 8. Ο συντελεστής απόσβεσης στους αγρότες είναι 10%. Για τις αποθήκες όμως , στάβλους κλπ και γενικά κτιριακά 4%. 9. Προσοχή στην εξόφληση των τιμολογίων με αξία άνω των 500,00. Πάντα με τραπεζικό μέσο εξόφλησης 10. Προκαταβολή φόρου και φέτος 100%. Για τα ενοίκια-έσοδα δεν υπολογίζεται προκαταβολή. 11. Η αγορά τρακτέρ κλπ δεν αποτελεί τεκμήριο ε) Για την αγορά πάγιου εξοπλισμού επαγγελματικής χρήσης από πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα. Στην έννοια του πάγιου εξοπλισμού περιλαμβάνονται μηχανήματα, υπολογιστές, έπιπλα, σκεύη, Φ.Δ.Χ. αυτοκίνητα, Φ.Ι.Χ. αυτοκίνητα, Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα, Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητα, μοτοποδήλατα, μοτοσυκλέτες, σκάφη, αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την άσκηση επιχείρησης ή ελευθέριου επαγγέλματος. Επισημαίνεται ότι στην έννοια του πάγιου εξοπλισμού δεν εμπίπτει η αγορά ή ανέγερση οικοδομής. (βιβλιαράκι οδηγιών) Δεν το καταλαβαίνω γιατί η αγορά αγρού, ή ανέγερση χοιροστασίου , αποθήκης κλπ να είναι τεκμήριο…?? Κανονικά και αυτά έπρεπε ως πάγια να υπάγονται??.. Σε κάθε περίπτωση όμως όλα είναι προσαύξηση περιουσίας και θέλουν δικαιολόγηση… Σχόλιο: Ο Αγρός λέει δεν θεωρείται εξοπλισμός..!! Αν το χωράφι του αγρότη δεν θεωρείται εξοπλισμός, τότε τι είναι εξοπλισμός.. Δεν πα να έχεις 10 τρακτέρ, αν δεν έχεις χωράφια, τα τρακτέρ είναι άχρηστα!...: τι θα οργώσεις;; Θεωρώ στα δικαστήρια ότι θα πέσει... Αν δεν κτίσεις αγροτική αποθήκη, ΄΄μαντρί ΄΄ κλπ, που θα αποθηκεύεις τα προϊόντα, τα εφόδια, τα ζωντανά κλπ;;; Μπορεί η αποθήκη και ο στάβλος να μην είναι εξοπλισμός;;;;... Ο νόμος πάντως αναφέρει γενικά για εξοπλισμό και δεν εξαιρεί τίποτε!! βλ και σχετικό βιντεάκι link. https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/35135 12. Η εξόφληση δανείων επιχειρηματικών δεν αποτελεί τεκμήριο πολ 1076/17 13.Δεν επιβάλλονται πρόστιμα για τις υποβολές τροποποιητικών δηλώσεων για τις επιδοτήσεις εφόσον υποβληθούν συμπληρωματικές δηλώσεις μέχρι 31/12. Ακολουθούν δηλαδή τα αναδρομικά των συνταξιούχων. 14.Και Φέτος ΔΕΝ θα καταβάλλεται Τέλος Επιτηδεύματος για το 4ο έτος. Η απαλλαγή θα είναι για ακόμη 1 έτος (Πενταετία). Θα καταβάλλεται από τη χρήση 2019!!( ε ρε γλέντια οι αγρότες, και ακόμη περνά από τα ψιλά…., δεν το πήρανε φαίνεται χαμπάρι τα ΜΜΕ με τα πρωινάδικα….) 15.Απαλλαγή από Τέλος Επιτηδεύματος μόνο όταν κοινότητα έχει όλη 500 κατοίκους και όχι ένα χωριό της κοινότητας. Χωριό με 50 κάτοικους σε κοινότητα με 610 κατοίκους υπάγεται στο ΤΕ!!!! βλ link. https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/26238. ΠΡΣΧ. Αν ο αγρότης είχε τηρήσει βιβλία στο παρελθόν, επιβαρύνεται κανονικά με τέλος 650,00 16.