Υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος και προκαταβολή φόρου.
Αρθρο 67. Υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων και καταβολή του φόρου
Αρθρο 68. Υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων και καταβολή του φόρου
Αρθρο 69. Προκαταβολή του φόρου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα που αποκτούν φυσικά πρόσωπα
Αρθρο 70. Μείωση προκαταβλητέου φόρου από επιχειρηματική δραστηριότητα που αποκτούν τα φυσικά πρόσωπα
Αρθρο 71. Προκαταβολή του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων
Αρθρο 72. Μεταβατικές διατάξεις και έναρξη ισχύος
Explore Questions
There are no popular questions to show right now
-
0 votes3 answers
-
0 votes1 answer
-
0 votes3 answers
-
0 votes20 answers
-
0 votes5 answers
224 questions in this forum
-
Βεβαίωση καταβολής πρόσθετης αξίας/ ζημίας μεριδίων/ μετοχών ΟΣΕΚΑ Εξωτερικού
Καλησπέρα. Ετοιμάζω δήλωση θανόντα και η τράπεζα έστειλε Βεβαίωση καταβολής πρόσθετης αξίας/ ζημίας μεριδίων / μετοχών ΟΣΕΚΑ εξωτερικού. Πρόσθετη αξία: 101314,66 ευρώ Ζημία: -11335,48 Μέρισμα: 17254,80 Σύνολο: 107233,98 Μπορείτε να με βοηθήσετε πώς θα απεικονίσω τα ανωτέρω στο Ε1? Στον 659 θα γράψω το ποσό 17254,80? Όποιος μπορεί ας βοηθήσει. Ευχαριστώ πολύ.
0 votes3 answers -
Υπερβολικός φόρος εισοδήματος στην εκκαθάριση
Καλησπέρα. Σε μία φορολογούμενη- δημοτική υπάλληλο μου βγάζει υπερβολικό φόρο και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί. Μισθοί: 23387,06 Φόρος που παρακρατήθηκε: 3137,32 Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης: 225,96 Εισόδημα απαλλασσόμενο: 183,75 Μου βγάζει φόρο: 1023,23! Τα τεκμήρια τα καλύπτει, δεν έχει άλλο εισόδημα, αποδείξεις έβαλα παραπα΄νω. Τι έχω κάνει λάθος? Όποιος μπορεί ας με βοηθήσει επειδή έχω κολλήσει. Ευχαριστώ πολύ.
0 votes20 answers -
ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ
καλησπέρα σε όλους, Εκ παραδρομής δηλώθηκε ότι η φοιτήτρια φιλοξενείται από τους γονείς της. Στη πραγματικότητα της έχουν παραχωρήσει διαμέρισμα όπου κατοικεί. Επιχειρώντας να στείλω τροποποιητικές είδα ότι δεν επιτρέπεται η διαγραφή φιλοξενούμενου είτε από αυτόν που φιλοξενεί, είτε από τον φιλοξενούμενο. Τι κάνουμε σε αυτή τη περίπτωση?
0 votes29 answers -
Το ποσό του ΚΩΔ.500 δεν συμφωνεί με το άθροισμα των ποσών του ΚΩΔ.023
Καλησπέρα. Στον 023 έχω συμπληρώσει: από εμπορική δραστηριότητα 13955,00 από παροχή υπηρεσιών: 0,00 Στον 500 έχω συμπληρώσει: 13955,00 Γιατί μου βγάζει μήνυμα ότι δεν συμφωνούν οι κωδικοί? Τι κάνω λάθος? Ευχαριστώ πολύ.
