Θέματα Ενιαίου Τέλους Ακινήτων (Ε.Τ.ΑΚ.)
130 topics in this forum
-
ΕΤΑΚ Εκκλησιας ισχυει το 1 ευρω ανα τμ ?
by Guest PARMENION- 18 replies
- 5.7k views
Καλησπερα συναδελφοι, ερωτηση κρισεως (μη πω δευτερας παρουσιας !) Εχω κανα δυο εκκλησιες , με ακινητα κατι χωραφακια κατι οικοπεδακια κλπ Αυτα θα πανε με το 3 τοις χιλιοις οκ μεχρι εδω. Ισχυει το 1 ευρω το τετραγωνικο σ αυτα τα ακινητα? Δεν εχω βρει κατι στις διαταγες Μερσι εκ των προτερων
-
- 8 replies
- 18.9k views
Συνάδελφοι μια ερώτηση. Αφορά τον υπολογισμό του προστίμου για τους ημιυπαίθριους χώρους, που υπολογίζεται με βάση την τιμή ζώνης (ΤΖ). Στις περιοχές εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού (εντός σχεδίου), δεν υπάρχει ΤΖ. Μπορεί να χρησημοποιηθεί αυτή που αναφέρεται σαν ΤΖ στο σημείωμα ΕΤΑΚ?
Last reply by KAROLOS, -
- 3 replies
- 3.4k views
Διαπιστώθηκε λάθος σε έκταση οικοπέδου, με την παραλαβή του εκκαθαριστικού 2009 . Επηρεάζεται όμως και το εκκαθαριστικό του 2008. Να υποβληθεί Ε9/2009 & E9/2008 για την μεταβολή; Yπάρχουν διευκρινίσεις για διορθώσεις που δεν έγιναν μέχρι 30/06/10;
Last reply by Roxanne, -
- 12 replies
- 5k views
Και το ονομα αυτου Α.Τ.ΑΚ. Έναν ειδικό Αριθμό Ταυτότητας Ακινήτου (Α.Τ.ΑΚ.) αποκτά πλέον κάθε περιουσιακό σας δικαίωμα. Ο αριθμός αυτός θα σας αποσταλεί μαζί με το ειδικό εκκαθαριστικό σημείωμα, που θα λάβετε για την καταβολή του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων (Ε.Τ.ΑΚ.). Ο αριθμός αυτός θα χρησιμεύει πλέον σε κάθε συναλλαγή σας επί του συγκεκριμένου ακινήτου, γι’ αυτό και καλό είναι να διατηρήσετε σε καλή κατάσταση το εκκαθαριστικό σημείωμα. Α.Τ.ΑΚ = αttack (αγγλιστι) = επιθεση , εφοδος , προσβολη Δεν μπορουσαν τουλαχιστον να βρουν μια αλλη ονομασια για να μην δημιουργουνται περιεργοι συνειρμοι? Υ.Γ Μηπως εχετε κατι ακουσει για εξαιρεση των μισθωτων-συνταξιουχων απο το attack?…
Last reply by broster, -
- 22 replies
- 25k views
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΥ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΔΗΛΩΣΗΣ ΕΤΑΚ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ 2009 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ
-
- 3 replies
- 2.7k views
<P>Το ποσό στο ειδοποιητήριο του ετακ ειναι 28,64 ευρω.πρέπει να εξοφληθεί?η κάτω απο 30 ευρώ δεν πληρώνονται?</P>
Last reply by FAZEXA, -
- 2 replies
- 2.1k views
Για ΕΤΑΚ Νομικών Προσώπων 2009 που δεν είχε υποβληθεί περυσι ποιο είναι τελικά το πρόστιμο για εκπρόθεσμη υποβολή?
-
- 7 replies
- 2.6k views
Καλημέρα! Θα ήθελα λιγάκι τα φώτα σας. Διαπιστώθηκε ότι δεν έχει υποβληθεί ΕΤΑΚ Νομικών Προσώπων 2009 για κτίριο που είναι με leasing. Καταρχάς υποχρέωση υποβολής του ΕΤΑΚ είχε ο μισθωτής? και αν ναι τι γίνεται τωρα σ αυτήν την περίπτωση? απ ότι είδα φέτος δε θα υποβληθεί ΕΤΑΚ από τον μισθωτή αλλά από την τράπεζα.
