Ασφαλιστικά θέματα νέου ΕΦΚΑ
Explore Questions
There are no popular questions to show right now
-
0 votes7 answers
-
0 votes0 answers
-
0 votes0 answers
-
0 votes1 answer
-
0 votes0 answers
416 questions in this forum
-
Μπλοκάκιας που είναι κ μέλος εταιρείας (ΟΕ)
Καλημέρα! Σας έτυχε μπλοκάκιας (1 εργοδότης) που να είναι κ μέλος ΟΕ?? Μήπως παίζει καμία εξαίρεση από το άρθρο 39? (Αν κ δεν νομίζω) Ευχαριστώ.
0 votes7 answers -
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΔ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2019-2020
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑΣ ΣΑΣ , ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΦΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΔ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2019-2020 Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΠΑΡΑΤΑΘΗΚΕ ΕΚ ΝΕΟΥ ΜΕΧΡΙ 31/12/2023, ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ Η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2019 ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΕΓΛΥΚΛΙΟ ΕΦΚΑ 65/2021 ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΚΠΡΟΣΘΕΣΜΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ?
0 votes0 answers -
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΔ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2019-2020
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑΣ ΣΑΣ , ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΦΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΔ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2019-2020 Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΠΑΡΑΤΑΘΗΚΕ ΕΚ ΝΕΟΥ ΜΕΧΡΙ 31/12/2023, ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ Η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2019 ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΕΓΛΥΚΛΙΟ ΕΦΚΑ 65/2021 ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΚΠΡΟΣΘΕΣΜΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ?
0 votes0 answers -
Λάθος ένσημα
Καλησπέρα σας. Είμαι φοιτήτρια και εργάζομαι μόνο τα σαββατοκύριακα και ως εκ τούτου εχω 8 ένσημα τον μήνα. Ωστόσο με τον εργοδότη μου έχουμε συμφωνήσει ότι θα δουλεύω καλοκαίρι (26 ημέρες τον μήνα οπότε 26 ένσημα υποθέτω) καθώς και στις λοιπές διακοπές (Χριστούγεννα, Πάσχα). Πρόσφατα διαπίστωσα ότι όλοι οι προηγούμενοι μήνες έχουν καταβληθεί μόνο 8 ένσημα τον μήνα, δηλαδή λείπουν τα υπόλοιπα του καλοκαιριού καθώς και αυτά των Χριστουγέννων και του Πάσχα. Η ερωτηση μου είναι αν μπορούμε τώρα να προσθέσουμε και τα υπόλοιπα ένσημα στους μήνες που πρέπει (π.χ. έχω λάθος στα ένσημα από Ιούλιο μέχρι Οκτώβρη 2022, λείπουν γύρω στα 50 ένσημα) χωρίς να κάνω καταγγελία και αν θα υ…
0 votes1 answer -
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΑΜΟΙΒΩΝ Δ.Σ. ΣΕ Α.Ε.
Α.Ε. δίνει αμοιβές στα μέλη του Δ.Σ. ετησίως. Θεωρείτε ορθό να υποβληθεί η ΑΠΔ με όλο το ποσό σε έναν μήνα για να εκμεταλλευτεί το εκάστοτε ισχύον ανώτατο πλαφόν για τις εισφορές;
0 votes0 answers -
Κωδικός ασφάλισης καμαριέρα
Γεια σας . Θα θελα αν κάποιος ξέρει αυτός ο κωδικός 513007 ισχύει ακόμα για καμαριέρα σε ξενοδοχείο και ενοικιαζόμενα η ισχύει μόνο το 513010. Και αν ισχύει η προϋπηρεσία για τα έτη από 2012 μέχρι τώρα για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους.
