Προς το περιεχόμενο

Τι Θεωρείται λοιπόν Χονδρική ή Λιανική πώληση


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παίρνοντας ως αφορμή αυτό το (πολύ πρόσφατο θέμα) :

http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?...3;ες)

Αλλά βασικά σαν σκέψη είχα και το παλαιότερο :

http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showtopic=16343

Σκέφθηκα ότι καλό θα ήταν να κάνουμε ένα γενικό θέμα με το τι ερμηνεύουμε τελικά ως χονδρική πώληση , τουλάχιστον για κάποιες κατηγορίες επαγγελμάτων .

Θα ήθελα αν είναι δυνατό τις απόψεις των συναδέλφων .

Επεξεργασμένο από broster
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα , όταν λες "τουλάχιστον για κάποιες κατηγορίες επαγγελμάτων" καλό θα ήταν να διευκρινιστεί για ποιές .

Κατά την άποψή μου , χονδρική πώληση θεωρείται κάθε πώληση:

α) που δεν προορίζεται για ικανοποίηση προσωπικών αναγκών του αγοραστή

β) κάθε πώληση που γίνεται σε επιτηδευματία με σκοπό την μεταπώληση

Ουσιαστικά , κατά την άποψή μου , θεωρώ χονδρική, κάθε πώληση που ως σκοπό έχει την περαιτέρω εκμετάλλευση του αγαθού και όχι την χρησιμοποίηση του αγαθού άμεσα από τον αγοραστή.

Υ.Γ. Δεν χρησιμοποιώ ορισμούς που δίνονται από νόμους για να μην μπερδευτούμε .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

............................................................................
Aρθρο 3 Διάκριση επιτηδευματιών. Έννοια χονδρικής και λιανικής πώλησης. Έννοια είδους ......................................

2. Για την εφαρμογή των διατάξεων του Κώδικα αυτού θεωρείται:

α) χονδρική πώληση, η πώληση αγαθών και η παροχή υπηρεσιών σε άλλο επιτηδευματία και στα πρόσωπα των παραγράφων 3 και 4 του άρθρου 2 του Κώδικα αυτού, για την άσκηση του επαγγέλματός τους ή την εκτέλεση του σκοπού τους, η πώληση αγαθών και η παροχή υπηρεσιών εκτός της χώρας, καθώς και η πώληση εισαγωγικού δικαιώματος,

β) λιανική πώληση, η πώληση αγαθών και η παροχή υπηρεσιών σε φυσικό πρόσωπο, για την ικανοποίηση ατομικών ή οικογενειακών αναγκών,

Έτσι ακόμα και αν έχουμε εκδόσει "Τιμολόγιο-Δελτίο Αποστολής Χονδρικών Πωλήσεων", η πώληση έτοιμου φαγητού είτε σε πακέτα είτε σερβιριζόμενα είναι λιανική πώληση, και έχει Δημοτικό τέλος, εκτός αν γίνεται προς επιχείρηση catering, άλλη ταβέρνα, ή εστιατόριο κλπ. κλπ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καθως έχουμε τι ιδιες απόψεις απο το προηγούμενο θέμα ,στο οποίο δεν πηρα απάντηση στο ερώτημα που έθεσα , ας ξεκαθαρίσουμε για τι μιλάμε . Μιλάμε μόνο για εστιατόρια ή και για οποιοδήποτε άλλο επιτηδευματία πχ σουπερ μαρκετ , ξενοδοχεια κτλ ? Μιλάμε για χονδρική και λιανική πώληση σύμφωνα με το ΚΒΣ ? Μιλάμε για έκδοση Τιμ. για χονδρικές πωλήσεις και χαρακτηρισμό ως χονδροπωλητών και λιανοπωλητών ή γενικά για την έννοια των χονδρικών πωλήσεων .

β) λιανική πώληση, η πώληση αγαθών και η παροχή υπηρεσιών σε φυσικό πρόσωπο , για την ικανοποίηση ατομικών ή οικογενειακών αναγκών,

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το παιδεύουμε περισσότερο από όσο χρειάζεται ή ιδέα μου είναι;

Χονδρική Πώληση είναι η πώληση προς επιτηδευματία για τις ανάγκες και τους σκοπούς της επιχείρησης του.

Λιανική Πώληση είναι προς τον τελικό καταναλωτή.

