Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Πάντως πέρα απο την πλάκα για να μην εχει απαντήσει κάνεις συνάδελφος (και ο costas αλλα και ο χαλκιδεος ερωτήσεις εκαναν ) καταλαβαίνω τελικά οτι κάνεις σας δεν ξέρει αλλα ούτε και κάνεις άλλος συναδέλφος. αλλιώς περιμένω απαντήσεις στις ερωτήσεις μου και οχι ερωτήσεις. Που στην τελική εγω εχω απαντήσεις για τις ερωτήσεις σας,αλλα θα σας απαντήσω αν μου απαντήσετε πρώτα στις δικές μου
 3. την πεθερα σιγουρα δεν την βαζεις αλλα την γκομενα;;;;
 4. Η πεθερά σου και αυτήν πρέπει να γράψεις ως δικαιούχο. Την πεθερά σου ρώτησε η γυναίκα σου όταν ζήτησες από την τελευταία την άδεια και σου επέτρεψε να δανείσεις την εταιρεία 100% του κεφαλαίου της. Τι πίνεις ρε φίλε και δεν μας δίνεις;
 5. Δυστυχώς έτσι είναι. Εξάλλου αν διάβασες τα άρθρα που είχε ο floydpink θα είδες ότι υπήρξε και επερώτηση στη βουλή που απάντησε η πρώην κα υπουργός εργασίας. Τέλος πάντων ευχαριστώ.
 6. δικιο εχεις .παντως παλια ετσι ηταν,και οταν υπηρχε το εργοσημο.αν τωρα με τον εφκα εχει αλλαξει κατι πρεπει να το ψαξεις και αλλο ,αλλα αυτο εχω ακουσει ,απο μισθοδοσια δεν γνωριζω . το τοπικο καταστημα του εφκα τι απανταει παλιά αυτό το ειχαν ξεκάθαρο την εποχή προ του νομού του εφκα του 2016 . ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡ.58/10.05.04 Υπαγωγή προσώπων στην ασφάλιση του ΟΓΑ και εξαίρεσή τους από την ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/459 Επισημαίνουμε ότι :- Η ρύθμιση αυτή αφορά μόνο τους ανειδίκευτους εργάτες που απασχολούνται αποκλειστικά στην πρωτογενή εν γένει παραγωγή (φυτική και ζωϊκή), καθώς και σε ανθοκομικές επιχειρήσεις και φυτώρια, ενώ αντίθετα υπάγονται στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ οι απασχολούμενοι με άλλες ειδικότητες (οδηγοί, γεωπόνοι, υπάλληλοι, εργάτες συσκευασίας, αποθηκάριοι κλπ.), αφού η ασφάλισή τους διέπεται από τις γενικές διατάξεις του Ιδρύματος η αποψη μου από αυτά που έχω ακούσει ειναι ότι πάει με ι.κ.α ακόμα και μετά τον νομο του ε.φ.κ.α. πάρε και δεύτερη γνώμη άλλα αυτό ξέρω.
 7. Συνάδελφοι σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια. Άρα μπαίνεις σε μία διαδικασία προσλήψεων αποχωρήσεων καθημερινά αφού αν θα δουλέψει κάποιος στον αγρό εξαρτάται από χίλιους παράγοντες. Άραγε ποιος ήταν τότε ο λόγος που μπήκε το εργόσημο στους εργάτες γης? Τι διαφέρει αυτός που δουλεύει κάτω από το μηχάνημα από αυτόν που το χειρίζεται? Άσε που θέλει και τεχνικό ασφαλείας.
 8. Για τα δάνεια εξακολουθώ να μην το καταλαβαίνω , τι σημαίνει μου δάνεισε το 100% του κεφαλαίου; (άλλωστε για σύλλογο ήταν η ερώτηση). Το ζητούμενο είναι αν άλλος ελέγχει την εταιρεία Για τα συγγενικά πρόσωπα το ζήτημα είναι απλό. Κλικάρεις στις πολιτικές ιδιότητες που αναφέρει και αν έχει κάποια από αυτήν την σημειώνεις και τέλος. Όσο για το από που προκύπτει το ότι και οι άλλοι (γραμματέας κλπ) θα σου πώ, από το καταστατικό, αν αποφασίζουν, αν εκπροσωπούν και αυτοί τότε τους αναφέρεις.
 9. Yesterday
 10. Το αποδεικτικό καταβολής φόρου κληρονομιών κ.λ.π. λειτουργεί μια χαρά. Αν υπάρχουν πολλές δηλώσεις τότε επιλέγεις αυτή που σε ενδιαφέρει και παίρνεις το αποδεικτικό σε pdf.
 11. εάν δεν γίνει αποδεκτή η πρόταση ,την έστειλα στην Γκρέτα Στόλμπερκ πως την λένε. ξέρετε τι σας περιμένει μετά ε?
 12. δεν βρηκα κατι. δεν πρεπει να γινεται ακομα ηλετρονικα . θα το χε παρει το ματι μας . για δου τον βλεπω αλλα καλο ειναι να εχε την αποφαση μαζι του με το εντυπο γιατι μπορει να μην το γνωριζουν στην εφορια ακομα . .
