Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 07/21/2017 in all areas

 1. 7 points
  Οι ευθύνες πλέον είναι τεράστιες, τα πρόστιμα είναι δυσβάσταχτα και άδικα και το κάθε λάθος μεταφράζεται σε χρηματική ποινή. Υπ'αυτούς τους όρους, που κάθε μέρα γίνονται δυσμενέστεροι, όχι μόνο να δημιουργήσεις δεν μπορείς, αλλά είσαι πάντα με το πιστόλι στον κρόταφο και είσαι υποχρεωμένος στα χίλια πράγματα που κάνεις να είναι σωστά και τα χίλια. Δεν μιλώ για την ψυχολογική φθορά, την σωματική εξάντληση, τους έντονους πονοκεφάλους και όλα τα άλλα. Σου εύχομαι ολόψυχα καλή τύχη σε ό,τι κι αν κάνεις. Δεν υπάρχει προκοπή εδώ...
 2. 4 points
  Φτάνουμε σήμερα στο τέλος ενός ακόμα ετήσιου μαραθώνιου και σίγουρα από αύριο θα αρχίσουμε να μετράμε τις απώλειες. Δεν είναι όμως αυτής της στιγμής ο απολογισμός. Αφορμή για το σημερινό μου δημοσίευμα είναι χτεσινές δημοσιεύσεις στην σελίδα αυτή, συναδέλφων που με αγωνία ρωτούσαν για την αντιστοίχιση ΚΑΔ και τον χρόνο που θα χρειαστεί για να πάρουν απάντηση. Έκπληκτοι μετά από λίγο διαπίστωναν ότι η απάντηση ήταν άμεση από τα παιδιά του taxis. Τα παιδιά του taxis, όχι το σύστημα που κλατάρει, όχι τα error για τα οποία δεν φταίνε, όχι όλα όσα καταμαρτυρούμε στο σύστημα και την ηγεσία του, αλλά τα παιδιά που όλο το χρόνο και ειδικά την περίοδο των δηλώσεων είναι εκεί, πρόθημα να απαντήσουν και να μας λύσουν όσα προβλήματα μπορούν. Ξέρω ότι κάποιοι μπορεί να διαφωνήσουν αλλά εγώ πιστεύω ότι τους χρωστάμε ένα Μπράβο και ένα Ευχαριστώ
 3. 3 points
  Έχουμε πιαστεί όλοι στη φάκα μου φαίνεται. Pos χρειάζεται κάποιος που συναλλάσσεται με ιδιώτες. Ένας πχ μηχανικός μπλοκάκιας με έδρα το σπίτι, δεν χρειάζεται pos εφόσον δεν συναλλάσσεται με ιδιώτες. Αν στο μέλλον χρειαστεί να πουλήσει υπηρεσίες σε ιδιώτη, θα πρέπει να του δίνει τη δυνατότητα για κάρτα, άρα - θεωρητικά - θα πρέπει να βάλει. Θεωρητικά γιατί, κατά την άποψη μου, αν δεν σε καταγγείλει ο ιδιώτης, πρόστιμο δεν πέφτει. Χαλαρώστε λίγο ρε παιδιά με τα pos και τις βλακείες. Αυτά είναι για να βαυκαλίζεται ο βαψομαλιάς ειδήμων δημοσιογράφος της ΕΡΤ που βγαίνει στα πρωινά ενημερωτικά με δασκαλίστικο ύφος.
 4. 3 points
  Άραγε υπάρχει ζωή μετά το κλείσιμο του γραφείου? Συγνώμη αλλά εγώ δεν πρόκειται να τα καταφέρω με τα νέα πρόστιμα και τις νέες διαδικασίες... Θα περιμένω λίγο καιρό μπας και αλλάξει κάτι και θα ετοιμάζομαι ταυτόχρονα για θεαματική έξοδο... Πιάνουν νομίζω τα χέρια μου, εδώ τα κατάφερα σαν λογιστής.. Ήταν και τα προηγούμενα χρόνια δύσκολα, αλλά το κακό παραπάει από 1/1/2014... Δεν θέλω να αναφερθώ εκτενώς σε όρους όπως: 'άμισθος συνεργάτης' , 'δεν θέλουν τους αυτοαπασχολούμενους' , ΄'θέλουν μεγάλες ελεγκτικές εταιρείες' , 'μεταφορά χρέους στους ιδιώτες' κ.α. Άλλωστε ποτέ δεν ήμουν καλός στην έκθεση στο σχολείο και θα ήθελα να ακούσω άλλους συναδέλφους επί του θέματος....
