Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 09/22/2017 in all areas

 1. 2 points
  Η υποχρεωση (του υποβαλλοντα την αιτηση) συνισταται στην υποβολη της αιτησης. Την υποχρεωση πληρωμης την εχει παντα ο επιχειρηματιας. Αρα, υποβαλεις, στελνεις τις ταυτοτητες πληρωμης στον επιχειρηματια και καθαρισες... Αμα θελει, ας πληρωσει, εσενα δε σου πεφτει λογος
 2. 2 points
  Αν η σύμβαση στην πλατφόρμα λήγει τον Ιούλιο, τότε τον Αύγουστο θα πληρώσεις μόνος σου τις εισφορές (δεν υπάγεσαι στο άρθρο 39) που σου βγάζει το ειδοποιητήριο του ΕΦΚΑ.
 3. 1 point
  την κατάρα μας να έχουν ......μας γάμ@@σαν πάλι μεσα στους φπαδες
 4. 1 point
  και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους ΔΕΝ κρίθηκε κανένας νομος αντισυνταγματικός ακύρώθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση
 5. 1 point
  σε αλλο ποσο υπολογιζουμε τα λεφτα που θα παρει ο φοιτητης για την πρακτικη του και σε αλλο ποσο τα ενσημα που δωσουμε στο ικα.Τα 2 ποσα ειναι εντελως ασχετα μεταξυ τους α) υπολογισμος Αποδοχων για το μισθο του 26,18 κατωτατο ημερομισθιο εργατη ανω των 25 ετων χ 80% =26,18 χ 80% = 20,94 ημερομισθιο 20,94 χ 25 ημερες το μηνα= 523,50 μισθος το μηνα (τα μισα θα τα παρει πισω η επιχειρηση απο τον οαεδ δηλ τα 261,75) β) υπολογισμος Αποδοχων για την ΑΠΔ (δε μας αφορουν τα παραπανω) για ΑΠΔ 40,45 χ 1% κρατηση ικα χ 25 μερες(1.011,25 χ 1% =10,11 ενσημο ικα το μηνα) κρατησεις εργαζομενου=0% κρατησεις εργοδοτη=1% συνολο κρατησεων 1% ΕΙΔΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ 14 που δινει ΚΠΚ 210 ------------------ αρα θα δωσεις καθαρο μισθο 523,50 και εργοδοτικη εισφορα 10,11 το μηνα (ο φοιτητης δεν εχει κρατησεις εργαζομενου) απο αυτα η επιχειρηση θα παρει πισω τα 261,75 απο τον οαεδ αφου πρωτα κανει αιτηση στο α'τριμηνο ή στο τελος του 6μηνου. ΠΡΟΣΟΧΗ!! ολα αυτα ισχυουν στην περιπτωση που η επιχειρηση ειναι υποχρεωμενη να κολλαει τα ενσημα και οχι το ΤΕΙ μεσω προγραμματος ΕΣΠΑ. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ για σπουδαστη κατω των 25 :
 6. 1 point
  μεταβάλλεται το ποσό του φόρου? δεν γίνονται δεκτές όλες οι περιπτώσεις με τον 4446 διαβάστε το εγχειρίδιο του κόμβου
 7. 1 point
  ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Στις περιπτώσεις που υπάρχει κατατεθειμένη κατάσταση(πίνακας) προσωπικού σε ισχύ και κατά καιρούς η επιχείρηση μεταφέρει, λόγω αυξημένων αναγκών, τους εργαζόμενους σε άλλα υποκαταστήματα, τότε: 1. Αναρτάται στο υποκατάστημα όπου μεταφέρθηκαν οι εργαζόμενοι απόσπασμα του ισχύοντα ετήσιου πίνακα προσωπικού με τα στοιχεία των μεταφερθέντων εργαζομένων. 2. Υποβάλλεται από το υποκατάστημα στο οποίο μεταφέρθηκαν οι εργαζόμενοι «Ε4 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ» με το πρόγραμμα ωρών εργασίας των μεταφερθέντων μόνο εργαζομένων, με αναγραφή στο πεδίο των παρατηρήσεων της ενότητας «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ-ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ»: «Μεταφορά εργαζομένων από υποκατάστημα . . .» 3. Σε κάθε επόμενη υποβολή «Ε4 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ» ή «Ε4 ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΥ» πίνακα προσωπικού οι μεταφερθέντες εργαζόμενοι δεν διαχωρίζονται από τους εργαζόμενους του υποκαταστήματος στο οποίο μεταφέρθηκαν. https://eservices.yeka.gr/SK/SygkentrwtikhPararthmatos.htm
 8. 1 point
  Συμπλήρωσα την κατάσταση για να εκδηλώσω την επιθυμία μου να παρευρεθώ! Ελπίζω να τα καταφέρω και φέτος..
 9. 1 point
  Γεια σου Παναγιώτη,μακάρι να τα πούμε στην Πάτρα.Θα πάω με την Λενιώ μου και ένα άλλο φιλικό ζευγάρι,το οποίο είχε ξετρελαθεί με τους συνάδελφους στην προηγούμενη εκδρομή στην Καρδίτσα.
 10. 1 point
  Συμφωνώ, αφού έχουμε μερική απασχόληση και αλλάζει (μειώνεται) το εβδομαδιαίο ωράριο θα πρέπει να υποβληθεί οπωσδήποτε και τροποποίηση σύμβασης. Πιστεύω ότι πιο σημαντικό είναι να υποβληθεί η τροποποίηση της σύμβασης παρά ο τροποποιητικός αποδοχών μιας και το ωρομίσθιο δεν αλλάζει.
 11. 1 point
  Το ότι δεν αλλάζει το ωρομίσθιο-ημερομίσθιο δεν σημαίνει ότι δεν αλλάζει η αμοιβή.Εφόσον ο εργαζόμενος θα εργάζεται λιγότερες ημέρες ή ώρες προφανώς και θα αμείβεται μειωμένα. Έτσι λοιπόν εκτός από τον απαραίτητο τροποποιητικό αποδοχών θα πρέπει να υποβάλλετε στο εργάνη και τη νέα σύμβαση όπου ο εργαζόμενος λαμβάνει γνώση και αποδέχεται τους νέους όρους με την υπογραφή του. Αν αρκεστείτε μόνο σε συμπληρωματικό ωραρίου ελοχεύει ο κίνδυνος να σας καταλογίσει το ΙΚΑ παραπάνω εισφορές ή να έχετε μελλοντικά προβλήματα σε περίπτωση καταγγελίας από τον εργαζόμενο.
 12. 1 point
  Κάντο και ας είναι και υπερβολή λεω εγω. Εκτος και αν στον τροποποιητικο ωραριου εβαλες και τις αποδοχές όπως μεταβληθηκαν, οπότε όντως είσαι οκ.
 13. 1 point
