Θέματα Ενιαίου Τέλους Ακινήτων (Ε.Τ.ΑΚ.)
130 topics in this forum
-
- 1 reply
- 1.9k views
Συνάδελφοι Καλημέρα!! Ισως σας φανεί λίγο χαζή η ερώτηση που θα θέσω αλλά με εχει ζαλίσει επίμονα ένας πελάτης μου και θα ήθελα την γνώμη σας! Ενας έγγαμος με 1 παιδί έχει μία πρώτη κατοικία 70τμ και μία γκαρσονιέρα 20 τ.μ. θα επιβληθεί ΕΤΑΚ στην γκαρσονιέρα? και γιατί αφού το άθροισμα των τετραγωνικών μέτρων δεν υπερβαίνει τα 200τμ. που απαλάσσεται...? Σας ευχαριστώ πολύ!!
Last reply by a.a., -
- 9 replies
- 5.6k views
------------------------------------------------ 158 ------------------------------------------------- Η αμαρτία του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων (Ε.Τ.ΑΚ.) Το προηγούμενο Σάββατο παραβρέθηκε η Προϊστάμενη του τμήματος της Διεύθυνσης Φορολογίας Κεφαλαίου κα Κόλλια Άννα σε σεμινάριο που διοργάνωσε ο Σύλλογος Λογιστών Ν. Χανίων. Ανέπτυξε το πολύ ενδιαφέρον θέμα της επιβολής φόρου στα ακίνητα των ελλήνων φορολογουμένων από 1/1/08. Το θέμα αυτό αναπτύχθηκε για πρώτη φόρα σε όλη την Ελλάδα εδώ στα Χανιά και την ευχαριστούμε για αυτό. Με απλά λόγια ειπώθηκε ότι εντός του έτους θα πληρωθεί φόρος για όποια ακίνητα είναι δηλωμένα στην φορολογική μας δήλωση της 1/1/08. Ο φόρος αυτός …
-
- 1 reply
- 2.3k views
ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΟΡΙΟ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΤΕΛΟΥΣ;
Last reply by a.a., -
Ενιαίο Τέλος Ακινήτων - Ψιλή κυριότητα / Επικαρπία
by Guest Apostolakis- 3 replies
- 5.2k views
Είμαι συνάδελφος λογιστής και απ' το 2006 βρίσκομαι στο εξωτερικό. Αν μπορεί κάποιος συνάδελφος να ξεκαθαρίσει το θέμα, θα ήμουν υπόχρεος. Γνωρίζω τα όρια για το ΕΤΑΚ καθώς και τα ποσοστά, αλλά στην περίπτωση γονέα-ενήλικου παιδιού μη προστατευόμενου μέλους με ψιλή κυριοτητα και επικαρπία τι γίνεται; Παράδειγμα: Εχω δύο ακίνητα 73 τμ και 85τμ, εντός σχεδίου που οι αντικειμενικές δεν υπερβαίνουν τα 300.000,00 ευρώ και εμπίπτουν στα 1.000,00 ευρώ κατώτατο, δηλαδή έρχεται 1 ευρώ το τετραγωνικό (0,1%) για τον υπολογισμό του φόρου. Ο γονέας έχει το 73άρι πρώτη (κύρια) κατοικία και το παιδί το 84άρι πρώτη (κύρια) κατοικία. Ο γονέας έχει τις επικαρπίες και το παιδί τις ψιλ…
-
- 2 replies
- 3.5k views
Αν και θα τα δούμε στις επόμενες μέρες , είναι πολλά αυτά που με προβλημάτισαν αλλά δύο λίγο πιο πολύ . Αναφέρει το νομοσχέδιο ότι θα γίνει Ε9 έως 28 Φεβρουαρίου , δηλαδή θα το κάνουμε εμείς πάλι ή απλώς θα σταλεί στους φορολογούμενους ............................. "Aρθρο 20 Δήλωση στοιχείων ακινήτων 1. Τα εδάφια πέμπτο έως και ενδέκατο της παραγράφου 1 του Aρθρου 23 του ν. 3427/2005 (ΦΕΚ Α΄ 312), καταργούνται. 2. Στο Aρθρο 23 του ν. 3427/2005 προστίθεται μετά την παράγραφο 1 νέα παράγραφος 2 ως εξής, και οι παράγραφοι 2, 3 και 4 του ιδίου Aρθρου αναριθμούνται σε 3, 4 και 5 αντίστοιχα: «2. Το 2008 η δήλωση στοιχείων ακινήτων υποβάλλεται μέχρι την 25η Φεβρουαρίου…