 5. 2 points
  τα ανεξάρτητα κρατίδια του δημοσίου καλά κρατούν. κάνει ο ΕΦΚΑΣ επαλήθευση του ΑΜΚΑ αν αντιστοιχεί στον αριθμό αριθμό μητρώου ασφαλισμένου. άντε λύθηκε το τοπικό πρόβλημα του ΙΚΑ. τι θα γίνει όμως με το πάντρεμα ΑΦΜ +ΑΜΚΑ? 2 μοναδικοί κωδικοί και αφού είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ αρκούσε μόνο ο ένας . ΥΠΕΡΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΑΦΜ ,αρκεί να δίνεται με την ληξιαρχική πράξη γέννησης. ας πούμε ότι αυτό έγινε ,τώρα τι κάνουμε? Τώρα πρέπει η ΑΑΔΕ να συνδυάσει αυτούς τους 2 ,σε ένα ζεύγος αλληλεξαρτώμενο. δηλ. όταν σε μία υπηρεσία δίνεις το ΑΦΜ ,αυτόματα να βγαίνει το ΑΜΚΑ και το αντίθετο. άρα η βάση της ΑΑΔΕ πρέπει να ενημερώσει όλα τα συστήματα των υπόλοιπων υπηρεσιών. βλέπε αγρότες και λάθος αμκα. έτσι και να θέλεις να δώσεις λάθος κάτι ,το σύστημα θα σε ελέγχει. η τελική λύση είναι το ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ. μία υπηρεσία χωρίς αμα ,σάμα και τάμα. που θα περιλαμβάνει μητρώο ΔΟΥ ,μητρώο ΕΦΚΑ -ΓΕΜΗ. φανταστείτε στην ίδια υπηρεσία το ΓΕΜΗ να εγκρίνει αύξηση κεφαλαίου και να μπαίνεις στο ταχις και να το βλέπεις καταχωρημένο αυτόματα. δίνοντας το αφμ ,αντλούνται όλα τα στοιχεία σε οιαδήποτε υπηρεσία ,από γέννηση ,μέχρι κατοικία και μέχρι παιδιά που έχεις. ούτε Α21 ,ούτε Β52.
 6. 2 points
  Ημερομηνία απόλυσης είναι ταυτόχρονα και ημερομηνία κοινοποίησης στον εργαζόμενο συνάδελφε. Η απόλυση για να είναι έγκυρη θα πρέπει να έχει την υπογραφή του εργαζόμενου ότι έλαβε γνώση (ή κοινοποίηση με δικαστικό επιμελητή ) και ότι έλαβε την νόμιμη αποζημίωση.
 7. 2 points
 8. 2 points
  Δίκιο έχετε σε όλα που αναφέρετε αλλά δυστυχώς οι εποχές που ζούμε είναι λίγο παράξενες για όλους. Η ανεργία έχει φτάσει στα ύψη και οι μισθοί στα 500 ευρώ, και απο την άλλη δεν έχουμε ένα επιμελητήριο να κατοχυρώσει κατώτατες αμοιβές όπως για παράδειγμα δικηγόροι, μηχανικοί κτλ, είναι λογικό πως οι τιμές θα πεσουν. Δεν νομίζω πως κάποιος συνάδελφος που πέρνει για παράδειγμα 50 ευρώ/μήνα δεν θα ήθελε να πάρει 100 ή 150 ευρώ. Ούτε επίσης πιστεύω πως κάποιος που χρώνει 100 ευρώ είναι εξ ορισμού καλύτερος απο κάποιον που παίρνει 50. Απλά η ανεργία έχει οδηγήσει πολλούς λογιστές να κάνουν έναρξη με έδρα το σπίτι τους ή με τις αποταμιέυσεις τους να φτιάξουν ένα γραφείο και να δοκιμάσουν να ορθοποδήσουν και θέλοντας να μαζέψουν κάποια πελατεία διότι ξεκινάνε απο το 0 ρίχνουν τις τιμές. Για μένα το θέμα δεν είναι ποιός είναι καλύτερος ή ποιος θα αντέξει και ποιός θα κλείσει αλλά το ότι δεν υπάρχουν κατοχύρωμένες κατώτατες αμοιβές. Δεν εξευτελίζουν το επάγγελμα αυτοί που ρίχνουν τιμές.Αυτοί που μας εκπροσωπούν το εξευτελίζουν που αφήνουν να πέσουν οι τιμές και ενώ το βλέπουν δεν κάνουν τίποτα.Γνώμη μου είναι αυτή...
