Θέματα Ενιαίου Τέλους Ακινήτων (Ε.Τ.ΑΚ.)
130 topics in this forum
-
κενό Ε.Τ.Α.Κ φορολογούμενος έλαβε κενό Ε.Τ.Α.Κ με μηδενικό ποσό,ακούω την γνώμη σας ευχαριστώ 1 2
by 9812- 35 replies
- 8.1k views
Φορολογούμενος έλαβε κενό Ε.Τ.Α.Κ με μηδενικό ποσό για ποιό λόγο!ακούω την γνώμη σας ευχαριστώ.
Last reply by LAMMERGEIER, -
- 33 replies
- 85.9k views
Το Ε9 του 1998, θα έχει τις μεταβολές - διορθώσεις με e υποβολή, στα παλιά ακίνητα, ή τα γράφουμε ξανά όλα; Νομίζω μόνο τις διορθώσεις. Γίνεται να στείλουν ειδοποίηση, χωρίς να λεει τι θα διορθωθεί; Κατι τέτοιο είδα ξωφαλτσα σήμερα,αλλά δεν είμαι σίγουρος γιατί δεν δόθηκε συνέχεια ( δεν έχω τώρα το χαρτί μπροστά μου)
-
Ακίνητο που πήρε ΑΤΑΚ από την δήλωση ΕΤΑΚ των γονιών συνεχίζει με την ίδια αρίθμηση στο Ε9 των παιδιών? 1 2
by L.D.K.- 31 replies
- 62.9k views
καλημέρα και σήμερα, έχω μία μικρή απορία.... Μου απάντησε κάποιος συνάδελφος λίγες μέρες πρίν ότι η σύζυγος που έχει κληρονομήσει ακίνητα μετά τον θάνατο του συζύγου της, χρησιμοποιεί στο δικό της Ε9, τον αριθμό ΑΤΑΚ των ακινήτων αυτών από την κοινή δήλωση ΕΤΑΚ που είχε εκδοθεί όταν ήταν εν ζωή ο συζυγός της. Όταν και τα παιδιά κληρονομούν ακίνητα από τον πατέρα τους και τα ακίνητα αυτά είχαν πάρει αριθμό ΑΤΑΚ στην δήλωση ΕΤΑΚ του πατέρα τους , χρησιμοποιούν και τα παιδιά τους ίδιους αριθμούς ΑΤΑΚ ή ξεκινάνε να δηλώνουν για πρώτη φορά τα ακίνητα αυτά στο Ε9 του 2010 με αρίθμηση π.χ.20101 ,20102 κλπ.? ευχαριστώ
Last reply by NANTIA29, -
δικαιώμα ενάσκησης της επικαρπίας και ε9 1 2
by Guest TZABELAS KITSOS- 29 replies
- 12.8k views
σε ενα ακινητο που εχει μεταβιβασθει το δικαιώμα ενάσκησης της επικαρπίας για 10 ετη στο ε9 δηλωνουμε την ΨΙΛΗ ΚΥΡΙΟΤΗ ( στον ιδιοκτητη ακινητου ) και την επικαρπια στον επικαρπωτη ? μετα την παροδο της 10ετιας υποβαλουμε τροποποιητικο ε9 και βαζουμε πληρη κυριοτητα και διαγραφη επικερπιας?
-
- 23 replies
- 14.5k views
ΠΗΓΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΜΙΑ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΤΑΚ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΟΣΟΥ 292 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΑΝ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ 5000 ΕΥΡΩ!!!! ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΝ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ?
Last reply by stefanos_her, -
- 22 replies
- 25k views
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΥ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΔΗΛΩΣΗΣ ΕΤΑΚ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ 2009 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ
-
- 22 replies
- 14.4k views
καλημέρα και χρονια πολλα..... μεχρι και σημερα δεν εχει ερθει ακομη το ΕΤΑΚ για φυσικο προσωπο...για το ετος 2010.Αν παω στην ΔΟΥ οπου ανηκω θα μπορεσω να το πληρωσω χωρις ειδοποιητηριο? ευχαριστω
Last reply by LAMMERGEIER, -
- 1 follower
- 22 replies
- 53k views
καλημερα σε ολους...θα ηθελα την βοηθεια σας γιατι εχω ψαξει παντου...που θα βρω το εντυπο για τον υπολογισμο της αξιας αγροτεμαχιου α.α.-γης???στο site της εφοριας μου βγαζει σφαλμα...ευχαριστω εκ των προτερων...
