Ειδικά Θέματα - ΦΠΑ Αυτοπεραίωσης
Θέματα που αφορούν την αυτοπεραίωση ΦΠΑ
Explore Questions
There are no popular questions to show right now
-
0 votes3 answers
-
0 votes9 answers
-
0 votes13 answers
-
0 votes12 answers
-
0 votes1 answer
111 questions in this forum
-
ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΗ (μέχρι 15-06-2011) τροποποιητική δήλωση εισοδ'ηματος Ε1 και Ε3 επιχείρησης που έχει υπαχθεί στον αυτοέλεγχο
Παρακαλώ όπως με ενημερώσεται εαν είναι δυνατή η ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΗ (μέχρι 15-06-2011) τροποποιητική δήλωση εισοδ'ηματος Ε1 και Ε3 επιχείρησης που έχει υπαχθεί στον αυτοέλεγχο και έχει δηλώσει λιγότερα Ακαθάριστα έσοδα, ( δηλαδή να αυξήσει τα ακαθαριστα έσοδα του) χωρίς να μεταβάλλονται οι δαπάνες- κόστος πωληθέντων και συνεπώς και τα τεκμαρτώς υπολογισθέντα ακαθάριστα έσοδα του. Μήπως θα θεωρηθεί ανακριβή η αρχική δήλωση, η μήπως "ανακριβή δήλωση" υφίσταται μόνον σε περίπτωση ελέγχου. Ο λόγος είναι να αυξηθούν τα λογιστικώς προσδιοριζόμενα ακαθάριστα έσοδα και γίνουν μεγαλύτερα απο τα τεκμαρτώς υπολογιζόμενα ακαθάριστα έσοδα (Αυτοελέγχου), διότι διαφορετικά θα πρέπει να υποβάλει…
0 votes0 answers -
ΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΥΠ' ΟΨΙΝ ΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΚΡΟΩΝ?
ΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΥΠ' ΟΨΙΝ ΣΤΑ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΚΡΟΩΝ ΣΤΟ ΕΣΠ? ΕΥΧΑΡΙΧΤΩ!
0 votes0 answers -
τρόπος υπολογισμού αυτοπεραίωσης φπα
Καλημέρα.θέλω να ρωτήσω το εξής.: Για τον υπολογισμό της αυτοπεραίωσης και ειδικότερα σε περίπτωση μετακύλισης υπολογίζουμε (οπως αναφέρει και η ΠΟΛ 1191) το ποσοστό συμμετοχής του υψηλού και του χαμηλού συντελεστή επι του κόστους πωληθέντων. Π.Χ (τεκμαρτή απογραφή έναρξης+ αγορές χρήσης - τεκμαρτή απογραφή λήξης). Πρέπει δηλαδή να ανατρέξουμε στην εκκαθαριστική δήλωση του 2009 και να αναγάγουμε την τεκμαρτη απογραφή λήξης του 2009 ανά συντελεστή φπα; Δεν έχω δει κάτι τέτοιο σε όποια παραδείγματα έχουν δημοσιοποιηθεί μέχρι τώρα ή πιθανόν να μου έχει διαφύγει κάτι Ευχαριστώ προκαταβολικά
0 votes0 answers -
ΣΤΑ ΠΟΣΑ ΕΚΡΟΩΝ ΜΕ ΥΨΙΛΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΕΡΙΑΩΣΗΣ ΦΠΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ;
Πήγα σήμερα στην ΔΟΥ να δώσω ειδικό σημείωμα ΦΠΑ και είχα το εξής θέμα: H επιχείρηση είναι μικτή έχει δηλαδή και παροχή υπηρεσιών και εμπορία. Έκανα το σημείωμα και στα ποσά στα οποία υπολογίζω την μετακύληση ΦΠΑ δεν έβαλα τις εκροές που αφορούσαν την παροχή αλλά μόνο τα έσοδα που αφορούσαν την εμπορία. Όταν πήγα να δώσω το σημείωμα στην ΔΟΥ μου είπαν ότι δεν συμφωνεί το ποσό που έβαλα (στο σημείωμα) σαν εκροές με υψηλούς συντελεστές με τα ποσά που είχε η εκκαθαριστική (Αφού φυσικά στην εκκαθαριστική υπήρχαν και τα έσοδα από την παροχή )και πρέπει να το αλλάξω. Έτσι βέβαια θα μεγαλώσουν πολύ τα έσοδα που είχα στους υψηλούς συντελεστές οπότε δεν θα έχω καθόλου μετακύληση …
0 votes0 answers -
φπα αυτοελεγου για τους δικηγορους 2011