 9. 2 points
  Το να δημοσιεύουμε στο forum όσους μας οφείλουν δεν με βρίσκει σύμφωνο. Άσε που δεν ξέρεις τι μπελά μπορεί να βρεις δημοσιοποιώντας στοιχεία του άλλου. Υπάρχουν δύο πράγματα που πρέπει να γίνονται για να διασφαλίζουμε όχι μόνο την αμοιβή μας αλλά και την επαγγελματική μας υγεία ας το πω. Το πρώτο είναι αυτό που προανέφεραν οι συνάδελφοι. ΠΑΝΤΑ!!! επικοινωνούμε με τον προκάτοχο μας. Ειδικά όσοι είμαστε νέοι στο επάγγελμα!!! Ακόμα και αν δεν μας δίνει το τηλ. του ο υποψήφιος πελάτης ψάχνουμε τρόπο να βρούμε άκρη...θυμάμαι μια περίπτωση πέρυσι, ότι είχα πρωτοανοίξει το γραφείο και ήρθε ένας να τον αναλάβω επειδή πέθανε ο λογιστής του και δεν έβρισκε άκρη κλπ κλπ, κράτησα τα βιβλία του δήθεν να ρίξω μια ματιά για να τα ξαναπούμε το απόγευμα, βρήκα το τηλέφωνο από μια σφραγίδα του συνάδελφου και Ω!ΘΑΥΜΑ!!! ο συνάδελφος είχε αναστηθεί και μου μιλούσε στο τηλέφωνο...υπάρχουν λοιπόν και κάτι τέτοιες περιπτώσεις αλλά αν το ψάξεις και νεκροί ανασταίνονται! Έχοντας μιλήσει με τον συνάδελφο αποκτούμε την καλύτερη δυνατή άποψη για την επιχείρηση που πρόκειται να αναλάβουμε και μαθαίνουμε από πρώτο χέρι αν είναι φερέγγυος ο επιχειρηματίας γενικά, γιατί στην τελική εμείς θα απασχοληθούμε και στην περίπτωση ρύθμισης οφειλών και στον έλεγχο από Σ.Δ.Ο.Ε. , Ι.Κ.Α., Σ.ΕΠ.Ε. κλπ. Το δεύτερο είναι το συμφωνητικό, το οποίο φροντίζεις να είναι έτσι δομημένο που να σε καλύπτει στον μέγιστο βαθμό. Υπάρχουν πολλά υποδείγματα στο διαδίκτυο αλλά καλό είναι αν υπάρχει δικηγόρος που να συνεργάζεσαι να βοηθήσει λίγο στην δημιουργία ενός ισχυρού συμφωνητικού που το χρησιμοποιείς σαν προσχέδιο για όλους.
 10. 1 point
  Αν είναι ΑΕ -πρακτικό ΔΣ
 11. 1 point
  α) Τα φυσικά τέκνα, θετά ή αναγνωρισθέντα, που είναι άγαμα και δεν υπερβαίνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους ή το 19ο έτος εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση. Για τέκνα που φοιτούν σε ανώτερο ή ανώτατο εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Ελλάδας ή αναγνωρισμένο του εξωτερικού ή σε Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης, τα επιδόματα καταβάλλονται μόνο κατά το χρόνο φοίτησής τους, που προβλέπεται από τον οργανισμό της κάθε σχολής και σε καμία περίπτωση πέραν της συμπλήρωσης του 24ου έτους της ηλικίας τους.
 12. 1 point
  Αφού θα υπάρχουν πρακτικά τι να μας πει και ο ΕΦΚΑ; Τι είναι, μέτοχος της ΑΕ;
 13. 1 point
  Προς ενημέρωση των συναδέλφων τελείωσα με την διακοπή. Άρχισα να πετάω νόμους, ΠΟΛ και αποφάσεις, ψάρωσε και μου λέει θα σας υπογράψω για αυτά που έχετε υποβάλλει και αν σας κάνει. Αυτό θέλουμε, της λέω, για αυτά που δεν έχουμε υποβάλλει δεν έχετε εσείς θέμα να μας τις ζητάτε. Και ευτυχώς, τελείωσα!
