Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Προτείνω : 1) Να συνταχθεί οπωσδήποτε συμφωνητικό μίσθωσης , απο δικηγόρο , διότι θα πρέπει να προβλέψετε και άλλες παραμέτρους , οπως πχ ποιός καλύπτει την ζημία ή ποιός χειρίζεται το μηχάνημα , διότι απαιτεί ειδική άδεια .Συνεπως μπορεί να υποχρεωθείται να αναφέρεται και τον χειριστή του μηχανήματος ή τι γίνεται σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος κλπ 2) Θα πρέπει να εκδώσετε οπωσδήποτε τιμολόγιο Παρ.Υπηρεσιών σε κάθε ετος , ωστε να λογιστικοποιείται το εσοδο κατ'ετος 3) Οι αποσβέσεις διενεργούνται από τον εκμισθωτή , σαν να το χρησιμοποιούσε εκείνος
 3. Καλημέρα, Επειδή δεν έχω μεγάλη εμπειρία στα αγροτικά θέματα, γνωρίζει κάποιος να μου πει πως ένας αγρότης θα ασφαλίσει έναν εργάτη γης που όμως θα οδηγεί και το τρακτέρ? Καλύπτεται με το εργόσημο του ΟΓΑ ή όχι? Η γνώμη μου είναι πως όχι αλλά πως θα τον ασφαλίσει για να μην έχει πρόβλημα? Θα κάνει απογραφή εργοδότη στο ΙΚΑ και θα τον κάνει πρόσληψη? Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος?
 4. Καλησπερα. Η τριμηνιαια κατασταση ειναι υποχρεωτικη?αφορα και γαλα και κρεας?
 5. Today
 6. floyd ,εσύ εξελίσσεσαι σε αστέρι της εργατολογίας. μπράβο.
 7. Εδω ειναι το πολυ ωραιο αρθρο του κ.Ανδρεα Σακελλαριαδη (a.sakellariadis) που αφορα την υποβολη του Ετησιου Πινακα Προσωπικου (δεν εχει αλλαξει κατι για φετος): https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/29478 Η υποβολη πρεπει να γινει μεχρι 31/10/2019 για καθε υποκαταστημα της επιχειρησης ξεχωριστα.
 8. Yesterday
 9. venimath

  Υποβολη απδ χωρις αμα

  Σευχαριστω πολυ για την απαντηση σου, οσο για τον ΑΜΑ ειχα ψαξει κ δεν ειχε. Σευχαριστω και παλι..
 10. Σωστά και τα δύο - έντυπο τεχνικού ασφαλείας και έντυπο Ε7
 11. Από τις συχνές ερωτήσεις προκύπτει: 2. Ποιος θεωρείται πραγματικός δικαιούχος; Ποιες μπορεί να αποτελούν ενδείξεις ελέγχου μίας εταιρείας, ώστε να προκύψει ο πραγματικός δικαιούχος; Πραγματικός δικαιούχος θεωρείται το φυσικό ή τα φυσικά πρόσωπα στα οποία πραγματικά ανήκει ή τα οποία πραγματικά ελέγχουν μία εταιρική οντότητα. Η εξακρίβωση και ο έλεγχος της ταυτότητας των πραγματικών δικαιούχων επεκτείνεται, κατά περίπτωση, σε νομικές οντότητες που κατέσχουν άλλες οντότητες. Σκοπός είναι να αναζητηθεί και εντοπιστεί το φυσικό πρόσωπο το οποίο τελικά ασκεί έλεγχο μέσω ιδιοκτησίας ή με άλλο τρόπο ενός νομικού προσώπου. Ο έλεγχος με άλλα μέσα μπορεί να περιλαμβάνει τα κριτήρια ελέγχου που χρησιμοποιούνται για την κατάρτιση των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων, όπως μέσω (εξωεταιρικής) συμφωνίας μετόχων, της άσκησης δεσπόζουσας επιρροής ή της εξουσίας διορισμού ανώτερων διοικητικών στελεχών. Ενδείξεις ελέγχου:  Η κατοχή ποσοστού μετοχών άνω του 25% ή ιδιοκτησιακού δικαιώματος άνω του 25% μιας εταιρείας από φυσικό πρόσωπο.  Η κατοχή ποσοστού μετοχών άνω του 25% ή ιδιοκτησιακού δικαιώματος άνω του 25% μιας εταιρείας από άλλη εταιρεία, ο έλεγχος της οποίας ασκείται από φυσικό ή φυσικά πρόσωπα ή από περισσότερες εταιρείες που ελέγχονται από το ίδιο ή τα ίδια φυσικά πρόσωπα. Συμπέρασμα βγάζουμε από τις συχνές ερωτήσεις, δεν νομίζω ότι υπάρχει υποχρεωτικότητα, από τη στιγμή που αναφέρει ενδείξεις ελέγχου. Για άλλη μια φορά παίζουμε με τις λέξεις.
