Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Today
 3. ένταξη βγήκε ανακοινωση 20/05/2019 Εκτός λειτουργίας οι εφαρμογές της ΑΑΔΕ μέχρι τις 18:00 https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/44694 αφού δεν την έβγαλαν μετά της 18:00 μια χαρά ..
 4. Κι εντάξει να κοιταζόμαστε και να καταλαβαινόμαστε.Όταν σου λέει ο παππούς "παιδί μου να πάρεις άλλο μηχάνημα αφού χαλάει" τι κάνεις?
 5. έπεσε ξανά και σήμερα ειναι και τις βραχυχρόνιες μισθώσεις που λήγουν σήμερα πότε θα τις ανεβάσουν οι λογιστές που τις θέλουν κάθε μηνά στης 20/χχ/χχχχ;;;; μια χαρά...
 6. Ακριβώς αυτό!
 7. Τώρα μάλιστα. Για μια ακόμα φορά όλα (ενΤΑΧΙ)S !!!!!!! Αν δεν ήταν και αυτά τα server error 500 ένα με την καρέκλα θα είχαμε γίνει. Τελικά όλα για το καλό των λογιστών γίνονται σε αυτή τη δόλια χώρα.
 8. Καλησπέρα συνάδελφοι, αν κάποιος έχει απασχολήσει ξανά προσωπικό αλλοδαπής χωρίς εγκατάσταση στην Ελλάδα την ΑΠΔ την καταθέτει χειρόγραφα στο ΙΚΑ. Κ αν όχι κατά την πιστοποίηση εργοδότη στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΙΚΑ τι καταχωρεί στην αίτηση ως ΑΦΜ Κ ΩΣ ΔΟΥ.
 9. Μάλλον θα ανεβάσουν την ρύθμιση, τα αναδρομικά για τους εν ενεργεία στρατιωτικούς -υγειονομικούς είναι οκ . κωδ 617 Για τους συνταξιούχους τίποτα. Ενημέρωση μηδέν, κλείνε ραντεβού για δηλώσεις... κι αφού δεν μπορούμε να τις υποβάλουμε κοιταζόμαστε μεταξύ μας
 10. Κατά τα άλλα, τα ηλεκτρονικά βιβλία μας μάραναν......
 11. THE ART OF ROLLING

  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ TAXIS

  Μέχρι να κάνω καφέ έγινε το κακό.... Ψάχνω τόση ώρα όλες μου τις συνδέσεις και τα καλώδια μήπως κάτι δεν δουλεύει σωστά από μένα!!!!! (θα κόψω και τους καφέδες...άτιμο ΑΑΔΕ)
 12. Μας τέλειωσε...........................!!!!!!!!!!!!
 13. Taxis τελος για σημερα...αύριο πάλι!
 14. ΤΑΜΑ ΕΧΟΥΝ? ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ?
 15. Υπάρχει και ένα άλλο θέμα που θα σε δυσκολέψει,η έκδοση ΑΜΚΑ(για εγγραφη στον ΕΦΚΑ).
 16. Στη ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού θα πηγαίνατε αν θέλατε να πάρετε ΑΦΜ για κάτοικο εξωτερικού. Στην περίπτωση σας θέλετε να κάνετε έναρξη ατομικής επιχείρησης. Άρα πρέπει να πάτε στη ΔΟΥ που θα έχει έδρα η ατομική επιχείρηση. Εκεί θα κάνετε δύο πράγματα. Θα λάβετε ΑΦΜ για τον αλλοδαπό και θα κάνετε και την έναρξη. Δεν μπορεί να θεωρηθεί κάτοικος εξωτερικού κάποιος που έχει ατομική επιχείρηση στην Ελλάδα. Εξηγήστε του ότι θα φορολογείται στην Ελλάδα για το παγκόσμιο εισόδημα του.
 17. Θα πάω αύριο στη ΔΟΥ μου (μήπως και σταθώ τυχερός και δεν χρειαστεί ΔΟΥ εξωτερικού - ελπίζω δηλαδή, μιας και είμαι επαρχία) και θα γράψω εδώ.
 18. ΤΠΤ ΑΝ ΜΑΘΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΜΑΣ .ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ .
 19. ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΗΜΕΡΑ ,,,20-05-2019.... ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΕΚΠΤΩΣΗ 10% ??? ..... καταβάλλεται εμπρόθεσμα έως και τις 18 Μαΐου 2019 = Α.1119/2019
 20. Κατατοπιστικότατος. Σε ευχαριστώ πολύ!