Η προσωρινή απαλλαγή για τη φορολογία του ΕΝΦΙΑ στα αγροτεμάχια, ισχύει και φέτος. 17.Και οι αγρότες του Ειδικού εφόσον πληρούν τα κριτήρια είναι κατ επάγγελμα αγρότες. Έτσι παρακάμπτεται ο όρος να τηρούν βιβλία. 18.Δεν δόθηκε ακόμη λύση για την απόσβεση των δένδρων, προβάτων, κλπ σε ποια αξία θα γίνεται. 19.Το εργόσημο τελικά πρέπει να είναι φυτικής προέλευσης…! Για τους στάβλους (Ζωικής) απαιτείται ασφάλιση των εργατών τους στο ΕΦΚΑ/ΙΚΑ 20.Εισόδημα από κοινωνία κληρονόμων λόγω αποβιώσαντος αγρότη φορολογείται ως νπ με 29%, αλλά χωρίς ΤΕ. 21.Δασικοί χάρτες. Υποβολή αντιρρήσεων, καταβάλλονται τέλη, αμοιβές σε μηχανικούς, δικηγόρους , κίνδυνος να χάσουν πολλοί Περιουσία!!Παρόλα αυτά γράφτηκε ότι, 2 .000.275 στρέμματα φθάνουν οι εκτάσεις που επιδοτούνται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, έχοντας όμως καταπατηθεί και εκχερσωθεί στο παρελθόν σε 34 νομούς ( τα περισσότερα, Στη Λάρισα 554,952 στρ, στην Ηλεία 302.556 στρ και Αχαΐα 198.227 στρ, κλπ . ) Τα έξοδα αυτά πρέπει να είναι εκπιπτόμενα;;;; 22.ΙΧΦ.ΑΓΡ. Μόνο όσοι έχουν την ιδιότητα του επαγγελματία Αγρότη ή του Κατόχου Αγροτικής Εκμετάλλευσης, και να είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών εκμεταλλεύσεων, μπορούν να εκδώσουν άδεια κυκλοφορίας αγροτικού αυτοκινήτου. (ΜΑΑΕ) 23.Από φέτος βλέποντας στον κάμπο (όσοι τουλάχιστον έχουν εικόνα ) είναι εμφανής η αλλαγή των καλλιεργειών , όπως πολλά φασόλια, φακές, ρίγανη!, αρακά, αλλά και ελαιοκράμβη? Κιτρίνισαν πολλές ραχούλες από την ελαιοκράμβη…!!!!. Για τους σχετικούς ενώ από μακριά φαίνονται σαν ανθισμένες βρούβες!, όμως είναι ελαιοκράμβη!!!!Επίσης πολλά αμπέλια και μάλιστα με λευκά σταφύλια φυτεύονται ντόπιες ποικιλίες, αλλά σε ερυθρές φυτεύονται ξενικά!! 24. Να αυξήσουμε τον πρωτογενή τομέα, αλλά όταν διαβάζουμε ότι το 80% του βόειου κρέατος, όπως και το 70% του χοίρειου κρέατος, αλλά και το 60% του αγελαδινού γάλακτος εισάγεται, τότε τι να περιμένουμε…. Άσε που και τα λουλούδια του Επιταφίου ……..βλέπω να είναι και αυτά εισαγόμενα κατά 97%!!! 25. Για τους συνταξιούχους από 1/1/2025 πάνε οι συνέπειες!!!!!!!!! 26. Ε1, ΙΒΑΝ για τον υπόχρεο αλλά και για τη σύζυγο… 27.Ζημιά από αγροτικό εισόδημα δεν συμψηφίζεται με τυχόν κέρδος από εμπορική δραστηριότητα, μεταφέρεται σε επόμενη χρήση με τις προϋποθέσεις.. 28. Κερδισμένοι των αλλαγών φαίνεται να είναι οι «κατ΄ επάγγελμα αγρότες», για εισοδήματα (κέρδη ) έως 20.000 ευρώ.