Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. ΕΦΟΡΊΑ 28/06 ΕΦΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ 30/09/2019 Άρθρο 13 Καταληκτική ημερομηνία υπαγωγής στη ρύθμισηΗ αίτηση για την υπαγωγή στη ρύθμιση του παρόντος υποβάλλεται έως 30.9.2019. ΓΙΑ ΤΟ ΕΦΚΑ https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/44651 3) Πού μπορούν να κάνουν αίτηση οι πολίτες για να υπαχθούν στη ρύθμιση;Η αίτηση θα γίνεται σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα στην ιστοσελίδα Taxisnet. Μόνο σε περιπτώσεις τεχνικής αδυναμίας διαδικτυακής υποστήριξης θα απαιτείται η παρουσία του πολίτη στην αρμόδια για την είσπραξη υπηρεσία της Α.Α.Δ.Ε. (π.χ. Δ.Ο.Υ.).Η αίτηση θα μπορεί να υποβληθεί έως και την 28.6.2019. https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/44695# ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΒΡΊΣΚΕΙΣ ΕΎΚΟΛΗ.(ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ) ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΒΓΆΖΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΆΒΕΙ ΠΩΣ ΒΓΑΊΝΟΥΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΣΕΚΆΡΕΙΣ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΟΥ ΚΤΙΖΕΙΣ ;;; ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΟΥΤΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΙΧΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΚΡΗ .
 3. Πάντως πραγματικά είναι μια εύκολη διαδικασία. Ξέρουμε μέχρι πότε θα μείνει ανοιχτή?
 4. dodo για ξανά τσέκαρε γιατί σε μια δικιά μας δεν το έχει μέσα το ενφια που αναφέρεις το έχει εξαιρέσει οπως όφειλε .,αν την κάνεις χωρίς να ειναι μέσα ναι πρέπει μετα η να το πληρωσει η να το ρύθμιση για να μην πέσουν οι 120 δοσεις
 5. Today
 6. Σωστά, αυτό εννοεί. Πρέπει εντός διμήνου να πληρώσει ή να ρυθμίσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του 2019 για να ισχύει η ρύθμιση.
 7. Καπνικά προϊόντα και ιχνηλασιμότητα: Ανακοίνωση για τη διόρθωση προβλημάτων που προέκυψαν κατά την εγγραφή https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/44707
 8. μέχρι το 2017 περίμενες αναγκαστικά την λογιστική βάση(ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ) ,για να διαμορφωθεί η φορολογική. (μιλάμε για εισφορές έτους) έτσι η ΦΒ δεν μπορεί να ήταν > της ΛΒ. μικρότερη ναι ,άντε ίση αν πρόλαβες και πλήρωσες εμπρόθεσμα και την διαφορά εκκαθάρισης. ΣΕ ΑΥΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟΎΜΕ ΑΠΟΛΥΤΆ ΚΑΙ ΑΝ ΉΤΑΝ ΠΑΡΑΠΆΝΩ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΕΣ ΣΤΟ 2018 ΟΚ. ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΜΕΤΑ 12/2018 ΟΚ ΔΕΚΤΏΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ . ΆΠΛΑ Η ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΉΤΑΝ ΑΥΤΉ ΠΟΥ ΒΓΉΚΕ ΑΠ ΤΗΝ ΕΚΚΑΘΆΡΙΣΗ Η ΑΥΤΉ ΠΟΥ ΕΊΧΕ Ο Ε.Φ.Κ.Α ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΎ 2016 ΚΑΙ ΣΕ ΠΉΓΑΙΝΕ ΜΕ 167,95 Η ΠΡΏΤΗ ΈΝΑΡΞΗ ΜΗΔΈΝ ΠΕΡΣΙΝΌ ΕΙΣΌΔΗΜΑ (ΠΡΟΠΈΡΣΙΝΟ) ΕΚΕΊ ΤΟ ΧΩ ΧΆΣΕΙ .ΑΦΟΎ Ο ΕΦΚΑ ΒΓΑΊΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΕΙΣΟΔΉΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΌΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΤΟ ΕΠΌΜΕΝΟ ΣΟΥ ΒΓΆΖΕΙ ΤΑ ΣΩΣΤΆ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΟΥ ΆΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΌΜΕΝΌ ΚΑΙ ΣΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΏΝΟΥΝ ΤΑ ΕΠΌΜΕΝΑ . ΕΚΕΊ ΈΧΩ ΧΑΘΕΊ . ΆΣΤΟ ΜΗΝ ΣΕ ΚΟΥΡΆΖΩ ,ΆΚΡΗ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΆΛΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΕΞΗΓΉΣΕΙΣ .
