Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. δεν ξέρω. θα σου όμως τι ακούγεται . σιγουρα πρόεδρο γραμματέα ταμεία και αν υπαρχει καποιος που ενεργει για τον συλλογο και αυτος , μετά πάμε σε ειδικές περιπτώσεις με δανεια ποσοστό συγγενείς κτλ . κάλο ειναι ο δικηγόρος του συλλογου να το κάνει αυτός και όχι να βγάζει την ουρά του απ έξω η αλλιως να δώσει έστω μια γραμμή τι πρέπει. πάντως στου δικούς μου θα καταχωρίσω αυτους τους 3 πρόεδρο ταμεία γραμματέα και ίσως η γραμματέας να μην χρειαζότανε κιόλας . στην ουσία ειναι η διοικούσα επιτροπή που έχει αρμοδιότητες να εκτελεί εκπροσωπούση του συλλογου .
 3. Σε πολιτιστικό σύλλο νομικου προσώπου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα πρέπει να καταχωρήσω στα βασικα στοιχεία τα στοιχεια του νομικού εκπροσώπου που θα βαλω τον πρόεδρο και στους δικαιούχους πάλο καταχωρώ τον πρόεδρο με είδος τίτλουχωρίς τίτλο και είδος μέλους Πρόεδρος Δ.Σ.??? Ακόμα θα πρέπει να καταχωρήσω γραμματέα και ταμία?
 4. Today
 5. καλήμερα για αρχή μην μπεις από εσένα αυτό σου προτείνω . κατά δεύτερον για να το κάνεις με εσένα σαν νόμιμο εκπρόσωπο η από τον πρόεδρο του συλλογου(αυτό κανε ) η διαδικασία ειναι η εξής . η κλασική που είχαμε παλιά με το taxis πριν τον κλειδαριθμο Εκπρόσωπους του νομικού μου προσώπου + Παρακαλούμε εισάγετε τον ΑΦΜ του εκπροσώπου που θέλετε να εξουσιοδοτήσετε. Ο εξουσιοδοτούμενος θα μπορεί να χρησιμοποιεί το TAXISnet για όλες τις φορολογικές υποχρεώσεις του νομικού σας προσώπου. ,,,,, μπαινεις στην εταιρεια αριστερά εξουσιοδοτησεις πας κάτω κάτω και πατάς νέα και τον ορίζεις μετά μπαινεις από το προσωπικό του taxis κάνει αποδοχή και μετά πας στο μητρώο και μπαινεις ,με τους κωδικούς του και επιλεγείς την εταιρεια του για να μπεις μέσα να το φτιάξεις . προσοχή και βασικό το ν.π να έχει λάβει κλειδάριθμο αλλιως δεν σε αφήνει να προχωρήσεις την διαδικασία της εξουσιοδοτησης του νομίμου εκπρόσωπου
 6. ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΟΛΕΣ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΣΑΝ ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝΗ ΚΑΡΤΕΛΑ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΤΑΝ ΣΥΝΔΕΟΜΑΙ ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΩ ΑΦΟΡΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΜΙΚΟΥ ΝΟΜΙΚΟ. ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Δεν μπορείτε να συνεχίσετε. Δεν είστε εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος Νομικού ΠροσώπουΓια τη διαδικασία εξουσιοδότησης εκπροσώπου Νομικού Προσώπου, ανατρέξτε στις συχνές ερωτήσεις / απαντήσεις (Δ Τεχνικά ζητήματα, Ερώτηση 1)
 7. Yesterday
 8. Αν τους 300 τους διαλεγαμε με "κληρο" περισσοτερο πιθανοτητες θα ειχαμε να παμε μπροστα. 😛 το γελας; https://blogs.sch.gr/pekmytil/files/2014/12/ΑΡΧΑΙΑ-ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ-Β-ΛΥΚΕΙΟΥ-ΟΙ-ΑΡΧΟΝΤΕΣ-ΣΤΗΝ-ΑΡΧΑΙΑ-ΑΘΗΝΑ.pdf