Last reply by Olivi, -
- 21 replies
- 8.9k views
Καλημέρα σε όλους! Μήπως γνωρίζει κανείς τι γίνεται σε περίπτωση που η αξία του οικοπέδου που αναλογεί σε ακίνητο που ιδιοχρησημοποιείται είναι μεγαλύτερη από την αξία του ακινήτου? Ευχαριστώ!
Last reply by All Bandy, -
- 18 replies
- 16.4k views
Εχω κάποιες απορίες σχετικά με το ΕΤΑΠ. 1) Για τον προσδιορισμό της αντικειμενικής αξίας σε μονοκατοικία όπου ισχύει ο αντικειμενικός προσδιορισμός υπολογίζεται και η επιφάνεια των βοηθητικών χώρων ? 2) Σε περίπτωση ακινήτου την οποία ο γονέας χρησιμοποιεί ώς Α' κατοικία και με γονική παροχή έχει μεταβιβάσει την ψιλή κυριότητα στα τέκνα, σε ποιόν επιβάλλεται ο φόρος ?
Last reply by cathy, -
ΕΤΑΚ Εκκλησιας ισχυει το 1 ευρω ανα τμ ?
by Guest PARMENION- 18 replies
- 5.7k views
Καλησπερα συναδελφοι, ερωτηση κρισεως (μη πω δευτερας παρουσιας !) Εχω κανα δυο εκκλησιες , με ακινητα κατι χωραφακια κατι οικοπεδακια κλπ Αυτα θα πανε με το 3 τοις χιλιοις οκ μεχρι εδω. Ισχυει το 1 ευρω το τετραγωνικο σ αυτα τα ακινητα? Δεν εχω βρει κατι στις διαταγες Μερσι εκ των προτερων
-
ΕΤΑΚ σε συνιδιοκτησια ή ψιλη κυριότητα (φορος και κατω των 200 τμ)
by Guest katerina- 17 replies
- 8.5k views
http://www.ant1online.gr/Economy/General/P...5edf8b2bd5.aspx Χαράτσι στην «συνιδιοκτησία» Πηγή:ANT1 Δημιουργία:30/10/2008 8:08 μμ Τελευταία ενημέρωση:30/10/2008 8:11 μμ Εκατομμύρια ιδιοκτήτες πρώτης κατοικίας καλούνται να πληρώσουν κανονικά το τέλος ακινήτων, που αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες, όπως αποκαλύπτει η τηλεόραση του ΑΝΤ1. Παρά το ότι η κυβέρνηση είχε διαβεβαιώσει ότι απαλλάσσεται η πρώτη κατοικία, κάτω των 200 τμ, από το τέλος, τώρα γίνεται γνωστό ότι αν η πρώτη κατοικία αποτελεί συνιδιοκτησία, τότε καλείται να πληρώσει κανονικά ο ένας εκ των ιδιοκτητών. Αυτό σημαίνει ότι όταν ένα σπίτι, μικρότερο των 200 τμ, που κανονικά απαλλάσσεται από το τέλος, ε…
Last reply by fotski, -
- 12 replies
- 5k views
Και το ονομα αυτου Α.Τ.ΑΚ. Έναν ειδικό Αριθμό Ταυτότητας Ακινήτου (Α.Τ.ΑΚ.) αποκτά πλέον κάθε περιουσιακό σας δικαίωμα. Ο αριθμός αυτός θα σας αποσταλεί μαζί με το ειδικό εκκαθαριστικό σημείωμα, που θα λάβετε για την καταβολή του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων (Ε.Τ.ΑΚ.). Ο αριθμός αυτός θα χρησιμεύει πλέον σε κάθε συναλλαγή σας επί του συγκεκριμένου ακινήτου, γι’ αυτό και καλό είναι να διατηρήσετε σε καλή κατάσταση το εκκαθαριστικό σημείωμα. Α.Τ.ΑΚ = αttack (αγγλιστι) = επιθεση , εφοδος , προσβολη Δεν μπορουσαν τουλαχιστον να βρουν μια αλλη ονομασια για να μην δημιουργουνται περιεργοι συνειρμοι? Υ.Γ Μηπως εχετε κατι ακουσει για εξαιρεση των μισθωτων-συνταξιουχων απο το attack?…
