Ειδικά Θέματα - ΦΠΑ Αυτοπεραίωσης
Θέματα που αφορούν την αυτοπεραίωση ΦΠΑ
Explore Questions
There are no popular questions to show right now
-
0 votes3 answers
-
0 votes9 answers
-
0 votes13 answers
-
0 votes12 answers
-
0 votes1 answer
111 questions in this forum
-
Διαφορα ακαθαρίστων έσοδα αυτοελέγχου σε μικτη επιχ/ση.
Συνάδελφοι έχω την εξής απορία. Επιχείρηση μικτή (παροχή υπηρεσιών και εμπόριο) Στον πίνακα Ι τα ακαθάριστα έσοδα αυτοελέγχου απο το εμπόριο είναι περισσότερα απο οτι στα βιβλία. τα ακαθάριστα έσοδα αυτοελέγχου απο την παραχή είναι λιγότερα απο οτι στα βιβλια. Συνολικά δεν υπάρχει διαφορά. Στην περίπτωση αυτή υποβάλλω ειδικό σημείωμα περαίωσης μόνο για τη διαφορά απο το εμπόριο η δεν υποβάλλω καθόλου? Για να γίνω κατανοητός γράφω παράδειγμα ΠΙΝΑΚΑΣ Ι ΚΩΔΙΚΟΣ 125 20000 ΚΩΔΙΚΟΣ 126 10000 ΚΩΣΙΚΟΣ 105 10000 ΚΩΔΙΚΟΣ 106 25000 ΚΩΔΙΚΟΣ 103 30000 ΚΩΔΙΚΟΣ 111 35000 (ΣΥΝΟΛΑ)
0 votes5 answers -
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΗΣ ΦΠΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΙΩΣΗ
ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΕΛΑΒΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΗ ΦΠΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΔΕ ΔΑΠΑΝΕΣ.ΑΝ ΚΑΝΩ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΟΥ 3296?
0 votes4 answers -
ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗΣ ΦΠΑ
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΣΤΙΣ 14/03/2007 ΚΑΝΩ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ,Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ Φ.Π.Α.ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ,ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΠΕΡΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ 2006,ΟΜΩΣ ΕΝΤΟΣ 20 ΗΜΕΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΩ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ Φ.Π.Α. ΤΟ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΩ ΚΑΙ ΣΑΝ ΛΟΙΠΑ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕΝΑ ΠΟΣΑ,ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΤΟ ΕΓΓΡΑΨΩ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ(+,-),ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΔΗΛΩΣΗ ΑΥΤΟΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΩ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΦΠΑ,ΣΕ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ,ΑΡΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ.
0 votes4 answers -
περαίωση σε εμπορική επ/ση με ενδοκοινοτικές συναλλαγές
γειά σας έχω μία εμπορική επιχείρηση με ενδοκοινοτικές αποκτήσεις και β κατηγορίας βιβλία. στο ειδικό σημείωμα περαίωσης θα μεταφέρω το ποσό της εκκαθαριστικής φπα πωλήσεις με 19% στο οποιο εμπεριέχονται οι ενδοκοινοτικές του κωδ.613 ή το ποσό του κωδ.614 που έχουν αφαιρεθεί οι ενδοκοινοτικές?? παρακαλώ ας μου απαντήσει κάποιος με ανάλογη περίπτωση
0 votes4 answers -
Ανάκληση αυτοελεγχου που έχει δηλωθεί στο Ε3 και Ε1
Καλημέρα σας!Πελάτης ενώ δέχθηκε να γίνει αυτοέλεγχος στο Ε3 το οποίο έχω στείλει μαζί με το Ε1 δεν δέχεται το ΦΠΑ αυοτελέγχου. Τι κάνω σ'αυτήν την περίπτωση : δεν στέλνω το ειδικό σημείωμα Φπα αυτοελέγχου ?στέλνω τροποποιητικά Ε3 και Ε1?κάτι άλλο ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων !
