Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Άλλη περίπτωση. Φορολογούμενος τηρεί την παλιά κατοστάρα, αλλά έχασε μία πάγια δωδεκάρα από τις 30/11/2018, η οποία φαίνεται ακόμα ως ρύθμιση, δεν έχει πάει το ποσό στα στοιχεία οφειλών εκτός ρύθμισης. Η παλιά κατοστάρα δεν μπαίνει. Την δωδεκάρα που χάθηκε γιατί δεν την βάζει στην καινούρια? Ευχαριστώ πολύ.
 3. Σε προσπάθεια αίτησης σε θανούσα μου βγάζει το εξής μήνυμα: Ο φορολογούμενος έχει αποβιώσει. Η πρόσβαση στην υποβολή αίτησης για τη ρύθμιση Ν.4611/2019 είναι ανενεργή. Να υποθέσω ότι πρέπει να πάει η κληρονόμος στη ΔΟΥ για να κάνει τη ρύθμιση? Ευχαριστώ.
 4. Ιχνηλασιμότητα καπνικών προϊόντων: Η απόφαση του Υπ. Οικ. για την εφαρμογή του συστήματοςhttps://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/44749
 5. Καλησπέρα,έστειλα το μεηλ στις 17/05 και πήγα να κάνω ενεργοποίηση στις 20/05 και έβγαλε invalid token.Τώρα θα πρέπει να περιμένω να το φτιάξουν μαζικά όπως έκαναν για τις 17/05 ή μπορώ να κάνω κάτι? Ευχαριστώ
 6. Καλημέρα. Και εγώ αυτό σκέφτηκα, ας περιμένουμε λίγο και βλέπουμε. Ευχαριστώ.
 7. Today
 8. Καλησπερα, αν καταφερει κανεις να προχωρησει στο β' σταδιο ας σφυρηξει κλεφτικα. 🤣 Αντε να βγαλουμε κωδικους για ΚΕΑΟ αλλα οταν εχει χρεη και στο ΤΕΒΕ και στον ΟΓΑ και τρεχοντα 2017-2018 στον ΕΦΚΑ ,μια εγγραφη στο ΚΕΑΟ τους αρκει αραγε; Στην εγγραφη του ΚΕΑΟ ζηταει για ποιον ασφαλιστικο φορεα θελεις να κανεις εγγραφη.
 9. Καλημέρα έχω το ίδιο πρόβλημα . Η δική μου κιόλας είναι σε ρύθμιση 4174/2013 άρθρο 43 . Νόμιζα ότι θα μας έκανε την ρύθμιση η ΔΟΥ αλλά με συμβούλεψαν να περιμένω λίγο......
 10. ανακεφαλαιώνοντας ,θέλω να πω οτι : 1.η χρίση εμπορικού προγράμματος είναι ο εύκολος τρόπος για την διαβίβαση των τιμολογίων σε καθημερινή βάση στην ΑΑΔΕ 'αρα έχουμε την αποστολή του συστήματος εισροών εκροών και την αποστολή των τιμολογίων μεσο εμπορικού προγραμματος (π.χ εσοδα ημέρας 10.000 ,τιμολογια αξίας 2000 στέλνουμε απο το συστημα εισροών εκροών 10000-2000=8000 και τα 2000 απο το εμπορικό .) αν κάποιος δεν θέλει να αγοράσει εμπορικό πρόγραμμα μπορεί να εισέρχεται στο σύστημα εισροών εκροών και πριν την εκδοσή του να βάζει το αφμ του πελάτη ,αυτή η απόδειξη θα έχει την θέση τιμολογίου. 2.αυτό δεν σημαίνει οτι η απόδειξη λιανικής μεχρι 300 ευρώ και απο εδώ και πέρα μέχρι 100 ευρώ δεν μπορεί να μπει στα έξοδα του επιτηδευματία ,έτσι δεν είναι ? 3. απλά καταλαβαίνω οτι τα τιμολόγια προς αντικατάσταση δεν ισχύουν ποια? γιατί σε όλη την χώρα εκδίδονται ακόμα από την πλειοψηφία ? το παλεύει για παράταση ο σύλλογος βενζινοπώλων ?υπάρχει η φήμη οτι θα ισχύει το παλιο σύστημα ακόμα μέχρι τέλους χρόνου αλλα δεν το βλέπω γραμμένο πουθενά?