Δυο παρατηρησούλες:

1) Δεν έχει σημασία αν ο επιχειρηματίας κεράσει τον πελάτη του σουβλάκια στο παρακείμενο σουβλατζίδικο. Και πάλι χονδρική πώληση είναι γιατί είναι για το σκοπό της επιχείρησης του. Ο τόπος και ο χρόνος της κατανάλωσης δεν επιρρεάζουν σε τίποτα το χαρακτήρα της πώλησης και δεν προκύπτουν από πουθενά ως χαρακτηριστικά του είδους της πώλησης.

2) Δεν έχει σημασία τι παραστατικό εκδίδεται. Το τι παραστατικό εκδίδεται είναι αποτέλεσμα και όχι προϋπόθεση. Δοθείσης της ευκαιρίας να θυμίσω ότι σύμφωνα με τον ισχύοντα κώδικα δεν προβλέπεται καν έκδοση τιμολογίου για λιανική πώληση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επισκέπτη Επισκέπτης

στην ουσια εχουμε χονδρικη πωληση με τιμη λιανικης.αυτο το ειδα σε χονδροπωλητη σιγαρεττων.

χονδρικη πωληση εχει αλλη τιμη ,σαφως μειωμενη και ειναι απο επιτηδευματια σε αλλον επιτηδευματια.στις ταβερνες που εκδιδουν τιμολογιο σε οποιον ζητησει,επισυναπτεται και η εκδοθεισα μεσω φτμ ΑΛΠ. η αξια ομως ειναι σε λιανικες τιμες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

για δειτε και αυτη την αποψη

Eισόδημα, Απόφαση, 09/02/1999, 1014706/227/Α0012/ΠΟΛ.1033/9/2/1999

Οδηγίες για τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου Οικονομικών Στοιχείων Επιχειρήσεων και Επιτηδευματιών οικονομικού έτους 1999 (Εντυπο Ε3)

1014706/227/Α0012/ΠΟΛ.1033/9.2.1999

εκει αναφερεται στο παραδειγμα οτι

Το Εντυπο Ε3 θα συμπληρωθεί ως εξής:

Πίνακας Α'

Κωδικός 705: 18.24.42.01 (Κατασκευή γυναικείων καπέλων).

Κωδικός 761: 18.24.42.01 (Ο ίδιος όπως και της κύριας δραστηριότητας). Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι δεν γράφεται ο κωδικός που αντιστοιχεί στη χονδρική πώληση, διότι η δραστηριότητα παραγωγής θεωρείται ότι περιλαμβάνει και τη χονδρική πώληση. Η χονδρική πώληση αναφέρεται ως δραστηριότητα της επιχείρησης, μόνο εφόσον πρόκειται για εμπορεύματα παραγωγής τρίτων και όχι ίδιας παραγωγής.

Διευκρινίζεται, επίσης, ότι αυτό ισχύει για όλες τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης. Τα υποκαταστήματα, δηλαδή, δεν θεωρείται ότι διεξάγουν λιανικό και χονδρικό εμπόριο, αλλά παραγωγή και λιανικό εμπόριο, έστω και αν δεν διαθέτουν εγκαταστάσεις παραγωγής.

και ακομη εχουμε την βασικη 3 του ΚΒΣ στο αρθρο 3 που οριζει οτι

.2. Χονδρική - λιανική πώληση, χονδροπωλητής, παροχή υπηρεσίας (παράγρ.2).

3.2.1. Χονδρική πώληση. Για την εφαρμογή των διατάξεων του Κώδικα, ως χονδρική πώληση θεωρείται η πώληση αγαθών και η παροχή υπηρεσιών από επιτηδευματία σε: α) άλλον επιτηδευματία για την άσκηση του επαγγέλματός του, β) προς τα πρόσωπα των παραγράφων 3 και 4 του άρθρου 2, δηλαδή το Δημόσιο ή τα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα πρόσωπα και τους αγρότες, για την εκτέλεση του σκοπού τους ή, την άσκηση του επαγγέλματός τους, αντίστοιχα, γ) οι πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών εκτός της χώρας (εξαγωγές) και δ) η πώληση εισαγωγικού δικαιώματος.

3.2.2. Λιανική πώληση. Λιανική πώληση θεωρείται η πώληση αγαθών και η παροχή υπηρεσιών σε φυσικό πρόσωπο για την ικανοποίηση των ατομικών ή των οικογενειακών αναγκών.

