Θέματα Ενιαίου Τέλους Ακινήτων (Ε.Τ.ΑΚ.)
130 topics in this forum
-
- 33 replies
- 85.9k views
Το Ε9 του 1998, θα έχει τις μεταβολές - διορθώσεις με e υποβολή, στα παλιά ακίνητα, ή τα γράφουμε ξανά όλα; Νομίζω μόνο τις διορθώσεις. Γίνεται να στείλουν ειδοποίηση, χωρίς να λεει τι θα διορθωθεί; Κατι τέτοιο είδα ξωφαλτσα σήμερα,αλλά δεν είμαι σίγουρος γιατί δεν δόθηκε συνέχεια ( δεν έχω τώρα το χαρτί μπροστά μου)
-
Ακίνητο που πήρε ΑΤΑΚ από την δήλωση ΕΤΑΚ των γονιών συνεχίζει με την ίδια αρίθμηση στο Ε9 των παιδιών? 1 2
by L.D.K.- 31 replies
- 62.9k views
καλημέρα και σήμερα, έχω μία μικρή απορία.... Μου απάντησε κάποιος συνάδελφος λίγες μέρες πρίν ότι η σύζυγος που έχει κληρονομήσει ακίνητα μετά τον θάνατο του συζύγου της, χρησιμοποιεί στο δικό της Ε9, τον αριθμό ΑΤΑΚ των ακινήτων αυτών από την κοινή δήλωση ΕΤΑΚ που είχε εκδοθεί όταν ήταν εν ζωή ο συζυγός της. Όταν και τα παιδιά κληρονομούν ακίνητα από τον πατέρα τους και τα ακίνητα αυτά είχαν πάρει αριθμό ΑΤΑΚ στην δήλωση ΕΤΑΚ του πατέρα τους , χρησιμοποιούν και τα παιδιά τους ίδιους αριθμούς ΑΤΑΚ ή ξεκινάνε να δηλώνουν για πρώτη φορά τα ακίνητα αυτά στο Ε9 του 2010 με αρίθμηση π.χ.20101 ,20102 κλπ.? ευχαριστώ
Last reply by NANTIA29, -
- 1 follower
- 22 replies
- 53k views
καλημερα σε ολους...θα ηθελα την βοηθεια σας γιατι εχω ψαξει παντου...που θα βρω το εντυπο για τον υπολογισμο της αξιας αγροτεμαχιου α.α.-γης???στο site της εφοριας μου βγαζει σφαλμα...ευχαριστω εκ των προτερων...
Last reply by Olivi, -
- 22 replies
- 25k views
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΥ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΔΗΛΩΣΗΣ ΕΤΑΚ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ 2009 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ
-
- 1 reply
- 24.5k views
ΚΑΛΗΜΕΡΑ Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος που μπορώ να βρώ τιμές ζώνης.εκκίνησης κλπ(αν υπάρχουν κάπου) βάσει των οποίων βγαίνει η φορολογητέα αξία για τον υπολογισμό του ΕΤΑΚ? ευχαριστώ
Last reply by agrevelos, -
- 3 replies
- 21.8k views
μπορω να εκτυπωσω αντιγραφο απο ετάκ ή την εκαθαριση του ετακ προηγουμενων ετων οπως στην φορολογια εισοδηματοσ ή παίρνω αντιγραφο μονο από Δ.Ο.Υ?
Last reply by periklis87, -
- 8 replies
- 19k views
Συνάδελφοι μια ερώτηση. Αφορά τον υπολογισμό του προστίμου για τους ημιυπαίθριους χώρους, που υπολογίζεται με βάση την τιμή ζώνης (ΤΖ). Στις περιοχές εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού (εντός σχεδίου), δεν υπάρχει ΤΖ. Μπορεί να χρησημοποιηθεί αυτή που αναφέρεται σαν ΤΖ στο σημείωμα ΕΤΑΚ?
Last reply by KAROLOS, -
- 18 replies
- 16.4k views
Εχω κάποιες απορίες σχετικά με το ΕΤΑΠ. 1) Για τον προσδιορισμό της αντικειμενικής αξίας σε μονοκατοικία όπου ισχύει ο αντικειμενικός προσδιορισμός υπολογίζεται και η επιφάνεια των βοηθητικών χώρων ? 2) Σε περίπτωση ακινήτου την οποία ο γονέας χρησιμοποιεί ώς Α' κατοικία και με γονική παροχή έχει μεταβιβάσει την ψιλή κυριότητα στα τέκνα, σε ποιόν επιβάλλεται ο φόρος ?
Last reply by cathy, -
- 1 reply
- 16.2k views
ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΠΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ Η ΤΙΜΗ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ( Τ.Ο.)? ΓΙΑ ΦΥΛΛΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΞΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟ. ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΩΣ ΒΡΗΚΑ ΠΕΡΙΣΥ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ184, ΟΤΑΝ ΤΙΜΗ ΖΩΝΗΣ 700 ΚΑΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ 1,15. ΤΙΜΗ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ( ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ 3) ΕΝΑΙ Η ΑΝΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΞΙΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΟΨΗ ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ Σ.Ε. = 1 ΚΑΙ ΔΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΙΜΩΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ Τ.Ζ. ΚΑΙ ΤΟΝ Σ.Α.Ο. (?) ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Last reply by KAROLOS, -
- 23 replies
- 14.5k views
ΠΗΓΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΜΙΑ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΤΑΚ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΟΣΟΥ 292 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΑΝ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ 5000 ΕΥΡΩ!!!! ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΝ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ?
