Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Today
 3. dodo, πέρυσι είχαμε μια συζήτηση. εγώ είμαι κύριος του έργου ,υποβάλλω ΑΠΔ και τα μεροκάματα τα πληρώνουν οι υπεργολάβοι. υπέβαλλες και ΦΜΥ?
 4. Στην β ομάδα έως 01/11/2019 https://www.gsis.gr/sites/default/files/2019-07/ΦΕΚ 2443 του 2019.pdf Τσέκαρε για σιγουρα.
 5. Ανάλογα απο που προέρχεται η ιδιότητα. Κάποιες κρατάνε και για τα επόμενα χρόνια απο την απώλεια.
 6. καλησπέρα, η μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εταιρείες ειναι μεχρι 31/10/2019?
 7. Αν έχω καταλάβει σωστά σαν ΕΕ δεν δηλώνεις κάποιον άλλον και η ΟΕ θα δηλώσει τους 3 εταίρους ως δικαιούχους της. Στην ΕΕ το φυσικό πρόσωπο κατέχει το 35% της εταιρείας ενώ οι τρεις εταίροι της ΟΕ εντέλει κατέχουν το 65% Χ 33,33% = 21,67%. Έτσι τουλάχιστον το υπολογίζουμε στις ενδοομιλικές συναλλαγές και πιστεύω να ισχύει το ίδιο και εδώ. Βέβαια και να καταχωρίσεις και τους άλλους τρεις δεν νομίζω να χάνεις και τίποτα για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
 8. Μια βοήθεια παρακαλώ γιατί έχω κολλήσει: ΟΕ συμμετέχει σε ΕΕ σε ποσοστό 65%. Το υπόλοιπο 35% το κατέχει φυσικό πρόσωπο. Η πλατφόρμα έχει ήδη τα στοιχεία των δυο μελών και αναρωτιέμαι πως θα καταχωρήσω τα στοιχεία των φυσικών προσώπων που είναι μέλη της ΟΕ. Θα τους προσθέσω ως δικαιούχους? Τι ποσοστό θα βάλω (στην ΟΕ μετέχουν 3 ΦΠ με ποσοστό 1/3 ο καθένας).
 9. αν δούλευε μέχρι της 5 το πρωί θα έμπαινε η Κυριακή στην ΑΠΔ
 10. Μαλιστα.....Δηλαδη να μη θεωρειται δανειο μεν (για τη φορολογια εισοδηματος) αλλά παραυτα να εχει χαρτοσημο(για τη φορολογια χαρτοσημου) σε καθε περιπτωση, εφοσον δε εξοφληθει μεσα στο μηνα η προκαταβολη; Κομενες οι προκαταβολες δηλαδη οπως και να εχει μη φαμε κανενα τρελο προστιμο για το 2,4% χαρτοσημο; Νόμοι 4172/2013 Αρθρο 13 Παράγραφος 3 Αρθρο 13. Παροχές σε είδος 3. Οι παροχές σε είδος με τη μορφή δανείου, προς εργαζόμενο ή εταίρο ή μέτοχο από ένα φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα περιβάλλονται τη μορφή έγγραφης συμφωνίας και αποτιμώνται με βάση το ποσό της διαφοράς που προκύπτει μεταξύ των τόκων που θα κατέβαλε ο εργαζόμενος στη διάρκεια του ημερολογιακού μήνα κατά τον οποίο έλαβε την παροχή, εάν το επιτόκιο υπολογισμού των τόκων ήταν το μέσο επιτόκιο αγοράς, του οποίου η μέθοδος υπολογισμού ορίζεται με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, κατά τον ίδιο μήνα και των τόκων που τυχόν κατέβαλε ο εργαζόμενος στη διάρκεια του εν λόγω ημερολογιακού μήνα. Σε περίπτωση που δεν υφίσταται έγγραφη συμφωνία δανείου, το σύνολο του αρχικού κεφαλαίου λογίζεται ως παροχή σε είδος. Η προκαταβολή μισθού άνω των τριών (3) μηνών θεωρείται δάνειο.