 11. Yesterday
 12. ανακεφαλαιώνοντας ,θέλω να πω οτι : 1.η χρίση εμπορικού προγράμματος είναι ο εύκολος τρόπος για την διαβίβαση των τιμολογίων σε καθημερινή βάση στην ΑΑΔΕ 'αρα έχουμε την αποστολή του συστήματος εισροών εκροών και την αποστολή των τιμολογίων μεσο εμπορικού προγραμματος (π.χ εσοδα ημέρας 10.000 ,τιμολογια αξίας 2000 στέλνουμε απο το συστημα εισροών εκροών 10000-2000=8000 και τα 2000 απο το εμπορικό .) αν κάποιος δεν θέλει να αγοράσει εμπορικό πρόγραμμα μπορεί να εισέρχεται στο σύστημα εισροών εκροών και πριν την εκδοσή του να βάζει το αφμ του πελάτη ,αυτή η απόδειξη θα έχει την θέση τιμολογίου. 2.αυτό δεν σημαίνει οτι η απόδειξη λιανικής μεχρι 300 ευρώ και απο εδώ και πέρα μέχρι 100 ευρώ δεν μπορεί να μπει στα έξοδα του επιτηδευματία ,έτσι δεν είναι ? 3. απλά καταλαβαίνω οτι τα τιμολόγια προς αντικατάσταση δεν ισχύουν ποια? γιατί σε όλη την χώρα εκδίδονται ακόμα από την πλειοψηφία ? το παλεύει για παράταση ο σύλλογος βενζινοπώλων ?υπάρχει η φήμη οτι θα ισχύει το παλιο σύστημα ακόμα μέχρι τέλους χρόνου αλλα δεν το βλέπω γραμμένο πουθενά?
 13. Καλησπέρα. Σε ΕΠΕ με διακοπή εργασιών 27/7/2017 μου βγάζει το εξής μήνυμα: Προσωρινή αδυναμία υποβολής αίτησης για τον ΑΦΜ σας. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό? Περιμένω? Ευχαριστώ πολύ.
 14. ΒΕΒΑΊΑ ΑΝ ΕΊΣΑΙ ΣΤΙΣ ΕΞΕΡΕΣΕΙΣ ΤΙ ΠΆΝΩ ΑΠΟ 4923,10-5460 ΤΙ ΚΑΤΩ ΔΕΝ ΘΑ ΧΕΙΣ ΚΑΜΙΆ ΠΕΡΙΚΟΠΉ .ΓΙΑΤΊ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΕΦΈΡΕΣ ΓΙΑ ΤΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΎΧΟ ΜΙΛΆΜΕ . ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2024 ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ . ΑΦΟΥ ΑΠΟΚΤΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ .
 15. ΟΒΕ: Μέχρι 100 ευρώ θα ισχύουν οι λιανικές αποδείξεις του συστήματος εισροών-εκροών και για επαγγελματική χρήση https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/44734
 16. Δ.Λ.Δ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΆΒΩ ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΛΈΞΕΙ ΚΟΎΡΕΜΑ ΘΑ ΤΟΥ ΜΕΙΩΘΕΊ 100% H ΣΎΝΤΑΞΗ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΆ ΕΞΑΊΡΕΣΗ ΣΕ ΑΥΤΌΝ ΤΟΝ ΚΑΝΌΝΑ ;
 17. Κουρεμα περιπου 85% σημαινει απο 920 ευρω συνταξη οαεε στα περιπου 600 και λιγο πιο κατω..!!!!
 18. Καλημέρα. Συνταξιούχος του ΙΚΑ ο οποίος θέλει να γίνει τώρα αγρότης ειδικού καθεστώτος για να περνει επιδοτήσεις και να γραφτεί στο μητρώο έλαιοπαραγωγών. Θέλω να ρωτησω: Πρέπει να πάει στον ΕΦΚΑ / ΟΓΑ, να εγγραφεί και να δηλώσει την ιδιότητα του ως συνταξιούχος, προκειμένου να γνωρίζει ο φορέας πως είναι συνταξιούχος. Είναι αστείο βέβαια από τη στιγμή που πρόκειται για έναν, ενιαίο φορέα, αλλά το πιο σωστό και για την ασφάλεια του, καλό είναι να το κάνει και μάλιστα να έχει αποδεικτικό πως τους ενημέρωσε. 1.δεν είναι υποχρεωτικό να γραφτεί στο ογα; απλά δεν θα έχει το αφορολόγητο έτσι και αλλιώς του αγροτη (έσοδα σίγουρα πολυ κάτω από τα 4900) 2.πρεπει να ενημερώσει το εφκα για αυτή την εναρξη δραστηριότητας η δεν είναι απαραίτητο; 3.κινδυνευει η σύνταξη του, επειδή ειναι συνταξιούχος και θα κάνει τώρα εναρξη μετά τον νόμο κατρουγκαλου; Όσο το καθαρό ποσό από αγροτική δραστηριότητα είναι κάτω από το όριο των 4.923,10€ (προσεχώς 5.460,00€), δεν έχει κανένα πρόβλημα με τη σύνταξή του.