0 votes0 answers -
ΕΦΚΑ..ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΔΟΤΗ- ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ - ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣ;
Μετά την αυτοματοποιημένη μέσω ΓΕΜΗ απογραφή εργοδότη για τα νομικά πρόσωπα ,,,, οι ναυτιλιακές εταιρείες πως θα κάνουν απογραφή ,,???,,μιας και δεν έχουν σχέση με το ΓΕΜΗ, αλλά με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Έκανα ερώτημα στον ΕΦΚΑ και απάντησαν…. Να απευθυνθώ στο τοπικό γραφείο. Απορώ με την απάντηση !!! Δηλαδή δεν ξέρει η διοίκηση… ξέρει το τοπικό γραφείο.??? Ή ξέρει η διοίκηση, αλλά βαριέται να μου πει, και πρέπει να πάω στο τοπικό γραφείο.
0 votes2 answers -
Εκπρόθεσμη ΑΠΔ ΤΕΚΑ
Καλημέρα, Κατέθεσα σήμερα εκπρόθεση ΑΠΔ ΤΕΚΑ 10/22 που είχε ξεχαστεί. Η εισφορά είχε πληρωθεί εμπρόθεσμα. Απαιτείται από μέρους μου κάτι άλλο ή το ποσό θα αντιστοιχιστεί αυτόματα ώστε να περαστεί στον λογαριασμό του μισθωτού;
0 votes0 answers -
ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
Καλημέρα σας, Κάτοικος εξωτερικού που συμμετέχει σε ΕΕ με δραστηριότητα υπηρεσίες ξενοδοχείου κάτω των 5 δωματίων ως ετερόρρυθμος εταίρος είναι υπόχρεος ασφάλισης? Επίσης η εταιρεία διακόπτεται και αναβιώνει, σε καθεστώς αναβίωσης είναι υπόχρεος ασφάλισης? Δεν ορίστηκε σαν εκκαθαριστής. Η περίοδος που μας ενδιαφέρει αφορά το διάστημα 2014-2022. Ευχαριστώ.
0 votes1 answer -
ΑΜΟΙΒΕΣ ΜΕΛΩΝ Δ.Σ. ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ (12 ΤΟ ΕΤΟΣ) ΘΑ ΔΙΝΕΙ ΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 50,00 € . Η ΑΜΟΙΒΗ ΕΧΕΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ? ΑΝ ΝΑΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 50,00 €? ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΙ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΔΩΣΩ? ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ Ή ΦΟΡΟΥΣ ?
0 votes1 answer -
ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥ ΣΕ ΚΕΚ
Συνάδελφοι, γνωρίζει κάποιος πως υπολογίζεται ο μισθός και πως υπολογίζεται η ασφάλιση σε ωρομίσθιο ΚΕΚ ? Επίσης στις πόσες ΄ώρες θεωρείτε πλήρης ασφάλιση (25 ημέρες ασφάλισης) ?
0 votes0 answers -
ΚΑΔ ΙΚΑ & ΤΕΑΥΕΚ
Καλησπέρα σας, έγινε πρόσφατη έναρξη Ο.Ε. με κύριο ΚΑΔ 46493931, Χονδρικό εμπόριο ηλεκτρονικών τσιγάρων. Παρακαλώ ενημερώστε με σχετικά με τον αντίστοιχο ΚΑΔ ΙΚΑ και αν υπάλληλος με κωδικό 419000 θα υπάγεται στο πρώην Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων εφόσον η έδρα βρίσκεται στο Ασβεστοχω΄ρι Θεσσαλονίκης. Ευχαριστώ.
