Γενικό Μητρώο Εμπορίου - ΓΕΜΗ
98 topics in this forum
-
- 1 follower
- 0 replies
- 231 views
Καλημέρα σας, Εταιρεία Ο.Ε. θέλει να κάνει λύση τον Φεβρουάριο του 2021, οι σχετικοί ισολογισμοί , διαλυτικό θα δημοσιευθούν τώρα. Το Γ.Ε.ΜΗ. , χρεώνει έως και φέτος τέλη συνδρομών (μερίδας 2023). Είναι ορθό; έχουμε ζητήσει να αναφερθεί ρητά ότι η λύση της εταιρείας θα πρέπει να πάει με πραγματικό χρόνο (φεβ/2021) και όχι με την ημερομηνία ανακοίνωσης. Ποια η ορθή απάντηση σε αυτό; Σας ευχαριστώ πολύ. Δ,Ζ,
Last reply by 070400, -
- 9 replies
- 1.2k views
ΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ ΟΦΕΙΛΩΝ .Η ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΜΕΤΑ ΤΟ 2015 ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ; Η ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ; ΑΦΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕI; ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ,ΜΠΟΡΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ;
Last reply by 125883623, -
- 1 follower
- 0 replies
- 776 views
Καλησπέρα σας συνάδελφοι, Δημιουργώ το θέμα μέσα στον κόμβο καθώς πιστεύω ότι είναι μία ευκαιρία να γίνει η αρχή μίας συλλογικής προσπάθειας για να γίνει το αυτονόητο, να σταματήσουμε να είμαστε ο μόνος επιστημονικός κλάδος στην Ελλάδα που πληρώνει δύο επιμελητήρια. Σύμφωνα με το ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 2226 06/05/2022 καθορίζονται οι ΚΑΔ που είναι υπόχρεα σε εγγραφή στο ΓΕΜΗ. Μέσα σε αυτό το ΦΕΚ ο ΚΑΔ των λογιστικών γραφείων και των λογιστών γενικότερα δεν συμπεριλαμβάνετε, όπως και στα περισσότερα ελευθέρια επαγγέλματα (αν όχι σε όλα). Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με το ΓΕΜΗ παλαιότερα μου είπαν ότι θα το κοιτάξουν, στη συνέχεια εννοείται ότι δεν είχα χρόνο να ασχοληθ…
Last reply by ΠΛΗΤ, -
- 7 replies
- 2.2k views
Καλημέρα σε ολους Εκ [αραδρομής δεν ανέβασα στο γεμη τον ισολογισμό και το πρακτικό μιας ικε. Ψαχνω τωρα να το κάνω αλλα δε βλέπω πουεθνά άιτηση καταχώρησης καταστάσρων 2020 , παρα μόνο παλαιοτερα έτη ή αλλιώς αίτηση αίτηση για τροποποιημένες καταστάσεις. Γνωρίζει κάποιος πως μπορεώ να το υποβάλλω;
Last reply by DENNY, -
Μηπως καποιος συναδελφος κατεθεσε οικονομικες καταστασεις για ΑΕ στο γεμη να μας δωσει καποιες οδηγιες?
Last reply by Παυλάκης, -
Θα θέλαμε να ρωτήσουμε το εξής: Εταιρεία που βρίσκεται υπό εκκαθάριση (πχ Α.Ε ή Ε.Π.Ε), είναι υποχρεωμένη να δημοσιεύει οικονομικές καταστάσεις στο Γ.Ε.ΜΗ για κάθε χρήση που κλείνει (υποβάλει φορολογική δήλωση) για όσο διάστημα βρίσκεται υπό εκκαθάριση, ή αρκεί μόνο η δημοσίευση του ισολογισμού έναρξης εκκαθάρισης και λήξης εκκαθάρισης; Ευχαριστούμε εκ των προτέρων
Last reply by DoctoRock, -
.