 9. 0140-883000-κπκ 102 Μικτα Τεαμ+ΕΚ(ρωτα και στο ΙΚΑ για σιγουρα) ""'η κα. Αχτσιόγλου ανέφερε ότι η συγκεκριμένη μορφή εργασίας έχει όλα τα χαρακτηριστικά της εξαρτημένης εργασίας""" Ενω ο εργατης γης κατεβαινει όποτε "του καπνισει" , δουλευει οσο τον βολευει και χρεωνει ο,τι γουσταρει.... Αν τους 300 τους διαλεγαμε με "κληρο" περισσοτερο πιθανοτητες θα ειχαμε να παμε μπροστα. 😛
 10. Καλησπέρα καπως μπερδεμένα τα γράφεις η εγω μπερδεύτηκα. Αλλα πράγμα ο όμιλος και αλλο πραγμα το δέντρο της ελληνικής. Γράφεις σίγουρα την αποπανω εταιρεία την Αυστριακή.σε αυτήν ποιον μετέχει; γράφεις την απο πάνω της μέχρι να φτάσεις σε φυσικό πρόσωπο. Αν τώρα το τελευταίο νπ είναι εισηγμενη στο χρηματηστηριο τοτε σταματάς εκει. Τι σου πε να κάνεις το νομικό τμήμα της ελληνοκη εταιρείας; (Στα ποσοστά μεσα στο σύστημα τα απο πάνω αν βάλεις τα σωστα ποσόστα θα σου κτυπάει α εταιρεία με 100 που είναι αλλη που την εχει αλλη 100 δεν το παίρνει την ενδιάμεση το θέλει με 0 πχ.)
 11. και γω αυτό ξέρω. Παει με ικα οχι εργοσημο.
 12. Δεν ξερω αν αυτο σε βοηθαει.Δεν μου εχει τυχει τετοια περιπτωση αλλά θεωρειται χειριστης αγροτικου μηχανηματος και οχι εργατης γης για να "καλυπτεται" απο το Εργοσημο. Αρα, απογραφη στο ΙΚΑ της αγροτικης επιχειρησης (απογραφουν και αγροτικες επιεχειρησεις αν καποιος ασφαλιζεται στο ΙΚΑ) και προσληψη στο Εργανη κατα τα γνωστα+συμβαση+πινακα(ωραριο+μισθος) κλπ. https://www.agronews.gr/thesmika/forologika/166314/ohi-stin-epektasi-ergosimou-se-heiristes-agrotikon-mihanimaton-/ https://www.ypaithros.gr/ergates-gis-kai-adiexoda-paragwgwn/ Eιδικότερα, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Χρήστου Μπγιάλα σχετικά με την ασφάλιση με εργόσημο για την συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων η κα. Αχτσιόγλου ανέφερε ότι η συγκεκριμένη μορφή εργασίας έχει όλα τα χαρακτηριστικά της εξαρτημένης εργασίας, όπως π.χ. η εντολή του εργοδότη για παροχή εργασίας σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο, τα μέσα που παρέχει ο εργοδότης για την επίτευξη της εργασίας και ο ποιοτικός και διευθυντικός έλεγχος. «Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι δεν υπάρχει εξαρτημένη εργασία, σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία, και δεν μπορούμε να επεκτείνουμε την ασφάλιση με εργόσημο στην κατηγορία αυτή», σημείωσε η υπουργός. Σχόλια (1)
 13. Χαιρετώ άπαντες αγωνιστές - παρακαλώ τα φώτα σας καθώς έχω μπερδευτεί, αναγνωρίζω όπως όλοι μας στην παρούσα χρονική περίοδο. Η εταιρεία Α η οποία έχει ελληνικό ΑΦΜ και εδρεύει στην Ελλάδα, ανήκει ως προς το 100% των μετοχών της σε Αυστριακή Εταιρεία. Αυτές οι δύο εταιρείες ανήκουν σε όμιλο με "μαμά" την Αυστριακή, ο οποίος εξαγοράστηκε από Καναδέζικο Group το οποίο ανήκει σε όμιλο επιχειρήσεων εισηγμένο στο χρηματιστήριο του Καναδά. Ποια στοιχεία πρέπει να απεικονιστούν στο μητρώο ? Της «τελικής» ιδιοκτήτριας εταιρείας ή την ιδιοκτήτρια του ομίλου που ανήκει η εν λόγω ελληνική επιχείρηση ? Ευχαριστώ για τον χρόνο σας