Last reply by stefanos_her, -
- 22 replies
- 14.4k views
καλημέρα και χρονια πολλα..... μεχρι και σημερα δεν εχει ερθει ακομη το ΕΤΑΚ για φυσικο προσωπο...για το ετος 2010.Αν παω στην ΔΟΥ οπου ανηκω θα μπορεσω να το πληρωσω χωρις ειδοποιητηριο? ευχαριστω
Last reply by LAMMERGEIER, -
δικαιώμα ενάσκησης της επικαρπίας και ε9 1 2
by Guest TZABELAS KITSOS- 29 replies
- 12.8k views
σε ενα ακινητο που εχει μεταβιβασθει το δικαιώμα ενάσκησης της επικαρπίας για 10 ετη στο ε9 δηλωνουμε την ΨΙΛΗ ΚΥΡΙΟΤΗ ( στον ιδιοκτητη ακινητου ) και την επικαρπια στον επικαρπωτη ? μετα την παροδο της 10ετιας υποβαλουμε τροποποιητικο ε9 και βαζουμε πληρη κυριοτητα και διαγραφη επικερπιας?
-
- 9 replies
- 10.5k views
ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΤΙ ΠΕΡΥΣΙ ΗΤΑΝ ΑΠΟ 15/5 ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ?
Last reply by xbmn, -
- 10 replies
- 9.9k views
ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗ ΣΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΚΑΙ ΗΜΙΤΕΛΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗ ? ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΑΚ? ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΗΣ ΣΤΑ ΗΜΙΤΕΛΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΕΤΑΚ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥΧΟ? ΔΕΝ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΚΑΠΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΣΑΦΗΝΙΣΤΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Last reply by a.a., -
- 2 replies
- 9.8k views
συναδελφοι καλημερα.φυσικο προσωπο παντρεμενοσ με παιδια ανω των 35 ετων παρελαβε ετακ 2008 για 2 μονοκατοικιεσ 2 οικοπεδα σε επαρχια.συνολικησ αξιασ 179.000 ευρω.ποσο φορου 160 ευρω περιπου.το αφορολογητο ειναι 46000 περιπου. πωσ υπολογιζεται το αφορολογητο?το υπολοιπο τι φορο εχει? ευχαριστω
-
- 21 replies
- 8.9k views
Καλημέρα σε όλους! Μήπως γνωρίζει κανείς τι γίνεται σε περίπτωση που η αξία του οικοπέδου που αναλογεί σε ακίνητο που ιδιοχρησημοποιείται είναι μεγαλύτερη από την αξία του ακινήτου? Ευχαριστώ!
Last reply by All Bandy, -
- 4 replies
- 8.9k views
Οταν είναι κτίσμα σε οικόπεδο εντος ζώνης πως πρέπει να δηλωθεί το κτίσμα στον πίνακα 1 και το οικόπεδο στον πίνακα 2?
Last reply by MXalit, -
ΕΤΑΚ σε συνιδιοκτησια ή ψιλη κυριότητα (φορος και κατω των 200 τμ)
by Guest katerina- 17 replies
- 8.5k views
http://www.ant1online.gr/Economy/General/P...5edf8b2bd5.aspx Χαράτσι στην «συνιδιοκτησία» Πηγή:ANT1 Δημιουργία:30/10/2008 8:08 μμ Τελευταία ενημέρωση:30/10/2008 8:11 μμ Εκατομμύρια ιδιοκτήτες πρώτης κατοικίας καλούνται να πληρώσουν κανονικά το τέλος ακινήτων, που αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες, όπως αποκαλύπτει η τηλεόραση του ΑΝΤ1. Παρά το ότι η κυβέρνηση είχε διαβεβαιώσει ότι απαλλάσσεται η πρώτη κατοικία, κάτω των 200 τμ, από το τέλος, τώρα γίνεται γνωστό ότι αν η πρώτη κατοικία αποτελεί συνιδιοκτησία, τότε καλείται να πληρώσει κανονικά ο ένας εκ των ιδιοκτητών. Αυτό σημαίνει ότι όταν ένα σπίτι, μικρότερο των 200 τμ, που κανονικά απαλλάσσεται από το τέλος, ε…
Last reply by fotski, -
Υπολογισμός αντικειμενικής αξίας οικοπέδου που αντιστοιχεί σε γραφείο κτιρίου πολυκατοικίας
by Guest Κωνσταντίνος- 4 replies
- 8.5k views
Καλησπέρα Εχω περίπτωση ιδιοχρησιμοποίησης γραφείου στο 5 όροφο. Υπολογίζω αντικειμενική αξία κτιρίου και πολλαπλασιάζω με 1/1000 και μετά θέλω να υπολογίσω την αντικειμενική του οκοπέδου που αντιστοιχεί στο γραφείο για να τη πολλαπλασιάσω με το 6/1000. Η αντικειμενική του κτιρίου από τα excel του www.gsis.gr έχει υπολoγισθεί. Η ερωτησή μου είναι η εξής: Από το έντυπο Α2 υπολογίζω τη αντικειμενική της επιφάνειας του οικοπέδου και μετά υπολογίζω τα χιλιοστά που αναλογούν στο γραφείο; δηλ πχ. 5.000.000€ Χ 100/1000 =500.000€ ( το οποίο μου βγάζει πιο λογική αξία) ή στο πίνακα Η. ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΑΞΙΑΣ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ βάζω την συνολική επιφάνεια του γραφείου, του οικοπέδου Σ.…
Last reply by bamel, -
κενό Ε.Τ.Α.Κ φορολογούμενος έλαβε κενό Ε.Τ.Α.Κ με μηδενικό ποσό,ακούω την γνώμη σας ευχαριστώ 1 2
by 9812- 35 replies
- 8.1k views
Φορολογούμενος έλαβε κενό Ε.Τ.Α.Κ με μηδενικό ποσό για ποιό λόγο!ακούω την γνώμη σας ευχαριστώ.