β ) Χαμένοι των αλλαγών είναι : βα) οι « μη κατ΄ επάγγελμα αγρότες», αφού στην καλύτερη περίπτωση, ο συντελεστής φορολογίας τους αυξάνεται κατά 9 ( 22-13 ) ποσοστιαίες μονάδες και ββ) οι «κατ΄ επάγγελμα αγρότες», με εισοδήματα (κέρδη ) άνω των 30.000 ευρώ. 31. ΙΒΑΝ. Χρειάζεται ανεξάρτητα αν είναι χρεωστικό ή πιστωτικό! και για τον υπόχρεο και για τη σύζυγο::. Εάν κάποιος δεν έχει, τότε επιλέγουμε δεν έχω ΙΒΑΝ από τον καταρράκτη με τις τράπεζες. ... 32. Κωδικός 021/022 του Ε1. Και αυτοί προσυμπληρωμένοι από το σύστημα. Κλικ εδώ, θα γίνεται έλεγχος αν είναι ασφαλισμένος στον ΟΓΑ και έχει και μαγαζί. 33. Ενοίκια σε μονές Αγ. Όρους. Αν έχει νοικιάσει ακίνητο (κατοικία) και πληρώνει ενοίκια στις Μονές αυτές, γράφει το ποσό εδώ, για να πληρώσει και το χαρτόσημο των ενοικίων!! (κωδ.421/422) 34. Ενοίκια ανήλικου Αν ανήλικο τέκνο αγρότη ή και μη, εισπράττει ενοίκια και το χωράφι είναι πχ δωρεά από τον παππού ή τον πατέρα του ή την θεία του κλπ ή το αγόρασε το ίδιο, το ενοίκιο σε κάθε περίπτωση δηλώνεται από τους γονείς. Δεν κάνει ποτέ δήλωση το ανήλικο για το εισόδημα αυτό!! (ισχύει με το νέο ΚΦΕ από 1/1/2014) 135. Προσοχή. Για τους νεοεισερχόμενους στον αγροτικό τομέα, προκειμένου να χαρακτηριστούν επαγγελματίες αγρότες, δεν ισχύει το κριτήριο να είναι ασφαλισμένοι στο ΕΦΚΑ/ΟΓΑ για 2 συνεχή έτη, καθώς και το κριτήριο του εισοδήματος. 36.ΤΕ. Αν τηρούσε βιβλία στο παρελθόν χρεώνεται με Τέλος Επιτηδεύματος με την ένταξη στο κανονικό καθεστώς!. 37. ΤΕ. Γεννηθέντες το έτος 1955 και πριν, εξαιρούνται από το ΤΕ. 38. Αν από το ειδικό στο κανονικό η 5ετία μετράει από το πρώτο έτος στο κανονικό!. 39. Δεν υπολογίζεται τεκμαρτό εισόδημα για χωράφια, αγροτ. αποθήκες, στάβλους κλ.π. και σε δωρεάν παραχώρηση σε ανιόντες ,κατιόντες και συζύγους. 40. Το ΕΝΦΙΑ των αγρών εκπίπτει από τα έσοδα. Εκτύπωση της σχετικής πράξης εκκαθάρισης και εγγραφή στα βιβλία. (εκπίπτει ότι πληρώθηκε στο 2017.) 41.Μίνι ηλεκτρονικές εργασίες-συνδέσεις! (8 διαδικτυακές εκτυπώσεις…) *Από το site του ΟΠΕΚΕΠΕ Εκτύπωση βεβαίωσης επιδοτήσεων Εκτύπωση πληρωμών για έτος 2017 ( και αυτές που εισέπραξε μέχρι την ημέρα υποβολής της δήλωσης.) *Από το site του ΕΛΓΑ Εκτύπωση δήλωσης ΕΛΓΑ Εκτύπωση εισφοράς ΕΛΓΑ Εκτύπωση για τυχόν αποζημίωση από παγετό κλπ. *Από το site του GGPS -ΑΑΔΕ Εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ, καταχωρούμε το φόρο για τα χωράφια στα έξοδα. Οι αγροτικές αποθήκες αν δηλώθηκαν με κωδ.51 και 52 δεν έχουν ΕΝΦΙΑ. *Από το site του ΕΦΚΑ Βεβαίωση ασφαλιστικών εισφορών. (προσοχή μήπως καταχωρήσαμε τις πληρωμές….) *Από το site της GGPS -ΑΑΔΕ τα ενοίκια που πλήρωσε ( η εφαρμογή των συμφωνητικών) 42.