Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation since 05/05/2023 in all areas

 1. .. δεν το βλέπω να αντέχει για πολύ η αγορά πάντως.. μη κοιτάς τωρα που δεν έχουν μπει τα σοβαρα πρόστιμα... και για να αποφύγουν την σύγκρουση..... το βλέπω να το εγκαταλείπουν... διακρητικά....
  2 points
 2. Προς τιμήν τους ο ΕΦΚΑ Αχαρνών , απάντησε ,άμεσα , στο e-mail μου , και ζήτησε να τους στείλω το θεωρημένο καταστατικό από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας , βεβαίωση εκπροσώπησης , μισθωτήριο Και φυσικά την αίτηση και να προβούν σε απογραφή εργοδότη , τους ευχαριστώ πολύ
  2 points
 3. Δες λίγο και την Ε2197/2020 (VI) , θα μπλέξεις και με παροχές σε είδος
  1 point
 4. Προθεσμία έως τέλος του επόμενου μήνα. Χαρτόσημο 2,4% Δικαιολογητικά, οπωσδήποτε το συμφωνητικό.
  1 point
 5. Lucky, συμφωνώ. Στο δια ταύτα έχεις παρόμοια περίπτωση; Μέλος ΟΕ με ατομική/μπλοκάκια (που εκδίδει ΤΠΥ σε έναν μόνο συνεργάτη)?
  1 point
 6. Θεώρησα ότι η αναφορά μου "Μήπως παίζει καμία εξαίρεση από το άρθρο 39? " υποδηλώνει ότι αναφέρομαι στο ασφαλιστικό μέρος του θέματος (όπως άλλωστε υποδηλώνει και η κατηγορία κάτω από την οποία έθεσα το θέμα) Αλήθεια συνάδελφε σου έχει τύχει τέτοια περίπτωση; Ασφαλιστικά πάντα ρωτώ.
  1 point
 7. ειναι μια , που και τα ζώα που πάνε για σφαγή το αντιλαμβάνονται απο ένστικτο δεν έχουν ομως μνήμη θανάτου η άλλη η συνείδηση η κυρία και η ομιλία που και τα ζώα έχουν μιλούν επικοινωνούν . άλλα θα θελα να ακούσω ποια θεωρείς κυρία διάφορα μας με τα ζώα . αυτά ζουν την στιγμή το τωρα εμείς το μετά ..τα αφήνουμε όλα για αύριο βλέπεις και γω στην αρχή σου πα κάλο σκ αντί να σου πω να έχεις μια υπεροχή μέρα ..ΣΉΜΕΡΑ όχι αύριο.
  1 point
 8. Θα το πω όσο πιο απλά γίνεται . Ποια είναι η κυρία διαφορά που έχουμε με τα ζώα; Ότι τα ζώα δεν έχουν γνώση θανάτου. Δεν έχουν την γνώση δλδ δεν γνωρίζουν ότι κάποια στιγμή θα πεθάνουν. Το πιασες;;; Τόσο απλό . Είναι σαν το άλλο . Την Κυριακή τους ψηφίζουνε την Δευτέρα τους βρίζουνε . Καλό σκ.
  1 point
 9. "Ερχονται δομικές αλλαγές στο MyDATA?" Όχι. Και ακόμα περιμένω να γίνει δεκτό εκείνο το στοίχημα... Πάντα θα απορώ με κάποιους συνταξιούχους, γιατί δεν νιώθουν να απολαύσουν την σύνταξη τους. Σήμερα είμαστε, αύριο δεν είμαστε, μικρή η ζωή για μιζέριες και ανώφελα άγχη για πράγματα που δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν και δεν έχουν και λόγο να αντιληφθούν πια.