0 votes4 answers -
φπα αυτοπεραιωσης βοηθεια επειγον
καλημερα σε δηλωση χρεωστικη που εστειλα μεσω ταχιs net ξεχασα να αφαιρεσω το φπα αυτοελεγχου μπορω να υποβαλλω αυριο χρεωστικη αρχικη στη δου και ετσι αυτοματα απορριπτεται η πρεπει να πληρωθει στην τραπεζα και μετα να υποβαλλω τροποποιητικη δηλωση φπα ευχαριστω εκ των προτερων
0 votes4 answers -
ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΕΟ ΕΝΤΥΠΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΕΛΕΝΧΟ Η ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΠΑΛΙΟ
Η ημερα υποβολης 28/09/12 για τον αυτοελεγχο ---- το εντυπο ειναι το ιδιο η νεο μαλλον το παλιο -- υπαρχει κατι αλλο ?????? ευχαριστω,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
0 votes4 answers -
ΧΡΟΝΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ 3296/04 ΣΕ ΠΑΥΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
Σε περίπτωση παύσης εργασιών το σημείωμα Ν,3296/04 μαζί με τη δήλωση εισοδήματος ή μπορώ να το καταθέσω μέχρι ημερομηνία λήξεως του εισοδήματος. ???? Νομίζω οτι υπάρχει και σχετική ερμηνεία , Αν θυμάμαι καλά λέει ΜΑΖΙ με την Δήλωση εισοδήματος (εμπρόθεσμη) και οχι μετά την υποβολή της έστω και αν είναι εντός τής προθεσμίας υποβολής του εισοδήματος. επιβεβαίωση ?????? ευχαριστώ !!!!!!
0 votes4 answers -
Εκκαθαριστική ΦΠΑ κωδικος 708 - 412 και περαιωση ΦΠΑ βαση 3296/04
Το 708 τις εκκαθαριστικής Δήλωσης είναι το σύνολο των κωδικών 412 των περιοδικών δηλώσεων?? Ή η τελική διαφορά στο ΦΠΑ μεταξύ εκκαθαριστικής και των βιβλίων Δηλαδή τον κωδικό 708 εκκαθαριστικής υπολογίζω από σύγκριση με τα βιβλία η από αθροίσματα περιοδικών??? Το ρωτάω επειδή στο κωδικό 412 τις 2ης περιοδικής έχω ποσά από περαίωση ΦΠΑ βάση 3296/04. Αυτό το ποσό θα φαίνεται και στην εκκαθαριστική ή όχι.
0 votes3 answers -
ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΦΠΑ ΓΙΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ.. απο 2004
Έχω μια περιοδική εσ-εξ που έπρεπε να κατατεθεί 01/2004 απο τότε μέχρι σήμερα υπολογίζω 1,5% προσαύξηση??
0 votes3 answers -
Η Κωδικογράφισση των φορολογικών δηλώσεων ειναι ευθυνη των Λογιστών?
Καλημερα σας.Θα ηθελα την βοηθεια σας στο θεμα της Περαιωσης που επανηλθε.Εχουμε κλεισει της χρησεις με το συστημα της Αυτοπεραιωσης του Ν3259/2004 σε καποιες επιχειρησεις αλλα σε καποια χρηση ξεχαστηκε να κωδικογραφηθει ο 985 κωδ με το 1,00 και τωρα η ΔΟΥ μας λεει οτι η χρηση αυτη δεν ειναι περαιωμενη ενω εχει πληρωθει και φορος βασει της αυτοπεραιωσης.Ειναι ευθυνη των Λογιστων η κωδικογραφησει?Υπαρχει περιπτωση να θεωρηθει οντως μη περαιωμενη η χρηση?Αν γνωριζετε κατι απαντηστε μου παρακαλω!