 14. 1 point
  Σωστά τα όσα αναφέρθηκαν. Θα ήθελα όμως να εστιάσουμε περισσότερο στην πρόθεση του νομοθέτη σχετικά με την διάταξη αυτή του νόμου (περί άρθρου 40). Και το ερώτημα είναι: Γιατί ο νομοθέτης επιτρέπει την προωρη καταγγελία μετατρέποντας την από ορισμένου σε αορίστου χρόνου και δεν επιτρέπει απευθείας την προωρη καταγγελία χωρίς την μετατροπή της; Επιτρέψτε μου την εξής ερμηνεία του νόμου: Ναι μεν ο νομοθέτης ενισχύει την δυνατότητα του εργοδότη να προβεί σε πρόωρη καταγγελία χωρίς σπουδαίο λόγο (κάνοντας χρήση του συγκεκριμένου άρθρου στην σύμβαση εργασίας), αλλά παράλληλα αυξάνει και το ρίσκο του σε περίπτωση άκυρης ή καταχρηστικής απόλυσης (βάσει του 281ΑΚ). Δηλαδή ενώ σε περίπτωση άκυρης/καταχρηστικής καταγγελίας ορισμένου χρόνου, ο εργοδότης χωρίς την χρήση του άρθρου 40, καλούνταν να καταβάλει μισθούς υπερημερίας μέχρι την ημερομηνία λήξης της σύμβασης, με την χρήση του άρθρου 40 θα κληθεί να καταβάλει μισθούς υπερημερίας για όλο το χρονικό διάστημα μέχρι την έκδοση της σχετικής δικαστικής απόφασης (όπως ισχύει με τις συμβάσεις αορίστου χρόνου). Εξισώνοντας ως προς την καταγγελία, την σύμβαση ορισμένου χρόνου (με χρήση του άρθρου 40) με αυτή της αορίστου, ο εργοδότης οφείλει να είναι προσεκτικός στην εφαρμογή της, διότι μαζί με τα "οφέλη" (αυξημένη δυνατότητα καταγγελίας που δεν του έδινε ο προηγούμενος νόμος), έχουν εξισωθεί και οι υποχρεώσεις (όπως οι μισθοί υπερημερίας, το όριο προστασίας ομαδικών απολύσεων κλπ). Όλα τα παραπάνω τα αναφέρω προκειμένου να γίνει αντιληπτό, ότι η χρήση του άρθρου 40 δεν είναι πανάκεια για τον εργοδότη, απεναντίας μπορεί να λειτουργήσει ως δίκοπο μαχαίρι! Επομένως δεν καταργεί τα όρια ελέγχου νομιμότητας της εκάστοτε καταγγελίας, απεναντίας αυξάνει τις κυρώσεις του εργοδότη σε περίπτωση μη "συνετής" χρήσης.
 15. 1 point
  Αν η σύμβαση στην πλατφόρμα λήγει τον Ιούλιο, τότε τον Αύγουστο θα πληρώσεις μόνος σου τις εισφορές (δεν υπάγεσαι στο άρθρο 39) που σου βγάζει το ειδοποιητήριο του ΕΦΚΑ.
 16. 1 point
  Ο όμιλος Πήγασος ΑΕ είναι σε καθεστώς οικονομικής ασφυξίας, γιατί οι τράπεζες κατήγγειλαν τα δάνεια προς αυτόν. Το πως, γιατί και τι παιχνίδια παίζονται το ξέρουν μόνο οι ιθύνοντες. Από εκεί και πέρα θεωρώ αδιανόητο καθώς υπάρχει σωματείο εργαζομένων να μην έχει κινηθεί νομικά η υπόθεση. Οι πρακτικές αυτές υπάρχουν παντού, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι και νόμιμες. Από την άλλη, όσο πιο απρόσωπη είναι η εταιρία τόσο πιο εύκολο είναι να βρεθείς με κερδισμένη υπόθεση και άδεια τσέπη...σημεία των καιρών γαρ.
 17. 1 point
  gianzo