 9. μέχρι το 2017 περίμενες αναγκαστικά την λογιστική βάση ,για να διαμορφωθεί η φορολογική. (μιλάμε για εισφορές έτους) έτσι η ΦΒ δεν μπορεί να ήταν > της ΛΒ. μικρότερη ναι ,άντε ίση αν πρόλαβες και πλήρωσες εμπρόθεσμα και την διαφορά εκκαθάρισης. από το 2018 ΑΠΟΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ. ΦΒ ότι πλήρωσες. κάτι πρέπει να περάσουμε όμως ως ΛΒ. και λέω καταχωρώ τις ειδοποιήσεις. τον επόμενο χρόνο ΛΒ οι 12 ειδοποιήσεις +- διαφορά εκκαθάρισης. ειδικά θέματα διακοπών ή μετατροπή από ΟΕ σε ΑΕ που δεν εκπίπτουν οι εισφορές κλπ. από το 2018 ΟΤΑΝ βγει η εκκαθάριση θα κάνεις τροποποιητική δήλωση.
 10. καλήμερα μια χαρά άλλα επειδη έχω μπερδευτει , το 2017 πχ είχαμε 167,95 με εισοδήματα του 2016 η χωρίς αυτά πρώτη έναρξη . είχαμε 11 ταχυπληρωμες άλλα λογιστική βάση 12 σωστα ; φορολογικη βάση 11 λογιστική 12. οκ όταν έγινε η εκκαθαριση το 2018 με εισοδήματα του 2017 μας έβγαλε ότι έπρεπε να πληρώσουμε αντί για 167,95 200=2400/12=200 επομένως λογιστική βάση 2400 .αυτή ειναι του 2017 η του 2018; και αν ειναι του 2018 οπως αναφέρουμε τότε αν έκανα διακοπή στης 31/12/2017 τότε τι γινεται ; θα μου κάνει εκκαθαριση η όχι επειδη έκλεισα 31/12/2017 ; δεν ξέρω χάθηκα εγώ με το συγκεκριμένο γενικώς .πλέον λέω να βρίσκω την φορολογικη βάση που τους ενδιαφέρει και να μην εφαρμόζω τα ε.λ.π . και ότι γίνει που δεν ειναι και λίγο το πρόστιμο βεβαία 2.500 ευρω για πελάτες που μου δίνουν 500 τον χρόνο μείον τον φόρο και μείον το ανθρώπινο λάθος μου .το κόστος βεβαία συντήρησης του γραφείου για να τους έχω δεν το βάζω καν μέσα και τις εργατοώρες μου .
 11. καλημέρα μπαίνοντας στην πλατφορμα της ρυθμισαης που φαίνεται αρχικά για να μην γκρινιαζουμε για όλα πολύ εύκολη ,θα ήθελα να ρωτήσω υποτίθεται πως μπορούμε να συμπεριλάβουμε όλες της ληξιπρόθεσμες οφειλές εως 31/12/2018 οταν πάω να υποβάλω μου γράφει έχετε και οφειλές που δεν μπορούν να συμπεριληφθούν στη παρόυσα ρύθμιση ,και πρέπει να εξοφληθόυν εντός διμήνου απο την υπαγωγή στην ρύθμιση. να υποθέσω οτι εννοεί π.χ την δόση του ενφια που έληγε στις 31/01/2019? και πως θα εξοφληθεί αυτή? θα γίνει η υπαγωγή στην ρύθμιση και στην συνέχεια θα του βγάλουμε ταυτότητα οφειλής για το ποσό αυτό ?
 12. Yesterday
 13. για την ομοιόμορφη αντιμετώπιση προτείνω τα εξής, γιατί πέρα από τις εκλογές θα είναι μόνιμο αυτό το μπέρδεμα. (ουσιαστικά οι δηλώσεις θα ξεκινούν από τον Μάιο). α) καταχωρούμε μόνο την φορολογική βάση δηλ. τις πληρωμές. β) καταχωρούμε για το 2018 ως λογιστική βάση τα ειδοποιητήρια. και φορολογική όπως στο α). έστω ειδοποιήσεις 500 Χ12 = 6.000 Λ.Β. και πληρωμές 5.500 Φ.Β. όταν δεήσει και βγάλει τις εκκαθαρίσεις πάμε στο 2019 και λέμε Διαφορά εκκαθάρισης πχ.500 ευρώ και θα προστεθεί στην Λ.Β. του έτους αυτού (2019) + τα 12 ειδοποιητήρια του. το 2020 το ίδιο. εξάλλου και λογιστικά σωστό είναι. κατά την σύνταξη ισολογισμού ή της υποβολής δήλωσης δεν ήταν βέβαιο και εκκαθαρισμένο το ποσό. γιατί άμα την βγάλει τον Νοέμβρη τότε θα κάνουμε δήλωση? σαν να λέμε έξοδα προηγούμενης χρήσης. για να μην μπερδευόμαστε κρατάμε σε κάθε εταιρεία και εξωλογιστική κατάσταση ΛΒ +ΦΒ. 2018 Λ.Β 6.000 Φ.Β 5.500 Διαφ. 500 2019 Λ.Β. 7.000 +ΛΒ προηγ. έτους 500 Φ.Β 6.000 Διαφ. 1.500 σύνολα Λ.Β 13.500 Φ.Β 11.500 υπόλοιπο προς έκπτωση 2.000 (στα 2 έτη) όταν πληρωθούν.