  Αποψη μου είναι ότι τροποποιητικός αποδοχών υποβάλλεται όταν αλλάζουν οι αποδοχές (συνήθως μείωση λόγω αλλαγής σύμβασης η αύξηση λόγω τέκνων . γάμου κλπ) χωρίς να αλλάξει το ωράριο. Όταν αλλάζει οτιδήποτε στο ωράριο τότε συμπληρωματικός ωραρίου, πριν την αλλαγή . Αφού εχει τις νέες αποδοχές που προκύπτουν από την αλλαγή ωραρίου, γιατί να υποβάλουμε και τροποιητικό αποδοχών. Αυτό εφαρμόζω εγώ χωρίς να διεκδικώ το αλάθητο.
 14. 1 point
 15. 1 point
  Παιδιά θέλω να έρθω κι εγώ,όχι βέβαια για 4ήμερο και δεν ξέρω άν θα είμαι μόνος ή με την σύζυγο ( άν μπορέσει να έρθει) θα δούμε όμως,πιθανόν για καμιά μέρα και ενοείται ότι θα ήθελα νασας δώ όλους,ιδιαιτέρως δε τους παλιούς συμπολεμιστές και συμπολεμμίστριες.
 16. 1 point
  Καλά δεν θα βάλεις ποτέ μυαλό?.................
 17. 1 point
  έχεις βέβαια και την δυνατότητα να στείλεις εντός της ίδιας προθεσμίας(1-21/10) και συμπληρωματικό ετήσιο..https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/21103 καλημέρα.
 18. 1 point
  ότι θα στείλεις την σωστή ,στο όνομα του Ν.Π. δεν χρειάζεται να στο πει κανένας. στον εκπρόσωπο πέρα από την ΔΟΥ που σου είπαν(συνίσταται) ,δοκίμασε με τροποποιητική να την μηδενίσεις. (δεν ξέρω τι θα εμφανίσει μετά στις υποχρεώσεις).
 19. 1 point
  ΤΟ ΓΕΜΗ (,) ΜΑΣ (,) ΔΟΥΛΕΥΕΙ;...................... (αφηστε οποιο κομμα θελετε.........)
 20. 1 point
  Έχω δει να γίνεται λόγος για την πιθανότητα λάθος κατάταξης ενός υπόχρεου από το σύστημα του ΓΕΜΗ στην εξής περίπτωση: Όταν επιλεγεί ‘(ΑΕ) Αίτηση καταχώρισης Ισολογισμού κατά Ε.Λ.Π -Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα ή Δ.Λ.Π. (Αφορά Χρήσεις που λήγουν 31/12/2015)’ αναγράφονται τα παρακάτω και δίνονται οδηγίες για το τι πρέπει να γίνει ….. Φέτος, πρώτη χρονιά εφαρμογής του νόμου, το σύστημα έχει προετοιμαστεί ώστε να δεχτεί τα στοιχεία για το 2015 και βάσει αυτών να κάνει την κατάταξη της εταιρείας σε κατηγορία οντοτήτων. Ωστόσο είναι πάρα πολύ πιθανόν, η χρήση των στοιχείων αυτού του έτους και μόνο να οδηγεί σε λάθος κατάταξη της εταιρείας. Στην περίπτωση λοιπόν που η κατάταξη του υπόχρεου βάσει των στοιχείων του 2015 δεν συµφωνεί µε την κατάταξη που θα προέκυπτε εάν υπήρχαν και τα στοιχεία του 2014, o υπόχρεος Θα πρέπει 1. να επιλέξει στην αίτηση να αναρτήσει τις οικονοµικές καταστάσεις «σε ενιαίο σύνολο» ώστε να συµπεριλάβει στο ενιαίο αρχείο που θα ανεβάσει εκείνες τις καταστάσεις που αντιστοιχούν στην κατηγορία όπου ορθά ανήκει και όχι σε αυτή που βγάζει αυτόµατα το σύστημα. 