0 votes1 answer -
Σχετικά με Ε2
Σε επαγγελματική στέγη που ήταν μισθωμένη τον μισό χρόνο πως το δηλώνουμε στο Ε2; Βάζουμε σε μια εγγραφή το διάστημα για το οποίο ήταν μισθωμένο και δημιουργούμε και δεύτερη εγγραφή για το διάστημα που ήταν κενό;
0 votes3 answers -
ΑΝΑΛΩΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΤΩΝ
Εκανα ανάλωση κεφαλαίου και κατα την υποβολή της δήλωσης Ε1 μου εβγαλε το εξής μήνυμα: Το ποσό της ανάλωσης κεφαλαίου που συμπληρώσατε είναι μεγαλύτερο από το ποσό που προκύπτει από τά αρχεία της υπηρεσίας μας. Εαν δεν προχωρήσετε σε διόρθωση του ποσού, μπορείτε να συνεχίσετε την υποβολή της δήλωσης σας η οποία θα εκκαθαριστεί αφού προσκομίσετε αντίγραφο της υποβληθείσας δήλωσης με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στη Δ.Ο.Υ. Υπόλοιπο για ανάλωση υπάρχει έχω φτάσει στο 2005. Μήπως γιαυτο εμφανίζει το μήνυμα; Τι πρέπει να γίνει τώρα;
0 votes71 answers -
ΑΥΤΟΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΑΓΙΩΝ ΚΑΙ Ε3
Ελεύθερος επαγγελματίας με απλογραφικά έκλεισε το γραφείο του στις 31/12/2018 (μετά από 4 έτη λειτουργίας) και έκοψε δελτίο αυτοπαράδοσης για τα πάγια και για να διακανονίσει το ΦΠΑ. Το ποσό αυτό του εσόδου από την αυτοπαράδοση σε ποιούς πίνακες και κωδικούς αποτυπώνεται στο έντυπο Ε3 ?
0 votes8 answers -
Φορολόγηση μισθωτού με παράλληλα νέα ατομική επιχείρηση
Καλησπέρα. Μισθωτός έκανε έναρξη ατομικής το 2021. Στη φετινή δήλωση πώς θα φορολογηθεί? Θα προστεθούν τα κέρδη της ατομικής στους μισθούς και θα αφαιρεθεί ο ΦΜΥ? Επίσης, ως νέα ατομική έχει μειωμένο συντελεστή από 9% σε 4,5%, επειδή έχει κάτω από 10000 κέρδη? Και απαλλάσσεται από το τέλος επιτηδεύματος? Παρακαλώ πολύ όποιος μπορεί ας βοηθήσει. Ευχαριστώ πολύ.
0 votes5 answers -
Υποβολή τροποποιητικών ΔΦΕ για δήλωση σκάφους
Καλημέρα, Φυσικό πρόσωπο συνταξιούχος μεταβιβάζει βάρκα την οποία ουδέποτε δήλωνε στο ε1. Του ζητήθηκε η υποβολή συμπληρωματικών ΔΦΕ για την τελευταία 5ετία. Σε αυτή τη περίπτωση το πρόστιμο είναι 100 € ανά δήλωση ? Εφόσον κάποιο έτος αυξάνει το χρεωστικό προς πληρωμή έχει μόνο προσαύξηση και όχι και πρόστιμο ?
0 votes0 answers -
Κάτοικος εξωτερικού- θάνατος φορολογικού εκπροσώπου
Καλησπέρα. Κάτοικος εξωτερικού είχε ορίσει από το 2015 τον αδελφό του ως φορολογικό εκπρόσωπο, ο οποίος απεβίωσε στις 16/1/2021. Τι ενέργειες πρέπει να κάνει τώρα ο κάτοικος εξωτερικού για να δηλώσει νέο φορολογικό εκπρόσωπο? Επίσης, η προθεσμία ΔΦΕ είναι ίδια και για τους κατοίκους εξωτερικού? Ευχαριστώ πολύ.