 14. Ανακοίνωση 21/5/2019 Σας ενημερώνουμε ότι για τη διόρθωση των προβλημάτων που προέκυψαν από την εισαγωγή λανθασμένου e-mail κατά την εγγραφή, από αδυναμία ενεργοποίησης του λογαριασμού ή από άλλα παρόμοια προβλήματα, έγιναν διορθώσεις με μια πρώτη μαζική διαδικασία για τις αιτήσεις που δημιουργήθηκαν μέχρι και 17/5/2019. Εάν αντιμετωπίσατε κάποιο παρόμοιο πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, διαθέτετε Ελληνικό ΑΦΜ και δεν έχετε ενεργοποιήσει ακόμη τον λογαριασμό σας, παρακαλούμε να επαναλάβετε την εγγραφή σας από τον σύνδεσμο: https://www1.gsis.gr/dsae/idissuerreg/ επιλέγοντας ένα ορθό, νέο e-mail κατά την εγγραφή σας. ΠΡΟΣΟΧΗ! Το email που θα δηλώσετε θα είναι το Όνομα Πρόσβασης (Username) στο σύστημα. Το e-mail αυτό πρέπει να είναι υπαρκτό και να έχετε πρόσβαση σε αυτό γιατί στο e-mail αυτό θα λάβετε τον σύνδεσμο ενεργοποίησης του λογαριασμού προκειμένου να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας. Το e-mail αυτό δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για περισσότερους από έναν χρήστες. Εάν έχετε ήδη ενεργοποιήσει το λογαριασμό σας ή σας έχει αποδοθεί Κωδικός Οικονομικού Φορέα (π.χ. σας έχει εγγράψει άλλος εγγεγραμμένος οικονομικός φορέας), παρακαλούμε αγνοήστε το παρόν μήνυμα. Εάν έχετε ήδη ενεργοποιήσει τον λογαριασμό σας και επιθυμείτε αλλαγή e-mail, παρακαλούμε να συνεχίσετε να λειτουργείτε με το e-mail που έχετε ήδη χρησιμοποιήσει και με το οποίο ολοκληρώσατε την εγγραφή σας. Η αλλαγή e-mail θα ενταχθεί σε επόμενες εκδόσεις του συστήματος. Λόγω της ύπαρξης χρονικού περιθωρίου ενεργοποίησης του λογαριασμού από την ημερομηνία δημιουργίας του, παρακαλούμε να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας εντός της ημέρας από την αίτηση δημιουργίας λογαριασμού. Για τον ίδιο λόγο, η επεξεργασία των εγγραφών με μαζική διόρθωση γίνεται σε ασφαλή ημερομηνία από την ημερομηνία αίτησης λογαριασμού και επαναλαμβάνεται σταδιακά σε ασφαλείς ημερομηνίες μέχρι εξαλείψεως του φαινομένου.
 15. Πράσινα νταβατζιλίκια είναι αυτά. Δεν σας ζήτησαν να δηλώσετε εσείς το βάρος και τα τεμάχια των χαρτοκιβωτίων? Πώς τα έβγαλαν μόνοι τους. Ψάξτε το και μη "μασάτε" με αυτούς! Δηλώστε εσείς τα σωστά.
 16. Αυτος που εχει υποχρέωσει να εχει μητρωο ειναι ο εισαγωγεας των προιοντων. Εαν εσεις τα εισαγεται πρεπει να εχετε μητρωο στον φορεα. Σχετικα με το τιμολογιο φπα εκπιπτει κανονικα αλλα η δαπανη ισως πρεπει να αναμορφωθει αφου αφορα προηγούμενη χρηση
 17. ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΤΟΣ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΓΟΡΑΣΤΗΚΑΝ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΕΞΕΤΕ ΑΠΟΣΒΕΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΙΚΑ
 18. Καλό μεσημέρι. Τα κέρδη από φορολοταρία δηλώνονται στον κωδικό 781? ( διάβασα/ σκάναρα το κατεβατό αλλά ζητάω σύντομη απάντηση) Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο.