 11. Εχω τις εξής απορίες α) έχω μια ελληνική μονοπρόσωπη ΙΚΕ διαχειριστής τρίτος Έλληνας και μέτοχος στην ΙΚΕ 100% μια κυπριακή ΕΠΕ , στον εκπρόσωπο βάζω τον διαχειριστή της Μ,ΙΚΕ και στο δευτερο πίνακα βάζω πάλι τον διαχειριστή της ΜΙΚΕ , την ΕΠΕ την Κυπριακή και το πρόσωπο που ξέρω εγώ ότι εκπροσωπεί την ΕΠΕ? Χωρίς να με νοιάζει η μετοχική σύνθεση κλπ ? β) Κάπου διάβασα έχουμε και εμείς υποχρέωση σαν λογιστές να δηλώσουμε κάτι ? ή η δέουσα επιμέλεια αφορά μόνο την άντληση των στοιχείων απο εμάς απο αυτό το μητρώο για τον έλεγχο των πελατών μας?
 12. Αν ειναι ιδιωτικο εργο ναι, ασχετα με το αν το υποβαλλει ΑΕ ή φυσικο προσωπο. Στο συστημα του ΙΚΑ εχουν περαστει οι χειρογραφες,οποτε τις "βλεπει" κανονικα η ΑΑΔΕ φανταζομαι. Οποτε δεν υπαρχει προβλημα. Αρκει να καταθεσε ο μηχανικος σωστα τα ενσημα για λογαριασμο του εργολαβου ή για λογαριασμο του υπερολαβου γιατι σαν εργο ειναι ενα με μοναδικο ΑΜΟΕ και διαφοροι μπορει να δινουν ΑΠΔ για το εργο αυτο (εργολαβος+διαφοροι υπεργολαβοι) το οποιο μεσω ιντερνετ διακρινεται ευκολα ποιος εδωσε την ΑΠΔ απο αυτους.
 13. για διάβασε προσεχτικά τι καταλαβαίνεις εσύ? εγώ καταλαβαίνω μέχρι 3 μισθούς ,ΟΧΙ ΠΑΡΟΧΗ. 2 μισθοί πχ. που δεν θα κλείσουν στον μήνα (αναγκαστικά) έχει χαρτόσημο?
 14. Ο,τι αν προκαταβαλεις στον εργαζομενο πανω απο 3 μισθους θεωρειται δανειο και εχει χαρτοσημο. Αν του δωσεις εως 3 μισθους προκαταβολικα δε θεωρειται ομως δανειο(για την εφορια) και δεν εχει χαρτοσημο. Το ΔΧ σε καθε περιπτωση δε μπορει να ξεπερασει τον 1 μισθο (συν κατι ψιλα 0,04166) οπότε δε μπορει να εχει χαρτοσημο ακομη και αν για οποιοδηποτε λογο προκαταβαλλόταν (ακομη και χωρις την αποχωρηση του εργαζομενου).
 15. Η υποβολή των Α.Π.Δ. (Κανονικές ή Συμπληρωματικές (εμπρόθεσμες)) Κοινών Επιχειρήσεων και Οικοδομοτεχνικών Έργων πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσω διαδικτύου, τον επόμενο ή μεθεπόμενο (Δημόσιο) μήνα από αυτόν της απασχόλησης, στις ημερομηνίες υποβολής που αναφέρονται στο σχετικό Γενικό Έγγραφο κάθε φορά σε μηνιαία βάση (για το έτος 2018 οδηγίες έχουν δοθεί με το υπ’ αριθμ. Δ.ΕΙΣΦ.Μ./757/1640565 - 19/12/2017 Γενικό Έγγραφο. Δ.ΕΙΣΦ.Μ./757/1640565 - 19/12/2017 Κατ’ εξαίρεση, υπάρχει η δυνατότητα υποβολής Α.Π.Δ. με ψηφιακό – μαγνητικό μέσο ή σε έντυπη μορφή στο αρμόδιο Υποκατάστημα Μισθωτών ΕΦΚΑ από τους εργοδότες που Είναι Διαχειριστές κτιρίων (Πολυκατοικίες κλπ) Εκτελούν Δημόσια οικοδομοτεχνικά έργα με αυτεπιστασία ή με ανάθεση, οι οποίοι απασχολούν μέχρι και τρεις εργαζόμενους Εκτελούν Ιδιωτικά οικοδομικά και τεχνικά έργα με αυτεπιστασία το πάει εδώ,δεν κατάλαβα?
