Jump to content

Leaderboard

 1. Ομάδα Επίλυσις

  Ομάδα Επίλυσις

  Διαχειριστής


  • Points

   13

  • Content Count

   7,593


 2. HURRICANE33

  HURRICANE33

  Silver members


  • Points

   9

  • Content Count

   3,919


 3. Pacioli

  Pacioli

  simple Members


  • Points

   7

  • Content Count

   83


 4. monty

  monty

  Silver members


  • Points

   6

  • Content Count

   1,146


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 12/23/2020 in all areas

 1. Καλησπέρα. Εγώ δεν έχω μπει καν να δω πώς είναι η πλατφόρμα. Είναι αδιανόητο με όλα αυτά που συμβαίνουν να ασχοληθούμε με μία νέα υποχρέωση που αλλάζει τον τρόπο δουλειάς μας. Καλές γιορτές να έχουμε, με υγεία!
  5 points
 2. Έχει καταφέρει κανείς να διορθώσει Νοέμβριο? Αν ναι, να του δώσω κωδικούς να διορθώσει και ένα δικό μου. Το τι μπινελίκι έχω ρίξει δεν λέγεται... Διορθώνεις και όταν αποθηκεύεις βγαινει ο Πιτσιλής στην οθόνη και...
  3 points
 3. Η πρώτη παράταση δώθηκε ,ως 1 Απριλιου λέει..Αλλά ας είμαστε ρεαλιστές. Οργανωμένοι, αποφασισμένοι και πανέτοιμοι το 2022 όλη η λογιστική κοινότητα θα ασχοληθεί σοβαρά με το Mydata. Φυσικά μέχρι τότε μπορούμε στα διαλείμματα της πραγματικής δουλειάς να συζητάμε θεωρητικά, για αυτά..
  3 points
 4. Αμαν, μη μιλάτε για κάστανα να χαρείτε.. Ευχομαι και εγώ καλές γιορτές , με υγεία, και να ευχηθούμε όλοι ότι οι πληροφορικοί της ΑΑΔΕ, (και απ'ότι είδα κατα πολύ νεότεροί μου) , να μεγαλώσουν κατα 1 έτος και να έλθουν στα συγκαλά τους...
  3 points
 5. και εγω ,θα ηθελα να ευχηθω ,στον κ.Πιτσιλη , καλες γιορτες, να χαιρεται την οικογενεια του !!!!! και εμεις την δικια μας !! να μην εχει αγχος , θα την δουμε ,την πλατφορμα ,μετα τις γιορτες εχω λιγα ξυλα ,για το τζακι,και καστανα ΜΕΛΙΒΟΙΑΣ χρονια πολλα σε ολους !!
  3 points
 6. tassig

  my data ερωτήσεις ....