Last reply by DoctoRock, -
- 71 replies
- 36k views
Δημοσιεύθηκε πρόσφατα ανακοίνωση για καταχώρηση στοιχείων επιχειρήσεων στο ΓΕ.ΜΗ. Γνωρίζει κανείς για το ποιος είναι υπόχρεως στην καταχώρηση των στοιχείων στο ΓΕ.ΜΗ. ; Οι εταιρείες, δηλαδή εμείς τα κορόϊδα ή οι κατά τόπους πρώην Νομαρχίες και νυν Περιφέρειες, τα Πρωτοδικεία, οι Εφορίες και λοιπές δημόσιες αρχές, στις οποίες έχουν σταλεί όλα τα στοιχεία που αφορούν τις εταιρείες ; Και το ερωτώ , γιατί με καλούν οι πελάτες μου - κυρίως Α.Ε. - και απαιτούν να στείλω στοιχεία στο ΓΕ.ΜΗ. ή , μήπως, η ιστορία αυτή αφορά τις επιχειρήσεις που ιδρύονται από σήμερα ; Και αν ναι , πως στέλνουμε τα στοιχεία και που ; Αν κάποιος έχει έγκυρη απάντηση ας την παραθέσει για να βοηθήσει μ…
Last reply by solwn 1, -
- 0 replies
- 1.4k views
Γίνεται μία τροποποίηση του Δ.Σ. σε μία Α.Ε., αφού ολοκληρώθηκε ο έλεγχος από την αρμόδια τοπική υπηρεσία του Γ.Ε.ΜΗ. , έχει αποσταλεί η τροποποίηση με την σημείωση οτι για να ολοκληρωθεί θα χρειαστεί να προσκομίσουμε τη βεβαίωση μεταβολής από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. Στη συνέχεια το αρμόδιο τμήμα της Δ.Ο.Υ. (μετά από ραντεβού βέβαια γιατί δεν προλαβαίνουν(!!!!) από την πολύ δουλειά) μας ζήτησε ασφαλιστική ενημερότητα για τα μέλη του Δ.Σ. που έχουν ποσοστό μεγαλύτερο από το 3%. Γίνεται ηλεκτρονικά η αίτηση (από το efka μένουμε σπίτι (όχι εμείς πάντως) ) και αφού πέρασε μια ημέρα μας ενημέρωσαν οτι χρειάζονται να τους προσκομίσουμε όλα τα δικαιολογητικά και την απόφαση του Γ.Ε…
Last reply by mixaxri, -
- 10 replies
- 8.5k views
Η τροποποίηση καταστατικού ΙΚΕ μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά ή όχι ; Στις περιπτώσεις που δεν έχουμε αύξηση κεφαλαίου, άρα και φόρο συγκέντρωσης, είναι απαραίτητο να προηγηθεί επίσκεψη από την εφορία και σφραγίδα του σχετικού τμήματος στο καταστατικό;
- 1 reply
- 2k views
Καλημέρα Συνάδελφοι , Γνωρίζετε αν υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής προεγγραφής στο επαγγελματικό επιμελητήριο Θεσσαλονικής ; Ευχαριστώ
Last reply by salonikios55, -
- 1 reply
- 1.2k views
Αγαπητοί συνάδελφοι, Γνωρίζεται αν οι Ναυτιλιακές του Α.Ν 89/67 απαλλάσονται της υποχρέωσης απογραφής τους στο ΓΕ.ΜΗ. Αν ναι μπορείτε να μου υποδείξετε την αντίστοιχη οδηγία-νόμο? Ευχαριστώ πολύ.
Last reply by alexdarmis, -
- 7 replies
- 5.1k views
Ατομικές,ΟΕ κλπ μέχρι πότε υποβάλλουν το αποδεικτικό της δήλωσης στο ΓΕΜΗ?
Υποχρεωτικότητα η Μή Ανάρτησης Ισολογισμού & Οικονομικών Καταστάσεων στην Εταιρική Ιστοσελίδα
by gapdk- 0 replies
- 2.7k views
Καλή Χρονιά & Χρόνια Πολλά σε όλους... Ισχύει ακόμα η ΜΗ Υποχρέωση των ΑΕ για ανάρτηση των Χρηματοοικονομικών Καταστάσεων στην Ιστοσελίδα της Εταιρείας από 01/01/2016 (βάσει και του παρακάτω άρθρου του taxheaven) https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/29205
Last reply by gapdk, -
- 7 replies
- 2.4k views
Παιδιά καλημέρα και καλή δύναμη , Από χθές δεν λειτουργεί στην ιστοσελίδα του ΓΕΜΗ το tab , όσο αφορά την υποβολή των οικονομικών καταστάσεων που λήγει 30-9-18. Επίσης δεν έχουν αναρτήσει κάποια ανακόινωση περί αναστολής λειτουργίας και τα τοιαύτα . Μία ρημάδα τελευταία ανακόινωση έχω και δε σας κρύβω ότι έχω αγχωθεί πολύ. Ξέρει κάποιος κάτι ?? Με εκτίμηση Μιχάλης
Last reply by solwn 1, -
- 4 replies
- 1.4k views
Απο εχθές δεν δουλεύει η σελίδα για την υποβολή οικονομικών καταστάσεων. Τις έχω υποβάλλει από 12 Σεπτεμβρίου αλλά έχει χαθεί η ταυτότητα πληρωμής , Η προθεσμία πληρωμής είναι μέχρι 30 Σεπτεμβίου?
- 1 reply
- 2.5k views
Για να παρω αντιγραφο καταστατικου συλλογου , πρεπει να απευθυνθω στο πρωτοδικειο η μπορω και απο το γεμη;;;
- 21 replies
- 7.4k views
Καλησπέρα, μία ερώτηση γιατί έχω αγχωθεί: Μπορεί κάποιος να μου πει ποια είναι η προθεσμία δημοσίευσης ισολογισμών μονοπρόσωπης ΕΠΕ στο ΓΕΜΗ; γιατί αν είναι την Τρίτη όπως φαντάζομαι έχω πελαγώσει...