ΕΛΠ/ΜΥΦ και Επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ!. Από το έτος 2015, μετά την εφαρμογή των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων, για την είσπραξη αποζημιώσεων, επιδοτήσεων, οικονομικών ενισχύσεων, επιστροφών τόκων, εισφορών και λοιπών συναφών εσόδων, δεν προβλέπεται ή έκδοση τιμολογίου από την Οδηγία 2006/112/ΕΕ. Η συναλλαγή δύναται να τεκμηριώνεται από παραστατικό που εκδίδει ο χορηγών το σχετικό ποσό ή η τράπεζα που το καταβάλλει π.χ. απόφαση επιχορήγησης, βεβαίωση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ που περιλαμβάνει τα στοιχεία του δικαιούχου, το ποσό, την ημερομηνία ή άλλο ανάλογο στοιχείο (ΠΟΛ 1003/2014). Για τα ποσά αυτά όταν απαλλάσσονται του ΦΠΑ και κατά την είσπραξή τους από το δικαιούχο δεν υπάρχει υποχρέωση έκδοσης φορολογικών παραστατικών, δεν υφίσταται υποχρέωση αναγραφής τους στις καταστάσεις (ΜΥΦ) πελατών-προμηθευτών (εγκ. 1132344/2015. 43.Η Εξισωτική Στον κωδικό 911. 077 του Ε3 και στο 659/ καταρράκτης / λοιπές αγροτικές επιδοτήσεις. 44.Δήλωση ΟΣΔΕ και ΜΑΑΕ Με την υποβολή της δήλωσης ΟΣΔΕ γίνεται και καταχώρηση στο Μητρώο αγροτών. 45. Αγροτεμάχια και δασικοί χάρτες. Τίθεται θέμα για όσους τα χωράφια τους χαρακτηρίστηκαν δάση!!!, κάνουν δεν κάνουν αντιρρήσεις, ή τις χάσουν, ή προχωρήσουν τελικά στην αγορά τους , θα πρέπει να αλλάξει και η εικόνα του Ε9!! Δημιουργείται μια νέα ιδιόμορφη πρωτόγνωρη κατάσταση κυριότητας 46.Ανέγερση αγροτικής αποθήκης Αν εκδόθηκε άδεια το 2017 για ανέγερση αγροτικής αποθήκης δεν υποβάλλουμε παραστατικά στη Δ.Ο.Υ. για ρεύμα. Καταργήθηκαν από 1/1/14 οι σχετικές διατάξεις. 47. Αποσβέσεις τρακτέρ- Συντ. 10% & επιδότηση αγοράς Στο παράδειγμα μας: Αγορά =70.000,00 Επιδότησηση=10.000,00 Υπόλοιπο= 60.000,00 Απόσβεση χρήσης 2017=60.000χ10%χ10/12=5.000,00 (Οι επιχορηγήσεις μειωτικά της αξίας αγοράς) (αποσβέσεις ΕΙΧ με 16%). 48. Δήλωση ΟΣΔΕ Μέχρι 15/5/2018. 15/6/2018 http://www.agronews.gr/files/1/anakoinoseis/Εγκύκλιο για τη μεταβίβαση δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης το 2017.pdf 49. Έκπτωση του ΦΠΑ του Ειδικού καθεστώτος στη δήλωση Ε3 Σύμφωνα με τη διοίκηση δεν επιτρέπεται η λογιστικοποίηση του ΦΠΑ των εισροών, επειδή λαμβάνουν κατ αποκοπή ΦΠΑ επιστροφή. Είναι άδικο αλλά έτσι κρίθηκε, ας ελπίσουμε οτι θα αλλάξει η θέση αυτή.. 50. Χαράτσι στο νερό με τον περιβαλλοντικό τέλος, με υδρόμετρο στη πομόνα! (είναι και αυτό μνημονιακή υποχρέωση…), με τον ΕΦΚΑ, και ουκ εστιν τέλος……! (Πάντως στο εξωτερικό όποιος έχει γη θεωρείται αγρότης..--! )Περιβαλλοντικό Τέλος: Υπολογίζεται ότι θα είναι 6,00 το στρέμμα ή 0,01 ανά κυβικό μέτρο νερού. Αν πουλά αγαθά με σακούλες θα έχει και για αυτές το γνωστό 0,04 για κάθε σακούλα!! 