Last reply by broster, -
- 12 replies
- 3.5k views
απορώ ...υπάρχει ΕΤΑΚ σωστό? γιατί εγώ κακώς ή καλώς λόγω της ηλεκτρονικής υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, τον πίνακα 5.1 τον τσεκάρω με τα ΕΤΑΚ.......μπάχαλο (τα περισσότερα)
Last reply by nasy, -
- 11 replies
- 3k views
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ Θα ηθελα μια βοηθεια ως προς το ΕΤΑΚ εχω ΕΠΕ ΠΟΥ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΚΑΙ ΕΚΤΙΣΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΤΑΚ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ????
Last reply by JKOUM, -
ΕΤΑΚ ΚΑΙ LEASING: Στο ΕΤΑΚ με ποιό συντελεστή φορολογούνται τα κτίσματα που είναι με leasing?
by eri- 11 replies
- 6.2k views
Γεία σας, Ξέρει κάποιος να μου πει με τι συντελεστη στο Ε.Τ.ΑΚ., φορολογουνται τα κτίσματα που είναι με leasing? Ευχαριστώ.
Last reply by ΑΛΕΚΟΣ, -
- 10 replies
- 9.9k views
ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗ ΣΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΚΑΙ ΗΜΙΤΕΛΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗ ? ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΑΚ? ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΗΣ ΣΤΑ ΗΜΙΤΕΛΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΕΤΑΚ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥΧΟ? ΔΕΝ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΚΑΠΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΣΑΦΗΝΙΣΤΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Last reply by a.a., -
- 10 replies
- 5.1k views
Δικαίωμα υψουν σε οικόπεδο εκτός σχεδίου αναγράφεται στον πίνακα 1 η 2 στο ε9? Οταν έχουμε διόρόφη οικοδομή με οριζόντια ιδιοκτησία και στον καθε ιδιοκτήτη στην ιδια σειρά αναγράψουμε και το οικόπεδο και το σύνολο των κτισμάτων ,το υπουργείο την αναλογία του οικοπέδου την θεωρεί σαν δικαίωμα υψούν ,και την φορολογεί ανεξάρτητα απο συνολική αξία και τετραγωνικά.Εγω ήξερα οτι το δικαίωμα υψούν αναγράφεται ξεχωριστα με κωδ.4.έχω λάθος? επίσης ήξερα οτι οταν αναγράψουμε το οικόπεδο και τα τετραγωνικά τα κτιζμέναθα εύρισκαν μόνοι τους αν είχε δικαίωμα υψουν.