 12. floydpink

  Υποβολη απδ χωρις αμα

  Προσληψη κανεις κανονικα αρκει να εχει ΑΜΚΑ-ΑΦΜ-Διαβατηριο-Αδεια εργασιας υποχρεωτικα. Τα 2 τελευταια τα αναρτας σε pdf στο Εργανη. Μεχρι τελους Νοεμβριου να παει στο ΙΚΑ να βγαλει και ΑΜΑ αν δεν εχει ηδη. Ο ιδιος ή συγγενης του ή όποιος τριτος. (Εψαξες μεσω μιας προχειρης συμπληρωματικης ΑΠΔ με το ΑΜΚΑ του αν εχει ΑΜΑ;) Για το ΙΚΑ δωστου ενα αντιγραφο της προσληψης για να δουν αφμ-αμκα και να τα καταχωρησουν στο συστημα τους.
 13. hurricane33 να σου κάνω μια ερώτηση το 25% από που το βρίσκουμε ; το χεις δει πουθενά; πχ μηπως δεν ειναι 25 και ειναι 20 η μηπως δεν υπαρχει ποσοστο; έχεις δει κάτι επίσημο; έχω μπερδευτει
 14. Το προγραμμα του Τεχνικου και του Γιατρου εχει ηδη κατατεθει.Δε χρειαζεται να κανουν κατι αυτοι εφοσον το εχουν ανεβασει.(όποτε το εχουν ανεβασει) Αν θες το κατεβαζεις απο το sepenet.gr και το βαζεις μαζι με τα βιβλιο υποδειξεων ΤΑ και βιβλιο εργατικων ατυχηματων.Δε χρειαζεται καποια "τοιχοκολληση". Εντυπο Ε7 ΛΗΞΗ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ/ΕΡΓΟΥ οντως δεν χρειαζεται ουτε υπογραφες,ουτε σκαναρισμα. Απλα το υποβαλεις και τελειωνει εκει η υποχρεωση στο Εργανη.
 15. venimath

  Υποβολη απδ χωρις αμα

  Καλημερα, μου ετυχε και μενα μια περιπτωση ιδια. Πρόσληψη αλλοδαπου χωρις ΑΜΑ. Μπορω να προχωρησω την πρόσληψη χωρις αμα στο ΣΕΠΕ? ή θα μου κολλησει την υποβολη? Το ΙΚΑ ζητάει βεβαιωση του εργοδότη, τι εντυπο στελνω (για την εκδοση ΑΜΑ)? Ευχαριστω..
 16. σίγουρα? δηλ.ΤΑ 31 ώρες και ΙΕ 28 ώρες. ούτε εκτύπωση του προγράμματος και στον τοίχο? να σε ρωτήσω και κάτι άλλο. λήξη σύμβασης ορισμένου χρόνου ,απλά την υποβάλλω δεν θέλει υπογραφές και σκανάρισμα?