Ετσι, σύμφωνα με τα πιο πάνω, ο χαρακτηρισμός μιας πώλησης ως χονδρικής ή λιανικής εξαρτάται αποκλειστικά από το αν ο αγοραστής των αγαθών ή ο δεχόμενος τις υπηρεσίες φυσικό ή νομικό πρόσωπο, αποβλέπει στην επαγγελματική του εξυπηρέτηση (ο επιτηδευματίας ή ο αγρότης) ή στην εκπλήρωση του σκοπού του (το νομικό πρόσωπο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα) ή ο αγοραστής των αγαθών ή ο δεχόμενος τις υπηρεσίες είναι φυσικό πρόσωπο και αποβλέπει στην ικανοποίηση προσωπικών ή οικογενειακών του αναγκών. Το ύψος της αξίας της συναλλαγής δεν ασκεί καμία επίδραση στην προκειμένη περίπτωση.

Παράδειγμα χονδρικής και λιανικής πώλησης: η πώληση από επιτηδευματία δύο καθισμάτων αξίας 8.000 δρχ. σε εκμεταλλευτή εστιατορίου, για την άσκηση του επαγγέλματός του, θεωρείται χονδρική πώληση, ενώ η πώληση στο ίδιο πρόσωπο ενός αυτοκινήτου αξίας 5.000.000 δρχ. για την εξυπηρέτηση των οικογενειακών του αναγκών, θεωρείται λιανική πώληση.

Σημειώνεται ότι ο χαρακτηρισμός μιας πράξης (συναλλαγής) ως χονδρικής ή λιανικής πώλησης έχει μεγάλη σημασία, τόσο για την εφαρμογή των διατάξεων του Κώδικα αυτού όσο και για τον προσδιορισμό των καθαρών κερδών στη φορολογία εισοδήματος. Ειδικότερα, με τον πιο πάνω χαρακτηρισμό προσδιορίζονται οι υποχρεώσεις του πωλητή επιτηδευματία ιδίως για το είδος και το περιεχόμενο του φορολογικού στοιχείου που πρέπει να εκδοθεί για την κάλυψη της συναλλαγής, για την εφαρμογή των διατάξεων των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 8 του Κώδικα αυτού (τήρηση βιβλίου αποθήκης), καθώς και για την εφαρμογή διαφορετικών μοναδικών συντελεστών στον προσδιορισμό των καθαρών κερδών, όταν τηρούνται βιβλία πρώτης και δεύτερης κατηγορίας ή στον εξωλογιστικό προσδιορισμό σε βιβλία τρίτης κατηγορίας.

3.2.3. Χονδροπωλητής κατά κύριο λόγο θεωρείται ο επιτηδευματίας που πωλεί χονδρικά και λιανικά, αλλά τα έσοδα από τις χονδρικές του πωλήσεις υπερβαίνουν το 60% του συνόλου των ετήσιων ακαθάριστων εσόδων από όλες τις δραστηριότητές του.

Από το επιχείρημα της αντιδιαστολής συνάγεται ότι κυρίως λιανοπωλητής θεωρείται ο επιτηδευματίας του οποίου τα έσοδα από λιανικές πωλήσεις υπερβαίνουν το 40% του συνόλου των ετήσιων ακαθάριστων εσόδων του.

Παράδειγμα: επιτηδευματίας κατά τη χρήση 1/1 - 31/12/1991 πραγματοποίησε ακαθάριστα έσοδα 200.000.000 δρχ. Από τα έσοδα αυτά οι χονδρικές του πωλήσεις ανήλθαν σε 160.000.000 δρχ. και οι λιανικές του σε 40.000.000 δρχ. Ετσι, τα ακαθάριστα έσοδα από χονδρικές πωλήσεις ανέρχονται σε ποσοστό 80% (160.000.000 x 100/200.000.000) επί των ετήσιων ακαθάριστων εσόδων, δηλαδή ξεπέρασαν το 60% και γι' αυτό ο επιτηδευματίας του παραδείγματός μας θεωρείται κατά κύριο λόγο χονδροπωλητής.

