Ειδικό Καθεστώς Φορ. Περιθωρίου Κέρδους (45,46)
Ειδικό Καθεστώς Φορολογίας Περιθωρίου Κέρδους
--Μεταπωλητές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων (άρθρο 45)
--Αντικείμενα καλλιτεχνικής, συλλεκτικής ή αρχαιολογικής αξίας (άρθρο 45 - Παράρτημα V)
--Πωλήσεις σε Δημοπρασίες (άρθρο 46)
--Άλλα μεταχειρισμένα αγαθά (άρθρο 45)
Explore Questions
There are no popular questions to show right now
-
0 votes0 answers
-
0 votes2 answers
-
0 votes1 answer
-
0 votes1 answer
-
0 votes11 answers
59 questions in this forum
-
ΑΡΘΡΟ 36Α-45
Ε.Π.Ε Η ΟΠΟΙΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΑ ΜΕΤ/ΝΩΝ ΕΙΧ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΡΕΙΣ(3) ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ: 1) ΕΝΔΟΚ.ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΡΘΡ.36α (45) 2) ΕΝΔΟΚ.ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓ/ΤΙΕΣ ΚΑΘΕΣΤΩΣ 36α (45) 3) ΕΝΔΟΚ.ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓ/ΤΙΕΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ. ΣΤΗΝ 3η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΟΝΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΠΑ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ. ΜΙΛΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ. ΕΡΩΤΗΣΗ 1η) ΙΝΤΡΑΣΤΑΤ ΘΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΠΕΡΙΠΤΤΩΣΕΙΣ; ΕΡΩΤΗΣΗ 2η) ΣΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ 341 ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ Φ.Π.Α ΘΑ ΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΝΩ ΣΤΙΣ ΕΙΣΡΟΕΣ ΚΑΙ ΕΚΡΟΕΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΥΠΑΓΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΝΩΝΙ…
0 votes23 answers -
ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ
ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΙΧ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
0 votes19 answers -
ΜΕΤΑΠΩΛΗΤΗΣ ΑΥΤ/ΤΩΝ ΚΑΙ SERVISE ΑΥΤ/ΤΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΑΥΤ/ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ
ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΕΜΠΟΡΟΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΥΤ/ΤΩΝ (ΑΡΘΡΟ 36Α) ΕΧΕΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΥΤ/ΤΩΝ. ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΥΤ/ΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΗ (ΕΧΕΙ ΚΟΠΕΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΑΓΟΡΑΣ, Η ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤ/ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΗ) ΤΟ ΒΑΖΕΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΟΥ. ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΘΑ ΚΟΨΕΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΗ? ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΑ ΑΓΟΡΑΣ ΤΟΥ ΑΥΤ/ΤΟΥ. ΑΝ ΕΧΕΙ ΤΥΧΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΑΡΟΠΟΙΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
0 votes18 answers -
ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ...ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ?
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !!! ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ Ή ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΩΝ (ΑΡΘ. 45)!!! ΤΟΥ ΚΟΛΛΗΣΕ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΜΟΥ ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ (ΕΚΤΟΣ ΔΗΛ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΤΧ ΑΡΘ 45) ΑΥΤ/ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤ/ΤΑ ΤΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ!!! ΑΝ ΕΠΙΜΕΙΝΕΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΘΕΩΡΗΣΩ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΩ ΛΟΓΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΑΥΤ/ΤΑ ΜΑΡΚΑΣ ΠΟΥ ΕΜΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΜΤΧ ΑΥΤ/ΤΑ ΣΤΟ ΑΛΛΟ...???? !! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ !!!!