  Επίδομα Αδείας

  Και γιατί να μην του δώσεις την άδεια που δικαιούται τον Αύγουστο και ολόκληρο το επίδομα τον Οκτώβριο; Δε λέω φυσικά ότι είναι λάθος αλλά για να γλιτώσουμε τον επιπλέον υπολογισμό...
 18. 1 point
  Τα πρόστιμα υπάρχουν από το 2014 ,ας γυρίσουμε λοιπόν πίσω στο φορουμ να δούμε τι λέγαμε εκείνη την περίοδο ως λογιστές . Για να λύσεις ένα πρόβλημα πρέπει πρώτα να το καταλάβεις , ως κλάδος αργούμε πολύ να το καταλάβουμε .
 19. 1 point
 20. 1 point
  Προσωπικά δεν θα ρίσκαρα στη δική μου επιχείρηση.Ο εργοδότης όμως ζητάει ενναλακτικές και είμαι υποχρεομένος να κάνω την αναζήτηση μου.Στη πραγματικότητα (δεν το ανέφερα για συντομία λόγου) είναι 8 εργαζόμενοι οι οποίοι συμμετείχαν σε θεατρική περιοδία που τελικά ακυρώθηκε στα μέσα της.Ο δικαστικός επιμελητής του ζήτησε 50 ευρώ (χωρις φπα) άρα συνολικά 400 ευρώ Τώρα χάριν της συζήτησης η ακυρότητα της απόλυσης κρίνεται μόνο δικαστικά και πλέον τα μέιλ (ειδικά όταν έχουν απαντηθεί) είναι αποδεικτικό στοιχείο.Βέβαια νομικός δεν είμαι αλλά έτσι για την πληροφορία αναφέρω ότι το ΣΕΠΕ Αμαρουσίου μου είπε ότι είναι έγκυρο,το ΣΕΠΕ αγ.Παρασκευής δεν πήρε θέση καθώς λέει δεν είναι αρμόδιοι και δικηγόρος που ρώτησα μου ανέφερε ότι το δικαστήριο θεωρεί επίσημη την ηλεκτρονική αλληλογραφία. Σε ευχαριστώ πολύ MARKA για τον χρόνο σου και τις συμβουλές σου!
 21. 1 point
  να μη δεχθείτε άλλο χρόνο διακοπής πέραν του πραγματικού . Αφήστε τον ελεγκτή να αρνηθεί την διακοπή και έπειτα βρείτε αποδεικτικά στοιχεία για τον πραγματικό χρόνο διακοπής . Απαραίτητα θα χρειασθεί δικηγόρος για να αναλάβει την υπόθεση .
 22. 1 point
 23. 1 point
  Υπολογισμός μορίων - ΕΣΠΑ Πτυχιουχοι Τριτοβάθμιας - Β' Κύκλος Δείτε και κατεβάστε το αρχείο Πρόγραμμα για τον υπολογισμό των μορίων για το πρόγραμμα "Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης - Β' Κύκλος" Στην έκδοση αυτή μπορούν να υπολογιστούν τα μορια για ανέργους και μισθωτούς. Μέλος που το ανέβασε Soc Ανέβηκε στον κόμβο 30/07/2017 Category Utilities - Excel files  
 24. 1 point
  Μπορούμε και να συμφωνούμε στα αυτονόητα και να επαναστατούμε. Αλλά παράνομο σημαίνει ενάντια στο νόμο και κάτι τέτοιο δεν προκύπτει (νομίζω) για το συγκεκριμένο θέμα. Κι αν είναι να διεκδικήσουμε το δίκιο μας με επανάσταση (κανονική) να το συζητήσουμε. Αν είναι όμως να το διεκδικήσουμε στα δικαστήρια, (αυτου του αστικού κράτους με αυτούς τους νόμους) δε νομίζω να έχουμε καμιά τύχη
 25. 1 point
  Στην περίπτωση μας, θα χρειαστούμε και τους δύο. Μάλλον και οφθαλμίατρο...
 26. 1 point
  Για γλωσσολόγο δεν ξέρω, ο γραφολόγος πάντως στοιχίζει ένα τσουβάλι λεφτά.
 27. 1 point
  v.kourtis

  ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ ΕΦΚΑ

  σωστή άποψη και θα συμφωνήσω, αλλά θα το έκανα μόνο για τον εαυτό μου. Διότι αν το πρότεινα και στους πελάτες μου, θα με κυνήγαγαν με το τουφέκι!!!!!!!
 28. 1 point
  ponzi

  ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ ΕΦΚΑ

  Είναι ήδη παράνομοι. Θεωρώ ότι κάποιος μπορεί άνετα να βάζει στην ταυτότητα πληρωμής το ποσό που αναλογεί στα εισοδήματα του προηγούμενου έτους.
 29. 1 point
  ΄Θέλω να πω ότι όταν θα κάνετε back-up να "ξεκουμπώνετε" το δίσκο που κάνετε το back up από τον Η/Υ και να τον βάζετε σε συρτάρι, να τον παίρνετε σπίτι σας, κάπου τέλοσπάντων.. Εγώ την πάτησα γιατί είχα τον δίσκο κουμπωμένο πάνω στη usb θύρα του pc με τη λογική ότι θα έπαιρνα back-up την επόμενη... Εμ, έλα που δεν πρόλαβα.... Ειλικρινά, νομίζω ότι δεν αντιλαμβανόμαστε τη σπουδαιότητα της φύλαξης και προστασίας όλης αυτής της (χαμαλο)δουλειάς που βγάζουμε καθημερινά και κοιτάμε μόνο το να την κάνουμε στην ώρα της και όσο πιο σωστά τελοσπάντων γίνεται και δεν λογαριάζουμε το να τη διαφυλάξουμε από το οτιδήποτε... Τουλάιχστον εγώ ήμουν έτσι, δεν το σπουδαιολογούσα, έλεγα έλα μωρέ εγώ δεν μπαίνω σε χαζο-σελίδες, δεν έχω facebook, twitter και όλα αυτά, τι θα πάθω.... Και όμως!!!!
 30. 1 point
  δυο παρατηρήσεις παράνομη μια απόφαση δεν την βγάζουμε εμείς αλλά τα δικαστήρια και από την στιγμή που δεν έχει κριθεί κάτι τέτοιο σε οποιονδήποτε βαθμό καλό είναι να μην βασιζόμαστε σε τέτοιες θεωρίες. αν αφιερώσουμε λίγα λεπτά για τα διαβάσουμε την ΚΥΑ 14452/2017 θα δούμε και τα σχετικά με τα πρόστιμα (ποιος ελέγχει και άλλα σχετικά)
 31. 1 point
  Αρχικά να πω την καλημέρα μου και να σας ευχαριστήσω όλους για τις απαντήσεις και τις απόψεις σας... Με βοηθήσατε πολύ! Σπύρο, το γραφείο είναι παιδί μου ναι, αλλά σε αυτή τη φάση χρήζει πάσης φύσεως περίθαλψης (από ψυχολογικής μέχρι ό,τι μπορείς να φανταστείς) και λοιπής φαρμακευτικής αγωγής και δεν ξέρω πως θα βγει...!!!!! PROAKIS επειδή ρώτησες (και σ'ευχαριστώ γι'αυτό) υπάρχει ένα back-up με ημερομηνία 14/10/2016 σε έναν άλλο δίσκο εξωτερικό, ο οποίος όμως είχε παρουσιάσει πρόβλημα και γι'αυτό αντικαταστάθηκε - δεν τον πέταξα, οπότε τον έχω παραδώσει στον καθ'ήν αρμόδιο και κάνω το σταυρό μου να μπορέσει να κάνει κάτι.... Επειδή και με την Epsilon που μίλησα για τα καθέκαστα, μου είπαν ότι είχαν ανάλογα θέματα και σε λογιστικά γραφεία στη Λέρο.. Τι να πω... Φιλική συμβουλή (όπως λέει και ο mimis), να παίρνετε back up ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ σε 2 τουλάχιστον σημεία και να μην ξεχνάτε το δίσκο πάνω στο pc!!!!! Είναι πολύ σοβαρό το πράγμα... Και πάλι σας ευχαριστώ τόσο θερμά... Βλέποντας λοιπόν και κάνοντας... Πάντως, ένα έχω να πω: ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ σε όλους!!!
 32. 1 point
  Με τι δυναμη και κουραγιο να συνεχισεις αυτο το ψυχοφθορο επαγγελμα ολοι οριακα ειμαστε και απο προστιμα αστα να πανε... Υ.Γ. Οσο για τους κακοπληρωτες γεμισε ο τοπος... Καλη δυναμη βικεντια, ελπιζω να παρεις την σωστη αποφαση
 33. 1 point
  ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ διαβάστε στον κόμβο. https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/36112#
 34. 1 point
  SOFIAMY