 19. ΔΕΝ ΈΧΩ ΚΑΤΑΛΆΒΕΙ ΤΙ ΣΥΖΗΤΆΜΕ ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΣΧΈΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟ Γ11. Ετήσιες Εκθέσεις Αποβλήτων ( μέχρι 31/3/2019 ) ■ Διαθέσιμες προς συμπλήρωση οι φόρμες της ετήσιας Έκθεσης Αποβλήτων για το έτος 2018 Η συμπλήρωση της Έκθεσης Αποβλήτων κάθε έτος είναι υποχρεωτική και λήγει την 31η Μαρτίου 2019. Υπόχρεοι εγγραφής στο ΗΜΑ είναι: • Επιχειρήσεις/δραστηριότητες, παραγωγοί αποβλήτων, που υπόκεινται σε περιβαλλοντική αδειοδότηση (έχουν Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων ή υπόκεινται σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις) • Αδειοδοτημένες αποθήκες αποβλήτων και μονάδες παραλαβής αποβλήτων για την υλοποίηση εργασιών διάθεσης και ανάκτησης • Αδειοδοτημένοι συλλέκτες-μεταφορείς αποβλήτων • ΟΤΑ Α’ βαθμού • Φο.Δ.Σ.Α. Επισημαίνεται επίσης ότι: Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο με τις "Οδηγίες Χρήσης του ΗΜΑ" και τις "Συχνές Ερωτήσεις & Απαντήσεις (FAQ) σχετικά με το ΗΜΑ". Πηγή: Taxheaven © Δείτε περισσότερα https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/39182#
 20. ΧΜ Δε νομιζω οτι μιλαω για αυτο.... μιλαω για μια εισφορα που αφορα στα υλικα συσκευασιας (χαρτοκουτες) . Εγω ειμαι μια εμπορικη επιχειρηση που πουλαω μηχανες γραφειου και αναλωσιμα Αυτα επειδη ερχονται συσκευασμενα λοιπόν με χρεωνει η εταιρεια ανακυκλωσης ενα ποσο.... Το ολο θεμα προεκυψε επειδη ο πελατης μου για να συμμετασχει σε δημοσιο διαγωνισμο του ζητησαν εναν αριθμο μητρωου ενος φορεα που μου διαφευγει τωρα και δεν τον θυμαμαι...Και ετσι μας βγαλαν μια λυπητερη για 7 χρονια πισω...
 21. ειναι μπέρδεμα δες εδώ ένα παλιό θέμα
 22. Καλημέρα Εχω μια περίπτωση πελάτη μου , που του ζητήσαν για συμμετοχη σε διαγωνισμό , να ειναι εγγεγραμενος σε εναν φορεά ανακύκλωσης γαι τις χάρτινες συσκευασιες των μηχανημάτων που πουλά. ( δεν το ήξερα να πω την αλήθεια...) Μου ηρθε λοιπόν ενα τιμολόγιο με ενα αρκετά σημαντικό ποσό που αφορά σε εισφορά ανακύκλωσης ετων 2012-2018 .... Πως το χειρίζομαι στα απλογραφικά βιβλία; Στον 63 ( φοροι τελη) και φαντάζομαι εκπίπτει κανονικά;
 23. ο.κ τον θεωρούν κάτοικο εξωτερικου και επειδη είσαι επαρχία καλύπτει η α του νομού η πήγες σε καποια άλλη; αύριο που θα πας για έναρξη θα κάνεις παύση του φορολογικού εκπροσώπου ; για ρώτα τους και αυτό.
 24. Καλημέρα, μόλις γύρισα από ΔΟΥ. Μου ζήτησαν ΥΔ ορισμού φορολογικού εκπροσώπου και διαβατήριο. Έβγαλα ΑΦΜ και κατόπιν εύκολα στον ΟΑΕΕ έβγαλα ΑΜΚΑ και έκανα προεγγραφή. Αύριο θα ολοκληρώσω με την έναρξη. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και το χρόνο σας.
 25. Last week
 26. Σε επικοινωνια με το υπουργειο οσον αφορα το invalid token ειπαν πως θα βγαλουν ανακοινωση η θα στειλουν email για το τι πρεπει να γινει. Εχουν κολλησει τα συστηματα ανεφερε.
 27. ένταξη βγήκε ανακοινωση 20/05/2019 Εκτός λειτουργίας οι εφαρμογές της ΑΑΔΕ μέχρι τις 18:00 https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/44694 αφού δεν την έβγαλαν μετά της 18:00 μια χαρά ..
 28. Κι εντάξει να κοιταζόμαστε και να καταλαβαινόμαστε.Όταν σου λέει ο παππούς "παιδί μου να πάρεις άλλο μηχάνημα αφού χαλάει" τι κάνεις?
 1. Load more activity
×