  1 point
 10. Είναι πολλά τα λεφτά για να το αποσύρουν. Και στην τελική αυτοί κονομανε άλλοι βγάζουν τον καρκίνο. Άλλος τρώει και πινει άλλος κερνάει και άλλος τα πληρώνει. Είπαμε. Ελλάδα 2.0
  1 point
 11. Μια νέα αλλαγή που ετοιμάζονται να κάνουν.. Τα τιμολόγια, θα διαβιβάζονται με δύο ημερομηνίες: - την ημερομηνία έκδοσης -την ημερομηνία λογιστικοποίησης οπότε..μιά εταιρεία που έχει αναθέσει τα βιβλία της σε λογιστικό γραφείο.. -ή- θα πρέπει να τα διαβιβάζει μόνο με ημ/νία έκδοσης, και μετά το γραφείο να τα κάνει επανυποβολή με ημ/νία έκδοσης + ημ/νία λογιστικοποίησης -η- θα τα διαβιβάζει το γραφείο απ'ευθείας με ημ/νία έκδοσης + ημ/νία λογιστικοποίησης ... έχουν χάσει το μπούσουλα ή μου φαίνεται?... Αυτό όσο πάει και θα μπερδεύεται περισσότερο, και θα επιφέρει όλο και ποιό μεγαλύτερη πίεση και συγχυση στην αγορά. Πρέπει να το αποσύρουν και να το ανασχεδιάσουν άμεσα.
  1 point
 12. Με κίνδυνο να θεωρηθεί ότι σας δίνω επικίνδυνες συμβουλές... Αν εγώ ήμουν στη θέση σας θα ενημέρωνα τους διοικούντες για όλο το λάθος χειρισμό που ως τώρα έχουν κάνει. Στη συνέχεια θα ζητούσα από το δικηγόρο τους να μου γράψει τα πρακτικά για την αύξηση του εταιρικού κεφαλαίου της ελληνικής ΙΚΕ και την πιστοποίησή της και την σχετική τροποποίηση του καταστατικού Θα έκανα τις εγγραφές και θα κάλυπτα την αύξηση με χρήση των ποσών που βρίσκονται στο λ/σμό 43 (παρότι δεν έχουν τηρηθεί οι διαδικασίες, αλλά θα είχα ενημερώσει και γι' αυτό και για τους κινδύνους σε περίπτωση ελέγχου) Μετά την ολοκλήρωση της αύξησης θα ζητούσα από το δικηγόρο να επιμεληθεί την μεταβίβαση των μεριδίων και τη νέα τροποποίηση του καταστατικού, όπου θα φαινόταν η αποχώρηση της κυπριακής και οι είσοδος των φυσικών προσώπων. Θα ζητούσα τη συμμετοχή του δικηγόρου για να μην έχω την ευθύνη για την όλη διαδικασία. Εγώ απλώς θα την απεικόνιζα στα βιβλία. Εκείνοι θα είχαν την ευθύνη των αποφάσεων και κυρίως της πιστοποίησης για την οποία δεν θα είχαν αποδεικτικά κατάθεσης σε τραπεζικό λ/σμό και δεν ξέρω αν σε ενδεχόμενο έλεγχο θα γινόταν αποδεκτά τα προ ετών καταθετήρια. Δεν βλέπω να έχετε άλλη επιλογή.