Last reply by PROAKIS, -
- 0 replies
- 1.4k views
Καλησπέρα είναι υποχρεωτική η υποβολή των δηλώσεων Ε1 καθώς και του εντύπου Ν στο ΓΕΜΗ? Οι δηλώσεις που δεν έχουν υποβληθεί το 2015/2016 μπορώ και τώρα με κόστος 10€ ανά χρονιά? Ευχαριστώ
Last reply by mthe, -
- 0 replies
- 1k views
Υπέβαλα τα αναγκαία για τη χρήση 2016 στο ΓΕΜΗ, αλλά παρέλειψα το προσάρτημα. Τώρα το Τμήμα Εμπορίου μου επέστρεψε την αίτηση. Μου είπαν τηλεφωνικά ότι μπαίνω στην επιστραφείσα υποβολή και υποβάλω ότι παρέλειψα. Δε βρίσκω όμως τον τρόπο, πως να ενεργοποιήσω την υποβολή του προσαρτήματος. Αν κάποιος είχε ανάλογη εμπειρεία ας βοηθήσει.
Last reply by ΚΠ, -
- 2 replies
- 1.6k views
Καλησπέρα σας, η εταιρεία Α απορροφάει την εταιρεία Β σύμφωνα με τις διατάξεις των σχετικών άρθρων του νόμου 2166/1993 και του Κ.Ν. 2190/1920. Ισολογισμός μετασχηματισμού έχει ορισθεί σύμφωνα με το Δ.Σ. αυτός της 31.12.2016. Η έκθεση αποτίμησης έγινε από ορκωτό ελεγκτή όπως προβλεπόταν στο Πρακτικό του Δ.Σ. Εκκρεμεί η επίσημη ανακοίνωση από το Γ.Ε.ΜΗ. Αν για παράδειγμα η ανακοίνωση από το Γ.Ε.ΜΗ βγει με 30.11.2017 ποιες είναι οι υποχρεώσεις που προκύπτουν; Απορροφάει η Α την Β και για τη χρήση 01.01.2017-31.12.2017 θα ελεγχθεί η Α, η οποία θα πρέπει να υποβάλλει οικονομικές καταστάσεις καθώς επίσης και Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος; Ή θα πρέπει για το 11μην…
Last reply by laloukristiana, -
- 6 replies
- 2.2k views
Αν το έχω καταλάβει σωστά το μέγεθος της οντότητας καθορίζεται από την υπέρβαση των 2 από τα 3 κριτήρια για 2 συνεχώμενες χρήσεις, και η αλλαγή μεγέθους αφορά την χρήση που έπεται των 2 αυτών. Κατά τη δημοσίευση στο ΓΕΜΗ καταχωρούμε τα στοιχεία (ενεργητικό, κύκλος εργασιών, μ/ο προσωπικού) της κλειώμενης χρήσης (2016) και το σύστημα καθορίζει τα υποχρεωτικά αρχεία. Φέτος λοιπόν έχω 2 περιπτώσεις ΑΕ που κατα τη χρήση 2015 (βάσει χρήσεων 2013+2014) ήταν "πολύ μικρές". Το 2016 όμως υπερβαίνουν τα 2 κριτήρια μεγέθους. Αν έχω ερμηνεύσει το νόμο σωστά, για τη χρήση 2016 η εταιρεία παραμένει "πολύ μικρή" και δημοσιέυει ανάλογα. Το ΓΕΜΗ όμως έχει άλλη γνώμη κα…
Last reply by LILY, -
- 51 replies
- 14.7k views
Τελικά δεν κατάλαβα. Θα έχει πρόστιμο η αίτηση ανάρτησης του αποδεικτικού της δήλωσης του Φ.Ε. μετά το πέρας του διμήνου από την υποβολή της ή όχι? Μας έκανε σοφότερους η σχετική ανακοίνωση του ΟΕΕ ή όχι?
Last reply by kotlistianos, -
- 8 replies
- 3.6k views
Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να ρωτήσω αν οφείλεται και πρέπει να αποδοθεί φόρος υπεραξίας στην Ελλάδα στην περίπτωση που μεταβιβάζονται μετοχές ελληνικής εταιρείας μη εισηγμένης στην οποία ο μοναδικός μέτοχος είναι αλλοδαπή εταιρεία με έδρα χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η μεταβίβαση των μετοχών θα γίνει σε αλλοδαπή εταιρεία με έδρα χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δηλαδή ο πωλητής και ο αγοραστής των μετοχών της ελληνικής ανώνυμης εταιρείας είναι εταιρείες με έδρα χώρα της Ε.Ε. Ευχαριστώ πολύ.
Last reply by RICHARD, -
- 2 replies
- 1.7k views
Καλησπέρα έκανα τροποποίηση στο σκοπό του καταστατικού α.ε χωρίς να βάζω νέα καδ απλά πρόσθεσα νέους σκοπούς.Βγήκε η ανακοίνωση απο το Γεμη,πρέπει να πάω και στο μητρώο? Επίσης σε περίπτωση που πρέπει να πάω γνωρίζει κάποιος τι δικαιολογητικά χρειάζονται?
Last reply by musabelis,