Σημειώνεται ότι ο χαρακτηρισμός του επιτηδευματία ως χονδροπωλητή ή λιανοπωλητή έχει μεγάλη σημασία, αφού κατά τις διατάξεις του Κώδικα, μεταξύ των άλλων, ο κυρίως χονδροπωλητής, φυσικό πρόσωπο δεν απαλλάσσεται από την υποχρέωση της τήρησης των βιβλίων και έκδοσης των στοιχείων (άρθρο 2 παράγρ.5), έχει διαφορετικά όρια για την τήρηση του βιβλίου αποθήκης (άρθρο 8 παράγρ.1) κ.λπ.

Παροχή υπηρεσίας, όταν χρησιμοποιούνται υλικά, θεωρείται και η περίπτωση εκείνη κατά την οποία το κόστος των υλικών δεν υπερβαίνει το 1/3 της συνολικής αμοιβής, με την προϋπόθεση, όμως ότι από τη χρησιμοποίηση των υλικών δεν παράγεται νέο είδος αγαθού.

3.2.4. Σύμφωνα με την έννοια των διατάξεων που ερμηνεύονται, αν από τη χρησιμοποίηση υλικών, οποιουδήποτε κόστους και αν είναι αυτά, παράγεται νέο είδος αγαθού, τότε θεωρείται ότι έχουμε παραγωγή και πώληση αγαθού και όχι παροχή υπηρεσίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση του κατασκευαστή σφραγίδων, ο οποίος χρησιμοποιεί υλικά πολύ μικρού κόστους στο σύνολό τους (ξύλο - ελαστικό - κόλλα) και από αυτά παράγει νέο προϊόν. Για το λόγο αυτό ο σφραγιδοποιός θεωρείται παραγωγός και πωλητής αγαθών και όχι παρέχων υπηρεσίες, υποχρεούμενος στην έκδοση απόδειξης λιανικής πώλησης ή τιμολογίου, κατά περίπτωση, για τις πωλήσεις του.

Αρθρο 3

Διάκριση επιτηδευματιών.

Εννοια χονδρικής και λιανικής πώλησης. Εννοια είδους

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ας πάρουμε λοιπόν τα εστιατόρια , και επαναλαμβάνω την ερώτηση που είχα θέσει και σε προηγούμενο θέμα , εφόσον κοπεί τιμολογίο σε επιτηδευματία , δεν θα πρέπει να θεωρηθεί χονδρική πώληση?Η γνώμη μου όπως την είχα πεί είναι ναι και στηρίζομαι στο γεγονός ότι και ο επιτηδευματίας θα ενημερώσει τα βιβλία του και στο ότι θα το βάλει στη συγκεντρωτική του , αυτή είναι και η διαφωνία μου με το φίλο quest_1και του αγαπητούς LandS(στο προηγούμενο θέμα) και ερωτώ δεν χρησιμοποιέται ένα γεύμα σε εστιατόριο από επιτηδευματία για την εξυπηρέτηση του σκοπού της επιχείρησής του? (υπάρχει και ένα σχετικό θεματάκι στο κώδικα του κ.Σταματόπουλου , σελ.1289 άρθρο 13 , θέμα 242α ,τόμος Β) Το ότι κόβεται τιμολόγιο βέβαια δεν σημαίνει ότι είναι και αυτόματα χονδρική πώληση , (βλέπε και τιμολόγιο προς ιδιώτη)

Επαναλαμβάνω ότι και στο έντυπο Ε3 θα τα ξεχώριζα σε λιανικές και χονδρικές πωλήσεις .

Άλλο παράδειγμα , έχω αντιπροσωπεία που προμηθεύει σούπερ-μαρκετ (φούλ χονδρικό εμπόριο δηλαδή) με απορυπαντικά κλπ , όταν ψωνίζω εγώ για το γραφείο , δεν θα θεωρηθεί χονδρική πώληση?

Και πλειάδα άλλων περιπτώσεων παρόμοιων με αυτές .

Δημήτρη Κ. το παιδεύω γιατί μου έχει κολήσει στο μυαλό από τη προηγούμενη συζήτηση .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συγνώμη για το μονότονο, αλλά επιμένω ότι ανεξάρτητα από το είδος της επιχείρησης, όταν πρόκειται για πώληση προς ιδώτη φυσικό πρόσωπο για καταναλωτικούς σκοπούς είναι λιανική πώληση, όταν πρόκειται για πώληση προς επιτηδευματία, εκδίδεται τιμολόγιο. Αν η τελευταία είναι για την εξυπηρέτηση των σκοπών της επιχείρησής του τότε είναι χονδρική, αν όχι (και είναι για καταναλωτικούς σκοπούς: π.χ. σουβλάκι στη γωνία) τότε είναι λιανική.