51.Αποσβέσεις σε ζώντα ζώα και πολυετή δένδρα (περιβόλια) Έχουμε αναφερθεί και παλαιότερα στο θέμα. Δεν υπάρχει τρόπος και απαγορεύεται να γίνει απόσβεση σε τεκμαρτή αξία. Υπάρχει πάντως μια αξία (ασφαλιζόμενη) που είναι αναγραμμένη στη δήλωση του ΕΛΓΑ όπου γράφει ότι ένας πχ πορτοκαλεώνας αξίζει 50.000 ή το κοπάδι με τα πρόβατα 40.000. Αυτές μπορεί οι αξίες να μην είναι πραγματικές, (δεν τις αναφέρω τεκμαρτές γιατί δεν τις βλέπω έτσι…), γνωρίζω όμως ότι αν πέσει πχ χαλάζι ή μια αρρώστια, τα χρήματα που θα πάρει ο αγρότης βάσει των αξιών αυτών και θα είναι όχι μόνο πραγματικά αλλά …Ζωντανά και σωτήρια!! Δεν είναι απορίας άξιον γιατί να μην μπορεί να υπολογίσει στην αξία αυτή την απόσβεση 10%;; Λένε ότι η απόσβεση θέλει πραγματική αξία, συμφωνούμε όλοι σ αυτό, αλλά τα δένδρα και τα πρόβατα πως μεγάλωσαν, με αέρα; δεν έχουν ένα κόστος πραγματικό.! Σίγουρα θα έχουν… όπως η αγορά δενδρυλλίων, τα λιπάσματα, κλάδεμα, όργωμα, νερό άρδευσης, ζωοτροφές κλπ) και τα οποία όταν έγιναν δεν υπήρχε υποχρέωση διαφύλαξης των στοιχείων. Κατά τα άλλα το οξύμωρο είναι ότι η απόσβεση είναι ένα υπολογιστικό (αφηρημένο) έξοδο μάθαμε στις σχολές, αλλά που για να υπολογισθεί θέλει όμως πραγματική αξία στη φορολογία!…. ας είναι έτσι λοιπόν. Απαγορεύεται λοιπόν και θα περιμένουμε και θα ευελπιστούμε μήπως κάποτε δοθεί μια λύση…. Τέλος κλείνοντας τις σκέψεις αυτές σημειώνουμε ότι στη περίπτωση που αναφέραμε πριν της αποζημίωσης δηλαδή για την απώλεια προβάτων από αρρώστια, και της αγοράς στη συνέχεια νέων, δεν μιλάμε και για μια εν τοις πράγμασι ΄΄τιμή αντικαταστάσεως;; ΄΄…. !!! (μια καθαρά προσωπική αιρετική θέση…) 52.Ειδικό Καθεστώς. Από την Απόδειξη Είσπραξης στο …..Ειδικό Στοιχείο. Τελικό με τα ΕΛΠ οι αγρότες στις πωλήσεις που δεν λάμβαναν φορολογικό στοιχείο εξέδιδαν οι ίδιοι Απόδειξη Είσπραξης, τώρα από 1/1/2017 θα εκδίδουν το Ειδικό Στοιχείο, ούτως ώστε να είναι εφικτός ο προσδιορισμός των συνολικών εσόδων για να διαπιστωθεί αν έγινε υπέρβαση του ορίου των 15.000,00 για ένταξη στο κανονικό καθεστώς. Tips Άρα σε κάθε διάθεση αγροτικού προϊόντος απαιτείται πάντα στοιχείο, καρπούζια στο δρόμο, λάδι στον τενεκέ, μέλι στο βαζάκι, ελιές, γάλα, μήλα, πορτοκάλια, φασόλια, κλπ (αλήθεια είναι γνωστό αυτό στους αγρότες……) 53. Άλυτα θέματα 1. Υπολογισμός αποσβέσεων σε ζώντα ζώα και περιβόλια με 31/12/13. 2. Αν προστίθενται οι επιδοτήσεις και αν ναι ποιες με τα έσοδα του άρθρου 39 του ΦΠΑ για την ένταξη στο κανονικό καθεστώς. (απαλλασσόμενοι). 