  Είμαστε πολλοί,μα χωρίς φωνή.
  3 points
 7. Είμαστε πολλοί. Άνθρωποι είμαστε όχι ρομπότ.. Καλές γιορτές.
  3 points
 8. Μην ανησυχείς συνάδελφε είμαστε πολλοί που δεν ασχοληθήκαμε και δεν προβλέπεται να προλάβουμε να ασχοληθούμε. Άσε που θα έχουμε και τρίτο κύμα covid.
  3 points
 9. Και εγώ το ίδιο! Ο Proakis μας έβγαλε από τη ντουλάπα!
  2 points
 10. Κανονικά η ΑΑΔΕ πρέπει να εκδώσει μία ΕΝΙΑΙΑ απόφαση ΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ σχετικά με τη φορολογική αντιμετώπιση, όλων των βοηθημάτων Covid, ως προς το ΦΠΑ και τη φορολογία εισοδήματος. Το ίδιο και το ΣΛΟΤ. Χωρίς φλυαρίες. Πριν την υποβολή της δήλωσης εισοδήματος 2020. Για να δούμε θα ενδιαφερθούν;
  2 points
 11. Εγώ και τώρα που το συζητάμε πάλι δεν θα καταχωρήσω τίποτα. Δεν θα σπάσω κι άλλο το κεφάλι μου για τις βλακειες τους.....
  2 points
 12. Οι ενισχύσεις καταγράφονται στον 312 (που μας αφορά για την Επιστρεπτέα) μόνο εφόσον επηρεάζουν το κλάσμα prorata. Αν υπάρχει κάποιος αγρότης με prorata που να είχε και στις αντίστοιχες περσινές περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ καταγράψει τις ενισχύσεις, θα αποτελεί θεωρώ εξαίρεση. Οι υπόλοιποι εκατοντάδες χιλιάδες δεν έχουν τέτοια θέματα, δεν καταγράφονται οι ενισχύσεις στον 312.
  2 points
 13. Καλημέρα! Αναλαμβάνω αιτήσεις δήλωσης απώλειας εσόδων απο τα φετινά κάλαντα των παιδιών. Δικαιολογητικά: - Υπευθυνη δήλωση που να αναγράφει το περσινό ποσό που έλαβαν. - ΙΒΑΝ του γονέα. Η αποζημίωση θα γίνει στο 80% των περσινών εσόδων. Καλά Χριστούγεννα, υγεία και κάθε ευλογία σε όλο τον κόσμο!
  2 points
 14. Τα καλύτερα κάστανα...... Με την ευκαιρία, καλές γιορτές σε όλους. Υγεία πάνω απ' όλα.
  2 points
 15. Χτες μίλησα με τον οικονομικό διευθυντή μιάς πολύ μεγάλης, γνωστής και μη εξαιρετέας εταιρείας, (όλοι η Ελλάδα σίγουρα έχει αγοράσει πράγματα απο αυτή την εταιρεία). Οι άνθρωποι ήταν / είναι πνιγμένοι , και μόλις τώρα κοιτάνε το MyDATA. oI 33 χιλ. επιχειρήσεων που λένε ότι έχουν συνδεθεί στο MyDATA είναι πολύ λίγες (κάπου το 3%) του συνόλου των επιχειρήσεων. Ολη η Ελλάδα προσπαθεί να λύσει αυτό τον "γρίφο", που λέγεται MyDATA.
  2 points
 16. Καλημέρα. Πήρα χθες στο 2105295436, στο γραφείο της κας Στρατινάκη να ρωτήσω τι γίνεται. Δεν ξέρω ποια κυρία απάντησε, δε μου συστήθηκε, αλλά μου έδωσε τα νούμερα 2131516092, 2131516093, 2131516075 να πάρω ρωτήσω εκεί. Βέβαια, όπως αναμενόταν, στα τηλέφωνα αυτά από χθες δεν το σηκώνει κανείς.
