Θέματα ΟΕ-ΕΕ
Explore Questions
There are no popular questions to show right now
-
0 votes1 answer
-
0 votes1 answer
-
0 votes0 answers
-
0 votes1 answer
-
0 votes1 answer
25 questions in this forum
-
Εκκαθαριστές ΟΕ οικοδομικου εργου που βγαινουν σε σύνταξη/ Θα υπάρξει μείωση σύνταξης;
Καλησπέρα σας, Μια εταιρεία OE οικοδομική είναι να τεθεί σε εκκαθάριση και οι εταίροι της εταιρείας είναι να βγουν και σε σύνταξη. Σε περίπτωση που βγουν σε σύνταξη και η εταιρεία βρίσκεται σε εκκαθάριση συνεχίζουν να διατηρούν την ασφαλιστική τους ιδιότητα στον ΟΑΕΕ; Επίσης ως εκκαθαριστές αν βγουν σε σύνταξη όσο καιρό γίνεται η εκκαθάριση θα υπάρξει και μείωση της σύνταξης για αυτό το χρονικό διάστημα; Αν μειωθεί επίσης για τι ποσοστό μιλάμε; 30΄%; Εφόσον λυθεί η εταιρεία και μετά η σύνταξη θα επανέλθει στο ποσό που θα έπρεπε να είναι; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
0 votes1 answer -
Μίσθωση Ατομικής από Ε.Ε. ή Μεταροπής της σε έτερη Ε.Ε. (Πρατήριο Υγρών Καυσίμων)
Δεδομένα Ο πατέρας έχει στην κατοχή του μία ατομική επιχείρηση με ιδιόκτητο Πρατήριο Υγρών Καυσίμων με απλογραφικά βιβλία. Παράλληλα είναι εταίρος σε μια ΕΕ μαζί με τον γιό του με το ίδιο αντικείμενο εργασιών .(50% Ε.Μ. ο πατέρας και 50% Ο.Μ. ο υιός). Επιθυμεί ο πατέρας να μισθώσει την ατομική του στην Ε.Ε. Ερωτήματα 1.Ποια είναι ορθή διαδικασία, τα ορθά βήματα που πρέπει να ακολουθηθεί για την ανωτέρω μίσθωση; ( βλ.ΦΠΑ,Εισόδημα, ΕΛΠ, Δ.Ο.Υ.κτλ) 2. Θα χρειαστεί νέα άδεια λειτουργίας στο όνομα της ΕΕ για το Πρατήριο Υγρών καυσίμων; 3. Τι θα γίνουν τα 2 Βυτιοφόρα που έχει στην κατοχή της η Ατομική όπως και τα λοιπά πάγια αντλίες βεν…
0 votes1 answer -
ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΜΕΡΙΔΙΩΝ ΕΤΕΡΟΡΡΥΘΜΟΥ ΕΤΑΙΡΙΑΣ
ΕΤΕΡΟΡΡΥΘΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ,ΜΕ ΔΙΠΛΟΓΡΑΦΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ.ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ Ο Α ΕΤΑΙΡΟΣ ΩΣ ΕΤΕΡΟΡΡΥΘΜΟΣ ΜΕ 75% & Ο Β ΟΜΟΡΡΥΘΜΟΣ ΕΤΑΙΡΟΣ ΜΕ 25% .Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ 31/12/2021 ΤΑ ΕΞΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.: 1) ΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΠΙΣΤΩΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΝΤΑ ΑΛΛΑ ΜΗ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΝΤΑ ΚΕΡΔΗ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΩΝ ΕΤΩΝ (ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΛΟΓΩ ΜΗ ΥΠΑΡΞΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΜΕΤΡΗΤΩΝ) 200.000 ΕΥΡΩ. 2) ΚΕΡΔΗ ΧΡΗΣΗΣ 2021 ΕΥΡΩ 600.000 ΣΤΟΝ ΛΟΓ/ΣΜΟ <<ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΣ ΝΕΟΝ>>. (ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΑΥΤΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ Ο ΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΙΣΤΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΤΟΝ 7/2022) 3) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΗΣ ΦΥΣΕΩΣ. 4) ΚΕΦΑΛΑΙΟ 300.000 ΕΥΡΩ 5) ΑΝ…
0 votes0 answers -
ΧΟΡΗΓΙΑ ΣΕ ΕΕ
Καλησπέρα, θα θέλαμε να μας απαντήσετε στο κάτωθι ερώτημα: Αλλοδαπός (χωρίς ελληνικό ΑΦΜ) καταθέτει σε λογαριασμός όψεως εταιρείας ΕΕ ποσό ως χορηγία - "βοήθεια" το ποσό των 50.000 ευρώ. Πως πρέπει να αντιμετωπιστεί αυτό φορολογικά? Πρέπει η εταιρεία να συνάψει κάποιο συμφωνητικό με τον καταθέτη και αν ναι πρέπει να δηλωθεί στη ΔΟΥ? Να σας επισημάνω ότι το ποσό αυτό χρησιμοποιήθηκε για αγορά δύο επαγγελματικών αυτοκινήτων. Σημείωση; ο καταθέτης δεν είναι εταίρος της εταιρείας. Ευχαριστώ.
