Θέματα Ενιαίου Τέλους Ακινήτων (Ε.Τ.ΑΚ.)
130 topics in this forum
-
- 2 replies
- 1.9k views
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΠΑΡΑΠΕΜΨΕΙ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ ΕΤΑΚ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ?ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΝΑΟΥΣ?ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
-
- 6 replies
- 5.1k views
Συνάδελφοι καλημέρα, Προκειμένου να υποβάλλουμε το Ε.Τ.Ακ. νομικών προσώπων οικονομικού έτους 2009, θα χρησιμοποιήσουμε τις αντικειμενικές αξίες που χρησιμοποιήσαμε στο περυσινό Ε.Τ.Ακ., ή θα το υπολογίσουμε με βάση τις νέες? Ευχαριστώ πολύ
Last reply by ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, -
- 0 replies
- 1.4k views
Χαιρετιζω την παρεα σαν νεο μελος και ευχαριστω που με δεχτηκατε. Τα φιλανθρωνικα ιδρυματα (ΝΠΙΔ) και ειδικα τα κληροδοτηματα δεν φορολογουνται με 3 τοις χιλιοις?? Πηγα να τα καταθεσω και στην εφορια μου λενε οτι δεν ειναι ετσι αλλα φορολογουνται με 1 τοις χιλιοις!! Και προηγουμενες χρονιες με 3 τα ειχα καταθεσει και μου λενε ειναι λαθος να κανω τροποποιητικη ενω τα ειχαν δεχτει κανονικα!!!! Απιστευτοι μερικοι εφοριακοι.. Τελικα μηπως γνωριζει καποιος τι γινετε?? Καποιο νομο ισως καμια διαταξη που να το ξεκαθαριζει... Ευχαριστω προκαταβολικα
Last reply by Pavleas2112, -
- 1 reply
- 24.5k views
ΚΑΛΗΜΕΡΑ Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος που μπορώ να βρώ τιμές ζώνης.εκκίνησης κλπ(αν υπάρχουν κάπου) βάσει των οποίων βγαίνει η φορολογητέα αξία για τον υπολογισμό του ΕΤΑΚ? ευχαριστώ
Last reply by agrevelos, -
- 10 replies
- 3.8k views
Πρόβλημα με ε-9.gr .Στό αρχικό ε9 του 2005 η σύζηγος η οποία έχει ιδιοκτησία δέν είχε ΑΦΜ.Στο ε9 αυτό έχει καταχωρηθεί με το επώνυμο το πατρικό της.Ερχεται η ειδοποίηση γιά ηλεκτρονική διόρθωση μέ λάθος ότι ο ΑΦΜ είναι κενός.Η Σύζηγος βγάζει ΑΦΜ μέ επώνυμο όπως η ταυτότητα δλδ τού συζήγου αλλά όταν τό βάζουμε μάς αναφέρει ότι ο ΑΦΜ είναι ΛΑΝΘΑΣΜΈΝΟΣ ΚΑΊ ΈΚΑΝΑ πάρα πολλές προσπάθειες!!!!!.Να διαγραψω τίς ιδιοκτησίες καί μετα να προσπαθήσω νά περάσω παλι στήν πρώτη σελίδα τη σύζηγο με το ΑΦΜ καί το επώνυμο όπως αναγράφεται στήν έκδοση του ΑΦΜ? Μπορεί κάποιος Να βοηθήσει?Ευχαριστώ προκαταβολικά
Last reply by katerina T, -
- 9 replies
- 10.5k views
ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΤΙ ΠΕΡΥΣΙ ΗΤΑΝ ΑΠΟ 15/5 ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ?