0 votes17 answers -
Αγορά ΦΙΧ αυτοκινήτου με το άρθρο 45
Συνάδελφοι καλημέρα! Ατομική εμπορική επιχείρηση ειδών υγιεινής, αγόρασε από μάντρα αυτοκινητων, ΦΙΧ συνολικής αξίας 5.000 €, με βάση το άρθρο 45 περί περιθωρίου κέρδους. Στο τιμολόγιο που εξέδωσε δεν αναγράφει διακριτά, το ΦΠΑ που υπολόγισε αυτός στο περιθώριο, αλλά αναγράφει τη συνολική αξία. Από τη ΔΟΥ μου είπαν ότι έχει εκδοθεί λάθος και πρέπει να γίνεται διάκριση και σχετικά με το ΦΠΑ εκπίπτεται κανονικά από τον αγοραστ'η. Το ερώτημά μου είναι : 1. Το ΦΠΑ αγοράς από την ατομική επιχείρηση εκπίπτεται κανονικά; 2. Το τιμολόγιο όντως πρέπει να αναγράφει την αξία του ΦΠΑ διακεκριμένα; Βοηθήστε γιατί από το διάβασμά μου, εγώ κατέληξα "δυστυχώς" ότι το ΦΠΑ ο αγοραστής…
0 votes17 answers -
Θεώρηση μόνο Μεταπωλητών, είναι ανακρίβεια?
Σε επιχείρηση στο καθεστώς των μεταπωλητων έχει θεωρηθεί μόνο το βιβλίο των μεταπωλητών και όχι και των εισερχομένων .Τα αυτοκίνητα έχουν περαστει κανονικά στο βιβλίο.Η ερώτηση είναι αν συνιστά πάραβαση και ανακρίβεια βιβλίων η μη τήρηση του εισερχομένων?Ή μπορεί να γίνει εκπρόθεσμη θεώρηση του εισερομένων με μόνη επιβάρυνση το πρόστιμο.
0 votes14 answers -
ΑΓΟΡΑ ΣΤΟ 36Α
ΑΓΟΡΑ ΜΕΤΑΧ. ΦΟΡΤΗΓΟΥ(ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ) ΣΤΟ 36Α(ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ)ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΦΠΑ?
0 votes12 answers -
Περιθώριο κέρδους στο Άρθρο 45
Μεταπωλητής αγοράζει από Γερμανία με το ειδικό καθεστος αυτοκίνητο πχ 1000,00Ε, έξοδα τελωνείου 500,00Ε και τέλος ταξινόμησης 100,00Ε. Το πουλάει 1500,00Ε . Η ερωτησή μου είναι η εξής:το περιθώριο κέρδους είναι 500,00Ε ( 1500,00 - 1000,00 ) ή στη τιμή αγοράς θα προσθέσουμε και τα έξοδα τελωνείου. Τι γίνονται αυτά τα έξοδα. Από τη νομοεγκυκλιολογία θεωρώ ως σωστή τη πρώτη περίπτωση , όμως έτσι ουσιαστηκά δεν πρόκειται να υπάρξει κέρδος για το μεταπωλητή .
0 votes12 answers -
ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ 21 ΤΟΥ Ε1 ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΩ ;
τι πρέπει να κάνω ; έχω 3ες επιχειρήσεις καφενεία παντοπωλεία σε χωριά κάτω των 500 κατοίκων και είναι ασφαλισμένοι στον ογα με επέκταση επαγγέλματος ΚΑΔ και σε γεωργικά , αλλά ο κωδικός 021 σε κανέναν δεν είναι προ συμπληρωμένος από το ταχις τι πρέπει να κάνω μήπως αυτά που κάνω και για τους επαγγελματίες αγρότες ; κεπυλ εφορία κλπ μία απάντηση από συναδέλφους/σσες θα ήταν χρήσιμη ευχαριστώ εκ των προτέρων
0 votes11 answers -
ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΣ 36 Α
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΥΤ/ΤΩΝ ΕΧΕΙ ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ/ΕΞΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΩΡΕΙ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΕΙ. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ. ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ 36Α ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΑΥΤ/ΤΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΧΩΡΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ΄ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ
0 votes10 answers -
0 votes10 answers
-
36 Α
ΕΜΠΟΡΟΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΥΠΑΓΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ 36 Α ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΕΝΔΟΚΟΙΝΩΤΙΚΩΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΙΝΤΡΑΣΤΑΤ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΟΡΑΣΘΕΝΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΑΠΟ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ?