0 votes3 answers -
ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟ Ε.Ε. ΓΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΦΠΑ
Καλημέρα σε όλους!!! Θα ήθελα τη βοήθεια όποιου γνωρίζει για ένα θέμα που αντιμετωπίζω για πρώτη φορά. Μητρική εταιρεία από χώρα της Ε.Ε. χρεώνει τη θυγατρική της στην Ελλάδα για υπηρεσίες διάθεσης προσωπικού με τιμολόγιο χωρίς Φ.Π.Α. Ο χειρισμός στην περιοδική δήλωση ΦΠΑ είναι χρεωπίστωση και αναγραφή του ποσού στον κωδικό 343? Ευχαριστώ πολύ!
0 votes3 answers -
Δικηγόρος κάνει Αυτοέλεγχο και το κέρδος των Βιβλίων είναι μεγαλύτερο απο το κέρδος του Αυτοελέγχου. Υποβάλλει Ειδικό Σημείωμα Αυτοελέγχου?
Παρακαλώ για τη βοήθειά σας. Ευχαριστώ πολύ.
0 votes3 answers -
ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΦΠΑ ΑΥΤΟΠΕΡΑΙΩΣΗΣ
ΑΝ ΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΚΕΡΔΗ ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΚΕΡΔΗ ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΕΙΔΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΦΠΑ;
0 votes3 answers -
συμπλήρωση κωδ/985-986 οταν γίνεται αυτοέλεγχος
καλό κουράγιο σε όλους στο Ε1 συμπληρώνω τους κωδ.985-986 του πίνακα 10 όταν κάνω αυτοέλεγχο,σωστά? ο πίνακας δεν εμφανίζεται όταν πάω να κάνω ηλεκτρονική υποβολή.σφήνω να συμπληρωθεί απο την υπηρεσία? παρακαλώ για τις απαντήσεις σας
0 votes3 answers -
Ειδικό Διπλότυπο Δελτίο Απαλλαγής από το Φ.Π.Α
συναδελφοι με ενημερωσαν απο εταιρεια που πελατης μου που εκδιδει τιμολογιο προς αυτους οτι εχουν εγκριθει για ΕΔΔΑ και την χορηγηση οριου απαλλαγης απο το Φπα Βασει αυτου μας ζητησαν το τριμολογιο που θα εκδοθει να ειναι χωρις ΦΠΑ .Ειναι σωστο ? μηπως πρεπει εγω να εκδωσω κανονικα και αυτοι να κανουν μετα οτι χρειαστει? Δεν το εχω αντιμετωπισει ,υπαρχει καποια αλλη υποχρεωση για αυτον που θα εκδωσει τιμολογιο προς αυτους ? (φανταζομαι οτι τουλαχιστον θα πρεπει να αναφερθει στο τιμολογιο βασει ποιας εγκρισης εκδιδεται χωρις φπα)
0 votes3 answers -
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΦΠΑ 31/12/05
επαναλαμβανω το ερωτημα γιατι διαγραφτηκε. επιχειρηση παροχης που εκανε περαιωση χωρις ελεγχο ν 3296/04,εχει πιστωτικο 2005 μκρο 50 ευρω.αυτο μεταφερεται κανονικα στην α περιοδικη.
0 votes2 answers -
ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΒΣ ( ΜΗΝ ΕΚΔΟΣΗ 3 Δ.Α ) ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΑΙΩΣΗ Η ΟΧΙ
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ 3 ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΟΙΧΗΣΑΝΕ 200 ΕΥΡΩ ( ΜΗΝ ΕΚΔΟΣΗ Δ.Α ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ )ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΕΡΑΙΩΣΗ Η ΟΧΙ ...ΥΠΑΡΧΕΙ " ΠΛΑΦΟΝ " Η ΟΧΙ . ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
0 votes2 answers -
ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΚΥΛΙΣΗ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ
Αγαπητοί συνάδελφοι διάβασα την ΠΟΛ 1191/17/12/2010 για την ερμηνεία του άρθρου 79 Ν.3842/2010 για τον αυτοέλεγχο και με προβληματίζουν δύο θέματα: To πρώτο έχει να κάνει με το αν η επιχορήγηση που παίρνει επαγγελματίας από ΟΑΕΔ για το ξεκίνημα της δουλειάς του (που είναι έσοδο απαλλασόμενο χωρίς δικαίωμα έκπτωσης για τον φπα,ανεξάρτητα από το γεγονός που δεν πάει prorata αν είναι το μοναδικό έσοδο χδε φπα) παίζει ρόλο στην κατανομή των διαφορών του αυτοελέγχου μεταξύ φορολογητέων εσόδων και απαλλασόμενων χδε του φπα. Επίσης
0 votes2 answers -
ΤΟ ΧΡΕΩΣΤΙΚΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΦΠΑ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΘΕΙ ΣΕ ΔΟΣΕΙΣ ?