0 votes0 answers -
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΕ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ-ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2019-2020
Αναρτήθηκε στον ΕΦΚΑ την 10/4/2023 η εγκύκλιος (έγγραφο) για την αίτηση επιστροφής εισφορών σε μηχανικούς κλπ Όποιος μπήκε σήμερα 11/4/23 στην εφαρμογή να κάνει αίτηση, ΔΕΝ τα κατάφερε. Γνωρίζει κάποιος τι συμβαίνει ? Παρ' ότι έχει ολοκληρωθεί η καταχώρηση από πλευράς εργοδότη ότι προβλέπεται στην εγκύκλιο 65, επιστρέφουν λάθη ..ακατανόητα https://www.efka.gov.gr/el/egkyklioi-kai-genika-eggrapha/geniko-eggrapho-180696-10042023
0 votes0 answers -
Ειδική περίπτωση ασφάλισης 10
Καλημέρα σε όλους Θα ήθελα μιά βοήθεια σχετικά με το ερώτημα. Ποιούς αφορά η ειδική περίπτωση ασφάλισης 10 ? Ποιά είναι η πιό πρόσφατη απόφαση ή εγκύκλιος σχετική με το θέμα ? (άν υπάρχει κάποιο link) Θα χρειαστεί να ασφαλίσω για πρώτη φορά προσωπικό σε επιχείρηση με ΚΑΔ (ικα) 3522 για ένα μηχανοτεχνίτη 743080 και ένα βοηθό ηλεκ/γου 744020 Ευχαριστώ
0 votes2 answers -
Μήνυμα λάθους με κωδικό 445 κατά την υποβολή ΑΠΔ
Καλησπέρα, δεν ανεβαίνει απδ δίνοντας το εξής λάθος: ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΟ 48,50 ΕΥΡΩ ΓΙΑ 25 ΗΜΕΡΕΣ Υπάρχει ημερομίσθιος με 24 ημερομίσθια Φεβ2023 και επιδότηση εργατικής εισφοράς 6,67% αξίας 50,88€ που είναι σωστό, διότι 31,85*6,67%*24=50,88. Το 48,50 που δίνει ίσχυε όταν το ημερομίσθιο ήταν 29,04€. Σας έχει τύχει;
0 votes0 answers -
ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΕ ΤΕΩΣ ΟΑΕΕ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥ
Επιτηδευματίας με έναρξη στην ΑΑΔΕ με ΚΑΔ 43331000 ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ , 43311000 ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΠΙΧΡΙΣΗΣ ΚΟΝΙΑΜΑΤΩΝ , 43994000 ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ , 43996000 ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΙΧΟΠΟΙΙΑΣ ΚΑΙ ΟΠΤΟΠΛΙΝΘΟΔΟΜΙΚΩΝ , 43999001 ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΤΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΙΔΙΑ ΥΛΙΚΑ , επιθυμεί να ασφαλιστεί στον ΕΦΚΑ σαν αυτοαπασχολούμενος και να πληρώνει κάθε μήνα τις εισφορές του μα αυτό δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί γιατί οι συγκεκριμένοι ΚΑΔ υπάγονται στην ασφάλιση του τέως ΙΚΑ. Αρχικά υπάρχει κάπου που θα μπορούσα να δω ποιοί ειναι οι ΚΑΔ που μπορούν να υπαχθούν στην αυτασφάλιση ?? Σκέφτομαι να του προσθέσω ΚΑΔ δευτερεύουσας 96091910 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΗ …
0 votes0 answers -
ΤΑΠΙΤ ΤΕΑΥΕΚ