3. Η αγορά αγρού αν είναι τεκμήριο ή ανέγερση αποθήκης ή στάβλου κλπ; 5. Ειδική στο Βαμβάκι πάει στον κωδικό 903 073 (Συνδεδεμένη) ή στον 908 075Λοιπές;; μάλλον σε {073} 6. Λύθηκε το θέμα με το μέρισμα διανομής σε παραγωγών συνεταιρισμών. Δεδομένου ότι αφενός ο σχηματισμός του πλεονάσματος δεν συνδέεται αποκλειστικά με έσοδα (για το φυσικό πρόσωπο) από την παραγωγή γεωργικών, πτηνοτροφικών, κτηνοτροφικών, δασοκομικών, υλοτομικών και αλιευτικών προϊόντων και αφετέρου δεν συνδέεται άμεσα με την ίδια παραγωγή των φυσικών προσώπων (το πλεόνασμα δημιουργείται από συναλλαγές του ΑΣ με μέλη αλλά και με μέλη - επενδυτές), το πλεόνασμα της διαχειριστικής χρήσης των ΑΣ, που διανέμεται δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 15 του ν.4015/2011 και του άρθρου 29 του ν.4384/2016, στα μέλη και στα μέλη - επενδυτές, κατά περίπτωση, εφόσον συναλλάσσονται με τον ΑΣ, αποτελεί εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα κατά τον χρόνο που λαμβάνεται η απόφαση διανομής του από τη Γ.Σ. του Συνεταιρισμού. 53. Από 10/5/2018 ανοίγει η εφαρμογή για τις 120 δόσεις για τα χρέη των αγροτών.;;; https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/40539 Καλή δύναμη σε όλους e1_sel_ypopin_5.pdf Θερμή παράκληση να μην υποβάλλονται εδώ ερωτήσεις ,,, προχωράνε τα θέματα και ......δεν είναι χρηστικό.. Eumilos. e1_sel_1.pdf e1_sel_2.pdf e1_sel_3.pdf e1_sel_4.pdf
 34. 5 points
  -Μαρία με πόσους άνδρες πήγες πριν από μένα? -Με 3 αγάπη μου. -Μαρία δεν θέλω εκτιμήσεις της αστυνομίας, την αλήθεια πες μου.
 35. 5 points
  Έχω μια αποχώρηση που δεν είχε υποβληθεί από τον 5/2015. Ο εργαζόμενος πήγε σε επόμενο εργοδότη, απολύθηκε και τώρα τον κολλάνε στον ΟΑΕΔ για το επίδομα ανεργίας διότι φαίνεται ενεργός στον προηγούμενο εργοδότη. Επειδή στον ΟΑΕΔ είναι περίεργη η φάση, θα ετοιμάσω και αποχώρηση και καταγγελία σύμβασης και ας δεχτούν όποιο θέλουν. Κανονικά βέβαια, η αποχώρηση έχει γίνει πριν από την ψήφιση του Ν.4488/2017, άρα πρέπει να δεχτούν την αποχώρηση. Θα σας ενημερώσω για την έκβαση της υπόθεσης...!
 36. 5 points
  si-fo

  MyTaxis2017pro

  Version 2017.0.4.2

  2,209 downloads

  Έκδοση για λογιστές - λογιστικά γραφεία Μετά την εγκατάσταση της εφαρμογής θα πρέπει : Απ’ το μενού Αρχεία --> Βάσης δεδομένων να δημιουργήσουμε τη βάση σε όποιο φάκελο ευθυμούμε. Απ’ το μενού Αρχεία --> Διαχείριση Πελατών να καταχωρήσουμε τους πελάτες ή να κάνουμε μαζική εισαγωγή είτε από τη Δήλωση Εισοδήματος της Singular είτε από αρχείο Excel.
 37. 5 points
  τουλαχιστον 10 ευρω η πιο απλη αιτηση και οχι τηλεφωνικα γιατι μετα θα εξαφανιστουν!!! αυτοπροσωπη παρουσια στο γραφειο!!!
 38. 5 points
  τσάμπα μη κάνετε τίποτα..χρεώστε τουλάχιστον 10 ευρόπουλα την αίτηση.