  Υποβολή ΑΠΔ

  Η περιοδος υποβολης ειναι μηνιαια και θα πρεπει να σταλει μηνιαιο αρχειο ΑΠΔ, αλλιως δεν παραλαμβανεται
 35. 1 point
  Δεν είναι μισθωτοί με την έννοια ότι δεν ακολουθούμε όλη τη διαδικασία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ . Οι αμοιβές αυτές έχουν εισφορές ΕΦΚΑ πλέον . Οι διατάξεις περί χαρτοσήμανσης εξακολουθούν να ισχύουν. Αν ήταν μισθωτοί με πρόσληψη κλπ και είχαν εισφορές με το πλήρες πακέτο του πρώην ΙΚΑ , θα μιλούσαμε για καθαρές αποδοχές μισθωτών και αυτές οι αμοιβές δεν επιβαρύνονται με χαρτόσημο.
 36. 1 point
  καλημέρα σας, γνωρίζεται πως θα χειριστούμε ήδη (πριν Ν. Κατρούγκαλου) συνταξιούχους αμειβόμενα μέλη ΔΣ αν. εταιρείας. και αν θα έχουν περικοπή στη σύνταξή τους.
 37. 1 point
 38. 1 point
  Συναδελφισσες και συνάδελφοι: το 2012 θεωρείται ότι μπορεί να εφαρμοστει έστω και κατ'ελάχιστον κάποιος τιμοκατάλογος; Με προβληματισε έπι 5 μερες το τι θα χρέωνα έναν νέο πελάτη (κτηνίατρο). Το θέμα είναι υπάρχουν πελάτες;Γιατι στην περιοχη που ειμαι εγω και στους 20 μηνες που έχω το γραφείο ήταν μόλις ο 4ος (εκτός δηλώσεων) !!! Έχει καμιά αξία η τιμή τελικά σήμερα ή αν θα μαζέψεις τα λεφτά; Πόσοι συναδελφοι δεν χρωστανε μηνιάτικα στους εργαζομένους τους,απλήρωτα δίμηνα ΤΕΒΕ, ενοίκια κτλ; Θα αισθάνεται τύψεις δλδ όποιος χρεώνει 50€ / μήνα?
 39. 1 point
  και προσθέτω κι εγώ το κερασάκι στην τούρτα έρχεται ο εν δυνάμει πελάτης που ούτε έχει ξαναπεράσει την πόρτα, πιθανόν και από το τηλέφωνο και με ρωτά "θέλω να κάνω αίτηση για κλειδάριθμο", τί να του πω περάστε να την κάνουμε δωρεάν.... λες και είμαι φιλανθρωπικό ίδρυμα ή 50€ διότι τις 2 ώρες που θα κάτσεις απέναντι μου να μου πιάσεις κουβεντούλα για μια δουλειά 30 δευτερολέπτων εγώ θα δούλευα για άλλο πελάτη να έβγαζα τα έξοδα μου?
 40. 1 point
  ο συναδελφος Γιωργος γνωριζει ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ ΜΟΥ συναδελφε. και γνωριζει απολυτα οτι μονο υλιστης δεν ειμαι. και γνωριζει απολυτα οτι πλιατσικο εγω δεν κανω. και επισης γνωριζει απολυτα οτι οπως και ο ιδιος ετσι και εγω τιμαω την γενια μου. επειδη ο συναδελφος Γιωργος εχει ενα κωδικα επικοινωνιας ο οποιος ειναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΙΔΙΟΣ με τον δικο μου, γνωριζει πολυ καλα ποιος ειμαι, τι αποψεις εχω και ποσο ευαισθητοποιημενος ειμαι. επισης, εχω το καθε δικαιωμα να λεω αυτα που πιστευω, να τα υποστηριζω και να αναγνωριζω το ακραιο ή μη των αποψεων μου. αν εσυ τα θεωρεις ακραια θα συμφωνησω μαζι σου. Αλλα τοσο καιρο τιποτα το ακραιο δεν εχει συμβει σε ολα τα επιπεδα για αυτο φτασαμε εδω που φτασαμε. Εγω συναδελφε εργαζομαι απο τα 17 μου χρονια διοτι ειμαι ορφανος πατρος απο τα 6 μου.. Δεν ειμαι παιδι της καφετεριας, και παιδι της ξαπλας. Και αν εσυ ντρεπεσαι που ειμαι της γενιας σου, καλυτερα να μαθεις πρωτα ποιος ειναι αυτος που εκφραζεται κατα αυτο το τροπο και μετα να λες ντρεπομαι. και για αυτο δακρυσα που ειδα το κοσμο διοτι οπως αγωνιζομαι εγω καθε ημερα αποφασισε πλεον και η γενια μου να κανει κατι. διοτι εως τωρα δεν εχει κανει απολυτος τιποτα. Δεν αναφερομαι σε χρηματα, αναφερομαι σε αξιοπρεπεια. και αξιοπρεπεια ειναι να σε σεβονται.
 41. 1 point
  Εχθές βρήκα στο αυτοκίνητο μου, ένα έντυπο που έλεγε:ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ 20 ΕΥΡΩ, ΤΗΡΗΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ 25 ΕΥΡΩ, ΤΗΡΗΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 30 ΕΥΡΩ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΑΠΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ,ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΔΑΝΕΙΩΝ,ΘΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΘΕΜΑ ΣΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ.Είχε όνομα,διεύθυνση(είναι πολύ κοντά στο δικό μου γραφείο στο Μαρούσι) και τηλέφωνο.Μόλις μπορέσω, θα περάσω από το γραφείο της κυρίας συναδέλφου, και θα της ζητήσω συνεργασία με τον εξής τρόπο:Εχω 40 πελάτες, θα τους δώσω να τους ενημερώνει αυτή,να βγάζει φπα να κάνει τέλος πάντων ότι κάνω εγώ τώρα και δεν βλέπω το σπίτι μου και το παιδάκι μου, και θα της δίνω 10 ευρώ παραπάνω απο ότι ζητάει για την κάθε κατηγορία επαγγέλματος.Επιπλέον για να της είναι πιό εύκολο εγώ θα υπογράφω σε όλα.ΑΝ ΤΟ ΔΕΧΤΕΙ ΣΩΘΗΚΑ, ΘΑ ΖΩ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΧΙ ΣΑΝ ΓΟΥΡΟΥΝΙ. ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΜΑ ΤΟ ΘΕΟ, ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ. Πλήρης εξευτελισμός του επαγγέλματος παιδιά...
 42. 1 point
  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗΣ! ΠΡΕΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ. Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ. ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ 25€ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΡΕΛΑ. ΔΥΣΤΗΧΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΑΖΗΤΑΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΦΤΗΝΟ... 'Η ΡΙΧΝΕΙΣ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ 'Η ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΥΡΙΛΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΥΨΗΛΟ ΚΟΣΤΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑΖΟΥΜΕ.. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ, ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ.
 43. 1 point
  είσοδος δωρεάν έξοδος 200 ευρω χαχα
 44. 1 point