 13. Σωστός, ορθά μίλησες. Και κατι πρέπει να γίνει και με τον φόρο διαμονής. Αλλη αηδία εκει για 10-20€ έχεις 500€ πρόστιμο. Και να φτιάξουν να γίνετε η τροποποίηση ηλεκτρονικά και όχι στην εφορία. (Αν θυμάμαι καλα τροποποίηση μονο στην εφορία δεν γίνεται; )
 14. το θέμα αφορά το περιβαλλοντικό τέλος πλαστικής σακούλας. αποδίδεται κάθε τρίμηνο ,μάλιστα. κάναμε πρόταση να πάει με το ΦΠΑ με ξεχωριστή ταυτότητα πληρωμής ,όχι είπανε. τώρα έστειλα μια με 3 σακούλες όλο το τρίμηνο. 0,21 ευρώ. ήδη τύπωσα 4 σελίδες για την δήλωση και μια που θα τυπώσει ο πελάτης της πληρωμής 5!!!! είναι κρίμα για όλους μας και το περιβάλλον κυρίως. δεν θέλει ανάλυση. για να μην ασχοληθώ με τίποτα πρόστιμα των 250-500 ευρώ. η πρόταση. αποδίδεται κάθε τρίμηνο εφόσον το προς απόδοση ποσό ισούται ή ξεπερνά τα 14 ευρώ δηλ. 200 σακούλες. εάν είναι μικρότερο των 14 ευρώ στο τρίμηνο ,θα αποδίδονται στο Δ τρίμηνο σωρευτικά όλα τα ποσά των τριμήνων που δεν ξεπερνούσαν τα 14 ευρώ και δεν αποδόθηκαν. παράδειγμα.. Α τριμ πόσο που αναλογεί 20 ευρώ. αποδίδεται κανονικά. Β τριμ ποσό που αναλογει 13 ευρώ. θα αποδοθεί στο Δ τριμ. Γ τριμ. ποσό που αναλογεί 2 ευρώ . θα αποδοθεί στο Δ τριμ. Δ τριμ. ποσό που αναλογεί 1 ευρώ. ποσό προς απόδοση 16 ευρώ. (13+2+1). κλείσιμο έτους. είναι κρίμα από τον Θεό!!!!
 15. Δεν ξερω αν βγαίνει ηλεκτρονικα η αν το παίρνει απο την εφορία. Αυτο θέλει λιγο ψάξιμο. αλλα δεν εχω δει κατι να εχει ανοίξει ηλεκτρονικα, μάλλον στην εφορία πρέπει να παει. Θα το ξανακοιτάξω μπας και μου εχει ξεφύγει κάτι.
 16. Πιθανό συνάδελφε να εννοεί αυτό. Μήπως ξέρω και εγώ; Του είπα να πάει στη συμβολαιογράφα με τους κωδικούς του να το κάνει αυτή. Αμάν πιά. Ευχαριστώ
 17. ΜΗΠΩΣ ΕΝΝΟΕΙ ΑΥΤΟ Φορολογίες Κεφαλαίου: Ο τύπος και το περιεχόμενο του αποδεικτικού καταβολής - Σε ισχύ από 01/09 https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/45450
 18. ????? ΜΗΠΩΣ ΕΝΝΟΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ; ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙ ΘΕΛΕΙ; EXEI NA ΣΟΥ ΔΕΙΞΕΙ ΤΙ ΖΗΤΑΕΙ;
 19. Το παραστατικό της τράπεζας υπάρχει και αφορά φόρο μεταβίβασης ακινήτου. Η συμβολαιογράφος όμως επιμένει να της προσκομισθεί το αποδεικτικό του taxis.
 20. ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ 4 ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΥΤΟ; 4. Ποιοι δηλώνονται ως πραγματικοί δικαιούχοι των μη κερδοσκοπικών νομικών προσώπων/οντοτήτων ; Δηλώνονται ως πραγματικοί δικαιούχοι ο πρόεδρος, ο γραμματέας, ο ταμίας ή/και ο διαχειριστής (εφόσον υπάρχει). Στους συνεταιρισμούς δηλώνονται ως πραγματικοί δικαιούχοι ο πρόεδρος, ο γραμματέας, ο ταμίας του ΔΣ, καθώς και τα φυσικά/νομικά πρόσωπα που κατέχουν ποσοστό μερίδων ίσο ή άνω του 25%. Στις αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες δηλώνονται ως πραγματικοί δικαιούχοι ο πρόεδρος, ο γραμματέας, ο ταμίας ή/και ο διαχειριστής (εφόσον υπάρχει) καθώς και οι εταίροι, φυσικά/νομικά πρόσωπα που κατέχουν ποσοστό ίσο ή άνω του 25%. Στους ιερούς ναούς δηλώνονται ως πραγματικοί δικαιούχοι ο Πρόεδρος, ο γραμματέας και ο ταμίας(εφόσον υπάρχει) του εκκλησιαστικού συμβουλίου. Οι άτυπες ενώσεις ιδιοκτητών και ενοίκων πολυκατοικίας, όταν δεν αποκτούν φορολογητέο εισόδημα, δεν είναι υπόχρεοι καταχώρισης στο Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων. Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, όταν δεν αποκτούν φορολογητέο εισόδημα, δεν είναι υπόχρεοι καταχώρισης στο Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων. O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΚ ΟΙ ΆΛΛΟΙ ΓΙΑΤΊ;;; ΑΠΌ ΠΟΥ ΠΡΟΚΎΠΤΕΙ ;
 21. ένα προβλημα υπαρχει όταν γινεται με συμψηφισμό της εφορίας και όταν πληρώνεις με κάρτα μέσα στο taxis που άμεσως χάνεται το χαρτί που έχει την ταυτότητα οφειλής και αν δεν το έχεις εκτύπωση απο πριν μετα δεν μπορεις γιατι αμεσως χανετε . στην περιπτωση σου ομως πρεπει να μιλησει με τον τραπεζικο του παροχο .
 22. Οφειλή φορολογούμενου πληρώθηκε με ebanking. Τη βλέπω στην προσωποποιημένη στις πληρωμένες. Είναι δυνατό να έχω αποδεικτικό;
 1. Load more activity
×