 39. 5 points
  Άντε τώρα να περιγράψεις αυτό που έζησες για ακόμη μία χρονιά με αυτήν την παρέα....... Σκορπιέ, ότι λόγια και να χρησιμοποιήσει κάποιος, είναι τόσο λίγα και φτωχά μπροστά σε όλα αυτά που έκανες εσύ και η υπέροχη οικογένειά σου... Μετράμε ήδη 14 συναντήσεις, και κάθε χρόνο συνεχίσει να είναι το ίδιο δύσκολος ο αποχωρισμός και η επιστροφή...... Γέλια, κλάματα, διαφωνίες, συζητήσεις, χορός, τραγούδι, φαγητό, ποτό, βραχνές φωνές στο τέλος..... Νέες φάτσες που έκαναν το βήμα και ήρθαν στην παρέα μας, παλιές φάτσες που είχαν καιρό να φανούν και επανεμφανίστηκαν, όλοι τους άνθρωποι όμορφοι, με ένα χαμόγελο και με μία αγκαλιά για όλους.... Να είμαστε πάντα γεροί να ανταμώνουμε..... Αγαπημένοι μου, σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, για τις υπέροχες στιγμές που ζήσαμε για ακόμη μία χρονιά.....
 40. 5 points
  Λογιστικό γραφείο Ponzi και συνεργάτες. Προσφορά γνωριμίας: Σας χαρίζουμε την προκαταβολή φόρου για το πρώτο έτος συνεργασίας. Προλάβετε! Συμβαίνει τώρα, έξω από τα γραφεία μας:
 41. 5 points
  47χρονος λογιστής πλέον..και επωνύμως !! πέρασαν κιόλας 5 χρόνια από τότε..Ιούλιος του 2012 ήταν.. 5 χρόνια ταλαιπωρίας με ξενύχτια, άγχος, φόβο,καταθέσεις,απολογίες,κόντρα καταθέσεις, οικονομική αιμορραγία. Μου ασκήθηκε τελικά ποινική δίωξη για άμεση συνέργεια σε απάτη και πλαστογραφία και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση σε βαθμό κακουργήματος. Απίστευτο σκέφτηκα, δεν μπορεί να συμβαίνουν αυτά.. δε γίνονται ρε Θεέ, δε γίνονται !! κι όμως αληθινό.. Σήμερα στις 09.00 ήταν το ραντεβού με ανακριτή και την εισαγγελέα..Η διαδικασία άκρως ψυχοφθόρα, να μην την περάσει κανείς εύχομαι !! Με την σύμφωνη γνώμη και της εισαγγελέως αφήνομαι ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους(δικαίωση άραγε?). Αντίθετα ο εργολάβος με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Αναμένουμε και το απαλλακτικό βούλευμα και να τελειώσει αισίως αυτό ο εφιάλτης. Κάποιοι συνάδελφοι με γνωρίζουν και προσωπικά και ήταν ενήμεροι για το γεγονός. Τους ευχαριστώ για την αμέριστη συμπαράστασή τους. Κάποιοι πάλι που με γνωρίζουν και δε γνώριζαν τι είχε συμβεί, ίσως ξαφνιαστούν. Τους αγαπώ όλους όμως το ίδιο. Ευχαριστώ κι όλους εσάς που δε γνωρίζω για τα καλά σας λόγια. Ελπίζω κάποια στιγμή να γνωριστούμε. Πόσα βράδια έχουν περάσει διαβάζοντας αυτό το θέμα? πάντα μου έδινε κουράγιο. Να είστε καλά όλοι.. καλημέρα σας !! ΥΓ..προς Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.. ελπίζω να έχετε ακόμα τον σκληρό δίσκο..θα σας τον ζητήσω !!
 42. 5 points
  Επειδή πλησιάζει ο Αύγουστος και, πού θα πάει, θα βγω λίγο στην παραλία. Επειδή δεν είμαι στα καλά μου (γενικά). Και επειδή με την παρούσα παράκληση δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού: Α, και να μην ξεχάσω: Η ξυρισμένη και γυαλιστερή ανδρική γάμπα σε συνδυασμό με παντόφλα δάχτυλο, είναι ίση η χειρότερη από παντόφλα - κάλτσα. Έλεος ρε πούστη μου.