Last reply by xbmn, -
- 0 replies
- 1.6k views
Αγαπητοί συνάδελφοι, Είμαι βέβαιος ότι όλοι διαβάσατε τις δύο ΠΟΛυγραφημένες,που εκδόθηκαν με αφορμή το Ε.Τ.ΑΚ και αφορούσαν στα ακίνητα,που έχουν δηλωθεί στο Ε9 από το 2005 μέχρι και το 2008. Εάν θυμάμαι καλά,κάποιοι από εμάς,είχαμε ανατριχιάσει στην ιδέα ότι θα έπρεπε όλοι οι ιδιοκτήτες,να κάνουμε αγώνα δρόμου,να διορθώσουμε τυχόν ατέλειες ή λάθη,ώστε από τα Ε9,να καταφέρει το ΥΠ.ΟΙΚ.να "βγάλει" τα ποσά που θα πρέπει να πληρώσουμε. Μάλιστα κάποιοι από εμάς (+lakis;),έιχαν προτείνει να στείλει η ΓΓΠΣ καταστάσεις με τα δηλωθέντα ακίνητα και τα λανθασμένα στοιχεία για να τα ελέξουμε και να τα διορθώσουμε και να τα βεβαιώσουμε. Όπως δείχνουν τα πράγματα,εκεί στην ΓΓΠΣ,γίνετ…
Last reply by FAFOUTIS, -
- 23 replies
- 14.5k views
ΠΗΓΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΜΙΑ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΤΑΚ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΟΣΟΥ 292 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΑΝ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ 5000 ΕΥΡΩ!!!! ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΝ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ?
Last reply by stefanos_her, -
- 1 reply
- 16.2k views
ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΠΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ Η ΤΙΜΗ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ( Τ.Ο.)? ΓΙΑ ΦΥΛΛΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΞΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟ. ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΩΣ ΒΡΗΚΑ ΠΕΡΙΣΥ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ184, ΟΤΑΝ ΤΙΜΗ ΖΩΝΗΣ 700 ΚΑΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ 1,15. ΤΙΜΗ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ( ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ 3) ΕΝΑΙ Η ΑΝΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΞΙΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΟΨΗ ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ Σ.Ε. = 1 ΚΑΙ ΔΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΙΜΩΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ Τ.Ζ. ΚΑΙ ΤΟΝ Σ.Α.Ο. (?) ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Last reply by KAROLOS, -
- 1 reply
- 3.9k views
καλημερα , καλο χειμωνα...! θα ηθελα να ξερω την διαφορα τιμης εκκινησης με την τιμη ζωνης στον υπολογισμο του ετακ. Σε εναν παπουλη ηρθε για ενα σπιτακι 62 τμ, χτισμενο το 1977, σε 510τμ οικοπεδο να πληρωση 459 ευρω. εχει τιμη εκκινησης 910 ευρω. σε καποιον άλλο φορολογουμενο με δυο σπιτια 148τμ το καθένα χτισμενα το 2001, σε οικοπεδο 354τμ, με τιμη ζωνης 1250 ευρω του ηρθε να πληρωσει 107 ευρω. σε ποιον ειναι το λάθος; ευχαριστω!
Last reply by noname, -
- 4 replies
- 4.3k views
ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΒΡΩ ΠΩΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ Η ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΛΩΣΩ ΣΤΟ Ε.Τ.ΑΚ?ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ Η' ΧΩΡΙΣ?ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ?
Last reply by a.a., -
- 8 replies
- 3.9k views
ΜΕ ΠΟΙΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΕΤΑΚ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ?
-
καλημερα σας συναδελφοι... ξενοδοχειο το οποιο ανηκει σε επιχειρηματια πρεπει να σημπληρωσει και αυτο δηλωση ετακ?? ή μονο αν ηταν νομικης μορφης ειχε υποχρεωση?
Last reply by pava, -
- 2 replies
- 1.8k views
Στη δήλωση του ετους 2009 οικ.υπήρχε ε9 ,με αλλαγή ακινήτου απο επαγγελματική στέγη 3 σε ξενοδοχειο 9,παρ ολα ταυτα στο μετακ του 2009 δεν έχουν κανει την διόρθωση ,και νομίζω οτι έτσι πληρώνει παραπάνω,γιατί τα ξενοδοχεία νομίζω οτι καπου έχω δει οτι φορολογούνται διαφορετικά, αλλα δεν μπορώ να το βρώ.Θέλει να ζητήσουμε νέα εκκαθάριση,δεν νομίζω οτι θα ε΄χουμε πρόβλημα ,πρόστιμα κλπ,αν και το λάθος είναι δικό τους.