γεια σε όλους ! διαβάζω και ξαναδιαβάζω τη πολ. 1128/2011 εκεί που αναφέρει για τους δικηγόρους και έχω μπερδευτεί τελείως . καταρχάς είναι από 1/1/2011 ή από 01/07/2011? έπειτα δηλωθείσες εκροές θα βάλουμε αυτές που είναι τα ακαθάριστα έσοδα για το φπα ? πως θα συμφωνεί με το ε3? αφού έχει τα έξοδα όλου το έτους ? και είναι ακαθάρστα έσοδα για το εισόδημα . αυτό που αναφέρει το ποσό των φορολογητεών ως προς το φπα διαφόρών ακαθαρίστων εσόδων θα πρέπει να κατανεμηθεί σε εκροές φορολογητέες κατα συντελεστή φπα και σε εκροές απαλλασσόμενες χωρίς δικαίωμα έκπτωσης .. πως γίνεται αυτό ? πως το βρίσκω αυτό το ποσό ? βάσει ε3 μου προκύπτει διαφορά αυτοελέγχου αλλά όταν πάω ν…
0 votes0 answers -
ΦΠΑ - ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟΣ ΜΕΤΑΚΥΛΙΣΗ ΜΕ ΧΟΝΔΡΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ
ΜΕΤΑΚΥΛΙΣΗ ΦΠΑ: Για τις λιανικες πωλήσεις το καταλαβαίνω, αλλά για τις χονδρικές πωλήσεις τι γίνεται. Μετακύλιση ΦΠΑ σε Τιμολόγιο Πώλησης;;; <BR>Παλαιότερα με την ΠΟΛ 1087/2005 για την Μετατοπιση εκροων αναζητούνται διαφορές Φ.Π.Α. από τον επαναπροσδιορισμό των <SPAN class=highlight1>εκροών</SPAN> ανά συντελεστή Φ.Π.Α., μόνο όταν η διαφορά με βάση την παραπάνω επαλήθευση μεταξύ των <SPAN class=highlight1>εκροών</SPAN> που επαναπροσδιορίζονται ανά συντελεστή και αυτών που δηλώθηκαν, υπερβαίνει το 10% των <SPAN class=highlight1>εκροών</SPAN> που δηλώθηκαν στον οικείο συντελεστή και εφόσον βεβαίως δεν δικαιολογείται η απόκλιση αυτή …
0 votes0 answers -
ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟΣ- ΜΕΤΑΚΥΛΙΣΗ ΦΠΑ ΣΕ ΧΟΝΔΡΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ
ΜΕΤΑΚΥΛΙΣΗ ΦΠΑ: Για τις λιανικες πωλήσεις το καταλαβαίνω, αλλά για τις χονδρικές πωλήσεις τι γίνεται. Μετακύλιση ΦΠΑ σε Τιμολόγιο Πώλησης;;; Παλαιότερα με την ΠΟΛ 1087/2005 για την Μετατοπιση εκροων αναζητούνται διαφορές Φ.Π.Α. από τον επαναπροσδιορισμό των εκροών ανά συντελεστή Φ.Π.Α., μόνο όταν η διαφορά με βάση την παραπάνω επαλήθευση μεταξύ των εκροών που επαναπροσδιορίζονται ανά συντελεστή και αυτών που δηλώθηκαν, υπερβαίνει το 10% των εκροών που δηλώθηκαν στον οικείο συντελεστή και εφόσον βεβαίως δεν δικαιολογείται η απόκλιση αυτή από την ύπαρξη τυχόν αποθεμάτων, καταστροφής κλπ.
0 votes0 answers -
ειδικο σημειωμα αυτοελεγχου φπα συμβολαιογραφου
εχω μπλεξει δεν μπορω να κανω το αυτοελεγχο φπα συμβολαιογραφου παρακαλω δωστε παραδειγμα
0 votes0 answers -
υποχρεωση εκτακτης δηλωσης φπα
καλησπερα μπορεί να μου κάποιος που μπορω να βρω τις περιπτωσεις όπου μια εταιρεια, τραπεζα στην περιπτωση μου, εχει υποχρεωση υποβολης έκτακτης δηλωσης ΦΠΑ σας ευχαριστω εκ των προτερων
0 votes0 answers -
ΕΙΔΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟΥ ΦΠΑ
Πως συμπληρώνεται το έντυπο σε περίπτωση μικτής επιχείρησης ( λιανική+παροχή ).
0 votes0 answers -
YΠΟΒΟΛΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΦΠΑ
Καλημέρα σε όλους σας. εταιρεία παροχής επενδυτικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών διενεργεί ενδοκοινοτικές συναλλαγές οι οποίες αφορούν κυρίως τη λήψη υπηρεσιών SWIFT από την ομόνυμη εταιρεία του εξωτερικού. η εν λόγω εταιρεία δεν εχει γραφεια στην ελλάδα και για το λόγο αυτό η ημεδαπή επιχείρηση χρηματοοικονομικών υπηρεσιών προχωρά στην υποβολή έκτακτης περιοδικής δηλώσης φπα. είναι ο ορθός ο τρόπος που αντιμετωπίζεται η εν λόγω συναλλαγή. σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
0 votes0 answers