 19. Ασε τη μισθοδοσια του Απριλιου ως εχει. Δηλωσε ασθενεια στην ΑΠΔ απο 01/05/2019 εως την ημερομηνια που λεει το χαρι του ικα. Απο τη μισθοδοσια του Μαιου αφαιρεσε τα λεφτα που πηρε ο εργαζομενος απο το ικα για ολη την ασθενεια του(1 ημερομισθιο του Απριλου+του Μαιου) Την 1,5 ημερα που δεν επρεπε να πληρωθει ριξτην στον...καδο. Ο,τι πληρωθηκε, πληρωθηκε για τον Απριλιο.Που να δινεις εξηγησεις στον εργοδοτη και στον εργαζομενο και να σου πουν οτι φταις κιολας που το ξεχασες κλπ. (γνωμη μου) Στην ΑΠΔ δεν υπαρχει προβλημα.Ειτε ασθενειας,ειτε κανονικα τα ενσημα παλι κολληθηκαν.
 20. ρίξε και μια μάτια σε αυτά Ο κατ' επάγγελμα αγρότης και οι διαφορές ανάμεσα στα Υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/40258 Παράλληλη ασφάλιση: Οδηγίες για τη συνταξιοδότηση ασφαλισμένων σύμφωνα με το ν. 4387/2016 https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/41988# ΕΦΚΑ: Σχετικά με τον καταλογισμό παρακρατούμενου ποσού σε συνταξιούχο από παράλειψη δήλωσης πριν την ανάληψη εργασίας ή αυτοαπασχόλησης https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/41773# Εγκύκλιος ΕΦΚΑ 8/2019 Εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών προσώπων που εμπίπτουν στις ρυθμίσεις πολλαπλής απασχόλησης – Συμπληρωματικές οδηγίες https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/30396
 21. για ριξε μια ματια στο μπας και το δεις 2.2. Λοιπές χρήσιμες πληροφορίες Βεβαιώσεις αποδοχών, κ.λπ. 2018: Αλλαγές, συγκριτικοί πίνακες, λοιπές χρήσιμες πληροφορίες https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/43420#
 22. Βεβαίωση κερδών σε "ελεύθερο επαγγελματία" από κοινοπραξία σε ποιο κωδικό του Ε1 πρέπει να μπει?
 23. Οπωσδήποτε! Σε πελάτες μου που έχουν μεγάλες διαφορές τους προτείνω να επισκεφτούν εργατολόγο.
 24. Καλημέρα ναι . για το 2 πρέπει να το ενημέρωσει αλλα δεν θα κάνουν και τπτ γιατί δεν ξέρουν απλα ενα πρωτόκολλο θα πάρει (τουλάχιστον σε έναν δικο μου πρώην στρατιωτικό που έπιασε δουλειά σε εστιατόριο έτσι έγινε) Δεν θα δει μείωση στην σύνταξη του προς το παρών. Στο 3 κανόνικα ναι αλλα οτι σου πα παραπάνω. Εμενα αλλα με απασχολούν στην ερώτηση σου. Αυτός δεν θα παίρνει την φορολογική μείωση .απο αδεε(οικονομίας) Αλλα με ανησυχεί μήπως και το αγροτικης δεν θα τον θεωρεί κατα επάγγελμα αγρότη, και μην έχει κανα πρόβλημα με τις επιδόσεις που αναφέρεις. Κυρίως γι αυτό θελω να πάρεις δεύτερη γνώμη. Δεν εχω αγρότες να τα χω δει στην πράξη τι γίνεται και πως δουλεύει το σύστημα. Κάποιος που εχει κάτι παραπάνω θα ξέρει σίγουρα.
 25. καλημέρα ,και πάλι σε ευχαριστώ . για το 2 ,πρέπει να ενημερώσει το ταμείο του οτι θα κάνει έναρξη σαν αγρότης? και για το 3 μπορει να κυνδυνευει με περικοπη της συνταξης ? τα εσοδα θα ειναι ελαχιστα?
 26. Last week
 27. Να επιβεβαιώσω κάτι παρακαλώ? η διαφορά μεταξύ επαναυπολογισμού ή όχι της οφειλής μη μισθωτού επηρεάζει την σύνταξη του όταν έρθει η ώρα. Τα λεώ σωστά ?
 1. Load more activity
×