2. να αναφέρει στις παρατηρήσεις τους λόγους για τους οποίους οι καταστάσεις τις οποίες «ανέβασε» δεν αντιστοιχούν στην κατηγορία που έβγαλε το σύστηµα. Δεν ξέρω αν βοηθάει καθόλου το παραπάνω με την έννοια ότι εσύ αναφέρεσαι στη χρήση 2016 και είναι άλλη η αίτηση και δεν αναφέρονται και σε εκείνη τα παραπάνω, ίσως όμως σαν αντιμετώπιση να είναι το ίδιο και ενδεχομένως να μη χρειάζεται να συμπληρωθεί κάτι στο πεδίο Έκθεση ΔΣ και να κάνεις μόνο την αναφορά στις παρατηρήσεις. (εκτός πια εάν δε σε αφήνει να προχωρήσεις καθόλου εάν δε το συμπληρώσεις..) Όσο για το μέγεθος της οντότητας και για το θέμα των δύο συνεχόμενων χρήσεων, δες αν σε βοηθάει η Σ.ΛΟ.Τ. αριθμ. πρωτ.: 1252 ΕΞ 23.6.2016 Κατηγορίες Οντοτήτων (έχει ένα πίνακα με παράδειγμα): https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/24295
 21. 1 point
  βάλε στην έκθεση ΔΣ τον ισολογισμό πχ. και γράψε στις παρατηρήσεις "μικρή οντότητα ,2016 πρώτη υπέρβαση".
 22. 1 point
  Όχι δεν συμφωνώ, εδώ καθορίζεται το " σε οποιονδήποτε εργοδότη και με οποιαδήποτε ειδικότητα". Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε ωρομίσθιους μερικής απασχόλησης και στηρίζω την άποψή μου στο παρακάτω.. "Το μειωμένο ημερήσιο ωράριο εργασίας δεν λαμβάνεται υπ’ όψη σαν πλήρη ημέρα απασχολήσεως (Γνωμ. Ν.Σ.Κ 793/70). Για να αναγνωρισθεί η μειωμένη απασχόληση σαν προϋπηρεσία για τον καθορισμό των αποδοχών θα πρέπει να αναχθεί πρώτα σε πλήρη. "
 23. 1 point
  επισης η καταστροφη φαρμακων ειναι ειδικη διαδικασια με αιτηση στον ΕΟΦ και κατι τετοια αν θυμαμαι καλα
 24. 1 point
  και τα βενζιναδικα με ποσοστο κερδους τσιγαρων λειτουργουν, αλλα εχουν POS πριν απο το νομο POS η' θανατος , θα του πεις του ψιλικατζη (αν και στην περιπτωση του, το POS μαλλον σημαινει εμμεσος θανατος) επισης ενημερωσε τον, οτι δεν μπορει να επιβαρυνει την πωληση τσιγαρων με επιπλεον ποσο ''λογω εισπραξης μεσω pos'' , καθως η τιμη ειναι ενδεικτικη
 25. 1 point
  Τίποτα. Αφού δεν κάνεις απογραφή όλες οι αγορές θεωρούνται έξοδα, οπότε τι άλλο να κάνεις? Απλώς κάνε ένα πρωτόκολλο καταστροφής με πλήρη καταγραφή των ληγμένων για να το έχεις σαν δικαιολογητικό αν θελήσει η εφορία να κάνει έλεγχο των πωλήσεων βάσει των αγορών.
 26. 1 point
  σε ότι αφορά αναδρομικά αποδοχών μόνο, ξέρω εγώ.
 27. 1 point
  Ας του κάνει σύμβαση για τον Αύγουστο + Σεπτέμβριο 2017 και να σπάσει την τιμολόγηση του Σεπτέμβρη σε 2 ποσά (Αυγ+Σεπτ) Νομίζω είναι ίδιο το κόστος για τον εργοδότη.
 28. 1 point
  Αυτό που σου έγραψε ο συνάδελφος
 29. 1 point
  Los

  ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΙΧ ΜΕ LEASING

  Το αυτοκίνητο έχει ωφέλιμη ζωή 100/16 = 6,25 χρόνια. Οι εταιρίες leasing προσφέρουν χρονομίσθωση 48 μηνών (4 χρόνια) για να καλύπτεται η προϋπόθεση πως το νοικιάζουν για λιγότερο από το 90% της ωφέλιμης ζωής (5,625 χρόνια) κι εσύ να μπορείς να περνάς το σύνολο ως έξοδο. Συνεπώς σε αυτή την περίπτωση περνάς το σύνολο του μισθώματος σε 62 (ΕΓΛΣ) ή σε 64.05.01 (ΕΛΠ) και τον ΦΠΑ ως έξοδο σε 63.98.08 (δε συμψηφίζεται). Προφανώς τότε δεν τρέχεις αποσβέσεις, αφού δεν έχεις πάγιο.
 30. 1 point
  Η συνεργασία της Cardlink με την ηλεκτρονική τιμολόγηση i-spirit προσφέρει μέγιστη ασφάλεια στους πελάτες για την ηλεκτρονική τιμολόγηση και τις ηλεκτρονικές πληρωμές. Tα οφέλη που επιτυγχάνονται για τον χρήστη ηλεκτρονικής τιμολόγησης με την σύνδεση του μηχανήματος πιστωτικών καρτών είναι: Η λύση παρέχει ασφαλή σύνδεση του τερματικού POS με την εφαρμογή ηλεκτρονικής τιμολόγησης, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να μεταφέρονται με ασφάλεια τα στοιχεία της συναλλαγής (ποσό, αριθμός εμπόρου κλπ) από και προς το POSΚατά την έγκριση της συναλλαγής από το POS, το τερματικό αποστέλλει στην εφαρμογή τον μοναδικό αριθμό συναλλαγής καθώς και την τράπεζα συνεργασίας. Η εφαρμογή αποθηκεύει τα στοιχεία αυτά και τα αποτυπώνει στην απόδειξη που θα εκδοθείΚατά την έγκριση της συναλλαγής από την τράπεζα στο POS, ενημερώνεται αυτόματα η εφαρμογή και προχωρά επιτόπου σε έκδοση του φορολογικού παραστατικού (απόδειξη λιανικής ή τιμολογίου) Η αδυναμία διαγραφής της απόδειξης από τον χειριστή όταν το ποσό έχει εισπραχθεί με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Ταχύτητα στη διαδικασία πληρωμής μέσω κάρτας καθώς το ποσό περνά αυτόματα στο POS Ο επιτηδευματίας ή η επιχείρηση που κάνει χρήση σύνδεσης της εφαρμογής και του P.O.S, διασφαλίζει ότι : θα εκδοθεί η απόδειξη με το σωστό ποσό ταυτοποιείται η απόδειξη με τον αριθμό έγκρισης της τράπεζας, παρέχοντας την δυνατότητα να ανακληθεί μελλοντικά σε περίπτωση διασταύρωση, φορολογικού ελέγχου δεν υπάρχει η δυνατότητα διαγραφής της, από κάποιον άπειρο χειριστή, ενέργεια που θα δημιουργήσει πρόβλημα στην επιχείρηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίτευξη αυτής της καινοτομίας γίνεται χωρίς να αποθηκευτεί καμία πληροφορία για την πιστωτική ή χρεωστική κάρτα στην εφαρμογή i-spirit. Έτσι επιτυγχάνουμε την μέγιστη ασφάλεια από οποιαδήποτε φυσική ή ψηφιακή κλοπή. Η υπηρεσία αυτή παρέχεται μόνο σε συνεργασία της Cardlink με την i-spirit. Η λύση διατίθεται για τα δύο κορυφαία τερματικά είσπραξης πιστωτικών καρτών το Verifone Vx520 και το Ingenico ICT220. http://www.cardlink.gr/el/support https://www.i-spirit.gr/blog/deltio-typoy-synergasia-tis-ilektronikis-timologisis-i-spirit-me-tin-cardlink
 31. 1 point
  1. Όταν για τη μεταβίβαση αυτοκινήτου εκδίδεται τίτλος κτήσης (τιμολόγιο αγοράς), δεν υπολογίζεται χαρτόσημο, καθώς αυτό καταβάλλεται κατά τη μεταβίβαση του οχήματος (τέλη μεταβίβασης, παρ. 4 άρθρου 4 Ν.Δ /11146/1972 , Υπ. Οικ. Σ.420/56/Πολ .23/1987 και ΠΟΛ 44/1987).
 32. 1 point