Last reply by ponzi, -
- 2 replies
- 9.8k views
συναδελφοι καλημερα.φυσικο προσωπο παντρεμενοσ με παιδια ανω των 35 ετων παρελαβε ετακ 2008 για 2 μονοκατοικιεσ 2 οικοπεδα σε επαρχια.συνολικησ αξιασ 179.000 ευρω.ποσο φορου 160 ευρω περιπου.το αφορολογητο ειναι 46000 περιπου. πωσ υπολογιζεται το αφορολογητο?το υπολοιπο τι φορο εχει? ευχαριστω
-
- 23 replies
- 14.4k views
ΠΗΓΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΜΙΑ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΤΑΚ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΟΣΟΥ 292 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΑΝ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ 5000 ΕΥΡΩ!!!! ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΝ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ?
Last reply by stefanos_her, -
- 1 reply
- 1.7k views
Kαλησπέρα σας]! χΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑς ΣΤΟ ΕΞΗΣ: O ΠΑΤΕΡΑΣ ΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΝ Α ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΕΙΧΔ ΔΗΛΩΣΕΙ ΕΝ ΖΩΗ ΜΕ 1.000τ.μ. ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ Ε.Τ.Α.Κ..ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΠΕΒΙΩΣΕ Η ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ ΛΕΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 1.000τ.μ. το ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΑΛΛΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ 760τ.μ.ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ.. ΖΗΤΑΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ ΝΑ ΠΑΝΕ Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΦΟΡΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ)760τ.μ και ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ:ΝΑ ΠΑΝ ΟΝΤΩΣ ΟΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ_ΚΑΙ ΕΑΝ ΝΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ Ε.Τ.Α.Κ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ? UA ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΩ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟ Ε9 ΓΑΙ ΝΑ …
Last reply by Β25, -
- 10 replies
- 5.1k views
Δικαίωμα υψουν σε οικόπεδο εκτός σχεδίου αναγράφεται στον πίνακα 1 η 2 στο ε9? Οταν έχουμε διόρόφη οικοδομή με οριζόντια ιδιοκτησία και στον καθε ιδιοκτήτη στην ιδια σειρά αναγράψουμε και το οικόπεδο και το σύνολο των κτισμάτων ,το υπουργείο την αναλογία του οικοπέδου την θεωρεί σαν δικαίωμα υψούν ,και την φορολογεί ανεξάρτητα απο συνολική αξία και τετραγωνικά.Εγω ήξερα οτι το δικαίωμα υψούν αναγράφεται ξεχωριστα με κωδ.4.έχω λάθος? επίσης ήξερα οτι οταν αναγράψουμε το οικόπεδο και τα τετραγωνικά τα κτιζμέναθα εύρισκαν μόνοι τους αν είχε δικαίωμα υψουν.
Last reply by FAZEXA, -
- 2 replies
- 2.3k views
Καλημερα! Θέλω να φτιάξω το ΕΤΑΚ για ένα μοναστήρι αλλά είναι η πρώτη φορα και έχω πολλές απορίες. Καταρχήν το μοναστήρι αυτό δεν εχει υποβάλλει ετακ για το 2008 οπότε θα το υποβάλλουμε κι αυτο τώρα. Οι απορίες μου είναι οι εξής: 1) Ο ναός απαλλάσσεται και δεν γραφεται καθόλου στο έντυπο? 2) υπολογίζω ετακ και για το οικόπεδο και τα κτίσματα (κελιά), το οικόπεδο με 0,6% και τα κελιά με 0,1% ? 3) η ΔΟΥ μπορεί να μου πει την αντικειμενική ή την αγοραία αξία γιατί εγώ δεν γνωρίζω να την βγάλω? 4) το μοναστήρι έχει και κατι χωράφια με ελιές τα δηλώνουμε κι αυτά σαν αγροτεμάχια? 5) πρέπει να υπολογίσω και με το 1€ ή δεν ισχύει για τα μοναστήρια? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Last reply by NGLAKEL, -
- 9 replies
- 10.5k views
ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΤΙ ΠΕΡΥΣΙ ΗΤΑΝ ΑΠΟ 15/5 ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ?