 17. καλημερα η κλασικη που ειχαμε παλια με το taxis πριν τον κλειδαριθμο Εκπρόσωπους του νομικού μου προσώπου + Παρακαλούμε εισάγετε τον ΑΦΜ του εκπροσώπου που θέλετε να εξουσιοδοτήσετε. Ο εξουσιοδοτούμενος θα μπορεί να χρησιμοποιεί το TAXISnet για όλες τις φορολογικές υποχρεώσεις του νομικού σας προσώπου. ,,,,, μπαινεις στην εταιρεια αριστερα εξουσιοδοτησεις πας κάτω κάτω και πατάς νέα και τον ορίζεις μετά μπαινεις από το προσωπικό του taxis κάνει αποδοχή και μετά πας στο μητρώο και μπαινεις ,με τους κωδικούς του και επιλεγείς την εταιρεια του για να μπεις μέσα να το φτιάξεις . προσοχή και βασικό το ν.π να έχει λάβει κλειδάριθμο αλλιως δεν σε αφήνει να προχωρήσεις την διαδικασία .
 18. ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΝΑ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΙΜΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΟΧΙ ΛΟΓΙΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΑΙΔΕΣ................................................................
 19. Το συνολο των ετησιων ωρων του Τεχνικου Ασφαλειας.Δε χρειαζεται να αναρτηθει το προγραμμα.Εχει ηδη κατατεθει στο sepenet.gr
 20. Καλημέρα Θανάση. Ναι όλα καλά... Χαθήκαμε ... Αλληλοσυμπληρωνόμαστε όμως..😉
 21. Aτομική τεχνική επιχείρηση θα μισθώσει σε τεχνική ο.ε κάποια μηχανηματα εργου για μερικα χρονια (αυτός που έχει την ατομική επιχιερηση είναι και μέλος της οε ) 1.η μισθωση αυτή γίνεται με ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ των μερών ,(συντάσσεται απο δικηγόρο η χρειαζεται συμβολαιογραφικό έγγραφο?) και πάει με τριμηνιαια κατάσταση στην ΑΑΔΕ ηλεκτρονικά? 2.ειναι απαραιτητω να κοπει και τιμολόγιο ? 3.πως διενεργουνται αποσβέσεις επι των μηχανημάτων αυτών?
 22. Last week
 23. Μαζι σου. Οσο αφορα τους πανω απο 25% υποχρεωτικα . Αφου το 25+1 μετοχη είναι δυνητικό δεν είναι υποχρεωτικό είπαν. Και νάν δεν κανω λάθος σε αυτό έχουν δίκιο ,μου φαίνεται κάπου το διάβασα. Επόμενος και αυτό σχετικό είναι. Το κατω απο 25 και αυτο σχετικό είναι ε τοτε να κανει η μανα όπως λεν και στα καφενεία. Το θεμα το εχω με τους απο πανω. Σοβαρή δουλειά ετσι δεν κάνεις. Πόσο μαλλον αν απαιτείς πλέον από εναν κλάδο που εχει βάλει και βάζει πλατη να μην ζητά παράτασης να είναι σοβαρός επαγγελματίιας αλλα εσυ λειτουργεις να μην πω σαν τι.... Αναφέρεις παραπάνω για τα στοιχεία προς την τράπεζα της Ελλάδος. Εκει θυμήσε μου το πρόστιμο είναι 5.000€ η 50.000€ Ρε πανε καλά; ;; τι νομίζουν οτι υπογραφουμε προδοτικες συμφωνίες και έχουμε κομποδεμα;;;;; Η οτι δουλεύουμε απο χόμπι; ;; 10.000€ και 20.000€ για μια πλατφόρμα που δεν είναι καλύτερη απο την πρώτη παιχνιδομηχανη μου το Atari. Δεν ντρέπονται; ;,, νεα ερωτηση το ποσοστο το 25% απο που το βρισκουμε και οτι πχ δεν ειναι το 20% ουτε αυτο το βλεπω καπου επισημα γραμμενο. οκ λεγαμε 25+1 αλλα γιατι 25? που το βρισκω αυτο. proakis μηπως κανουμε λαθος και οι δυο;