0 votes1 answer -
ΘΕΜΑΤΑ ΝΕΠΑ - ΦΠΑ/ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΛΠ
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ -ΟΚ ΕΦΟΣΟΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΕΤΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ ΠΛΟΙΟ - ΑΠΑΛΛ.ΦΟΡΟΥ ΒΑΣΕΙ Ν 27/1975 ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΦΠΑ ΝΑΥΛΟΣΥΜΦΩΝΟ - 24% ΦΠΑ - ΟΤΑΝ ΠΑΡ.ΥΠΗΡ.ΠΡΟΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΑΝ ΠΑΡ.ΥΠ.ΠΡΟΣ ΑΛΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ?? ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΕΩΣΕΙ ΦΠΑ 24% ΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΗΜΕΡΑ & 12% (-50%) ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΑΝ ΑΦΟΡΑ ΟΛΙΚΗ ΜΙΣΘΩΣΗ ΠΡΟΣ ΕΠΙΧ/ΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΗΜΕΡΑ ? ΠΟΛ.1156/9.5.1997 Αρθρο 22Ειδικές απαλλαγές Σύμφωνα με τις διατάξεις αυτές, απαλλάσσεται από το Φ.Π.Α., η ναύλωση πλοίων συμπεριλαμβανομένων και των επαγγελματικών τουριστικών σκαφών και η μίσθωση αεροσκαφών, εφόσον προορίζονται να χρησιμοποιηθούν για την περαιτέρω ενέργεια φορολογητέων πράξεων ή …
0 votes1 answer -
ΑΜΟΙΒΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ Ε.Ε.
Καλημέρα σας, Εταίρος -ο οποίος κατέχει το 98% του εταιρικού κεφαλαίου της Ε.Ε. - είναι και διαχειριστής της Ε.Ε. με μηνιαία αμοιβή 3.300€ * 12 μήνες. Με τι παραστατικό θα του καταβάλλεται η μηνιαία αμοιβή του διαχειριστή (3.300€); Ο φόρος πάνω στην μηνιαία αμοιβή υπολογίζεται βάσει της κλίμακας των μισθωτών; Ο φόρος που θα παρακρατείται στην μηνιαία του αμοιβή πως θα αποδίδεται; Υπάρχει υποχρέωση για επιπλέον παρακράτηση ασφαλιστικών εισφορών για την αμοιβή του 3.300€ ; (εκτός από τον ΕΦΚΑ που ήδη πληρώνει ως εταίρος της Ε.Ε.) Με εκτίμηση,
0 votes1 answer -
ΛΥΣΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ Ο.Ε
Καλημέρα συνάδελφοι, Παρακαλώ τη βοήθεια σας στο εξής καθώς δεν μου εχει τύχει εδώ και χρόνια η διαδικασία: Σε ΟΕ οι 2 εταίροι 50/50 τσακώθηκαν και θέλουν να λύσουν την εταιρεία. Υπάρχουν εμπορεύματα , λίγα πάγια μικρής σχετικά αξίας καθώς και οφειλές. Επίσης με ορίζουν εκκαθαριστή. Γνωρίζω ότι σαφώς πρέπει να αποπληρωθούν οι προμηθευτες και λοιπές οφειλές απο την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων και εάν μείνει κάτι το μοιράζονται. Τους ζήτησα ηδη να απογράψουν εμπορεύματα, πάγια & λοιπά. Οι ερωτήσεις τώρα: Τα βήματα της διαδικασίας στη περίπτωση που όντως οριστώ ως εκκαθαριστής? Υπάρχουν πράγματα τα οποία ως εκκαθ…
0 votes3 answers -
ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΛΥΣΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΕ
Καλησπέρα , Μήπως υπάρχει συνάδερφο να μου αναρτήσει υπόδειγμα λύση εταιρίας ;; Ευχαριστώ .