  Version 1.0.0

  1,079 downloads

  Το excel που παραθέτω αφορά την δήλωση φόρου μερισμάτων που υποβάλουμε στη Δ.Ο.Υ. Συμπληρώνουμε τα κίτρινα πεδία και τυπώνεται η δήλωση με τις βεβαιώσεις για τους μετόχους.
 33. 1 point
  Αφού οι δικηγόροι δεν έχουν πελάτες καταναλωτές, γιατί υπάρχει ο Φ.Π.Α στις Α.Λ.Σ και στα τιμολόγια τους ? #POS #δικηγόροι
 34. 1 point
  Καλησπέρα, αν όλοι εκτιμούν τον κόπο και τις σπουδές τους τότε γιατι πηγαίνουν και δουλευουν για 800 ευρω πλήρη απασχόληση οταν μεχρι πριν 3-4 χρόνια ενας καλός βοηθός ακόμα επαιρνε 1200 και χωρίς πτυχίο, τελικα ποιός δουλευει ποιόν. Ο ΟΕΕ με τις απεργίες του, που πρώτη φορά εχω ακούσει μη συνδικαλιστικός φορέας να προκυρήσει απεργίες, αλλα να κατεβάζει το σύστημα μόνο αν δεν τα παρει..και ακόμα υπάρχει...ΟΕΕ, και απο την αλλη εσεις που σεβεστε το επάγγελμα που κάνει κουμάντο ο ΟΕΕ και δουλευετε για ψίχουλα..οτι μας αξίζει έχουμε τελικά , τιποτα τυχαίο σε αυτην την ζωή.. ΝΟΜΟΣ
 35. 1 point
  Καλά υπάρχει συνάδελφος που να πιστεύει,οτι με 45 ευρώ το μήνα συμπεριλαμβανομένου φπα ,θα τηρεί σωστά βιβλία απλογραφικά? Κάτι τέτοιο προτείνεται,δηλαδή καθαρά περίπου 10 ευρώ,χωρίς να υπολογιστεί εργατικό κόστος και πάγια έξοδα δεη-νερό -τηλέφωνα αρα τελικό μπαίνεις μέσα.....................για να είμαστε προσεκτικοί ,μην την πατήσουμε. Αν είναι να προταθεί κάτι τέτοιο,καλύτερα να μην προταθεί καθόλου,το ίδιο ισχύει και για τις άλλες προτάσεις ,για άλλες υπηρεσίες.
 36. 1 point
  ρε συ κατσε καλα εδω αλλοι συμφωνουν με τα 20 και 30... για 45 λες αυτα ειναι στα πανω ραφια
 37. 1 point
  Καλημέρα! Εκτιμώ και την δουλειά μου πολύ και αλλά και τις σπουδές μου και τον κόπο των γονιών μου να με σπουδάσουν! Αλλά δυστυχώς είναι άλλοι συνάδελφοι οι οποίοι δεν εκτιμούν τίποτα!
 38. 1 point
  Διάλογος με γιατρό: ...... Γιατρός: - Είναι πολλά τα λεφτά που ζητάς. Αν είναι να κλειστώ τρεις μέρες στο γραφείο μου και θα το κάνω μόνος μου. Εγώ: - Μπορείτε να προσπαθήσετε. Γιατρός: - Δηλαδή εσείς για τρεις μέρες δουλειάς χρεώνεται τέτοια ποσά; Έχετε θησαυρίσει. Εγώ: - Και εσείς γιατρέ, για μια εξέταση 10 λεπτών χρεώνεται 50€. Γιατρός: - Εμείς σπουδάζουμε τόσα χρόνια...... (ο παραπάνω διάλογος είναι πραγματικός)
 39. 1 point
  σωπα ρε συ που ειναι πολλα...μια χαρα ειναι...ας παει αλλου !!! δεν ειναι 2-3 διορθωσεις...46 ειναι !!! καλα μου λεει φιλος δικηγορος...''γιατι ρε σεις οι λογιστες δε παιρνετε χρηματα για τη δουλεια που κανετε ? θα μου'ρθει στο γραφειο πελατης και θα του εκτυπωσω 10 φυλλα και δε θα του παρω 50 ευρω?''
 40. 1 point
 41. 1 point
  Ήρθε υποψήφιος πελάτης την προηγούμενη εβδομάδα, παροχή υπηρεσιών με 30-35 τιμολόγια περίπου τον μήνα και του ειπα 45-50 ευρώ το μήνα χωρίς ΦΠΑ, και η απάντηση του ήταν "Τι???εδώ μου είπαν με 25-30 ευρώ. Ακριβός είσαι"!! Η κατάντια του κλάδου μας!!!
 42. 1 point
  ρε πατε καλα εδω κανουν δηλωση με 15 ευρω και βιβλια 25-30 ευρω... μια μεγαλη σαλατα ειναι το επαγγελμα
 43. 1 point
  FRAGELOS

  ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΕΓΛΣ ΣΕ ΕΛΠ

  Ευχαριστουμε για την προσπαθεια..
 44. 1 point

  Version

  2,469 downloads

  Έντυπο αίτησης απαλλαγής ΦΠΑ επενδυτικών αγαθών προς την Δ.Ο.Υ βάση της Π.2869 1987.
 45. 1 point

  Version

  900 downloads

  Ορισμός της φιλίας κατ' ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΝ Εν Κομοτηνή, Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014 ΛΑΖΑΡΟΣ Ι. ΤΟΨΑΧΑΛΙΔΗΣ ([email protected])
 46. 1 point
  Αλλάζει ο μισθός λόγω συμπλήρωσης τριετίας; Δεν ισχύει πλέον αυτό.
 47. 1 point
  Δεν υπάρχει υποχρέωση αυτόματης αύξησης μισθού λόγω τριετίας.
 48. 1 point
  Υπάρχει νομίζω μια πολύ λεπτή διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στον χρόνο κτήσης του εισοδήματος και στον χρόνο πρόκυψης του εισοδήματος. Ενώ είναι σαφέστατος ο χρόνος κτήσης (τέλος διαχείρισης ή χρόνος έγκρισης από την Γ.Σ. για ΑΕ και ΕΠΕ) (αρ. 28 παρ. 4 ΚΦΕ) ο χρόνος (συγκεκριμένη στιγμή) πρόκυψης του εισοδήματος δεν αναφέρεται σε καμία φορολογική διάταξη, σε αντίθεση με άλλες φορολογίες (π.χ. ΦΠΑ) όπου αυτός ορίζεται επακριβώς.Ο Ν. 2238/1994 ( ΚΦΕ ) αναφέρει στο αρ. 28, παρ, 5 ότι: Δίνει δηλαδή στον χρόνο πρόκυψηςτου εισοδήματος μια διάρκεια τουλάχιιστον ενός έτους. Δεδομένου ότι τόσο τα ακαθάριστα έσοδα όσο και οι δαπάνες του αρ. 31 ΚΦΕ που προσδιορίζουν τελικά το εισόδημα έχουν ετήσια διάρκεια και δεν είναι στιγμιαίες είναι δυνατόν να οδηγηθούμε στο συμπέρασμα ότι ο αποχωρήσας εταίρος έχει συμμετοχή στη διαμόρφωση του αποτελέσματος ιδιαίτερα αν ασκούσε παράλληλα και διαχειριστικές πράξεις. Το βέβαιο είναι ότι δεν έλαβε ποτέ αυτό το εισόδημα. Έχει όμως ευθύνη για την φορολογική υποχρέωση που δημιουργήθηκε μεν μετά την αποχώρησή του, προέκυψε όμως εν μέρει και κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του στην εταιρεία;
 49. 1 point
  Σκέφτηκες ότι μπορεί να είναι και απλά από τον επιχειρηματία η πρόταση και όχι από "δήθεν' λογιστικά γραφεία? Και σου το λέω αυτό γιατί μέσα στο μήνα και δύο δικοί μου πελάτες με Β' κατηγορία μου είπαν (συνεννοημένοι ήταν???) ότι τάχα πήγαν από την επιχείρηση τους άλλοι λογιστές και τους πρότειναν να πάρουν τα βιβλία τους με 60-70 ευρώ το μήνα (εγώ τους παίρνω από 100). Εγώ απλά τους απάντησα ότι όποια στιγμή θέλουν μπορούν να τα δώσουν αλλού αλλά ότι εγώ με αυτές τις τιμές δουλεύω. Έ, όχι να στραβωνόμαστε όλη μέρα στο Η/Υ για ψίχουλα!!!
 50. 1 point
  Να κάνω μια αφελή ερώτηση Πόσο σίγουροι είστε ότι αυτοί που χρεώνουν 50 ή 60 ευρώ δεν έχουν κανονικά γραφεία , με κανονικές άδειες (και Α τάξης ) και γενικά δεν είναι κανονικοί λογιστές ?