 14. Προτείνω : 1) Να συνταχθεί οπωσδήποτε συμφωνητικό μίσθωσης , απο δικηγόρο , διότι θα πρέπει να προβλέψετε και άλλες παραμέτρους , οπως πχ ποιός καλύπτει την ζημία ή ποιός χειρίζεται το μηχάνημα , διότι απαιτεί ειδική άδεια .Συνεπως μπορεί να υποχρεωθείται να αναφέρεται και τον χειριστή του μηχανήματος ή τι γίνεται σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος κλπ 2) Θα πρέπει να εκδώσετε οπωσδήποτε τιμολόγιο Παρ.Υπηρεσιών σε κάθε ετος , ωστε να λογιστικοποιείται το εσοδο κατ'ετος 3) Οι αποσβέσεις διενεργούνται από τον εκμισθωτή , σαν να το χρησιμοποιούσε εκείνος
 15. Καλημέρα, Επειδή δεν έχω μεγάλη εμπειρία στα αγροτικά θέματα, γνωρίζει κάποιος να μου πει πως ένας αγρότης θα ασφαλίσει έναν εργάτη γης που όμως θα οδηγεί και το τρακτέρ? Καλύπτεται με το εργόσημο του ΟΓΑ ή όχι? Η γνώμη μου είναι πως όχι αλλά πως θα τον ασφαλίσει για να μην έχει πρόβλημα? Θα κάνει απογραφή εργοδότη στο ΙΚΑ και θα τον κάνει πρόσληψη? Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος?
 16. Καλησπερα. Η τριμηνιαια κατασταση ειναι υποχρεωτικη?αφορα και γαλα και κρεας?
 17. floyd ,εσύ εξελίσσεσαι σε αστέρι της εργατολογίας. μπράβο.
 18. Εδω ειναι το πολυ ωραιο αρθρο του κ.Ανδρεα Σακελλαριαδη (a.sakellariadis) που αφορα την υποβολη του Ετησιου Πινακα Προσωπικου (δεν εχει αλλαξει κατι για φετος): https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/29478 Η υποβολη πρεπει να γινει μεχρι 31/10/2019 για καθε υποκαταστημα της επιχειρησης ξεχωριστα.
 19. Last week
 20. venimath

  Υποβολη απδ χωρις αμα

  Σευχαριστω πολυ για την απαντηση σου, οσο για τον ΑΜΑ ειχα ψαξει κ δεν ειχε. Σευχαριστω και παλι..
 21. Σωστά και τα δύο - έντυπο τεχνικού ασφαλείας και έντυπο Ε7
 22. Από τις συχνές ερωτήσεις προκύπτει: 2. Ποιος θεωρείται πραγματικός δικαιούχος; Ποιες μπορεί να αποτελούν ενδείξεις ελέγχου μίας εταιρείας, ώστε να προκύψει ο πραγματικός δικαιούχος; Πραγματικός δικαιούχος θεωρείται το φυσικό ή τα φυσικά πρόσωπα στα οποία πραγματικά ανήκει ή τα οποία πραγματικά ελέγχουν μία εταιρική οντότητα. Η εξακρίβωση και ο έλεγχος της ταυτότητας των πραγματικών δικαιούχων επεκτείνεται, κατά περίπτωση, σε νομικές οντότητες που κατέσχουν άλλες οντότητες. Σκοπός είναι να αναζητηθεί και εντοπιστεί το φυσικό πρόσωπο το οποίο τελικά ασκεί έλεγχο μέσω ιδιοκτησίας ή με άλλο τρόπο ενός νομικού προσώπου. Ο έλεγχος με άλλα μέσα μπορεί να περιλαμβάνει τα κριτήρια ελέγχου που χρησιμοποιούνται για την κατάρτιση των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων, όπως μέσω (εξωεταιρικής) συμφωνίας μετόχων, της άσκησης δεσπόζουσας επιρροής ή της εξουσίας διορισμού ανώτερων διοικητικών στελεχών. Ενδείξεις ελέγχου:  Η κατοχή ποσοστού μετοχών άνω του 25% ή ιδιοκτησιακού δικαιώματος άνω του 25% μιας εταιρείας από φυσικό πρόσωπο.  Η κατοχή ποσοστού μετοχών άνω του 25% ή ιδιοκτησιακού δικαιώματος άνω του 25% μιας εταιρείας από άλλη εταιρεία, ο έλεγχος της οποίας ασκείται από φυσικό ή φυσικά πρόσωπα ή από περισσότερες εταιρείες που ελέγχονται από το ίδιο ή τα ίδια φυσικά πρόσωπα. Συμπέρασμα βγάζουμε από τις συχνές ερωτήσεις, δεν νομίζω ότι υπάρχει υποχρεωτικότητα, από τη στιγμή που αναφέρει ενδείξεις ελέγχου. Για άλλη μια φορά παίζουμε με τις λέξεις.