  1 point
 17. ακόμα και αυτή την στιγμή που μιλάμε, δεν έχει ανοίξει το ΕΡΓΑΝΗ για να κάνουμε δήλωση για το ΣυνΕργασία (ούτε Β' φάση ΔΕΚ, ούτε Α' φάση ΙΑΝ)... Κοίτα να δεις, που δεν βλέπω να πληρώνονται έως 31/1 οι συνεργασίες του Δεκεμβρίου.... (δηλ. δεν φτάνει που οι πληρωμές γίνονται με 1 μήνα καθυστέρηση, τώρα θα παίξει νέα καθυστέρηση στην ήδη υπάρχουσα....)
  1 point
 18. Αλλη μιά “Αμαρτία” του MyDATA Δίνει την δυνατότητα στον εκδότη να αποστέλει σύνοψη ως εξης : - linenumber 1 : ποσότ. 10 καθ Αξ 100 , φπα 24% - linenumber 2 : ποσότ. 5 καθ Αξ 200 , φπα 24% - linenumber 3 : ποσότ. 7 καθ Αξ 70 , φπα 24% - linenumber 4 : ποσότ. 14 καθ Αξ 30 , φπα 24% Οπότε , αν ο λήπτης χρειαστεί να τα βάλει σε ένα λογαριασμό εξόδου , θα πρέπει να πάει να τα καταχωρήσει και αυτός σε 4 γραμμές π.χ - linenumber 1 : καθ Αξ 100 E3_585_016 (Λοιπά έξοδα) - linenumber 2 : καθ Αξ 200 E3_585_016 (Λοιπά έξοδα) - linenumber 3 :καθ Αξ 70 E3_585
  1 point
 19. Έστειλα κανονικά (ίδια περίπτωση). Σε ωδείο (κλειστή με κρατική εντολή) δεν μου το παίρνει. Το ίδιο θέμα είχα και τον Δεκέμβριο όπου το έλυσαν στο τέλος. Αναμονή.
  1 point
 20. Κανόνας για μένα. Με τις αναστολές ασχολούμαι τις τελευταίες 2-3 ημέρες πριν λήξουν. Στην αρχή πιο πιθανό είναι το λάθος. Εντάξει , πληττόμενη είναι η περίπτωση σου , αλλά .... Κάνε καμία άλλη δουλειά , σίγουρα θα έχεις
  1 point
 21. Ο δικός μου έχει ΚΑΔ καλλιέργεια σταφυλιών, δεν ξέρω αν υπάρχει συγκεκριμένος κωδικός παραγωγής τσίπουρου. Σημειωτέον ότι η παραγωγή τσίπουρου προϋποθέτει και βιβλίο εσόδων εξόδων με ΦΠΑ ή χωρίς ΦΠΑ στην περίπτωση αγρότη.
  1 point
 22. Ότι πιο κοντινό νομίζω είναι η καλλιέργεια σταφυλιών, αν επεξεργάζεται τα δικά του. Το "απλά αγρότη" που γράφεις, με παραξενεύει. Δεν υπάρχει Κ.Α.Δ. απλά αγρότη, εκτός από τον 01.00.00.00 που δεν μπορεί να τον έχει εφόσον είναι υπόχρεος σε βιβλία από άλλη αιτία (παντοπωλείο).
  1 point
 23. Επειδή πάνω στο χαμό και στην πίεση για να ενημερώσουμε τα έσοδα, και επειδή κάποιοι το είχαν ξεχάσει και την προηγούμενη φορά: Μετά την ενημέρωση των εσόδων => ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ !!! Καλό κουράγιο παιδιά...