Το τι είναι για σκοπούς της επιχείρησης και τι όχι καθορίζεται όχι απο το ΚΒΣ αλλά από τον ΚΦΕ και ειδικότερα από την παρ. 1 του άρθρου 31. Αντίστοιχα καθορίζεται από τον Ν2859/2000 για ποιες δαπάνες εκπίπτει και για ποιές όχι ο ΦΠΑ.

Το τι "περνάμε στα έξοδα", και που εκπίπτουμε και που όχι το ΦΠΑ, στη πράξη, είναι ...άλλου παπά ευαγγέλιο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ας πάρουμε λοιπόν τα εστιατόρια , και επαναλαμβάνω την ερώτηση που είχα θέσει και σε προηγούμενο θέμα , εφόσον κοπεί τιμολογίο σε επιτηδευματία , δεν θα πρέπει να θεωρηθεί χονδρική πώληση?Η γνώμη μου όπως την είχα πεί είναι ναι και στηρίζομαι στο γεγονός ότι και ο επιτηδευματίας θα ενημερώσει τα βιβλία του και στο ότι θα το βάλει στη συγκεντρωτική του , αυτή είναι και η διαφωνία μου με το φίλο quest_1και του αγαπητούς LandS(στο προηγούμενο θέμα) και ερωτώ δεν χρησιμοποιέται ένα γεύμα σε εστιατόριο από επιτηδευματία για την εξυπηρέτηση του σκοπού της επιχείρησής του? (υπάρχει και ένα σχετικό θεματάκι στο κώδικα του κ.Σταματόπουλου , σελ.1289 άρθρο 13 , θέμα 242α ,τόμος Β) Το ότι κόβεται τιμολόγιο βέβαια δεν σημαίνει ότι είναι και αυτόματα χονδρική πώληση , (βλέπε και τιμολόγιο προς ιδιώτη)

Επαναλαμβάνω ότι και στο έντυπο Ε3 θα τα ξεχώριζα σε λιανικές και χονδρικές πωλήσεις .

Άλλο παράδειγμα , έχω αντιπροσωπεία που προμηθεύει σούπερ-μαρκετ (φούλ χονδρικό εμπόριο δηλαδή) με απορυπαντικά κλπ , όταν ψωνίζω εγώ για το γραφείο , δεν θα θεωρηθεί χονδρική πώληση?

Και πλειάδα άλλων περιπτώσεων παρόμοιων με αυτές .

Δημήτρη Κ. το παιδεύω γιατί μου έχει κολήσει στο μυαλό από τη προηγούμενη συζήτηση .

Αποστολε

και αγαπητοι συναδελφοι

εχω την εντυπωση οτι εχουμε μπερδεψει την βουρτα

για μενα το παραδειγμα στα εστιατορια δεν ειναι το καταληλο για να δουμε τι ειναι χονδρικη και τι λιανικη.

εκει με βαση τον νομο για το 2% ειναι διαφορετικη η λογικη που βαζει

οσο αφορα το παραδειγμα με τα απορυπαντικά ΝΑΙ ειναι χονδρικη εκτος αν σε σενα το πουλαει 100 και στο sm 100 μειον 30%.

ενω στο εστιατοριο 10 € εχει με το τιμολογιο και 10 € με τη ΑΛΠ η σαλατα.

τα κριτηρια στις δυοπ περιπτωσεις ειναι εντελως ξεχωριστα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπως γράφει ο Απόστολος (α.α.) νομίζω ότι πράγματι έχουμε μπερδέψει την βούρτσα.

Δεν νομίζω ότι έχει καμία σχέση η τιμή του πχ απορρυπαντικού. Δεν ενδιαφέρει αν σε μένα το πουλά 100 και στον άλλο 70 . Oι LandS έχουν δίκιο , δεν ενδιαφέρει το αν εκδίδεται Τιμολόγιο. (πχ στο εστιατόριο) . Σημασία έχει αν εξυπηρετεί τους σκοπούς της επιχείρησης . Εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε , στο τι εννοούμε σκοπούς τις επιχείρησης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ ενδιαφέρουσα η συζήτηση περί χονδρικής και λιανικής πώλησης.