Last reply by FAZEXA, -
- 10 replies
- 3.8k views
Πρόβλημα με ε-9.gr .Στό αρχικό ε9 του 2005 η σύζηγος η οποία έχει ιδιοκτησία δέν είχε ΑΦΜ.Στο ε9 αυτό έχει καταχωρηθεί με το επώνυμο το πατρικό της.Ερχεται η ειδοποίηση γιά ηλεκτρονική διόρθωση μέ λάθος ότι ο ΑΦΜ είναι κενός.Η Σύζηγος βγάζει ΑΦΜ μέ επώνυμο όπως η ταυτότητα δλδ τού συζήγου αλλά όταν τό βάζουμε μάς αναφέρει ότι ο ΑΦΜ είναι ΛΑΝΘΑΣΜΈΝΟΣ ΚΑΊ ΈΚΑΝΑ πάρα πολλές προσπάθειες!!!!!.Να διαγραψω τίς ιδιοκτησίες καί μετα να προσπαθήσω νά περάσω παλι στήν πρώτη σελίδα τη σύζηγο με το ΑΦΜ καί το επώνυμο όπως αναγράφεται στήν έκδοση του ΑΦΜ? Μπορεί κάποιος Να βοηθήσει?Ευχαριστώ προκαταβολικά
Last reply by katerina T, -
- 9 replies
- 5.6k views
------------------------------------------------ 158 ------------------------------------------------- Η αμαρτία του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων (Ε.Τ.ΑΚ.) Το προηγούμενο Σάββατο παραβρέθηκε η Προϊστάμενη του τμήματος της Διεύθυνσης Φορολογίας Κεφαλαίου κα Κόλλια Άννα σε σεμινάριο που διοργάνωσε ο Σύλλογος Λογιστών Ν. Χανίων. Ανέπτυξε το πολύ ενδιαφέρον θέμα της επιβολής φόρου στα ακίνητα των ελλήνων φορολογουμένων από 1/1/08. Το θέμα αυτό αναπτύχθηκε για πρώτη φόρα σε όλη την Ελλάδα εδώ στα Χανιά και την ευχαριστούμε για αυτό. Με απλά λόγια ειπώθηκε ότι εντός του έτους θα πληρωθεί φόρος για όποια ακίνητα είναι δηλωμένα στην φορολογική μας δήλωση της 1/1/08. Ο φόρος αυτός …
-
Καλημέρα, Συνταξιούχος που έχει κύρια κατοικία 143τ.μ. (50% αυτός, 50% η σύζυγός του) έλαβε ειδοποίηση το Νοέμβριο του 2008 για καταβολή ΕΤΑΚ. Στον δικό του κωδικό ιδιοκτήτη δεν υπήρχε υποχρέωση καταβολής, υπήρχε όμως υποχρέωση καταβολής 71,76 € στον κωδικό ιδιοκτήτη που αφορούσε τη σύζυγό του. Αν θυμάστε είχε δημιουργηθεί θέμα με πολλές περιπτώσεις λανθασμένης ειδοποίησης καταβολής ποσού στους συνιδιοκτήτες. Μια τέτοια περίπτωση ήταν και αυτή. Πήγε λοιπόν η σύζυγος στην Ε' ΔΟΥ Πειραιά όπου ανήκει, στις 31/12/2008 να κάνει την υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχει κατοικία μεγαλύτερη των 200τ.μ.(όπως είχαν προτρέψει τότε από το υπουργείο Οικονομικών), καταχωρήθηκε η δήλωσή τη…
Last reply by ΑΘΗΝΑ, -
- 9 replies
- 10.5k views
ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΤΙ ΠΕΡΥΣΙ ΗΤΑΝ ΑΠΟ 15/5 ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ?
Last reply by xbmn, -
- 8 replies
- 3.9k views
ΜΕ ΠΟΙΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΕΤΑΚ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ?
-
- 8 replies
- 19k views
Συνάδελφοι μια ερώτηση. Αφορά τον υπολογισμό του προστίμου για τους ημιυπαίθριους χώρους, που υπολογίζεται με βάση την τιμή ζώνης (ΤΖ). Στις περιοχές εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού (εντός σχεδίου), δεν υπάρχει ΤΖ. Μπορεί να χρησημοποιηθεί αυτή που αναφέρεται σαν ΤΖ στο σημείωμα ΕΤΑΚ?
Last reply by KAROLOS, -
ETAK Oικοδομικών επιχειρήσεων 0,6 η 0,1 ?
by Guest NEVERWILL- 7 replies
- 3.4k views
Εχει κανείς υπ΄ οψη του, αν τα υπο κατασκευή ακίνητα οικοδομικής επιχείρησης υπόκεινται σε ΕΤΑΚ 0,1% η 0,6% ? Υπο μία εννοια " ιδιοχρησιμοποιούνται για την παραγωγή η άσκηση εμπορικής δραστηριότητας " . Ευχαριστώ
Last reply by ΓΙΩΤΑ7,