  1 point
 24. Το άρθρο 112 του Ν.4764/2020 που έδωσε παράταση μέχρι 28/2/21 για το Συνεργασία, δεν τροποποίησε και την παρ. 4 του άρθρου 31 του Ν.4690/2020 σχετικά με τους μήνες που συγκρίνονται για να βρεθεί η μείωση του τζίρου κατά 20%. Δηλαδή παρέμεινε το διάστημα Μάρτιος-Αύγουστος 2020 το οποίο συγκρίνεται με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, όμως αυτό αφορά την ένταξη στο Συνεργασία μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2020. Λογικά όμως θα έπρεπε να αναγράψουν ότι παραμένει το ίδιο διάστημα για τη σύγκριση του τζίρου και για το δίμηνο Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2021 ή να αναγράψουν κάποιο άλλο. Δεν ξέρω ειλικρι
  1 point
 25. για αρχη ποτε εγινε το συμβαν αν ειναι πριν το 2004 ας δοκιμάσουν να το καταστρέψουν διαφραψουν με την πολ με μια απλη υπευθηνη δηλωση και αυτο αν περασει . αν οχι συμπληρωματικη αποδοχη κληρονομιας που θα περιλαμβανει το αυτοκινητο πληρωμη τελων και στο υπουργειο για την οριστικη αποδοχη -διαγραφη του . Διαγραφή οχημάτων με άδεια εκδοθείσα πριν την 4.3.2004 από το Μητρώο Οχημάτων κατά το μέρος που αφορά τα τέλη κυκλοφορίας : https://www.taxheaven.gr/news/36901/diagrafh-oxhmatwn-me-adeia-ekdooeisa-prin-thn-432004-apo-to-mhtrwo-oxhmatwn-kata-to-meros-poy-afora-ta-telh-ky
  1 point
 26. Δεν έχουν ΤΕΑΥΦΕ (και κατ επέκταση ΤΑΥΦΕ) οι Φαρμακοποιοί, γιατί το ΕΦΚΑ (ΙΚΑ) που πληρώνουν είναι ΤΣΑΥ με άλλη ταμπέλα. Κάνε όμως και ένα τηλέφωνο στο μητρώο του ΤΕΑΥΦΕ, για να είσαι εξασφαλισμένος.
  1 point
 27. Καλησπέρα. Όταν βγουν οι προϋποθέσεις και ανοίξει η εφαρμογή για τις αιτήσεις θα ενημερώνει αν εγκρίθηκε ή απορρίφθηκε. Αν εγκρίθηκε πρέπει να κάνει αίτηση. Οι μήνες αναφοράς για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 είναι οι Νοέμβριος και Δεκέμβριος.
  1 point
 28. πες μας τι σκέφτεσαι...χωρίς φόβο και πάθος. με απλότητα και πρακτικότητα.
  1 point
 29. Καλημέρα Την αξία της εγγυητικής σε έναν πληροφοριακό λογαριασμό αν πρέπει για την τράπεζα όπου δεν θα επηρεάζει αποτελέσματα τις προμήθειες σε έναν λογαριασμό εξόδων πχ 65 ανευ φπα εκπίπτουν κιόλας φορολογικά Τώρα ως προς το έσοδο για το ΕΣΠΑ συνήθως καταχωρούμε αφαιρετικά την αξία της επιδότησης στις δαπάνες και σίγουρα στην αξία κτήσης των παγίων (αν αφορά πάγια)
  1 point
 30. mixdio

