Ειδικά Θέματα - ΦΠΑ Αυτοπεραίωσης
Θέματα που αφορούν την αυτοπεραίωση ΦΠΑ
Explore Questions
There are no popular questions to show right now
-
0 votes3 answers
-
0 votes9 answers
-
0 votes13 answers
-
0 votes12 answers
-
0 votes1 answer
111 questions in this forum
-
φπα αυτοπεραιωσης οικονομικου ετους 2012
Καλημέρα! Έχω ένα σημείωμα αυτοπεραίωσης ΦΠΑ το οποίο βγαίνει χρεωστικό 381,01€, η εκκαθαριστική ΦΠΑ είχε πιστωτικό υπόλοιπο 522,00€. Μεταφέρεται κάπου το πιστωτικό υπόλοιπο της εκκαθαριστικής στο σημείωμα αυτοελέγχου ΦΠΑ για να μην βγεί πληρωμή? Ευχαριστώ πολύ!
0 votes18 answers -
συμπλήρωση κωδ/985-986 οταν γίνεται αυτοέλεγχος
καλό κουράγιο σε όλους στο Ε1 συμπληρώνω τους κωδ.985-986 του πίνακα 10 όταν κάνω αυτοέλεγχο,σωστά? ο πίνακας δεν εμφανίζεται όταν πάω να κάνω ηλεκτρονική υποβολή.σφήνω να συμπληρωθεί απο την υπηρεσία? παρακαλώ για τις απαντήσεις σας
0 votes3 answers -
σχετικα με το φπα αυτοπεραιωσης δικηγορων
Γεια σας συναδελφοι, μου φερε δικηγορος τα βιβλια του για να του κανω δηλωση και αυτοπεραιωση. εχει ακαθαριστα εσοδα, 400ευρω και εμφανιζει ζημιες,οποτε με την αυτοπεραιωση βγαζει εξωλογιστικα κερδη 2500 ευρω. ολο το χρονο εχει κοψει 2 ΑΠΥ. η μια ειναι κομμενη τον μαη οπου δεν ισχυε ΦΠΑ και η αλλη τον Οκτωβρη οπου ισχυε κανονικα 23%. Στο ειδικο σημείωμα της αυτοπεραιωσης, εκπιπτει φπα και για τις δυο ΑΠΥ ή εκπιπτει μονο στο ποσοστο της δευτερης οπου είχε ΦΠΑ;γιατι στην μια περιπτωση του βγαινει 500ευρω ενω στην αλλη 300.
0 votes14 answers -
ΟΤΑΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΚΕΡΔΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΕΙΔΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΥΤΟΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΦΠΑ?
Καλησπέρα.Επειδή έχω μπερδευτεί λίγο παρακαλώ μία διευκρίνηση.Δικηγόρος έκανε αυτοέλεγχο και τα κέρδη του αυτοελέγχου είναι κατά πολύ μικρότερα από τα πραγματικά λογιστικά κέρδη βιβλίων.Είναι υποχρεωτικό να υποβάλλει και Σημείωμα Αυτοπεραίωσης ΦΠΑ?Ή δεν υποβάλλει καθόλου επειδή δεν προκύπτει διαφορά ΦΠΑ?Ευχαριστώ πολύ.