0 votes3 answers -
ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΣΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
Καλημέρα επιχείρηση κατασκευάζει ιδιωτικό πρατήριο καυσίμων.Τη δεξαμενή καυσίμου η οποία είναι υπόγεια και είναι συδεδεμένη με το έδαφος και δεν μπορεί να αποκοληθεί χωρίς ζημιά της εγκατάστασης, στο μητρώο μπαίνει σε λογαριασμό 11 (μπορεί και 10.03)ή 12?Θ ήθελα τη γνώμη σας.Ευχαριστώ
0 votes3 answers -
σύσταση ΟΕ, ΓΕΜΗ , ύπαρξη κεφαλαίου
Ο νόμος 4072/2012 που αφορά το νομοθετικό πλαισιο της ΟΕ δεν προβλέπει ελάχιστο κεφάλαιο κατά την σύστασή της. Το πρότυπο καταστατικό που υπάρχει στο ΓΕΜΗ και στην υπηρεσία μιας στάσης για την σύσταση ηλεκτρονικά Ομόρρυθμης Εταιρείας δεν έχει άρθρο που να αφορά το κεφάλαιο. Κατά την ηλεκτρονική σύσταση της ΟΕ στην υπηρεσία μιας στάσης υπάρχει πεδίο που αφορά το κεφάλαιο και δεν προχωρά αν δώσεις μηδενική τιμή. Γνωρίζει κανείς συνάδελφος αν υπάρχει λόγος που για μεν το ΓΕΜΗ πρέπει να δηλώνεις το κεφάλαιο για δε το καταστατικό μπορείς να μην το αναφέρεις καν.
0 votes0 answers -
Διαχείριση ΟΕ και τραπεζικές συναλλαγές
Καλή σας μέρα, πελάτης μου σήμερα πηγαίνοντας στην τράπεζα δεν τον άφησαν να κάνει συναλλαγή για το νομικό πρόσωπο που εκπροσωπεί γιατί στο καταστατικό φαίνεται ότι εκτός από αυτόν είναι και το άλλο μέλος διαχειριστής της οε, και του είπαν ότι για κάθε συναλλαγή θα πρέπει να πηγαίνουν και οι δύο στην τράπεζα! Ευσταθεί αυτό? Σύμφωνα με το ν.4072/2012 αρθρ.254 λέει ότι "ο κάθε διαχειριστής εταίρος μπορεί να ενεργεί μόνος" πριν πάρω την τράπεζα να τους πω να διαβάσουν τον ν.4072 μήπως γνωρίζετε αν υπάρχει κάτι άλλο που στηρίζουν αυτήν τους την απαίτηση?
0 votes11 answers -
ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
Σε ΟΕ που τηρεί από 1/1/2019 διπλογραφικά. Εχω κάνει άρθρο έναρξης έχοντας στο παθητικό 120,000 στον 53-14 , ήταν απαραίτητο για να ισοσκελιστεί ο ισολογισμός έναρξης καθώς υπήρχε ένα "άνοιγμα" του ενεργητικού σε σχέση με το παθητικό. Τον Απρίλιο 2019 κάνει πράγματι αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 180,000 ευρώ με κατάθεση στον όψεως . Για την αύξηση κάνω τις εγγραφές : 33-03 180 000 40-06 180 000 38-03 180 000 33-03 180 000 Η ερώτηση μου είναι τα 120,000 από την έναρξη , πως θα κλείσουν ? θα παραμείνουν στο παθητικό?