  E13 DELIVERY

  όταν το μηχανάκι ανήκει στον εργοδότη , τότε δηλώνουμε τον αριθμό κυκλοφορίας , στο πεδίο νομή και κατοχή βάζουμε εργοδότης και αφήνουμε κενά τα στοιχεία του εργαζομένου .
  1 point
 31. kte

  E13 DELIVERY

  το δηλώνουμε όταν το μηχανάκι του ανήκει, εάν το μηχανάκι ανήκει στον εργοδότη δε δηλώνουμε στοιχεία εργαζόμενου
  1 point
 32. Χρόνια Πολλά. Ευχαριστούμε για την ενημέρωση.
  1 point
 33. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1.Οι Αποζημιώσεις Ειδικού Σκοπού (ΑΕΣ) 2.Η Επιστρεπτέα προκαταβολή Ι,ΙΙ,ΙΙΙ, ΙV. 3.Επιδότηση τόκων δανείων. 4.Αποζημιώσεις για το προσωπικό 5. Μεταφορικό ισοδύναμο. 6.Άλλες ενισχύσεις. 7.Ωφέλεια από εκπτώσεις φόρων, εισφορών, ενοικίων. 8. Ειδικά θέματα που ανέκυψαν 9. Αναδρομικά 10. Αγροτικά 10.1.Γενικά 10.2.Δήλωση ΦΠΑ Αγρότη και επιδοτήσεις. 10.3.Δήλωση ΦΠΑ Αγρότη και αποζημιώσεις ΕΛΓΑ 10.4.Δήλωση ΦΠΑ Αγρότη και αποζημιώσεις από ΄΄ΙΑΝΟ΄΄ 10.5.Ηλεκτρονικές δηλώσεις αγροτών για αναδρομικά από
  1 point
 34. 3. Οι επιχειρήσεις - εργοδότες της παρ. 1 του παρόντος άρθρου που κάνουν χρήση του μέτρου της αναστολής των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους σε ποσοστό 100% αυτών, δύνανται να θέτουν σε αναστολή και τις συμβάσεις εργασίας επιδοτούμενων εργαζομένων του προγράμματος «Ανοικτό Πρόγραμμα 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας»
  1 point
 35. Σολωνα, βαλε ενα λαθος ΑΜΑ σε εναν εργαζομενο οταν στειλεις την ΑΠΔ 11/2020 για να σου βγαλει λαθη υποβολης και θα σου δωσει περιθωριο μεχρι 15/1/2021 για να υποβαλεις ξανα την ΑΠΔ Νοεμβριου εμπροθεσμα. (Μπας και ανοιξουν για διορθωσεις αναστολων Νοεμβριου αρχες της χρονιας,οπότε να στειλεις αναλογα και την σωστη ΑΠΔ)
  1 point
 36. Καλησπέρα. Πάει και το 400άρι. Από Γενάρη και βλέπουμε.
  1 point
 37. Και εγώ με εθνική είχα το θέμα, με Πειραιώς που έκανα πληρωμή άλλου δεν είχε κανένα θέμα και ενημέρωσε αυτόματα προσωποποιημένη. Εν τω μεταξύ το τμήμα καρτών της Εθνικής δεν απαντάει σε αφήνουν αναμονή και η χρέωση στο 181818 τρέχει.
  1 point
 38. Εξαρτάτε τι ερμηνεία δίνει κανεις στο real-time . Εγω προσωπικά το ερμηνεύω σαν "πραγματικό χρόνο", δηλ, με το save και κατα την εκτύπωση του τιμολογίου, αποστέλονται σύνοψη+ χαρακτηριμός στο MyDATA, και λαμβάνεται το ΜΑΡΚ το οποίο και εκτυπώνεται επι του τιμολογίου. Αν λάβει error το τιμολόγιο απο MyDATA, οπότε θα εκτυπωθεί χωρίς ΜΑΡΚ, - υποθέτω- θα πρέπει να διορθωθεί και να αποσταλεί το συνομότερο δυνατόν, προκειμένου να μπορεί ο λήπτης να κάνει διασταύρωση και να αποστείλει τον χαρακτηρισμό του. Πρέπει να πάνε σε πλατφόρμα ή σε κάποια τιμολογιέρα. Τωρα εδώ είναι ένα θ
  1 point
 39. Προσωπικά , θα προσπαθούσα να επικοινωνήσω με το φορέα (τει) . Θεωρώ , δε θα έχεις θέμα
  1 point
 40. τι πρόβλημα έχεις με την ΑΠΔ? με το 018 οι αναστολές.
  1 point
 41. Θα ανοίξουν άραγε? Πότε? Τι να κάνουμε με την ΑΠΔ 11/2020?
  1 point
 42. Εγώ δεν μπόρεσα να ασχοληθώ καθόλου. Πολύ λίγο. Τώρα τρέχω για το θέρμανσης ανελέητα..... Είμαι μοναδικός που έμεινα τόσο πίσω? Μέχρι πότε πρέπει να έχουμε στείλει. Ο συνεργάτης της prosvasis μου είπε πως θα στέλνουμε όλο τον χρόνο χωρίς πρόβλημα. Κάτι τέτοιο άφησε να εννοηθεί (πλαγίως κσι όχι επίσημα) και ο ομιλητής του myDATA (μου διαφεύγει το όνομα λστο σεμινάριο του ΟΕΕ.
  1 point