Last reply by xbmn, -
- 1 reply
- 1.7k views
Καλησπερα σε όλους Θα ήθελα μια βοήθεια στο εξης θέμα.Κατά τη διαδικασία διόρθωσης μέσω internet για τις ανάγκες του ΕΤΑΚ διαγράφηκε ακίνητο από το πίνακα1 του Ε9 οικόπεδο που είχε δηλωθεί απο λάθος στον πίνακα 1 διότι ήταν εκτος σχεδίου και άρα θα έπρεπε να δηλωθεί στον πίνακα 2 (αγροτεμάχια) και κατα συνεπεια είχε έρθει ειδοποιητήριο λάθους και σωστά. Ήρθε το εκκαθαριστικό ΕΤΑΚ 2008 και πληρώθηκε κανονικά.Τωρα που θα υποβάλλω νέο Ε9 με νέα ακίνητα θα κάνω και τη παραπάνω αλλαγή, δηλαδή διαγραφή από το πίνακα 1 και εισαγωγή στο πίνακα 2?Ή έπρεπε να κολουθήσω αλλη διαδικασία? ( τροποποιητικό Ε9 έτους 2008 και υποβολή νεου Ε9) Ευχαριστώ για τυχόν απαντήσεις
Last reply by PKLOGI13, -
- 1 reply
- 7.9k views
ΕΓΙΝΕ ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΤΑΚ 2008 ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ. ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΛΗΦΘΕΙ. ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΝΑΜΕΝΩ ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΣΤΑΣΗ ΛΟΓΩ ΑΠΑΛΛΑΣΟΜΕΝΟΥ. Η ΕΝΣΤΑΣΗ ΘΑ ΑΦΟΡΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ (ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ) ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Η ΕΝΣΤΑΣΗ? Ή ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΛΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΑΛΑΣΣΟΜΕΝΟ? ΤΟ Ε9 ΤΟΥ 2010 ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΦΟΥ Ο Α.Τ.ΑΚ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ? Ή ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο Α/Α ΑΚΙΝΗΤΟΥ? Ε9 ΓΙΑ ΤΟ 2009 ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΕΤΑΚ 2008 ΚΑΙ 2009. ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ε9 ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΤΟ 2009 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟ 2010? ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ? ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΑΝ ΣΤΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΤΑΚ 2008 ΝΑ ΥΠΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΩΣ Ε9?
Last reply by a.a., -
Καλημέρα, Συνταξιούχος που έχει κύρια κατοικία 143τ.μ. (50% αυτός, 50% η σύζυγός του) έλαβε ειδοποίηση το Νοέμβριο του 2008 για καταβολή ΕΤΑΚ. Στον δικό του κωδικό ιδιοκτήτη δεν υπήρχε υποχρέωση καταβολής, υπήρχε όμως υποχρέωση καταβολής 71,76 € στον κωδικό ιδιοκτήτη που αφορούσε τη σύζυγό του. Αν θυμάστε είχε δημιουργηθεί θέμα με πολλές περιπτώσεις λανθασμένης ειδοποίησης καταβολής ποσού στους συνιδιοκτήτες. Μια τέτοια περίπτωση ήταν και αυτή. Πήγε λοιπόν η σύζυγος στην Ε' ΔΟΥ Πειραιά όπου ανήκει, στις 31/12/2008 να κάνει την υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχει κατοικία μεγαλύτερη των 200τ.μ.(όπως είχαν προτρέψει τότε από το υπουργείο Οικονομικών), καταχωρήθηκε η δήλωσή τη…
Last reply by ΑΘΗΝΑ, -
ΛΗΓΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/2 ΤΟ ΕΤΑΚ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ
by Guest MANCO- 2 replies
- 3.7k views
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΛΗΓΕΙ Η ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΚ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΡΩΤΑΩ ΑΝ ΓΙΑ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΧΑΜΕ 3ΤΙΣ ΧΙΛΙΟΙΣ ΓΙΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΙΔΙΟΧΡΗΣΗ ΤΕΛΙΚΑ ΒΑΖΟΥΜΕ 1 ΤΟΙΣ ΧΙΛΙΟΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΟΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ; ΣΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΞΑΝΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ Η ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΟΥΜΕ; ONE HELP FROM MY FRIENDS ΛΟΓΩ ΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ
-
- 0 replies
- 1.6k views
Χαιρετω την παρεα. Γνωριζει καποιος τι ισχυει για τα κληροδοτηματα και πως φορολογουνται γιατι με την εφορια δεν συνενοουμαι? Το 2009 ηταν με 3 τοις χιλιοις, τον αυγουστο του 2009 τα βαλανε με 1 τοις χιλιοις και τωρα ακουσα βγαλαν παλι εγκυκλιο για 3 τοις χιλιοις!!! Ξερει καποιος σε ποιο νομο ανηκουν και πως φορολογουνται? Παντως δεν ειναι στον ν.3634/2008 στον οποιο ανηκουν τα ιδρυματα (κοινοφελη μη κερδοσκοπικου χαρακτηρα) κτλ ειναι σε ξεχωριστο νομο. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ
Last reply by Pavleas2112, -
- 33 replies
- 85.9k views
Το Ε9 του 1998, θα έχει τις μεταβολές - διορθώσεις με e υποβολή, στα παλιά ακίνητα, ή τα γράφουμε ξανά όλα; Νομίζω μόνο τις διορθώσεις. Γίνεται να στείλουν ειδοποίηση, χωρίς να λεει τι θα διορθωθεί; Κατι τέτοιο είδα ξωφαλτσα σήμερα,αλλά δεν είμαι σίγουρος γιατί δεν δόθηκε συνέχεια ( δεν έχω τώρα το χαρτί μπροστά μου)
-
- 1 reply
- 1.6k views
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑΛΕΙ ΑΠΟ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ΟΛΑ ΤΑ Ε9 ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΜΕΣΩ INTERNET ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΧΕΙ ΛΗΦΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΛΑΘΗ. ΤΑ Ε9 ΕΙΝΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΜΕΝΑ ΣΤΗ Γ.Γ.Π.Σ. ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Last reply by kosmaslog, -
- 3 replies
- 1.9k views
Μια μικρή βοήθεια , όσον αφορά την υποβολή του Ε9 μέσω internet , βάσει της ειδοποίησης του υπουργείου οικονομικών.Υπέβαλα Ε9 ηλεκτρονικά στις 13/6/2009 λόγω διαγραφής ακινήτου (κτίσματος,λόγω μεταβίβασης, εντός διαχ.έτους 2008 κ συγκεκριμένα στις 30/9/2008),,,,,τώρα μήνα Νοέμβριο του 2009 ,στην επανυποβολή του Ε9 που κάνουμε μέσω internet για τον υπολογισμό του ΕΤΑΚ ,,,επειδή ο συγκεκριμένος φορολογούμενος δεν είχε εικόνα (κανένα ακίνητο δεν εμφανιζόταν) τα αναγράφω από την αρχή..θα συμπεριλάβω το ήδη διαγραμμένο ακίνητο???και αν το συμπεριλάβω που λογικά έτσι πρέπει ,, στο επόμενο ετακ - εκκαθαριστικό που θα στείλει το υπουργείο ,,θα το έχει διαγράψει αυτόματα? ή θα πρέ…
-
- 2 replies
- 1.6k views
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ: ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΝΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΧΤΙΣΕΙ ΣΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ ΕΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΟΡΟΦΟ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ (ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΩΣΤΕ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΟ ΟΡΙΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΤΑΚ) ΤΟΤΕ ΕΤΑΚ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΤΙΣΜΕΝΑ ΤΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Last reply by a.a., -
- 2 replies
- 2.1k views
Καλησπερα σας , μήπως καποιος γνωρίζει πως υπολογιζεται η αξια οικοπεδου το οποιο ειναι τυφλο για το ΕΤΑΚ? Στην ΠΟΛ 1118(13/8/08) που τη διαβασα αναφερει τους συντελεστες προσοψης , δεν λεει ομως τι γινεται στην περιπτωση τυφλού οικοπεδου. Εχω κανει αιτηση επαναπροσδιορισμου αξιας ακινητου και εβαλα συντελεστη προσοψης 0,70 οπως στο εντυπο Α3 (Φυλλο υπολογισμου αξιας οικοπεδου) , αραγε εκανα καλα ή χαζομαρα μου?
Last reply by a.a., -
- 3 replies
- 4.6k views
Εσταλη σημειωμα εκκαθαρισης ΕΤΑΚ ετους 2008 στο οποιο δεν εχουν περιληφθει 3 ακινητα, αν και εχουν δηλωθει στο Ε9 ετους 2006. Ποιες μπορει να ειναι οι επομενες ενεργειες?? 1. Πληρωμη και γνωστοποιηση στη ΔΟΥ ωστε να εκδοθει νεο εκκαθαριστικο? 2. Πληρωμη και συμπληρωματικο Ε9, χωρις προστιμο αφου εχουν δηλωθει? 3. Καποια αλλη ενεργεια?
Last reply by KAROLOS,