0 votes0 answers -
ΔΙΑΝΟΜΗ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ Ο.Ε. ΣΕ Ε.Ε. ΜΕ ΑΠΛΟΓΡΑΦΙΚΑ
Αν μια ομόρρυθμη εταιρεία δώσει μέρισμα σε μια ετερόρρυθμη εταιρεία που συμμετέχει στο κεφάλαιο της (και οι δύο με απλογραφικά βιβλία) υπάρχει υποχρέωση παρακράτησης φόρου ; και στο Έντυπο Ν συμπληρώνονται κάποιοι κωδικοί; Δεν το έχω αντιμετωπίσει ξανά και έχω μπερδευτεί
0 votes4 answers -
ΣΥΣΤΑΣΗ ΟΕ ΑΠΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ
Αγαπητοί συνεργάτες καλημέρα και καλή δύναμη , Παρακαλώ πολύ για την αρωγή σας : Δύο αλλοδαποί πελάτες μου θέλουν να συστήσουν ΟΕ με δραστηριότητα " ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ " , τα μερίδια θα είναι 50% έκαστος ,ως επίσης και οι δύο θα είναι διαχειριστές . Ο ένας έχει ,εν ισχύει ,άδεια διαμονής δεκαετούς διάρκειας για ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και ο άλλος , εν ισχύει ,δεκαετούς διάρκειας για ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ . Μπορεί να συσταθεί η εταιρεία ΟΕ με αυτούς τους δύο ? . Και αν όχι γιατί ? Νομίζω ότι έχω θέμα με αυτόν που έχει εξαρτημένη εργασία . Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας . Με εκτίμηση Μιχάλης
0 votes4 answers -
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΕ ΟΕ ΓΙΑ ΑΜΟΙΒΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ
ΕΧΩ ΜΙΑ ΟΕ ΜΕ Β ( ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΑ ) ΠΟΥ ΤΟ 2019 ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΨΑΧΝΩ ΤΡΟΠΟΥΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΦΟΡΟΥ !! ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΜΕ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΩΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΩΣ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ... ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ? ΤΥΠΟΥ ΕΦΚΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ? ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΑΤΑΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ?
0 votes0 answers -
ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΑΠΟΛΗΨΕΙΣ ΕΤΑΙΡΩΝ ΟΕ
ΣΤΙΣ Ο.Ε & ΕΕ ΜΕ ΔΙΠΛΟΓΡΑΦΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ (ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΑΠΟΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ & ΟΧΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΚΕΡΔΩΝ) ΚΑΤΑ ΠΟΣΟΣΤΟ ΔΙΑΦΟΡΟ AYTOY ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΔΙΑΝΕΜΟΜΕΝΑ ΚΕΡΔΗ ?? ΠΟΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΝ Π.Χ 2 ΕΤΑΙΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ & ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΟΜΟΡΡΥΘΜΟΥ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΚΑΤΑ 50% ΕΚΑΣΤΟΣ.ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗ 2018 ΕΙΝΑΙ 100.000 ΕΥΡΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ 50,000 ΕΥΡΩ.ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡ. 2018 0 Α ΕΤΑΙΡΟΣ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΟΛΗΨΗ 40000 ΕΥΡΩ & ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΣΤΟ 2019 ΜΕΤΑ ΤΗΝ YΠΟΒΟΛΛΗ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ 10000 ΕΥΡΩ . Ο ΕΤΑΙΡΟΣ Β ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΟΛΗΨΗ 20000 ΕΥΡΩ …
0 votes1 answer -
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ Ο.Ε.
Καλημέρα σας Επιχείρηση Ο.Ε. με διακριτικό τίτλο . Μπορεί να συναλλάσεται με αυτόν???να εμφανίζεται σε έντυπα σφραγίδες κλπ ή υποχρεωτικά χρειάζεται και η επωνυμία???
0 votes0 answers -
Ο.Ε. έκανε αύξηση κεφαλαίου για αγορά ακινήτου.Με βάση τα ΕΛΠ έχουμε τα παρακάτω
Καλησπέρα, Ο.Ε. έκανε αύξηση κεφαλαίου για αγορά ακινήτου.Με βάση τα ΕΛΠ έχουμε τα παρακάτω : 1.Φόρος μεταβίβασης σε πάγιο 2.ΦΣΚ στα Έξοδα 3.Αμοιβή συμβολαιογράφου στα έξοδα 4.Κτηματολόγιο στα έξοδα Σωστά?
0 votes1 answer -
ΑΜΟΙΒΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ/ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ Ε.Ε.