 43. Από τον λογαριασμό του Taxis με τους κωδικούς εισόδου της επιχείρησης ή του Ελεύθερου επαγγελματία μπορούμε να εξουσιοδοτήσουμε στον λογιστή μας για την «Διαχείριση Ηλεκτρονικών Βιβλίων» Μερικά συμπεράσματα 1.Η διαχείριση των ηλεκτρονικών βιβλίων #myDATA από τον λογιστή αφορά σε: ελέγχους, χαρακτηρισμούς καθώς και «άμεσες» καταχωρήσεις λογιστικών εγγραφών, για όσους λογιστές επιλέξουν να τηρούν τα πρώην απλογραφικά βιβλία των πελατών τους από την 01/01/2021 , στα ηλεκτρονικά βιβλία της Α.Α.Δ.Ε. 2.Για την ενημέρωση των ηλεκτρονικών βιβλίων #myDATA από την πλευρά των πωλήσεων από ε
  1 point
 44. Συνάδελφε καλησπέρα. Σχετικά με την ερώτηση σας, δίνω τις εξής εναλλακτικές: 1) To 2022 η ενημερότητα θα βγαίνει αυτόματα από την υπηρεσία που τη ζητάει. 2) Το 2022 δεν θα βγάζει κανείς ενημερότητα, οπότε θα δίνεται πιο εύκολα. 3) Το 2022 θα χαριστούν οι επιστρεπτέες προκαταβολές γιατί θα έχουμε εκλογές το 2023 και πρέπει να φτιάξουμε κλίμα. Εν τω μεταξύ, το 2021 θα έχει γ@μηθεί το σύμπαν. 4) Το 2022 δεν θα είστε πια λογιστής (ούτε και εγώ).
  1 point
 45. Χρόνος αποστολής πωλήσεων στην Α.Α.Δ.Ε από την επιχείρηση ή τον Ελεύθερο επαγγελματία για την ενημέρωση των ηλεκτρονικών βιβλίων. Λιανικές πωλήσεις (Γενικός κανόνας) Από την 01/10/2020(που ξεκινάει το μέτρο) έως την 31/12/2020 μια φορά τον μήνα και από την 01/01/2021 κατά την έκδοση και ανά απόδειξη. Χονδρικές πωλήσεις (Γενικός κανόνας) Έως την 20η ημέρα του επόμενου μήνα Εξαιρέσεις οντοτήτων από την αποστολή και ενημέρωση των ηλεκτρονικών βιβλίων στην Α.Α.Δ.Ε Οι Ιερές Μονές του Αγίου Όρους, Το Δημόσιο, οι Περιφέρειες, οι Νομαρχίες, οι Δήμοι, οι Κοινότητες και τα
  1 point
 46. μπορει αλλα γιατι τζιρο μιλαμε; αν εχει χαμηλο οκ πλεον μπορει να κανει το τρικ και να μην παρει φτμ αν ομως μιλαμε για μεγαλο τζιρο αποψη μου πως οχι .παρε και δευτερη γνωμη μελετα και το link δωσε και αλλες πληροφοριες και το ξαναβλεπουμε . αν εχει κανει ηδη εναρξη χωρις το τρικ τωρα δεν μπορει εκτος και αν ειναι προσφατη εναρξη χωρις παραστατικα αλλα και με παραστατικα το παει για διακοπη και επανεναρξη . Άρθρα Η ΠΟΛ.1002/31-12-14 σε πίνακες - Κατηγορίες οντοτήτων που απαλλάσσονται από τη χρησιμοποίηση φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών https://www.taxheaven.gr/laws/circular/v
  1 point
 47. Εναρξη που εκανα λιγες μερες πριν για χονδρικη πωληση απομ.κοσμιματων και πωλησεις μεσω ιντερνετ ,οχι eshop ,μεσω σελιδας fcb μου ειπαν : -χονδρικο εμποριο γινεται με εδρα το σπιτι ,κοβεις τδα και εισαι οκ -εμποριο μεσω ιντερνετ ,γινεται και παλι με εδρα το σπιτι χρησιμ.καδ 47.91 και απαιραιτητα πωλησεις λιανικης μεσω μηχανισμου -λιανικο εμποριο ομως δεν επιτρεπεται με εδρα το σπιτι.. Η αναρτηση ομως βλεπω οτι ειχε γινει το 2014 ,πως το χειριζεσαι εσυ απο κει και επειτα?Ευχαριστωω
  1 point
 48. Καλησπέρα. Γνωρίζει κάποιος ποιους ΚΑΔ πρέπει να χρησιμοποιήσει κάποιος για να ιδρύσει μια εταιρεία που θα συνδυάζει κινηματογράφο, καλλιτεχνικές δραστηριότητες και υπηρεσίες καφέ? Συνδυάζονται οι ΚΑΔ αυτοί μεταξύ τους? Σας ευχαριστώ
  1 point
 49. Εγώ προσωπικά θα το στείλω ΑΠΔ 12ου
  1 point
 50. ακριβως αυτο..αφορα επιχειρησεις που κανουν πωλησεις λογισμικου/προγραμματων/μουσικης/ταινιων κλπ κλπ ψηφιακα αγαθα μεσω ιντερνετ
  1 point
This leaderboard is set to Athens/GMT+02:00
×
×
 • Create New...