 43. 5 points
  Υπολογισμός αξίας παραχώρησης οχήματος.xls Δείτε και κατεβάστε το αρχείο Σύμφωνα με το υπο ψήφιση νομοσχέδιο Υπολογισμός αξίας παραχώρησης οχήματος.xls Μέλος που το ανέβασε agrevelos Ανέβηκε στον κόμβο 13/12/2016 Category Βοηθήματα Φορολογίας εισοδήματος  
 44. 5 points
  Ως γνωστόν οι γιατροι οι δικηγόροι κ ο Σώρρας έχουν 3 κοινά , 1)αγάπη για λεφτά , 2) όρκος κ 3) πληρωμή ΕΦΚΑ με επιφύλαξη .Α και ένα 4 )κοροϊδεύουν τον κοσμάκη .
 45. 5 points
  si-fo

  My Taxis 2017

  Version 1.0.0

  4,029 downloads

  Μία πανάλαφρη εφαρμογή 1,3 ΜΒ για να έχουν οι πελάτες μας όλα τα έντυπα της επιχείρησης τους διαθέσιμα με ένα κλικ Για να λειτουργήσει η σύνδεση στο Taxis πρέπει ο υπολογιστής να διαθέτει το σωστό ζευγάρι (λειτουργικού – πλοηγού) σύμφωνα με το νέο πρωτόκολλο ασφαλείας της ΓΓΠΣ !
 46. 5 points
  Μέγα μυστήριο αυτή η κότα , εξ απ ανεκαθεν η ανθρωπότης προσπαθούσε να λύσει τον γρίφο "η κότα έκανε το αυτό ή το αυγό την κότα" , οι φιλόλογοι μάλωναν για το αν είναι σωστό το "αυγό" ή το "αβγό" και οι λογισταί προσπαθούν να απαντήσουν για το πως θα γίνουν οι αποσβέσεις των πουλάδων . Το μόνο σίγουρο ντόντο είναι ότι η γριά κότα έχει το ζουμί.
 47. 5 points
  Προσοχή !!!! Ανακοίνωση !!!! ΜΗΝ τολμήσει κανείς και λείψει σε 365 ημέρες..... ( άχρηστε ξεκίνα το μέτρημα λέμεεεεεεε) Εγώ δεν θα ειμαι βέβαια, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα... !!!!!
 48. 5 points

  14,675 downloads

  Υπολογισμός Δανείου σε Excel
 49. 4 points
  Για ρίξτε μια ματιά στον πιθανό αλγόριθμο με τα κριτήρια για τα 800€ και πείτε μου τη γνώμη σας... Σίγουρα πρέπει να γίνουν διευκρινίσεις...υπάρχουν πολλά θέματα για νέες επιχειρήσεις και επιχειρήσεις εκτός εφαρμογής ΦΠΑ. Αν εφαρμοστούν αυστηρά τα κριτήρια πολλοί δεν το δικαιούνται. Εκτός αν υπάρχει και άλλη ανάγνωση... Για παράδειγμα: Μήπως οι επιχειρήσεις εκτός ΦΠΑ πρέπει να ικανοποιούν μόνο το κριτήριο α) και ε); Αφού τα άλλα έντυπα δεν έχουν υποχρέωση να τα υποβάλλουν; Μήπως οι επιχειρήσεις με έναρξη το 2020 το δικαιούνται ούτως ή άλλως, αφού δεν έχουν υποβάλει τίποτα, ώστε να δούμε αν ισχύουν ή όχι περιορισμοί; Και πώς να έχουν υποβάλλει αφού δεν έχουν υποχρέωση... Μήπως το "σωρευτικά" σημαίνει για τα κριτήρια που σε αφορούν και για τα έντυπα που έχεις υποχρέωση; Ελπίζω να ισχύει αυτό και όχι ο "αυστηρός" αλγόριθμος που επισύναψα. Εύχομαι σε όλους καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα!
 50. 4 points
  γενικά σταμάτησα να αγχώνομαι και λέω στους πελάτες ,ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙ ΛΕΝΕ ,θα σας πω και εγώ τι είπαν. μέσα σε όλα αυτά ,σε λίγο θα πιστέψουμε και εμείς στα σοβαρά ότι ,αποκτήσαμε ανοσία στον ιό!!! θα μας κυνηγάνε οι φαρμακευτικές να πάρουν dna ανοσίας!!! στον Ελληνα λογιστή ,που τον σκέφτονται όλοι.
This leaderboard is set to Athens/GMT+03:00
×
×
 • Create New...