 16. ΣΕ ΝΠ? τον πήρα τηλέφωνο και του λέω ,ένσημα δεν θα μου στείλεις ? λέει την κατέθεσα στο ΙΚΑ. (πρώτη ΑΠΔ ,τώρα έκανε έναρξη). λέω για πάρε τηλ. το ΙΚΑ και πες είναι ΑΕ. απάντηση ΙΚΑ. μια χαρά τα έκανες!!! δεν θα βγάλω φμυ ,δεν θα καταχωρήσω εισφορές? γιατί οι αμοιβές βαρύνουν τους υπεργολάβους.
 17. AN κάποιος έχασε την ιδιότητα του μεσα στο 2017 30/11/2017 ,ειναι υποχρεος και φετος να κανει σηλωση ποθεν έσχες για τα εισοδηματα του 2018 (ολο το 2018 δεν ειχε την ιδιότητα)η ξεμπέρδεψε με την ετησία του 2017? απλά το 2017 επειδή δεν μου το είχε πει δεν έβαλα στην αρχή πότε λήγει η θητεία του..
 18. Απ'οσο ξερω στα οικοδομικα δεχονται ακομη και χειρογραφες ΑΠΔ τα υποκαταστηματα επειδη τις υποβαλλουν και ιδιωτες οι οποιοι δεν εχουν δυνατοτητα τηρησης καποιου λογιστικου προγραμματας μισθοδοσιας.Το ιδιο και οι μηχανικοι.
 19. άλλαξε τίποτα στην ΑΠΔ οικοδομών? πήγε ο μηχανικός και υπέβαλλε χειρόγραφη ΑΠΔ σε ΑΕ!!!! ή δεν καταλάβανε αυτοί τι παρέλαβαν?
 20. Yesterday
 21. Δουλεύει Παρασκευή από 10 βράδι μέχρι 4 το πρωί του Σαββάτου και το Σάββατο από 10 το βράδι μέχρι 2 το πρωί της Κυριακής η Κυριακή για τις 2 ώρες εργασίας θα μπει στην ΑΠΔ ;
 22. αν ρωτας μονο απο την πλευρα τον καδ αποψη μου οχι . ΑΑΔΕ: Εγχειρίδιο ενημέρωσης αγροτών ειδικού καθεστώτος του άρθρου 41 του Κώδικα Φ.Π.Α. Δεκεμβρίου 2018 https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/43325# δες στο 2.2 Ορισμοί για την εφαρμογή του ειδικού καθεστώτος αγροτών και αρθρο 42 του ν2859/200 που οριζει τις αγροτικες εργασιες και για γενικα Άρθρα Αγρότες - Συνοπτικός οδηγός φορολογίας και τήρησης λογιστικών βιβλίων https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/17956
 23. Last week
 24. Σε αγρότη ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ ΚΑΔ 01.00.00.00 με έναρξη στο έτος 2014 έχει γίνει μεταβολή στο έτος 2016 στην οποία παραμένει ο ΚΑΔ του ειδικού καθεστώτος και προστίθενται εξειδικευμένα ΚΑΔ τα οποία ανήκουν στην Γεωργία-Δασοκομία, ήτοι 02.20.14.00 ΥΛΟΤΟΜΙΑ ΚΑΥΣΟΞΥΛΩΝ και 02.20.10.00 ΥΛΟΤΟΜΙΑ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΞΥΛΕΙΑΣ. Κατηγορία βιβλίων απαλασσόμενοι Υπαγωγή ΦΠΑ Ναι Καθεστώς ΦΠΑ Αγροτών Έπρεπε από 01.01.2017 να γίνει ένταξη στο Κανονικό καθεστώς Αγροτών ?
 25. και εγώ αυτό ήξερα και εξοφλούσα τα πάντα στην αποχώρηση. βρέθηκε ένας εργοδότης και θέλει να το πληρώσει τον ΔΕΚ και νόμιζα ότι κακώς το έβαλα στην ΑΠΔ του μήνα αποχώρησης. γιατί του λέω? για σπάσιμο ,επειδή αποχώρησε ξαφνικά ,χωρίς να μου πει τίποτα.
 26. τι κατάλαβες από αυτό? μέχρι 3 μισθοί ΟΧΙ παροχή ,αλλά χαρτόσημο?
 1. Load more activity
×