 23. floydpink

  Υποβολη απδ χωρις αμα

  Προσληψη κανεις κανονικα αρκει να εχει ΑΜΚΑ-ΑΦΜ-Διαβατηριο-Αδεια εργασιας υποχρεωτικα. Τα 2 τελευταια τα αναρτας σε pdf στο Εργανη. Μεχρι τελους Νοεμβριου να παει στο ΙΚΑ να βγαλει και ΑΜΑ αν δεν εχει ηδη. Ο ιδιος ή συγγενης του ή όποιος τριτος. (Εψαξες μεσω μιας προχειρης συμπληρωματικης ΑΠΔ με το ΑΜΚΑ του αν εχει ΑΜΑ;) Για το ΙΚΑ δωστου ενα αντιγραφο της προσληψης για να δουν αφμ-αμκα και να τα καταχωρησουν στο συστημα τους.
 24. hurricane33 να σου κάνω μια ερώτηση το 25% από που το βρίσκουμε ; το χεις δει πουθενά; πχ μηπως δεν ειναι 25 και ειναι 20 η μηπως δεν υπαρχει ποσοστο; έχεις δει κάτι επίσημο; έχω μπερδευτει
 25. Το προγραμμα του Τεχνικου και του Γιατρου εχει ηδη κατατεθει.Δε χρειαζεται να κανουν κατι αυτοι εφοσον το εχουν ανεβασει.(όποτε το εχουν ανεβασει) Αν θες το κατεβαζεις απο το sepenet.gr και το βαζεις μαζι με τα βιβλιο υποδειξεων ΤΑ και βιβλιο εργατικων ατυχηματων.Δε χρειαζεται καποια "τοιχοκολληση". Εντυπο Ε7 ΛΗΞΗ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ/ΕΡΓΟΥ οντως δεν χρειαζεται ουτε υπογραφες,ουτε σκαναρισμα. Απλα το υποβαλεις και τελειωνει εκει η υποχρεωση στο Εργανη.
 26. venimath

  Υποβολη απδ χωρις αμα

  Καλημερα, μου ετυχε και μενα μια περιπτωση ιδια. Πρόσληψη αλλοδαπου χωρις ΑΜΑ. Μπορω να προχωρησω την πρόσληψη χωρις αμα στο ΣΕΠΕ? ή θα μου κολλησει την υποβολη? Το ΙΚΑ ζητάει βεβαιωση του εργοδότη, τι εντυπο στελνω (για την εκδοση ΑΜΑ)? Ευχαριστω..
 27. σίγουρα? δηλ.ΤΑ 31 ώρες και ΙΕ 28 ώρες. ούτε εκτύπωση του προγράμματος και στον τοίχο? να σε ρωτήσω και κάτι άλλο. λήξη σύμβασης ορισμένου χρόνου ,απλά την υποβάλλω δεν θέλει υπογραφές και σκανάρισμα?
 28. καλημερα η κλασικη που ειχαμε παλια με το taxis πριν τον κλειδαριθμο Εκπρόσωπους του νομικού μου προσώπου + Παρακαλούμε εισάγετε τον ΑΦΜ του εκπροσώπου που θέλετε να εξουσιοδοτήσετε. Ο εξουσιοδοτούμενος θα μπορεί να χρησιμοποιεί το TAXISnet για όλες τις φορολογικές υποχρεώσεις του νομικού σας προσώπου. ,,,,, μπαινεις στην εταιρεια αριστερα εξουσιοδοτησεις πας κάτω κάτω και πατάς νέα και τον ορίζεις μετά μπαινεις από το προσωπικό του taxis κάνει αποδοχή και μετά πας στο μητρώο και μπαινεις ,με τους κωδικούς του και επιλεγείς την εταιρεια του για να μπεις μέσα να το φτιάξεις . προσοχή και βασικό το ν.π να έχει λάβει κλειδάριθμο αλλιως δεν σε αφήνει να προχωρήσεις την διαδικασία .
 1. Load more activity
×