Last reply by LAMMERGEIER, -
- 1 reply
- 8k views
ΕΓΙΝΕ ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΤΑΚ 2008 ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ. ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΛΗΦΘΕΙ. ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΝΑΜΕΝΩ ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΣΤΑΣΗ ΛΟΓΩ ΑΠΑΛΛΑΣΟΜΕΝΟΥ. Η ΕΝΣΤΑΣΗ ΘΑ ΑΦΟΡΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ (ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ) ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Η ΕΝΣΤΑΣΗ? Ή ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΛΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΑΛΑΣΣΟΜΕΝΟ? ΤΟ Ε9 ΤΟΥ 2010 ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΦΟΥ Ο Α.Τ.ΑΚ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ? Ή ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο Α/Α ΑΚΙΝΗΤΟΥ? Ε9 ΓΙΑ ΤΟ 2009 ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΕΤΑΚ 2008 ΚΑΙ 2009. ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ε9 ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΤΟ 2009 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟ 2010? ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ? ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΑΝ ΣΤΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΤΑΚ 2008 ΝΑ ΥΠΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΩΣ Ε9?
Last reply by a.a., -
- 7 replies
- 7.2k views
Καλησπέρα.Θα μπορούσε κάποιος συνάδερφος να με βοηθήσει για το που να διαβάσω σχετικά με τον υπολογισμό του ΕΤΑΚ 2009 ? Θα εκτιμούσα την όποια βοήθεια
-
- 1 reply
- 6.6k views
Αγαπητοί συνάδελφοι,με τον καινούργιο Ν.3763/2009 ουσιαστικά αντικαταστάθηκε το άρθρο 9 του Ν.3634/2008 Aρθρο 9 Απαλλαγή κύριας κατοικίας Από τη συνολική αξία των κατοικιών των φυσικών προσώπων αφαιρείται ποσό µέχρι εκατό χιλιάδες ευρώ (100.000 ¤) για τους άγαµους. Για τους έγγαµους, αφαιρείται ποσό µέχρι διακόσιες χιλιάδες ευρώ (200.000 ¤), επιµεριζόµενο αναλογικά µεταξύ των κατοικιών των ιδιοκτητών που αναγράφονται στην ίδια δήλωση. Μέχρι το ποσό του προηγούµενου εδαφίου αφαιρείται και για χήρους ή διαζευγµένους ή άγαµους που βαρύνονται µε προστατευόµενα σύµφωνα µε τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήµατος τέκνα, όπως αυτά αναγράφονται στη δήλωση φορολογίας εισοδήµατος του οικε…
Last reply by FAFOUTIS, -
ΕΤΑΚ ΚΑΙ LEASING: Στο ΕΤΑΚ με ποιό συντελεστή φορολογούνται τα κτίσματα που είναι με leasing?
by eri- 11 replies
- 6.2k views
Γεία σας, Ξέρει κάποιος να μου πει με τι συντελεστη στο Ε.Τ.ΑΚ., φορολογουνται τα κτίσματα που είναι με leasing? Ευχαριστώ.
Last reply by ΑΛΕΚΟΣ, -
ΕΤΑΚ Εκκλησιας ισχυει το 1 ευρω ανα τμ ?
by Guest PARMENION- 18 replies
- 5.7k views
Καλησπερα συναδελφοι, ερωτηση κρισεως (μη πω δευτερας παρουσιας !) Εχω κανα δυο εκκλησιες , με ακινητα κατι χωραφακια κατι οικοπεδακια κλπ Αυτα θα πανε με το 3 τοις χιλιοις οκ μεχρι εδω. Ισχυει το 1 ευρω το τετραγωνικο σ αυτα τα ακινητα? Δεν εχω βρει κατι στις διαταγες Μερσι εκ των προτερων