Καλησπέρα, Σε πρατήριο υγρών καυσίμων βάζουμε στους πωλητές 101/3129 &024 &026 (πρωην ταπιτ εμπορικων τεαυκ) Η επιχείρηση απασχολεί και πλύντες. Στους εργτοτεχνίτες πρέπει να ασφαλιστούν και αυτοι έτσι 105/3133 & 024 & 026 - ΙΚΑ ΜΙΚΤΑ ΒΑΡΕΑ - ΙΚΑ (ΠΡΩΗΝ ΤΑΠΙΤ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΤΕΑΥΕΚ) η απλα με το 105/3133. Παίζει κάποιο ρόλο ο Κ.Α.Δ που είναι εμπορικός άρα όλοι πρέπει να έχουν το ταπιτ τεαυεκ; Σας ευχαριστώ
0 votes0 answers -
Αμοιβή Διαχειριστή ΙΚΕ
Καλησπε΄ρα αγαπητοί συνάδελφοι. Γνωρίζει κάποιος τι ισχύει για τις αμοιβές διαχειριστή ΙΚΕ ; Υπάρχουν κάπου, σε κάποια εγκύκλιο ή μελέτη, συγκεντρωμένα όλα αυτά; π.χ. Αν κάποιος λαμβάνει αμοιβή διαχείρισης από Μονοπρόσωπη ΙΚΕ της οποίας ο ίδιος είναι μοναδικός εταίρος και διαχειριστής, ασφαλίζεται με τις κλίμακες των μη μισθωτών;
1 vote3 answers -
Ασφάλιση Διαχειριστών ΙΚΕ
Χαίρετε, παρακαλώ την βοήθειά σας στο θέμα των ασφαλιστικών εισφορών διαχειριστή ΙΚΕ που μόλις ανέλαβα και δεν έχει ξεκινήσει ακόμα: Προκειται για διαχειριστή πολυπρόσωπης ΙΚΕ ο οποίος θα παίρνει αμοιβή διαχείρισης και θα πληρώνει εισφορές (ΙΚΑ) γι'αυτό το ποσό οι οποίες θα εκπίπτουν απο την ΙΚΕ. Θα πληρώνει και εισφορές ως ελεύθερος επαγγελματίας για την ιδιότητα του διαχειριστή? Αυτές οι εισφορές δεν εκπίπτουν απο την ΙΚΕ αλλά θα μπαίνουν στο Ε1? Παρακαλώ διορθώστε με εάν δεν τα λέω σωστα... Ευχαριστώ!
0 votes1 answer -
Freelancer και πληρες ωραριο ΙΚΑ
Καλησπέρα και συγχαρητήρια για το πολυ πληροφοριακό φορουμ. Η ερωτηση μου αφορά μια δουλεια που μου εχουν προσφερει απο εταιρια του εξωτερικου ως independent contributor (κατι που μεταφραζω ως freelancer). Στο μειλ τους μου λενε πως θα πρεπει να ειμαι "registered as self employed" που θεωρησα οτι εννοουν ως το ανοιγμα βιβλίων.. Είχα παλαιότερα βιβλία αλλα με ΚΑΔ τελείως άσχετο με τη νεα δουλειά. Τωρα εργάζομαι με πληρες ωραριο και ασφαλιση ΙΚΑ. Πρεπει να ανοιξω πάλι βιβλία? Διαβασα καπου πως με το καθεστως πληρως ωραριου δεν πληρωνω εξτρα εισφορες ως ελευθερος επαγγελματιας? Γενικα ποια είναι η καλυτερη οδος που μπορω να ακολουθησω; δεν ειμαι καθόλου γνώστ…
0 votes1 answer -
Απασχόληση ως Περιοδεύοντες εμπορικοί αντιπρόσωποι και πλασιέ
Καλησπέρα σας. Υπάλληλος γραφείου ο οποίος απασχολείται σε πωλήσεις (κυρίως τηλεφωνικές) θα χρειάζεται να απουσιάζει - εργα΄ζεται εκτός γραφείου λόγω της φύσεως της δουλειάς του. Η εταιρία που εργάζεται ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΕΙ στις πωλήσεις μίσθωσης αυτοκινήτων (leasing). Εκπροσωπεί μια εταιρία που παρέχει μισθώσεις αυτοκινήτων, κάνει ανεύρεση πελατών και σαν αμοιβή λαμβάνει προμήθεια πωλήσεων. Ο προαναφερθέντας υπάλληλος απασχολείται με αυτό το αντικείμενο, δηλαδή ΑΝΕΥΡΕΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ στο αντικείμενο μίσθωσης αυτοκινήτων και η εταιρία από την οποία αμείβεται λαμβάνει προμήθεια πωλήσεων (δεν έχει δηλαδή στην κατοχή της αυτοκίνητα που εκμισθώσει αλλά διαμεσολαβεί στις πωλήσεις για …