  Version

  9,087 downloads

  Υπολογισμός Δανείου σε Excel
 45. 1 point

  Version

  17,107 downloads

  » Υπόδειγμα Συμφωνητικού Επαγγελματικής μίσθωσης «
 46. 1 point

  Version

  55,968 downloads

  » Εντυπο απόδοσης χαρτοσήμου τιμολογίων αγορών - φορτωτικών «
 47. 1 point
  καλημερα σε ολους. παρακολουθω αμηχανος αυτην την κουβεντα και αποφασισα να μην συμμετασχω διοτι φημιζομαι για δυο πραγματα στα 40 σχεδον χρονια της ζωης μου: απιστευτη υπομονη αλλα και τρομερη εκρηξη. αγαπητε/η συμβολαιογραφος θα σε παρακαλουσα λοιπον να μην σκαλιζεις πληγες σε λογιστες διοτι πραγματικα εχεις ειρωνικη αντιμετωπιση του θεματος. και εν παση περιπτωση εγω θα σου υποβαλλω ενα ρητορικο ερωτημα: ΣΤΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ SITE ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΣΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ...ΤΙ ΓΥΡΕΥΕΙΣ? ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩ ΕΓΩ. ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑΣΟΥ...........
 48. 1 point
  Κανονικά,αγαπητοί συνάδελφοι,μετά την παραπάνω καταχώρηση δεν θα έπρεπε να συνεχιστεί το θέμα. Νομίζω ότι ο συνάδελφος είναι πολύ σωστός,για να υπογράφει ως ΑΣΧΕΤΟΣ.
 49. 1 point
  ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΛΥ ΑΒΑΣΑΝΙΣΤΑ ΤΟ ΕΘΕΣΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ. ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΤΟΣΟ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ ΤΟΣΟ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΜΑΣ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ & ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΔΙΑΡΚΩΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ.
 50. 1 point
  Παρ'το χαμπάρι φιλαράκι...Οτι κανεις στη ζωή, μόνος θα το κάνεις.... :-)