Last reply by KABONTOROS, -
Τελικά όταν υπάρχει ιδιοχρησιμοποίηση πως διαχωρίζεται η αξία του κτιρίου από το οικόπεδο; νομίζω δυο ΠΟΛ δίνουν διαφορετική προσέγγιση
by Guest Κωνσταντίνος- 6 replies
- 3.8k views
ΑΠΟ ΤΗΝ Πολ 1079 Σε περιπτώσεις που η αξία του ακινήτου υπολογίζεται με τα έντυπα 1 έως 5 του αντικειμενικού και απαιτείται διαχωρισμός της αξίας του κτίσματος από την ενσωματωμένη στο έντυπο αξία του οικοπέδου λόγω ιδιοχρησιμοποίησης, χρησιμοποιούνται αντίστοιχα τα έντυπα προσδιορισμού αξίας των ακινήτων 1, 2, 4 και 5 καθώς και το έντυπο 3 αξία οικοπέδου. Για τον προσδιορισμό της αξίας του οικοπέδου στο έντυπο 3 συμπληρώνεται η περίπτωση 1 του ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΑΞΙΑΣ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ (Η). Η αξία του κτίσματος είναι η διαφορά της συνολικής αξίας του ακινήτου μείον την αξία του οικοπέδου όπως αυτή προσδιορίστηκε σύμφωνα με τα προηγούμενα ¨ ΔΗΛΑΔΗ Α ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΣΤΩ ΑΞΙΑ ΑΚΙΝΗΤΟΥ …
Last reply by SOTIRIS Χ., -
- 8 replies
- 19k views
Συνάδελφοι μια ερώτηση. Αφορά τον υπολογισμό του προστίμου για τους ημιυπαίθριους χώρους, που υπολογίζεται με βάση την τιμή ζώνης (ΤΖ). Στις περιοχές εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού (εντός σχεδίου), δεν υπάρχει ΤΖ. Μπορεί να χρησημοποιηθεί αυτή που αναφέρεται σαν ΤΖ στο σημείωμα ΕΤΑΚ?
Last reply by KAROLOS, -
- 7 replies
- 7.2k views
Καλησπέρα.Θα μπορούσε κάποιος συνάδερφος να με βοηθήσει για το που να διαβάσω σχετικά με τον υπολογισμό του ΕΤΑΚ 2009 ? Θα εκτιμούσα την όποια βοήθεια
-
- 2 replies
- 2.2k views
Καλησπερα σας , μήπως καποιος γνωρίζει πως υπολογιζεται η αξια οικοπεδου το οποιο ειναι τυφλο για το ΕΤΑΚ? Στην ΠΟΛ 1118(13/8/08) που τη διαβασα αναφερει τους συντελεστες προσοψης , δεν λεει ομως τι γινεται στην περιπτωση τυφλού οικοπεδου. Εχω κανει αιτηση επαναπροσδιορισμου αξιας ακινητου και εβαλα συντελεστη προσοψης 0,70 οπως στο εντυπο Α3 (Φυλλο υπολογισμου αξιας οικοπεδου) , αραγε εκανα καλα ή χαζομαρα μου?
Last reply by a.a., -
- 1 reply
- 1.4k views
Καλημέρα! Μήπως γνωρίζει κανείς αν υπάγωνται σε ΕΤΑΚ οι εταιρείες εκμετάλευσης ακινήτων? Ευχαριστώ!