0 votes3 answers -
ΑΓΟΡΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΟ Ε1;
Καλημέρα, Η αγορά διαμερίσματος σε ποιόν κωδικό αναγράφεται στο Ε1;
0 votes15 answers -
Αγορά ακινήτου με δάνειο! Κωδικος 735
Καλησπέρα έχοντας ρίξει μία γρήγορη ματιά στο site έχω βρει απαντήσεις για το πώς συμπληρώνεται η φορολογική δήλωση μετά από αγορά ακινήτου με δάνειο αυτό που με ενδιαφέρει είναι στον κωδικό 735 Ποιος είναι ο συμβαλλόμενος του οποίου ΑΦΜ πρέπει να συμπληρώσουμε μετά από αγορά σπιτιού Θέλω να αναφερω ότι έκανα μία αγορά περνώντας δάνειο από την τράπεζα βάζοντας κάποια μετρητά από μένα τα έξοδα τραπέζης με μετρητά τα έξοδα κτηματολόγιο με μετρητα. Κι αν σας ήταν εύκολο μία διευκρινιστική ερώτηση κάνοντας αγορά σπιτιού με δάνειο σε ποιους κωδικούς Συμπληρώνω όλα αυτά τα ποσά.
0 votes30 answers -
ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2016
Φορολογικος κατοικος εξωτερικου έχει εισοδήματα απο ΓΕΡΜΑΝΙΑ για το 2016. Επειδη δεν γνωριζω και δεβ μου ξανα ετυχε. Ειδα στην δηλωση του για το 2016 οτι εβαλε φιλοξενια στους γονεις του στην Ελλαδα. Τα μοναδικα εισοδηματα απο Ελλαδα ειναι κατι ενοικια. Ποια ειναι η σωστη φορολογικη αντιμετωπιση επι του θεματος; Πρεπει να δηλωθουν τα εισοδηματα απο Γερμανια και στο Ε1 σε πληροφορικαο χαρακτηρα? Να κανω τροποποιητικη? Τι προτεινετε??
0 votes12 answers -
ΚΩΔΙΚΟΣ 419 ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ 1 ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ
Όταν έχουν καταβληθεί ενοίκια (κωδικός 419) σε περισσότερους από 1 ιδιοκτήτες πως δηλώνεται όταν στην ΔΦΕ υπάρχει μία σειρά ?
0 votes4 answers -
ΔΑΠΑΝΗ ΓΙΑ ΚΩΔΙΚΟ 049
Καλημέρα, Στον πίνακα που φέρνει το σύστημα για τους κωδικούς 049-050 ο πίνακας 1 (σύνολο δαπανών με ηλεκτρονικό μέσο) συμπεριλαμβάνει τα ποσά του πίνακα 2 (δάνεια, κτλ). ? Δηλαδή αφαιρούμε από τον πίνακα 1 τα ποσά του πίνακα 2 για τους κωδικούς 049-050 ?
0 votes5 answers -
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΠΡΟΣ ΤΕΚΝΑ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΣΥΖΥΓΟ
Προς επιβεβαίωση ... Φέτος δεν αναγράφουμε στο Ε1 τυχόν διατροφή που κατέβαλε φορολογούμενος προς τέκνα και πρώην σύζυγο ... Αναγράφεται μόνο η διατροφή που εισέπραξε η πρώην σύζυγος στον κωδ. 659-660 στην δήλωσή της ...
0 votes23 answers -
Χειρογραφη δηλωση θανοντος συνταξιουχου 2018
Γεια σας,θα ηθελα να με βοηθησετε στην χειρογραφη δηλωση θανοντος του ετους 2018.Δεν μπορω να βρω βεβαιωση αποδοχων στο taxisnet.Ηταν συνταξιουχος ΕΦΚΑ.τι κανω σ αυτη την περιπτωση;
0 votes29 answers -
ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ ΜΠΛΟΚΑΚΙΑΣ 5ΕΤΙΑ
Καλησπέρα Σε μηχανικό με έναρξη 09/06/2017 υπολογίζει τέλος 500 ευρώ δεν θα έπρεπε να εξαιρείται λόγω 5ετίας? Δεν ξέρω αν είχε κάνει άλλη έναρξη πιο παλιά .,...είναι νέος πελάτης ......