0 votes0 answers -
Έμμισθοι δικηγόροι- αλλαγές στις εισφορές από 1/1/2023
Καλησπέρα. Υποβάλλω ΑΠΔ Ιανουαρίου 2023 για έμμισθο δικηγόρο- με εξαίρεση πρόνοιας. Κωδικός Ειδικότητας: 000165 Πακέτο κάλυψης: 088 Αποδοχές: 800,00 ευρώ. Μέχρι τώρα ο υπολογισμός ήταν: 800,00 * 9,22% = 73,76 + 19,50 (επικουρική)- Σύνολο 93,26- εισφορές ασφαλισμένου 800,00 * 17,88% = 143,04 + 19,50 (επικουρική)- Σύνολο 162,54- εισφορές εργοδότη 800,00 * 27,10% = 216,80 + 39,00 (επικουρική)- Σύνολο 255,80- συνολικές εισφορές Υποβάλλω ΑΠΔ και μου βγάζει μήνυμα λάθους για τον έμμισθο δικηγόρο. Ψάχνω αλλά δεν βρίσκω να έχει αλλάξει κάτι για τους έμμισθους δικηγόρους από 1/1/2023. Γνωρίζει κάποιος να με βοηθήσει? Ευχα…
0 votes1 answer -
Παράλληλη ασφάλιση - Συμψηφισμός εισφορών
Καλημέρα αν κάποιος το ξέρει για να μην ψάχνω: Σε περίπτωση παράλληλης απασχόλησης, ο συμψηφισμός των εισφορών βάσει κλάσης του ελεύθερου επαγγελματία με τις εισφορές από μισθωτή εργασία, γίνεται μόνο επί των παρακρατούμενων εισφορών στη μισθωτή, επί του συνόλου παρακρατούμενων και εργοδοτικής εισφοράς;
0 votes3 answers -
Ασθένεια 5 ημερών λόγω covid- δικαιολγοητικά
Καλησπέρα. Μισθωτός αρρώστησε με covid και έλειψε 5 ημέρες από την εργασία του. Ο εργοδότης του ζητάει βεβαίωση από τον ΕΦΚΑ για να του πληρώσει τις 3 ημέρες. Η βεβαίωση εκδίδεται και ηλεκτρονικά? Επίσης, για covid έως 5 ημέρες δεν αρκεί η βεβαίωση νόσησης? Ευχαριστώ πολύ.
0 votes35 answers -
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΟΥ ΕΦΚΑ ΣΕ ΘΑΝΟΝΤΑ
Έχουμε περίπτωση θανόντα ο οποίος λανθασμένα είχε πληρώσει παραπάνω ποσό στις ασφαλιστικές του εισφορές, και αυτό το ποσό φαίνεται ως ποσό προς επιστροφή. Από το υποκατάστημα ΕΦΚΑ μας απάντησαν ότι δεν γίνεται να κάνουμε αίτηση για επιστροφή εισφορών σε θανόντα ούτε να χρησιμοποιήσουμε την ηλεκτρονική διαδικασία που υπάρχει στον ΕΦΚΑ για επιστροφή εισφορών γιατί πρόκειται για θανόντα. Μπορείτε να μου απαντήσετε βάσει της νομοθεσίας τι πρέπει να κάνουμε; Είναι μεγάλο το ποσό και δεν γίνεται να μην κάνουμε τίποτα. Τέλος να αναφέρω ότι δεν είναι βέβαιο αν γίνει αίτηση για απονομή σύνταξης από τον τελευταίο φορέα(ΕΦΚΑ/ΟΑΕΕ) διότι η σύζυγος ήδη παίρνει σύνταξη και ενδεχομένως …
0 votes0 answers