Θέματα ΕΠΕ. Γ.Σ- Πρωτοδικείο - Δημοσιεύσεις N.3190/1955
Explore Questions
There are no popular questions to show right now
-
0 votes4 answers
-
0 votes2 answers
-
0 votes7 answers
-
0 votes4 answers
-
0 votes4 answers
125 questions in this forum
-
ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ-ΕΓΚΡΙΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
Παρακαλώ τους συναδέλφους Η έγκριση των οικονομικών καταστάσεων σε Μονοπρόσωπη Ι.Κ.Ε. γίνεται παρουσία συμβολαιογράφου όπως στις Ε.Π.Ε. ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
0 votes12 answers -
Εγγραφές λογιστικής μηνιαιίας αμοιβής διαχειριστή ΕΠΕ
Καλημέρα, Ποια είναι η λογιστική εγγραφή για την αμοιβή διαχειριστή ΕΠΕ (μηνιαίως 4.000 ευρώ) / απόφαση ΔΣ??? Σημειωτέον ότι η καταβολή των 4.000 ευρώ γίνεται από τον όψεως της εταιρείας... Ευχαριστώ πολύ,
0 votes9 answers -
ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΣΕ ΕΠΕ ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΟ ΕΧΕΙ ΧΑΡΤΟΣΗΜΟ 2,4% ? ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΕΝΤΥΠΟ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ? ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕ ?
ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΣΕ ΕΠΕ ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΟ ΕΧΕΙ ΧΑΡΤΟΣΗΜΟ 2,4% ? ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΕΝΤΥΠΟ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ? ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕ ?
0 votes12 answers -
ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΕ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΠΕ
Καλημέρα συνάδελφοι. Το πρακτικό μονοπρόσωπης ΕΠΕ της τακτικής γενικής συνέλευσης πρέπει να υπογράφετε από συμβολαιογράφο ; Γιατί μου ανέφερε ότι δεν ισχύει πια αυτό. Βρίσκω το κάτωθι με το οποίο καταλαβαίνω άλλα. ΘΕΜΑ: Ν. 4541/2018 «Τροποποίηση του ν. 3190/1955 περί Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 93 Α) Στο άρθρο 6 παρ.6 ορίζεται ότι κατά την παράσταση και προσυπογραφή πρακτικών της συνέλευσης Μονοπρόσωπης Εταιρείας Περιορισμένης Ευθύνης δεν απαιτείται πλέον ο συμβολαιογράφος που παρίσταται να εδρεύει αποκλειστικά στην περιφέρεια της έδρας της εταιρείας.
0 votes4 answers -
ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗΣ ΕΠΕ
Καλησπέρα. Μπορεί κάποιος να μου στειλεί υπόδειγμα εγκρισης οικονομικών καταστασεων μον/πης επε?δυσκολεύομαι λίγο στην σύνταξη!μετά αυτό το πρακτικό πρέπει να μου το υπογράψει συμβολαιογράφος?
0 votes10 answers -
Πρακτικό ΕΠΕ αμοιβών διαχειριστών δημοσιεύεται?
Βρε παιδιά, πρακτικό έκτακτης Γ.Σ. ΕΠΕ για κάποιο θέμα πλην τροποποίησης καταστατικού και οικονομικών καταστάσεων, δημοσιεύεται στο ΓΕΜΗ ή το κρατάμε μόνο στο αρχείο? Γιατί θέλουν κάποιοι να τροποποιήσουν τις αμοιβές διαχειριστών αναδρομικά από 1/1/17... Λέτε να υπάρξει θέμα?
0 votes2 answers -
Πρακτικό ΕΠΕ για ίδρυση υποκαταστήματος
Καλησπέρα. Ξεκινάω νέο θέμα γιατί δεν υπήρχε αντίστοιχο. Μία ΕΠΕ που έκανε πρακτικό διαχείρισης για ίδρυση υποκαταστήματος, χωρίς να αλλάζει το καταστατικό (ήδη προέβλεπε την ίδρυση υποκαταστημάτων),το συγκεκριμένο πρακτικό υποβάλλεται στο ΓΕΜΗ? Αν ναί με ποιά προθεσμία? Και επίσης πληρώνεται κάποιο παράβολο δημοσίευσης?
0 votes4 answers -
αναζήτηση φεκ για πτωχευση εταιρειας
Γνωρίζει καποιος πως μπορω να βρω την αποφαση του πρωτοδικειου για την κήρυξη πτώχευσης εταιρειας;;; Ξερω οτι εχει υποβληθει αιτηση αλλα δε μπορω να βρω φεκ ανακοίνωσης της αποφασης πτωχευσης με την ημερομηνια παυσης πληρωμων
0 votes7 answers -
Πως θα στείλω την Γεν.Συν. ΙΚΕ στο ΓΕΜΗ ?