Καλησπέρα σε όλους, Θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με αμοιβή διαχείρισης/εκπροσώπησης σε ομόρρυθμο εταίρο ΕΕ που είναι ο μοναδικός διαχειριστής σύμφωνα με το καταστατικό: 1) Εκπίπτει φορολογικά? Υπάρχει κάποια άλλη απόφαση που να αναιρεί την ΠΟΛ1139/2015 η οποία διευκρινίζει ότι εκπίπτει πράγματι από τα ακαθάριστα έσοδα?? 2) Υπόκειται σε ασφαλιστικές εισφορές ΕΦΚΑ αυτή τη στιγμή που μιλάμε?? 3) Εκπίπτει φορολογικά ακόμα και αν δεν υπόκειται σε ασφαλιστικές εισφορές ΕΦΚΑ?? Υπάρχει δηλαδή απόφαση που να θέτει ως προϋπόθεση για την έκπτωση από τα έσοδα, την υπαγωγή της σε ασφαλιστικές εισφορές?? 4) Υπάρχει περίπτωση να μην εκπέσει φορολογικά …
0 votes7 answers -
0 votes0 answers
-
Υπόδειγμα καταστατικού ΟΕ Λογιστικού Γραφείου
Συνάδελφοι μήπως έχει κάποιος ένα υπόδειγμα καταστατικού για σύσταση ΟΕ Λογιστικού Γραφείου. Θέλω να κάνω μια προεργασία πριν το δω με τον δικηγόρο.
0 votes1 answer -
Πρόβλημα με εγγραφή στο VIES νέας Ε.Ε
Έχω μία νεοσύστατη Ε.Ε με τον άλλο εταίρο να είναι Νομικό Πρόσωπο. Κάναμε πρόσφατα έναρξη εργασιών στο ΓΕΜΗ. Είμαι ο διαχειριστής της Ε.Ε εγώ. Πριν από 8 μήνες έκανα διαγραφή από τον ΕΦΚΑ της ατομική που είχα, και ακόμα δεν την έχουν περάσει. Ο λογιστής μου, μου λέει πώς πρέπει να πάει στην εφορία για να δηλώσει τις ενδοκοινοτικές συναλλαγές. Πηγαίνοντας στη ΔΟΥ Φαλήρου, του ζήτησαν βεβαίωση εγγραφής στον ΕΦΚΑ. Ο ΕΦΚΑ δεν μου κάνει εγγραφή γιατί ακόμα δεν έχει περάσει η προηγούμενη διαγραφή και την έχει στο περίμενε.. Τηλέφωνησα προσωπικά στη ΔΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ και μου είπαν πώς χρειάζεται να προσκομίσω ολόκληρο το φάκελο σύστασης με αποδεικτικό εγγραφής στον ΕΦ…
0 votes5 answers -
ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΜΟΙΒΗ
ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΜΕΡΙΔΙΟΥ ΟΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΟ ΣΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ Η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΜΟΙΒΗ ΚΑΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΡΑΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2017
0 votes2 answers -
συμμετοχή δημόσιου υπαλλήλου σε ΕΕ
Υπάρχει απαγορευτική διάταξη από τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα για την συμμετοχή δημόσιου υπαλλήλου σε ετερόρρυθμη εταιρεία ως ετερόρρυθμος εταίρος; Η ίδια διάταξη του απαγορεύει και την συμμετοχή σε Ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρεία (ΙΚΕ) ως εταίρου χωρίς να έχει την ιδιότητα του διαχειριστή; Ευχαριστώ
0 votes0 answers -
ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ Ο.Ε. - ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
Υποθέτουμε ότι 2 ομόρρυθμοι εταίροι συναποφασίζουν την λύση και εκκαθάριση μιας Ο.Ε.. Η Ο.Ε. κατά τον χρόνο λύσης έχει στην περιουσία της έπιπλα και λοιπό εξοπλισμό (ως Ενεργητικό) και χρέη προς το Δημόσιο και το αρχικό Κεφάλαιο (ως Παθητικό). Λόγω απλής περίπτωσης, η λύση και η εκκαθάριση πραγματοποιούνται την ίδια ημέρα. Θέλω να ρωτήσω τα εξής : Τα έπιπλα και ο λοιπός εξοπλισμός πότε πρέπει χρονικά να ρευστοποιηθούν (πωληθούν με Τιμολόγιο) ? (Μπορεί να πωληθούν πριν την λύση και τα χρήματα να αποδοθούν στην ΔΟΥ έναντι των χρεών ? Η' πρέπει να πωληθούν μετά την εκκαθάριση ως "Υπό Εκκαθάριση Ο.Ε." ?)
0 votes1 answer