  1 point
 13. καλήμερα και καλη βδομάδα το ερώτημα σας το έχετε θέσει στο chat και όχι στην υπηρεσία επίλυσης . μηπως ειναι για εκεί και όχι για εδώ ? αν ειναι για εδώ ΌΧΙ ο α δεν μπορει να κάνει αυτό που θέλει με τον τρόπο που το προγράφεται αν το κάνει θα πάψει να ναι φυσικό πρόσωπό και θα θεωρείτο ελεύθερος επαγγελματιας με τις ανάλογες υποχρεώσεις. η θα το κάνει μόνος του δλδ αμα και πλατφόρμες κτλ η με άλλο τρόπο αυτό που περιγράψατε. με άπλα λογία δεν μπορει ένας ιδιωτης να νοικιάσει το ακίνητο του σε επιχείρηση και να πληρώνεται βάση του τζίρου της και να παραμένει ιδιώτης Επιχειρηματική δραστηριότητα λόγω μεμονωμένης ή συστηματικής διενέργειας πράξεων με σκοπό το κέρδος https://www.taxheaven.gr/news/63447/epixeirhmatikh-drasthriothta-logw-memonwmenhs-h-systhmatikhs-dienergeias-praxewn-me-skopo-to-kerdos
  1 point
 14. Όσον αφορά την αποχώρηση της μοναδικής εταίρου και την είσοδο νέων θα προβείτε σε μεταβίβαση μεριδίων και τροποποίηση του καταστατικού της ελληνικής ΙΚΕ. (Αυτό είναι το εύκολο) Όσον αφορά τα χρήματα μπορείτε να τα επιστρέψετε στην ήδη εταίρο (κυπριακή) που τα κατέβαλε (σε έλεγχο θα θεωρηθεί δάνειο) και να τα ξαναπάρετε από τους νέους εταίρους (για να έχετε αποδεικτικά κατάθεσης) ως συμμετοχή σε αύξηση κεφαλαίου και νέα τροποποίηση του καταστατικού. ή να κάνετε την αύξηση του κεφαλαίου πριν τη μεταβίβαση των μεριδίων με κάλυψη της αύξησης μέσω του 43. Ότι και να κάνετε υπάρχει κάποιο τυπικό πρόβλημα. Αν υπάρχει δυνατότητα (ταμειακά διαθέσιμα) να επιστρέψετε τα χρήματα, αυτό ίσως να είναι το πιο απλό γιατί μπορεί να βρεθεί μόνο με τακτικό έλεγχο και ίσως αποδειχθεί ανώδυνο αν είναι συνεργάσιμος ο ελεγκτής ή και πάλι να σας καταλογίσει χαρτόσημο δανείου. Αν κάνετε χρήση του 43 για αύξηση κεφαλαίου (πριν τη μεταβίβαση των μεριδίων) θα μπορούσε να βρεθεί και στο φορολογικό έλεγχο και στον έλεγχο της πιστοποίησης καταβολής από το Γ.Ε.ΜΗ. Δεν θα έχετε καταθέσεις και το όργανο που πιστοποιεί την καταβολή αναλαμβάνει ευθύνη γι' αυτή.
  1 point
 15. Ναι στο 1 σιγουρα. Οσο αφορα το δευτερο ερωτημα σου ειναι λαθος ερωτηνενο. Τι παει να πει εταιρια που αναβιώνει; Αν μιλαμε για προσωπικη ναι αν μιλαμε για κεφαλαιουχικη αναλογα το δ.σ- διαχειριστη.
  1 point
 16. Καλημέρα. Μας έχουν τρελάνει... Αν και δεν μου έχει τύχει αλλά παλιότερα χρειάστηκε να καταθέσω δελτίο διαφορών σε ΑΠΔ , πιστεύω ότι θα χρειαστείς να συμπληρώσεις το δελτίο μεταβολής στοιχείων ασφάλισης ΑΠΔ για κάθε εργαζόμενο το οποίο πάει χειρόγραφα στον ΕΦΚΑ. Στο δελτίο αυτό θα τσεκάρεις την πρώτη στήλη ΑΦΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ αναγράφοντας όλα τα υπόλοιπα κανονικά στοιχεία της ΑΠΔ. Κανονικά μετά ο υπάλληλος του ΕΦΚΑ με βάση αυτό το δελτίο μπαίνει και διορθώνει την ΑΠΔ. Δεν γνωρίζω αν γίνεται πια αυτό ηλεκτρονικά.
  1 point
 17. Σωστό. Σε ετήσια βάση τα δύο συστήματα συμφωνούν. 365-52= 313 και (365-104)*1,20= 313. 52= Κυριακές 52*2= 104= ημέρες Σαββατοκύριακων.
  1 point
 18. από τον εργαζόμενο τί παρακρατείς για ασφαλιστικές εισφορές το κανονικό ή το τεκμαρτό ποσό?
  1 point
 19. Το τρία από που προκύπτει...??? Δλδ, μέχρι 3 υπάρχει ασφαλιστικός δεσμός...??? Από κει βγήκε το μέχρι 3 είναι δεσμός, από κει και πάνω είναι θεσμός...?????
  1 point
This leaderboard is set to Athens/GMT+03:00
×
×
 • Create New...