Θέματα Ενιαίου Τέλους Ακινήτων (Ε.Τ.ΑΚ.)
130 topics in this forum
-
- 1 follower
- 22 replies
- 53k views
καλημερα σε ολους...θα ηθελα την βοηθεια σας γιατι εχω ψαξει παντου...που θα βρω το εντυπο για τον υπολογισμο της αξιας αγροτεμαχιου α.α.-γης???στο site της εφοριας μου βγαζει σφαλμα...ευχαριστω εκ των προτερων...
Last reply by Olivi, -
Ακίνητο που πήρε ΑΤΑΚ από την δήλωση ΕΤΑΚ των γονιών συνεχίζει με την ίδια αρίθμηση στο Ε9 των παιδιών? 1 2
by L.D.K.- 31 replies
- 62.9k views
καλημέρα και σήμερα, έχω μία μικρή απορία.... Μου απάντησε κάποιος συνάδελφος λίγες μέρες πρίν ότι η σύζυγος που έχει κληρονομήσει ακίνητα μετά τον θάνατο του συζύγου της, χρησιμοποιεί στο δικό της Ε9, τον αριθμό ΑΤΑΚ των ακινήτων αυτών από την κοινή δήλωση ΕΤΑΚ που είχε εκδοθεί όταν ήταν εν ζωή ο συζυγός της. Όταν και τα παιδιά κληρονομούν ακίνητα από τον πατέρα τους και τα ακίνητα αυτά είχαν πάρει αριθμό ΑΤΑΚ στην δήλωση ΕΤΑΚ του πατέρα τους , χρησιμοποιούν και τα παιδιά τους ίδιους αριθμούς ΑΤΑΚ ή ξεκινάνε να δηλώνουν για πρώτη φορά τα ακίνητα αυτά στο Ε9 του 2010 με αρίθμηση π.χ.20101 ,20102 κλπ.? ευχαριστώ
Last reply by NANTIA29, -
- 5 replies
- 1.9k views
Αγαπητοί συνάδελφοι καλό μεσημέρι , sos ........ Δώμα ( αυτοτελής και ανεξαρτητη οριζοντια ιδιοκτησία ) με τι κατηγορία ακινήτου το δηλώνω στο Ε9 ? Παιδιά αν μπορεί να βοηθήσει κάποιος , μπήκα στα σχετικά μας θέματα αλλά δεν είδα κάτι , οφείλω να σας ενημερώσω πως κοίταξα βιαστικά γιατί δεν έχω καθόλου χρόνο . Σας ευχαριστώ για την κατανόση .
Last reply by mixdio, -
- 2 replies
- 1.4k views
ΚΑΛΗΜΕΡΑ , φαπ δοσολογειο , μου ρθανε να τους βγαλω, απο που πας , ξερει κανεις ;
Last reply by leontas, -
- 0 replies
- 1.5k views
Συνάδελφοι τα φώτα σας. Ποια η διαδικασία διόρθωσης του ΕΤΑΚ 2009 ως προς τα τμ ακινήτου για το οποίο θα γίνει γονική παροχή ; Έχει πληρωθεί το ΕΤΑΚ αλλά τώρα κατά την διαδικασία της γονικής παροχής διαπιστώθηκε ότι είναι λάθος τα τμ , δηλαδή έχει πληρωθεί ΕΤΑΚ σε ακίνητο με 200 τμ ενώ τα σωστά τμ είναι 198 και 51 βοηθητικοί. Τι κάνουμε ;
Last reply by Constantinos, -
- 22 replies
- 14.4k views
καλημέρα και χρονια πολλα..... μεχρι και σημερα δεν εχει ερθει ακομη το ΕΤΑΚ για φυσικο προσωπο...για το ετος 2010.Αν παω στην ΔΟΥ οπου ανηκω θα μπορεσω να το πληρωσω χωρις ειδοποιητηριο? ευχαριστω
Last reply by LAMMERGEIER, -
κενό Ε.Τ.Α.Κ φορολογούμενος έλαβε κενό Ε.Τ.Α.Κ με μηδενικό ποσό,ακούω την γνώμη σας ευχαριστώ 1 2
by 9812- 35 replies
- 8.1k views
Φορολογούμενος έλαβε κενό Ε.Τ.Α.Κ με μηδενικό ποσό για ποιό λόγο!ακούω την γνώμη σας ευχαριστώ.
Last reply by LAMMERGEIER, -
δικαιώμα ενάσκησης της επικαρπίας και ε9 1 2
by Guest TZABELAS KITSOS- 29 replies
- 12.9k views
σε ενα ακινητο που εχει μεταβιβασθει το δικαιώμα ενάσκησης της επικαρπίας για 10 ετη στο ε9 δηλωνουμε την ΨΙΛΗ ΚΥΡΙΟΤΗ ( στον ιδιοκτητη ακινητου ) και την επικαρπια στον επικαρπωτη ? μετα την παροδο της 10ετιας υποβαλουμε τροποποιητικο ε9 και βαζουμε πληρη κυριοτητα και διαγραφη επικερπιας?