Προσπαθώ να ανεβάσω στο businessportal.gr την Γεν.Συνέλευση μιας ΙΚΕ στις 30/04/2015 και δεν βλέπω κάποιο πεδίο που μπορεί να καταχωρηθεί. Η μόνη δυνατότητα που μου δίνει είναι είναι να ανεβάσω ισολογισμό , έκθεση κτλ τα οποία έχω κάνει από τον Μάρτιο. Τι κάνουμε ? Τα πάμε με δισκέτα στο ΓΕΜΗ? Ευχαριστώ.
0 votes15 answers -
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ 2015
ΠΩΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ 2015;
0 votes4 answers -
ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΕ ΑΠΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ - ΑΔΕΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ
Καλησπερα. μηπως γνωριζει καποιος συναδελφος σε ΕΠΕ που πρόκειται να δημιουργηθεί απο τέσσερα μέλη αλλοδαπούς. Πρέπει και οι τέσσερις να έχουν άδεια ανεξάρτητης οικονομικής δραστηριότητας η μόνο ο διαχειριστής
0 votes4 answers -
Τρόπος πληρωμής διανεμόμενων μερισμάτων σε ΕΠΕ
Καλημέρα , ήθελα να ρωτήσω πως πρέπει να πληρωθούν οι εταίροι τα μερίσματα που προέκυψαν από απόφαση μιας τακτικής γενικής συνέλευσης ή έκτακτης για παρελθούσες χρήσεις , με πληρωμή από το ταμείο και έκδοση αποδείξεων ? ή μέσω τραπέζης από τον όψεως στους λογαριαμσούς των εταίρων? Εδώ βάζω και τον παράγοντα εξόφλησης συναλλαγων 500 ευρώ . Και μια δεύτερη ερώτηση σχετικά με την παραπάνω είναι εάν μπορούν τα μερίσματα για πρακτικούς λόγους να τους καταβληθούν σε δόσεις σταδιακά αλλά η παρακράτηση και η υποβολή της παρακράτησης του 10% να γίνει σύμφωνα με τα όσα ορίζει η 1042. Έχω βέβαια υπόψη μου τα σχετικά που αναφέρονται στην 1042 περι χρόνου παρακράτησης φόρου μερισμάτων…
0 votes4 answers -
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡ ΕΤΟΣ 2015
Καλημέρα, επειδή έχω χάσει την μπάλα... ισχύει οτι μέχρι 10/3/2016 πρέπει να ανέβει ο ισολογισμός και 30/03/2016 να ολοκληρώσουμε τα σχετικά με το ΓΕΜΗ ??? ευχαριστώ
0 votes2 answers -
Προθεσμία δημοσίευσης καταστάσεων ΕΠΕ
Γνωρίζει κανείς πότε λήγει η προθεσμία δημοσίευσης των καταστάσεων των ΕΠΕ στο ΓΕΜΗ και εάν ισχύει αυτό? http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/13985
0 votes55 answers -
Μέχρι πότε πρέπει η ΙΚΕ να κάνει την γενική συνέλευση;
Μέχρι πότε πρέπει η ΙΚΕ να κάνει την γενική συνέλευση; 31 Mαρτίου ή 30 Απριλίου?
0 votes3 answers -
ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΕΠΕ ΚΑΙ ΕΥΘΗΝΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΗ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Καλημέρα, σε περιπτωση που ορισθει απο το δικαστήριο εκκαθαριστης σε επε ,υπάρχει ευθηνη του για τα χρεη που υπαρχουν προς το δημόσιο τα οποία εχουν δημιουργηθει σε προγενεστερη περίοδο ?
0 votes3 answers -
ΕΓΚΡΙΣΗ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΠΕ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΑΕ
Σε ΕΠΕ που μετατράπηκε σε ΑΕ . ημερομηνία μετατροπής 2/3/2014 . Τον ισολογισμό χρήσης 2013 οι εταίροι της ΕΠΕ τον εγκρίνουν η οι μέτοχοι της ΑΕ ?
0 votes14 answers -
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ ΕΠΕ ΣΕ ΔΟΥ
Καλημέρα σας, αντιμετωπίζω το παρακάτω πρόβλημα και θα ήθελα τη βοήθειά σας. Έχω μεταβολή σε ΕΠΕ για αύξηση κεφαλαίου και το καταστατικό θεωρημένο απο το ΓΕΜΗ στις 25/1/2013 ενώ το ΤΑΠΕΤ είναι στις 20/2/2013. Πηγαίνοντας σήμερα λοιπόν στη ΔΟΥ για τη μεταβολή, μου λένε οτι θέλουν να βάλουν πρόστιμο για εκπρόθεσμη δήλωση, διότι δε λαμβάνουν υπ' όψη την ημ/νια του ΤΑΠΕΤ αλλά της θεώρησης του ΓΕΜΗ. Σε όσες ΔΟΥ έχω πάρει τηλ. μου λένε ότι λαμβάνουν υπ'όψη την ημ/νια του ΤΑΠΕΤ, ενώ η συγκεκριμένη ΔΟΥ επιμένει για την ημ/νια του ΓΕΜΗ. Στο υπουργείο μου είπαν ότι το εξετάζει η ΔΟΥ ποια απο τις δύο ημ/νιες λαμβάνουν υπ'όψη. Μήπως γνωρίζει κάποιος κάτι σχετικό? ευχαριστώ.