Last reply by a.a., -
- 1 reply
- 2.6k views
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΤΥΧΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ: ETAIΡΙΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΔΟΣΕΙΣ LEASING ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΩΣ 2015.ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΕΤΑΚ?Η ΕΤΑΙΡΙΑ Η Η ΤΡΑΠΕΖΑ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Last reply by SOULIS, -
- 3 replies
- 1.9k views
Μια μικρή βοήθεια , όσον αφορά την υποβολή του Ε9 μέσω internet , βάσει της ειδοποίησης του υπουργείου οικονομικών.Υπέβαλα Ε9 ηλεκτρονικά στις 13/6/2009 λόγω διαγραφής ακινήτου (κτίσματος,λόγω μεταβίβασης, εντός διαχ.έτους 2008 κ συγκεκριμένα στις 30/9/2008),,,,,τώρα μήνα Νοέμβριο του 2009 ,στην επανυποβολή του Ε9 που κάνουμε μέσω internet για τον υπολογισμό του ΕΤΑΚ ,,,επειδή ο συγκεκριμένος φορολογούμενος δεν είχε εικόνα (κανένα ακίνητο δεν εμφανιζόταν) τα αναγράφω από την αρχή..θα συμπεριλάβω το ήδη διαγραμμένο ακίνητο???και αν το συμπεριλάβω που λογικά έτσι πρέπει ,, στο επόμενο ετακ - εκκαθαριστικό που θα στείλει το υπουργείο ,,θα το έχει διαγράψει αυτόματα? ή θα πρέ…
-
Υπογειο στην αδεια οικοδομης
by Guest sterst- 1 reply
- 2k views
Μια διευκρίνηση συνάδελφοι.. Οικοδομή με ισόγειο (κατάστημα) και Υπόγειο (αποθήκη), έτσι χαρακτηρίζονται στην άδεια οικοδομής. Στην πραγματικότητα το μισό υπόγειο είναι βοηθητικός χώρος του καταστήματος (w.c, κτλ..) Στο Ε9 θα δηλωθεί το Υπόγειο ως αποθήκη ή ως κατάστημα?
Last reply by FAZEXA, -
Υπολογισμός αντικειμενικής αξίας οικοπέδου που αντιστοιχεί σε γραφείο κτιρίου πολυκατοικίας
by Guest Κωνσταντίνος- 4 replies
- 8.5k views
Καλησπέρα Εχω περίπτωση ιδιοχρησιμοποίησης γραφείου στο 5 όροφο. Υπολογίζω αντικειμενική αξία κτιρίου και πολλαπλασιάζω με 1/1000 και μετά θέλω να υπολογίσω την αντικειμενική του οκοπέδου που αντιστοιχεί στο γραφείο για να τη πολλαπλασιάσω με το 6/1000. Η αντικειμενική του κτιρίου από τα excel του www.gsis.gr έχει υπολoγισθεί. Η ερωτησή μου είναι η εξής: Από το έντυπο Α2 υπολογίζω τη αντικειμενική της επιφάνειας του οικοπέδου και μετά υπολογίζω τα χιλιοστά που αναλογούν στο γραφείο; δηλ πχ. 5.000.000€ Χ 100/1000 =500.000€ ( το οποίο μου βγάζει πιο λογική αξία) ή στο πίνακα Η. ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΑΞΙΑΣ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ βάζω την συνολική επιφάνεια του γραφείου, του οικοπέδου Σ.…
Last reply by bamel, -
- 1 reply
- 2.1k views
ΘΕΛΩ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΩ ΤΟ ΕΤΑΚ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟΘΗΚΗ ΕΝΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ. ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΞΙΑ;
Last reply by GAV, -
- 5 replies
- 3.9k views
ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΝΑΚ-ΜΠΑΡ ΜΕ ΠΙΣΙΝΑ ,ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ , ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΛΠ ΚΑΙ ΙΔΙΟΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ,ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΘΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΕΤΑΚ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΟ? ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ Η 1068/2008 ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ : """"""""Συνεπώς, όταν ξενοδοχειακή επιχείρηση ασκεί και άλλη δραστηριότητα πέραν της ξενοδοχειακής, τότε για τα λοιπά ακίνητα -πλην των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, εφαρμόζονται οι γενικές διατάξεις και όχι ο εν λόγω μειωμένος φορολογικός συντελεστής. Στην περίπτωση αυτή υποβάλλεται μία μόνο δήλωση ενιαία για όλες τις δραστηριότητες της επιχείρησης (η δήλωση ΕΤΑΚ νομικών προσώπων μόνο για ξενοδοχειακές επιχειρήσεις), επί της οποίας συμπληρώνονται οι αντίστ…
Last reply by diba,