ΤΟ ΧΡΕΩΣΤΙΚΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΦΠΑ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΘΕΙ ΣΕ ΔΟΣΕΙΣ ? ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΣΕ ΠΟΣΕΣ ?
0 votes2 answers -
σημειωμα αυτοελεγχου φπα για δικηγορους
πως θα κανω το ειδικο σημειωμα αυτοελεγχου φπα δικηγορου
0 votes2 answers -
ΕΙΔΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟΥ ΦΠΑ 2012;
Το ειδικό σημείωμα αυτοελέγχου ΦΠΑ 2012 θα είναι το ίδιο έντυπο με το περσινό; Κάνω υπολογισμούς με βάση το περσινό και στις περισσότερες περιπτώσεις μου βγαίνει να μην πληρώσουν τίποτα, βγάζω τελικό το ίδιο με ποσό με την εκκαθαριστική ΦΠΑ. (Ο λόγος που βγαίνει το ίδιο είναι επειδή μου βγαίνει στον πίνακα 6 μικρότερο ποσοστό από τον πίνακα 3 και άρα στον πίνακα 8 δεν έχω να υπολογίσω τίποτα) Δεν μου φαίνεται λογικό...
0 votes2 answers -
ΟΤΑΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΚΕΡΔΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΕΙΔΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΥΤΟΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΦΠΑ?
Καλησπέρα.Επειδή έχω μπερδευτεί λίγο παρακαλώ μία διευκρίνηση.Δικηγόρος έκανε αυτοέλεγχο και τα κέρδη του αυτοελέγχου είναι κατά πολύ μικρότερα από τα πραγματικά λογιστικά κέρδη βιβλίων.Είναι υποχρεωτικό να υποβάλλει και Σημείωμα Αυτοπεραίωσης ΦΠΑ?Ή δεν υποβάλλει καθόλου επειδή δεν προκύπτει διαφορά ΦΠΑ?Ευχαριστώ πολύ.
0 votes2 answers -
ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΝΕΛΕΓΚΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ
ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2010?ΚΩΔΙΚΟΣ 801?
0 votes2 answers -
Υπηρεσίες Εκπαίδευση μελλών ΔΣ Ανώνυμης εταιρίας από συνεργάτες άλλης ΑΕ πανω στο αντικείμενο εργασιών της (Φωτοβολταικά πάρκα) θα έχει ΦΠΑ.
Ανώνυμη εταιρεία αποφασίζει να εκπαιδεύσει/ενημερώσει τα μέλη του ΔΣ πάνω στο αντικείμενο με το οποίο θα ασχοληθεί(φωτοβολατικά). Αναθέτει σε μία άλλη ΑΕ που είναι στον χώρο των φωτοβολταικών να παρέχει αυτή την υπηρεσία της εκπαίδευσης μέσω κάποιων συνεργατών της( μηχανικων ) στον χώρο της πρώτης ΑΕ . Η υπηρεσία αυτή που θα παρέχει η δεύτερη ΑΕ και φυσικά θα χρεώσει και θα τιμολογήσει θα έχει ΦΠΑ;
0 votes2 answers