0 votes5 answers -
'Αυξηση μετοχικου κεφαλαίου ΕΠΕ-Υποχρεώσεις
Καλησπέρα σε όλους. Ποια είναι η διαδικασία αύξησης εταιρικού κεφαλαίου ΕΠΕ? Έχουμε 1% φόρο μεταβολής κεφαλαίου πάνω στο ποσό της αύξησης? Απαιτείται τροποποίηση καταστατικού, ταμείο νομικών και ταμείο προνοίας? Σας ευχαριστώ.
0 votes22 answers -
Δημοσίευση στο ΓΕΜΗ οικονομικές κατασταστάσεις ΕΠΕ
Καλημέρα θα ήθελα να ρωτήσω αν στο ΓΕΜΗ εκτός από τον Ισολογισμό σε 3 αντίτυπα και το παράβολο για ΕΠΕ πρέπει να στείλουμε και προσάρτημα- Εκθεση Διαχειριστών γιατί για ΕΠΕ δεν υποβάλλαμε τίποτα μέχρι τώρα ( βασικά ούτε φτιάχναμε οικονομικές καταστάσεις). Ευχαριστώ
0 votes44 answers -
ΧΡΟΝΟΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΠΕ ΑΠΟ ΓΣ ΕΙΝΑΙ 3 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ?
ΧΡΟΝΟΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΠΕ ΑΠΟ ΓΣ ΕΙΝΑΙ 3 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ? ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΠΕ 31/3/2013 ΕΓΚΡΙΣΗ 31/3/2013 ?
0 votes23 answers -
Δήλωση ΕΠΕ 2014 και υποχρέωση υποβολής Ισολογισμού
Μήπως γνωρίζει κάποιος, αν είναι υποχρεωτικό να υποβάλλουμε ισολογισμό κατά την υποβολή δήλωσης ΦΟ1-10 για ΕΠΕ ??? γιατί δεν με αφήνει να πατήσω υποβολή χωρίς κάποιο μήνυμα... ευχαριστώ
0 votes2 answers -
ΓΣ σε ΕΠΕ οταν παρίσταται ενας μόνο εταίρος
Καλησπέρα. Τί γίνεται όταν σε ΓΣ ΕΠΕ παρίσταται ένας μόνο εταίρος που όμως εκπροσωπεί το 99% και ο άλλος δεν θέλει παρά τις οχλήσεις, να προσέλθει? Μπορεί να υπογράψει μόνος του τα πρακτικά ή απαιτείται η παρουσία Συμβολαιογράφου όπως στις Μονοπρόσωπες?
0 votes26 answers -
Πόσες φορές δημοσιεύουμε στο ΓΕΜΗ για ΕΠΕ?
Καλημέρα πέρσυ δημοσιευσα στο Γεμη τον Ισολογισμό μιας ΕΠΕ κατέθεσα το πρακτικό γεν.συνέλευσης που εγκρίνει τον ισολογισμό, διπλότυπο κλπ.Σήμερα που πήγα να δημοσιεύσω τον φετινό μου ζήτησαν πρακτικό περσινό που να εγκρίνει τις οικονομικές καταστάσεις και διορισμό ή μη ελεγκτών και το ανάλογο παράβολο. Νόμιζα ότι αυτό συμβαίνει μόνο στις Α.Ε. Ισχύει ή μου λένε μπαρούφες γιατί και άλλους συναδέλφους που ρώτησα δεν έκανα κάτι ανάλογο?
0 votes0 answers -
ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
Επειδή στο forum δεν βλέπω ενότητα για ΙΚΕ εδω θα δημοσιεύσω το ερώτημα? Συνεχίζοντας θα ηθελα να ρωτήσω για την δημοσίευση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων σε Μ.Ι.Κ.Ε. Πιο συγκεκριμένα και διορθώστε με εάν κάνω λάθος: α) Μέχρι 31/03 πρέπει να υποβληθούν στο ΓΕΜΗ ο ισολογισμός με τα αποτελέσματα χρήσης και την διάθεση μαζί με το προσάρτημα και την έκθεση του διαχειριστή επίσης τα παραπάνω πρέπει να αναρτηθούν στιν ιστοσελίδα της εταιρείας. β)Η έγκριση των οικονομικών καταστάσεων απο τον μοναδικό μέτοχο (παρουσία συμβολαιογράφου) πρέπει να γίνει έως 30/04. γ)Το πρακτικό της περίπτωσης β (έγκριση οικονομικών καταστάσεων) υποβάλετε στο ΓΕΜΗ? Ευχαριστώ
0 votes3 answers