 21. ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΊΑ ΤΙ ΕΧΕΙ; ΈΧΕΙ ΕΚΕΊ ΚΑΜΙΆ ΑΤΟΜΙΚΉ Η ΚΑΜΙΆ ΕΤΑΙΡΙΑ ; KAI AYTO ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΈΞΕΙΣ . ΤΏΡΑ ΌΣΟ ΆΦΟΡΑ ΤΟ ΚΎΡΙΟ ΕΡΏΤΗΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΦΉ ΑΠΆΝΤΗΣΗ . ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΉ ΜΟΥ ΆΠΟΨΗ. ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΑΣ ΣΤΗΝ Δ.Ο.Υ ΠΟΥ ΘΑ ΚΆΝΕΙ ΤΗΝ ΈΝΑΡΞΗ <ΜΙΛΆΜΕ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΊΟ ΠΟΛΊΤΗ ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ) . ΑΝ ΕΙΧΕ ΑΦΜ ΌΛΑ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΔΕΝ ΣΕ ΤΑ ΧΡΕΙΆΖΕΣΑΙ . ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΚΑΤΙ ΕΙΝΙΑΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΗΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΦΜ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΙ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ -ΟΑΕΕ ΤΏΡΑ ΌΣΟ ΆΦΟΡΑ ΤΗΝ ΔΕΎΤΕΡΗ ΕΡΏΤΗΣΗ Άρα με μια ΥΔ από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού ότι τον φιλοξενεί εδώ και 17 μήνες στo σπίτι του στην Ελλάδα,δεν θεωρείται φορολογικός κάτοικος Ελλάδας; ΕΧΕΙΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΜΑΣ ; ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΩΡΑ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑΡΞΗ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΕΤΣΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟΝ . ΠΡΩΤΑ ΕΦΚΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΙΣΘΟΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΚΛΤ . ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΗΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΑΠΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΦΜ ΘΑ ΤΗΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΑΠ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥ ΒΓΑΛΕΙΣ ΑΦΜ ΝΑ ΠΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ . ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΟΥ ΕΧΩ ΔΕΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΑΦΜ . (ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΦΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ) ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ 2) ΥΔ που θα ορίζει φορολογικό εκπρόσωπο στην Ελλάδα3) ΥΔ αποδοχής ορισμού της παραπάνω από τον φορολογικό εκπρόσωπο ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΣ ΟΤΑΝ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΑΛΙ ΓΑΛΛΙΑ Η ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ . ΓΕΝΙΚΑ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΑΦΜ και ΦΠΑ για επιχειρήσεις εντός και εκτός ΕΕ: Εγχειρίδιο της ΑΑΔΕ https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/42139# ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΠΑΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΒΓΑΖΕΙΣ ΑΦΜ .(ΑΝ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑΡΞΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΖΗΤΉΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ) ΠΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΦΚΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΔΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ . Η ΒΑΣΙΚΗ ΠΟΛ ΓΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΦΜ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΠΟΛ.1006/31.12.2013 Διαδικασία και δικαιολογητικά Απόδοσης Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.)/Μεταβολής Στοιχείων και Έναρξης/Μεταβολής και Διακοπής Επιχειρηματικής Δραστηριότητας https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/17989
 22. Πρόβλημα με το ΙΚΑ δεν θα έχετε. Συνεννοηθείτε με τον ΟΑΕΔ σχετικά με το πρόγραμμα. Μην κάνετε κάτι χωρίς να επικοινωνήσετε μαζί τους. Ναι μπορείτε να κάνετε αποχώρηση ημερ. πρόσλη 20/05 αποχ 20/05, κανονικά ξανά πρόσληψη από 17/05 Επίσης να ξέρετε ότι το εργάνη δεν δέχεται προσλήψεις ενός ατόμου την ίδια μέρα. Άρα θα πρέπει να υποβληθεί αύριο με ημερομηνία 17/05
 23. Οχι δε χρειαζεται. Ισχυει η προσληψη με ημερομηνια προσληψης 20/5/2019 εκτος και αν εκ παραδρομης την κανατε με λαθος ημερομηνια οπότε πρέπει να ακολουθηθει διαφορετική διαδικασια για την αλλαγη της ημερομηνιας(γνωστοποιηση στον ΟΑΕΔ και στο ΙΚΑ και υποβολη χειρογραφης προσληψης στον ΟΑΕΔ με τη σωστη ημερομηνια) Το οτι γραψατε οτι "θα" κανατε 2 ατομα προσληψη στο εντυπο της απογραφης με 17/5/2019 και τελικα κανατε ενα για τον α ή β λογο, δεν παιζει καποιο ρολο για την απογραφη. Ο εργαζομενος εμφανιστηκε τελικα για εργασια στις 20/5/2019 και οχι στις 17/5/2019. Αν θελετε παρτε και τηλεφωνο στο ικα να αλλαξουν την ημερομηνια του ενος εργαζομενου στο εντυπο απογραφης αν δεν τους ειναι κοπος.
 24. Καλημέρα,έκανα απογραφή εργοδότη στο ΙΚΑ την Παρασκευή 17/5/2019.Σήμερα έκανα τις 2 προσλήψεις που ανέφερα στην απογραφή αλλά τη μία με ημερομηνία Παρασκευής δλδ 17/5 και την άλλη με σημερινή δλδ 20/5.Ο εργοδότης απασχολεί προσωπικό για πρώτη φορά με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.Η 2η πρόσληψη με 20/5 είναι φάουλ? Να κάνω αποχώρηση με σημερινή και πάλι πρόσληψη με 17/5?
 25. Άρα με μια ΥΔ από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού ότι τον φιλοξενεί εδώ και 17 μήνες στo σπίτι του στην Ελλάδα,δεν θεωρείται φορολογικός κάτοικος Ελλάδας;
 26. Πρόσεξε, γιατί πρέπει να γίνει και φορολογικός κάτοικος Ελλάδας. Με φορολογικό εκπρόσωπο οι ΔΟΥ (πολλές ) δεν κάνουν έναρξη εργασιών.
 1. Load more activity
×