-
- 3 replies
- 21.8k views
μπορω να εκτυπωσω αντιγραφο απο ετάκ ή την εκαθαριση του ετακ προηγουμενων ετων οπως στην φορολογια εισοδηματοσ ή παίρνω αντιγραφο μονο από Δ.Ο.Υ?
Last reply by periklis87, -
- 7 replies
- 7.2k views
Καλησπέρα.Θα μπορούσε κάποιος συνάδερφος να με βοηθήσει για το που να διαβάσω σχετικά με τον υπολογισμό του ΕΤΑΚ 2009 ? Θα εκτιμούσα την όποια βοήθεια
-
- 3 replies
- 5k views
ΕΠΕΙΔΗ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΕΤΑΚ , ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΜΠΕΡΔΕΥΟΜΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ. ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΡΩΤΑΩ ΠΑΙΡΝΩ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. ΑΛΛΟΙ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΣΕ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΟ ΕΤΟΣ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ . ΣΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΕΤΑΚ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗ ΛΕΞΗ ΕΤΟΣ 2008 Η 2009, ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΤΟΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ, ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΩ ΟΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΧΡΗΣΕΙΣ (ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΑ ΕΤΗ ΔΗΛΑΔΗ). ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΑΛΛΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ( ΟΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΧΡΗΣΕΙΣ) ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΤΗ ( ΟΤΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΑΝ ΤΑ Ε9, ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΕΙΧΑ ΤΗΝ 1/1/ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ). ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ;
-
- 0 replies
- 2.7k views
Στο εκκαθαριστικό Σημείωμα ΕΤΑΚ 2009 φυσικού προσώπου, αναφέρονται σωστά όλα τα ακίνητα & τα αντίστοιχα δικαιώματα επι αυτών, μεταξύ των οποίων και ενα δικαίωμα υψούν (στην δήλωση Ε9 είχε δηλωθεί ως οικόπεδο -κατηγορία ακινήτου 4 - με ποσοστό 25% επί του όλου οικοπέδου 400τμ). Στην συνέχεια υπολογίζεται η αξία όλων των ακινήτων και επιβάλλεται ΈΤΑΚ στην συνολική αξία αυτών, η οποία περιλαμβάνει και το δηλωθέν ως οικόπεδο- δικαίωμα υψούν ! Είναι δυνατόν ???
Last reply by dhatzi, -
- 1 reply
- 2k views
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ Μήπως θα έπρεπε να ζητήσουμε από τα όργανα που μας εκπροσωπούν να ζητήσουνε παράταση για τον Φ.Α.Π.και τον Ε.Φ.Α. φέτος πέσανε όλα μαζί θα μας διαλύσουν
Last reply by klery, -
- 18 replies
- 16.4k views
Εχω κάποιες απορίες σχετικά με το ΕΤΑΠ. 1) Για τον προσδιορισμό της αντικειμενικής αξίας σε μονοκατοικία όπου ισχύει ο αντικειμενικός προσδιορισμός υπολογίζεται και η επιφάνεια των βοηθητικών χώρων ? 2) Σε περίπτωση ακινήτου την οποία ο γονέας χρησιμοποιεί ώς Α' κατοικία και με γονική παροχή έχει μεταβιβάσει την ψιλή κυριότητα στα τέκνα, σε ποιόν επιβάλλεται ο φόρος ?
Last reply by cathy, -
- 4 replies
- 8.9k views
Οταν είναι κτίσμα σε οικόπεδο εντος ζώνης πως πρέπει να δηλωθεί το κτίσμα στον πίνακα 1 και το οικόπεδο στον πίνακα 2?
Last reply by MXalit, -
ΕΤΑΚ ΚΑΙ LEASING: Στο ΕΤΑΚ με ποιό συντελεστή φορολογούνται τα κτίσματα που είναι με leasing?
by eri- 11 replies
- 6.2k views
Γεία σας, Ξέρει κάποιος να μου πει με τι συντελεστη στο Ε.Τ.ΑΚ., φορολογουνται τα κτίσματα που είναι με leasing? Ευχαριστώ.