 24. ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ. σε κάποιες αποφάσεις ,μετράνε και τα κεφάλια (πλειοψηφία εταίρων ) και όχι μόνο τα κεφάλαια δηλ.τα ποσοστά. για αυτό λέω ,βρε άφησε την αντιγραφή των ευρωπαίων και γράψε 3-4 παραδείγματα οε-εε-επε. να ξέρει ο κόσμος τι θα κάνει. και αυτό που λέει εκτός ΑΝ ενεργούν ως ομάδα . ενεργούν όλοι προς επίτευξη του εταιρικού σκοπού. ο καθείς με τις δυνάμεις του και το ποσοστό του. μπορεί να κάνω και λάθος ,νομική δεν τελείωσα. αλλά όταν δεν μου δίνουν να καταλάβω ,τους βάζω όλους και ησυχάζω ,αφού τους ρωτήσω και στο είπα ΜΟΝΟ όσους συμμετέχουν ενεργά στην εταιρεία για τους <25%. οι >25% μπαίνουν υποχρεωτικά. ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΑΛΛΟ. πάμε για ετήσιους πίνακες- φπα -σακούλες-συμφωνητικά και σία.
 25. αν πραγαμτικος δικαιουχος ειναι και το 1% τοτε να τους βαλουμε ολους και να ψαξουν να τον βρουν αυτοι .τοτε τι νοημα εχει ολη αυτη η πλατφορμα; και αν ειναι να τους βαζουμε ολους τελικα τοτε τι να πω... θα καταντησει σαν την ταινια με την βουλιουκλακη και τον κυρ στεφανο απο την Monterna Staxtopouta -- βαλε και μπολικο ζαμπον και 6 σοκολατες ..μολις βρηκα λογιστη βαλε και τους πεθαμενους μεσα ..... . αναμενω να δω τα δικα τους οι νομοθετες πως τα εφτιαξαν . και ενα μεγαλο θεμα ειναι και η ερωτηση που πρεπει να κανουμε στον καθενα ..εχεις μπάρμπα στην Κορώνη αλλα οχι για κανα ρουσφετι αλλα για να το δηλωσω μεσα στην πλατφορμα βεβαια αυτο ειναι καλο θα ξερουμε και τα βυσματα απο εδω και περα. και αν εχει μπάρμπα στην Κορώνη και δεν μας το πει;;;; ποσο λαθος ειναι;
 26. πραγματικός δικαιούχος είναι και με 1% ,πραγματικός είναι με 99%. αυτοί υποτίθεται θέλουν να βρουν τον πραγματικό που κρύβεται στα ΝΠ . όπως και στα ακίνητα και αυτός με το 1% ,πραγματικότατος συνιδιοκτήτης είναι. απλά έχει το 1%. για αυτό έχει πεδίο ποσοστών . στο κάτω κάτω δεν θέλουν τα < του 25% ,ας τα αγνοήσουν.
 27. πάντως για την ιστορία οι συγγενείς .τέκνα-σύζυγοι μετράνε και στις ελεγχόμενες συμμετοχές. σου λέει στην μία εταιρεία ο πατέρας ,στην άλλη ο γιος ,θεωρούνται συνδεδεμένες. ως ομάδα-οικογένεια με κοινά συμφέροντα. συνδεδεμενα προσωπα ειναι ,αλλα εδω δεν μιλαμε για ενδομιλοικα αλλα για πραγματικο δικαιουχο. αν oi συγγενεις ειναι πλακωμενη μεταξυ τους δεν τους βαζω και να τα βρουν την κυριακη μπαινω να το αλαξω; βαση νομολογιας αν δεν τους βαλω ειναι λαθος ;και γιατι; o νομος και η πεντε αποφασεις που εχουν βγει γι αυτο το πραγμα αναφερουν πουθενα κατι; αν ναι οκ ,αλλιως εγω δεν τους θεωρω . ποιος εχει δικιο;
 1. Load more activity
×