0 votes2 answers -
συμπλήρωση 781 με τμηματική καταβολή
Καλησπέρα συνάδελφοι, Σε περίπτωση τμηματικής είσπραξης του αντιτίμου από πώληση ακινήτου, συμπληρώνουμε τα εισπραχθέντα ποσά ανά έτος? 2019 χχχχ 2020 χχχχ 2021 Ευχαριστώ
0 votes0 answers -
Οταν εχουν επιστροφη και οι 2 συζυγοι πως δηλωνει τον δικο της ΙΒΑΝ η συζυγος αφου εχει δηλωθει ηδη ο ΙΒΑΝ του συζυγου και δεν ειναι συνδικαιουχος?
Σε δηλωση συζυγων προκυπτει επιστροφη φορου και για τους δυο. Ο συζυγος δηλωνει τον δικο του ΙΒΑΝ στο σχετικο πεδιο . Η συζυγος πως θα δηλωσει τον δικο της ΙΒΑΝ αφου το πεδιο χωραει μονο ενα λογαριασμο? Δεδομενου οτι δεν εχουν κοινο λογαριασμο αλλά ο καθενας εχει το δικο του. Πως θα πιστωθουν τα χρηματα επιστροφης της συζυγου αφου στο βιβλιαριο του συζυγου δεν ειναι συνδικαιουχος?
0 votes9 answers -
Μέρισμα από ΕΠΕ στην Ελβετία. Φορολόγηση στην Ελλάδα και Ε1
Καλησπέρα. Κάτοικος Ελλάδας είναι εταίρος σε μία εταιρεία στην Ελβετία (ΕΠΕ). Θέλει να πάρει μέρισμα ύψους 100.000 ευρώ, το οποίο θα φορολογηθεί στην Ελβετία με 35%. Το ποσό αυτό θα δηλωθεί στον κωδικό 295 και ο φόρος στον κωδικό 677? Πρέπει να γίνει κάποια άλλη κίνηση? Όποιος μπορεί ας βοηθήσει. Ευχαριστώ πολύ.
0 votes17 answers -
ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔ.
Καλήμερα , " Πολεμάω " να υποβάλλω φορολογίκες δηλώσεις του 2015,2016,2017,2018 και όταν παω να καταχωρήσω ποσά στον ΚΩΔ 049 για το έτος 2015 , 2016 , δεν μ'αφήνει ! Γιατί ;;; Ευχριστώ .
0 votes6 answers -
Μείωση 5% προκαταβολής φόρου 2018
Καλησπέρα. Είναι επίσημο? Να ενημερώσουμε τους πελάτες να μην πληρώσουν ακόμα την τελευταία δόση? Ευχαριστώ.
0 votes14 answers -
ΑΓΟΡΑ ΙΧ ΑΠΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ τεκμηριο κλπ
Συναδελφοι το εψαξα αλλα δεν βρηκα κατι. Αν σωματειο μη κερδοσκοπικο που ασχολειται με τον αθλητισμο αγορασει ιχ για τις αναγκες του (μεταφορα εξοπλισμου αγωνων κλπ) Να σημειωσω οτι δεν θα το χρησιμοποιει μονο πχ ο πρεοδρος αλλα και αλλα μελη του σωματειου κατα περιπτωση Τι ισχυει με την αγορα του ως τεκμηριο οπως επισης και με την χρηση του επιβαρυνεται ο προεδρος?
0 votes5 answers -
Ε1 φορ. 2018 μετά από άρνηση μεταφοράς κατοικίας στο εξωτερικό
Καλησπέρα. Φορολογούμενος έκανε αίτηση για μεταφορά φορολογικής κατοικίας στο εξωτερικό, η οποία περιμένει να απορριφθεί, καθώς δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Η δήλωση που θα κάνει για το φορ. 2018 θα έχει πρόστιμο? Πρέπει να γίνει χειρόγραφη ή ηλεκτρονική? Χρειάζεται κάποια άλλη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί? Ευχαριστώ πολύ.
0 votes4 answers