Συμφωνώ στο διαχωρισμό επιτηδευματία και φυσικού προσώπου.Ναι αν εξυπηρετεί τις ανάγκες της επιχείρησης, αλλά...

Ο εκδότης του τιμολογίου αν αυτά είναι τα κριτήρια για τον διαχωρισμό των πωλήσεων σε χονδρική και λιανική,με ποιό κριτήριο θα κατατάσσει τις πωλήσεις του σε χονδρικές η λιανικές; Μήπως να ζητάει αντίγραφο της έναρξης του αντισυμβαλλόμενου από το Μητρώο;;;

Ναί στον 2859/2000 καθορίζεται σε ποιές δαπάνες επίπτει το ΦΠΑ η όχι,αυτό δεν σημαίνει όμως ότι οι δαπάνες χωρίς δικαίωμα έκπτωσης του ΦΠΑ,δεν εκπίπτουν φορολογικά.

Να προσθέσω στην ΠΟΛ 1033/9-2-1999 που αναφέρει ο a.a. και την ΠΟΛ 1005/14-01-2005 που αναφέρεται στις εκπιπτόμενες δαπάνες από τα ακαθάριστα έξοδα.

Να θέσω κάποιους προβληματισμούς μου αναφορικά με τις έννοιες επιτηδευματίας και ανάγκες τις επιχείρησης;

1.Ελεύθεροι επαγγελματίες υπόχρεοι σε έκδοση ΑΠΥ, διάκριση εισοδήματος στο Ε3 από ιδιώτες και επιτηδευματίες!!! (Εδώ βέβαια η διάκριση γίνεται γαι εισπρακτικούς λόγους-παρακράτηση φόρου)

2. Παροχή υπηρεσιών ΑΠΥ σε ιδιώτες ΤΠΥ σε επιτηδευματίες,αλλά πχ συνεργεία αυτοκινήτων η χώροι στάθμευσης δεν υποχρεούνται σε έκδοση ΤΠΥ για τις εργασίες που παρέχουν σε επιτηδευματίες!!!

3. Με ποιά κριτήρια θα γίνει ο διαχωρισμός των παρακάτω πωλήσεων η υπηρεσιών (εξόδων εκπιπτόμενων σύμφωνα με την ΠΟΛ 1005/14-1-2005 για τον αντισυμβαλλόμενο),τα οποία σημειωτέον κατά το πλείστον συμπεριλαμβάνονται στη ΜΥΦ;

Καύσιμα - Υλικά θέρμανσης

Ενδυση

Φάρμακα

Ασφάλιστρα

Συντηρήσεις επισκευές

Εξοδα φιλοξενίας

Χρηματοδοτικές μισθώσεις

Είναι κάποια που μου έρχονται έτσι πρόχειρα στο νού.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 month later...
Oι LandS έχουν δίκιο , δεν ενδιαφέρει το αν εκδίδεται Τιμολόγιο. (πχ στο εστιατόριο) . Σημασία έχει αν εξυπηρετεί τους σκοπούς της επιχείρησης . Εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε ,στο τι εννοούμε σκοπούς τις επιχείρησης

Βρεφονηπιακός σταθμός εκδίδει ΑΠΥ στο όνομα τραπέζης η οποία καλύπτει τα έξοδα του παιδιού

του υπαλλήλου της.

Θεωρείτε ότι η υπηρεσία αυτή εξυπηρετεί τους σκοπούς της επιχείρησης -τράπεζας εν προκειμένω-ώστε να χαρακτηρισθεί η πώληση χονδρική? Υπάρχει άλλη άποψη ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημήτρη από αυτά που βρήκα :

Ν.2238/1994 άρθρο 31 παρ.1 περ.ο όπως προστέθηκε με το ν Ν.3296/2004 άρθρο 9 παρ.14 περ. ο ) Των ποσών που καταβάλει η επιχείρηση σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς .

Και άρθρο 10 και 13 παρ.2 του ΚΒΣ

Η ΑΠΥ μπορεί να εκδίδεται στο όνομα του καταβάλλοντος τα δίδακτρα αφού ουσιαστικά και τυπικά αυτός είναι ο πελάτης με απαραίτητη όμως αναγραφή και των στοιχείων του μαθητή. (άθρο 10 θέμα 54 σελ.588 ερμηνείας ΚΒΣ του κ.Σταματόπουλου)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...