Last reply by ΑΛΕΚΟΣ, -
- 0 replies
- 1.9k views
Γεια σας, Απαλλάσσεται του τέλους ακινήτων άνεργος ο οποίος διατηρεί Α’ κατοικία στην Αθήνα και φαίνεται στην τρίτη σελίδα του Ε1 πίνακας 5 ότι διαμένει σ’αυτή όλο το χρόνο, ωστόσο υποβάλει τη φορολογική του δήλωση σε ΔΟΥ επαρχιακής πόλης που διαμένουν οι γονείς του και στην 1 σελίδα του Ε1 είναι δηλωμένη ως κατοικία η επαρχιακή πόλη ? ευχαριστω
Last reply by 099, -
- 0 replies
- 2.2k views
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 18 Ν.4002/2011 ΜΠΟΡΩ ΝΑΚΑΤΑΘΕΣΩ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ Φ.Α.Π. ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2010 ΕΩΣ 30/12 ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΣΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΡΑΦΩ ΞΑΝΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ Η ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΗΛΩΘΗΚΕ? ΣΤΗΝ ΕΦΑΠΑΞ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΣΩΣΤΑ? ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ 2011 ΝΑΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΞΑΝΑ Ε9 ?
Last reply by TIFOZI, -
- 3 replies
- 2k views
Ακίνητο που βρίσκεται υπό κατάσχεση , πως μπορεί να απαλαγεί απο πληρωμή του ΕΤΑΚ ? Επίσης,στο Ε9 το ίδιο ακίνητο πως μπορεί να δηλωθεί ότι βρίκσεται υπο κατάσχεση?
Last reply by anika, -
- 12 replies
- 3.5k views
απορώ ...υπάρχει ΕΤΑΚ σωστό? γιατί εγώ κακώς ή καλώς λόγω της ηλεκτρονικής υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, τον πίνακα 5.1 τον τσεκάρω με τα ΕΤΑΚ.......μπάχαλο (τα περισσότερα)
Last reply by nasy, -
- 4 replies
- 3.1k views
Ατομική επιχείρηση (μινι μάρκετ) νοίκιασε αποθηκευτικό χώρο 100μ μακριά απο την έδρα, με μισθωτήριο συμβόλαιο. Θα ήθελα να ρωτήσω: 1. Απαιτείται δήλωση μεταβολής στη ΔΟΥ; 2. Για τη διακίνηση εμπορευμάτων απαιτείται Δελτίο Αποστολής; (ΚΒΣ άρθρο 11γ)
Last reply by doulisvas, -
- 2 replies
- 3.7k views
Καλησπέρα, Έχει καποιος συνάδελφος το έντυπο για το ΕΤΑΚ νομικών προσώπων-ξενοδοχειακών επιχειρήσεων του έτους 2009? (Σχετική ΠΟΛ.1045/2-4-2009) Ευχαριστώ,
Last reply by Mark12, -
- 1 reply
- 2k views
ΓΕΙΑ ΣΑΣ...ΕΧΩ ΜΙΑ Α.Ε. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ,Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΟ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ...Η Α.Ε. ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΧΤΙΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΝΑ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΕΤΑΙ...ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ(20ΕΤΙΑΣ)...ΟΡΟΣ ΤΟΥ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗΡΙΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ Ο ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗΣ ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΧΤΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙ...ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΘΑ ΑΥΞΗΘΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Α.Ε ΑΠ΄ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΚΑΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟ???ΑΝ ΟΧΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΩ ΑΥΤΟ???ΣΕ ΠΟΙΟ ΝΟΜΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΩ??? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ...
Last reply by SOULIS, -
- 2 replies
- 1.8k views
Στη δήλωση του ετους 2009 οικ.υπήρχε ε9 ,με αλλαγή ακινήτου απο επαγγελματική στέγη 3 σε ξενοδοχειο 9,παρ ολα ταυτα στο μετακ του 2009 δεν έχουν κανει την διόρθωση ,και νομίζω οτι έτσι πληρώνει παραπάνω,γιατί τα ξενοδοχεία νομίζω οτι καπου έχω δει οτι φορολογούνται διαφορετικά, αλλα δεν μπορώ να το βρώ.Θέλει να ζητήσουμε νέα εκκαθάριση,δεν νομίζω οτι θα ε΄χουμε πρόβλημα ,πρόστιμα κλπ,αν και το λάθος είναι δικό τους.
Last reply by KABONTOROS, -
- 4 replies
- 4.1k views
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ, ΠΑΡΕΛΑΒΑ ΤΟ ΕΤΑΚ ΠΕΛΑΤΗ ΜΕ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΠΕΡΙΠΟΥ 7500,00 ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ 3808/2009 ΝΑ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ 5300,00 ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΣΕΙΣ ΚΑΘΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ 2009 ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΙΠΑΝ ΣΤΗ ΔΟΥ ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΕΚΔΟΘΗΚΕ 30/11/2010 Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑΙΩΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. ΚΑΙ ΡΩΤΩ ΣΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 7500,00 ΜΕΤΡΗΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ? ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΛΛΑ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΘΑ ΤΟ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑ
Last reply by FAFOUTIS,