0 votes8 answers -
ΠΩΛΗΣΗ ΕΙΧ ΜΕ ΖΗΜΙΑ - ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ
Σε περίπτωση που η Τιμή Αγοράς είναι μεγαλύτερη από την Τιμή Πώλησης (πώληση με ζημιά), δεν υπάρχει φορολογητέα αξία και η αρνητική διαφορά δεν συμψηφίζεται με άλλες θετικές διαφορές από παράδοση άλλων μεταφορικών μέσων στην ίδια φορολογική περίοδο, ούτε μεταφέρεται για συμψηφισμό σε επό-μενη φορολογική περίοδο. (ΠΟΛ. 1104/10-4-1995) (ΠΟΛ. 1034/7-2-1995) Ερώτηση Εάν ο έμπορος έχει αγοράσει το ΕΙΧ 17.000 € και το πωλήσει 14.000 €, τότε έχει ζημιά 3.000 €. Στον κωδ. 309 της Περιοδικής, ποιο ποσό θα καταχωρήσουμε ; Στην στήλη "Πωλήσεις Μεταχειρ. Αυτ/των - Άρθρο 45 Κωδ. ΦΠΑ - Αξία Κτήσης, ποιο ποσό θα καταχωρήσουμε ;
0 votes8 answers -
ΤΟ ΦΠΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΙΧΕ ΕΚΠΙΠΤΕΙ?
ΤΟ ΦΠΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΙΧΕ ΕΚΠΙΠΤΕΙ?
0 votes7 answers -
ΑΓΟΡΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΩΝ Ε.Ι.Χ. ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΑΥΤ/ΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΩΛΗΣΗ
Επιχείρηση αγοράζει από εταιρία ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Τα αυτοκίνητα μας τιμολογούνται με ΦΠΑ αλλά χωρίς να εμφανίζεται το τέλος ταξινόμησης, ερωτώ: α)Τα αυτοκίνητα πρέπει να αναγραφούν στο ειδικό βιβλίο μεταπωλητή μετ/νων (Στο βιβλίο εισερχομένων, νομίζω δεν υπάρχει υποχρέωση με τον νέο ΚΒΣ) β) Το ΦΠΑ εκπίπτει κατά την αγορά; και πως θα τιμολογήσουμε με το ίδιο τρόπο δηλαδή Καθαρή αξία + ΦΠΑ.
0 votes7 answers -
0 votes6 answers
-
ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΣΚΑΦΗ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 45
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΜΗΚΟΣ ΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΑΥΤΑ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ (ΑΡΘΡΟ 45 ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΦΠΑ) Η ΟΧΙ ;
0 votes6 answers -
Φ.Π.Α. ΣΕ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΑΓΟΡΑΣ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΗ ΓΙΑ ΑΦΟΡΆ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
Πρόσφατα είδα ένα Τιμολόγιο Αγοράς από Ιδιώτη μίας Α.Ε. η οποία αγόρασε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από ιδιώτη και κατα την έκδοση του τιμολογίου αγοράς υπολόγισε Φ.Π.Α. 19% στην καθαρή αξία. π.χ. ειδος : αυτοκινητο τζιπ καθ. αξία: 5.000,00€ Φ.Π.Α. : 950,00€ Συν.αξία : 5.950,00€ Είναι σωστό αυτό?Υπάρχει κάποια διάταξη που αναφέρει κάτι διαφορετικό από αυτά που ορίζει ο Κ.Β.Σ.? Εγώ γνωρίζω βάσει του Κ.Β.Σ. πως για αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου από ιδιώτη η επιχείρηση εκδίδει Τιμολόγιο Αγοράς καταχωρείται το αγαθό στο βιλίο του άρθρου 45 και όταν πουληθεί καταλογίζεται Φ.Π.Α. στο περιθώριο κέρδους.
0 votes6 answers -
ΑΓΟΡΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟΥ ΕΙΧ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕΣΩ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΣΥΝΙΣΤΑ ΕΝΔΟΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΑΠΟΚΤΗΣΗ?
Καλησπέρα σε όλους. Επιχείρηση ενταγμένη στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ αγοράζει από Γερμανία μέσω Τελωνείου ΜΕ ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΦΠΑ μεταχειρισμένο ΕΙΧ. Η συναλλαγή αυτή θεωρείται ενδοκοινοτική απόκτηση?
0 votes6 answers -
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΑΞΙΝΟΜΙΣΗΣ ΦΟΡΤΗΓΟΥ Ι.Χ. ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΚΩΔΙΚΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗΣ ΠΑΕΙ
Αγαπητοί συνάδελφοι καλησπέρα, πλήν της καθαρής αξίας η αγορά ένος καινούργιου Φ.Ι.Χ. επιβαρύνεται και με τέλος ταξινόμισης και με ΦΠΑ επί της καθαρής αξίας. Η αγορά: καθαρή αξία (353) & (344) - ΦΠΑ (373). Το τέλος ταξινόμισης εφόσον προστίθεται στην αξία του παγίου, με ποιό τρόπο θα εμφανιστεί, και συγκεκριμένα σε ποιούς κωδικούς της περιοδικής.
0 votes4 answers -
ΣΤΗΛΕΣ ΒΙΒΛΙΟΥ (αρθρου 45)
ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΒΙΒΛΙΟ (ΑΡΘΡΟΥ 45) ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΟΥ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΚΒΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΠΟΙΕΣ ΣΤΗΛΕΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΩ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ή ΑΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΝΑ ΨΑΞΩ ΝΑ ΒΡΩ ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ (ΔΥΟ ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΕΝΝΟΩ) ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΑΝ ΒΟΛΕΥΕΙ ή ΟΧΙ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.
0 votes3 answers -
ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ? ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ?
ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ. ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΑΡΘΡΟ 45 ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΤΕΧΕΙΣ ΚΑΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΕΝΑ ΘΕΜΑ? ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Ε3 ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΧΡΕΟΣ ΘΕΩΡΗΜΕΝΗΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ ΛΟΓΩ ΤΣΙΡΟΥ , ΜΠΟΡΩ ΣΑΝ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΩ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΠΟΥ ΕΧΩ Α) ΤΟΥ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ (ΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΠΟΣΟ ΒΕΒΑΙΑ) Β) ΤΗΝ ΑΜΟΙΒΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΙΤΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΘΡΟΙΣΜΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ . ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 45 ΘΑ ΑΝΑΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΠΛΗΡ.ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΔ (ΕΜΠΟΡΙΑ &a…
0 votes3 answers -
ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗ ΑΠΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΛΟΓΙΣΤΗ
Μεταφέρω ερώτημα συναδέλφου Επιχείρηση εμπορίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων , που εισάγει αυτοκίνητα από χώρες Ε.Ε. δημιουργεί Τελωνειακή Αποθήκη . Το ερώτημα είναι , ποιές οι υποχρεώσεις του Λογιστή (μεταβολές κλπ) . ΥΓ Δεν προλαβαίνω να το ψάξω , αν έχει ξανασυζητήθει ας στείλει κάποιος το link .
0 votes3 answers -
Χαρτόσημο σε αγορά απο επιχείρηση του αρθρου 45
Καλημέρα σε όλους. Επιχείρηση πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αγοράζει από ιδιώτη. Η αγορά αυτή υπόκειται σε χαρτόσημο 3,6% ;
0 votes3 answers -
Επιστροφη 50 % τελους ταξινομησης σε εμπορο μτχ αυτοκινητων
Επιστροφη 50% τελους ταξινομησης απο Τελωνειο σε εμπορο μεταχ/νων αυτοκινητων, για αυτοκινητο που εχει ηδη πουληθει πως καταχωρειται σε β' κατηγοριας βιβλια? Σημ. Ο εμπορος εχει κοψει ΤΠΥ για την επιστροφη.
0 votes3 answers