0 votes2 answers -
ΕΙΔΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟΥ ΦΠΑ ΧΡΗΣΗΣ 2011
Σχετικά με το ειδικό σημείωμα αυτοελέγχου ΦΠΑ χρήσης 2011 που θα υποβληθούν φέτος: Όπως γνωρίζουμε όλοι η χρήση 2010 δεν έχει κλείσει με κάποιο νόμο όπως π.χ ο πιο τελευταίος Ν.3888/2010 που έκλεισε χρήσεις ώς και το 2009. Που σημαίνει ότι είναι ενέλεγκτη για όλους η χρήση 2010. Οι διατάξεις του Ν.3296/2004 περί αυτοελέγχου , όπως αυτές διαμορφώθηκαν μετά τον Ν.3842/2010 και ισχύουν ώς και σήμερα αναφέρουν ότι δεν κλείνουν οριστικά τις χρήσεις όσοι επιλέξουν την διαδικασία του αυτοελέγχου. Συγκεκριμένα αναφέρεται απο το έτος 2005 δεν θυμάμαι πια ΠΟΛ ότι το υπουργείο θα καθορίζει με υπουργική απόφαση δείγμα ελέγχου και για αυτές δεν θα περαιώνονται οριστικά οι χρήσεις παρα…
0 votes1 answer -
YΠΟΒΟΛΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΦΠΑ
Καλημέρα σε όλους σας. εταιρεία παροχής επενδυτικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών διενεργεί ενδοκοινοτικές συναλλαγές οι οποίες αφορούν κυρίως τη λήψη υπηρεσιών SWIFT από την ομόνυμη εταιρεία του εξωτερικού. η εν λόγω εταιρεία δεν εχει γραφεια στην ελλάδα και για το λόγο αυτό η ημεδαπή επιχείρηση χρηματοοικονομικών υπηρεσιών προχωρά στην υποβολή έκτακτης περιοδικής δηλώσης φπα. είναι ο ορθός ο τρόπος που αντιμετωπίζεται η εν λόγω συναλλαγή. σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
0 votes0 answers -
Ο ΦΠΑ αυτοπεραίωσης μπάινει στην φορολογική αναμόρφωση?
Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος συνάδελφος γνωρίζει για τον αν ο φπα που προκυπτει από αυτοέλενχο ,προστιθεται και στην φορολογική αναμόρφωση ευχαριστώ
0 votes11 answers -
Έντυπο σημειώματος αυτοπεραίωσης ΦΠΑ
Έχει κανείς το έντυπο αυτοπεραίωσης ΦΠΑ ? Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα υπολογισμού ?
0 votes1 answer -
ΕΙΔΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟΥ ΦΠΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ 2012
Πότε ξεκινάει η υποβολή και ποιές ειναι οι καταληκτηκές ημερομηνίες ???
0 votes5 answers -
ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΦΠΑ ΑΥΤΟΠΕΡΑΙΩΣΗΣ
ΑΝ ΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΚΕΡΔΗ ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΚΕΡΔΗ ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΕΙΔΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΦΠΑ;
0 votes3 answers -
ΕΙΔΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟΥ ΦΠΑ 2012;
Το ειδικό σημείωμα αυτοελέγχου ΦΠΑ 2012 θα είναι το ίδιο έντυπο με το περσινό; Κάνω υπολογισμούς με βάση το περσινό και στις περισσότερες περιπτώσεις μου βγαίνει να μην πληρώσουν τίποτα, βγάζω τελικό το ίδιο με ποσό με την εκκαθαριστική ΦΠΑ. (Ο λόγος που βγαίνει το ίδιο είναι επειδή μου βγαίνει στον πίνακα 6 μικρότερο ποσοστό από τον πίνακα 3 και άρα στον πίνακα 8 δεν έχω να υπολογίσω τίποτα) Δεν μου φαίνεται λογικό...
0 votes2 answers -
Φπα με pro-rata σε λυση ΟΕ η απλα αυτοπαραδοση;
ΟΕ προκειται να λυθει εντος του μηνα, εχει πιστωτικο ΦΠΑ και εχει παρει με εκκαθαριστικη του 2008 και επιστροφη ΦΠΑ απο επενδυτικα αγαθα . Κατα την λυση θα πρεπει να πουλησει με αυτοπαραδοση τα εναπομειναντα παγια (δεν εχει εμπορευματα) σε εναν εταιρο . Δεν εχει παρελθει 5ετια για την pro rara οποτε: 1)Το ΦΠΑ θα πρεπει να διακανονιστει με την εκκαθαριστικη βαση pro-rata και οτι βγει; 2) Τα πουλαει σε εναν εταιρο με αυτοπαραδοση σε αναποσβεστη αξια και οσο βγει χρεωστικο φπα, ανευ prorara στην εκκαθαριστικη; 3) Κανει αυτοπαραδοση με φπα στην αναποαβεστη και οσο βγει στην περιοδικη αλλα και pro rata στην εκκαθαριστικη; 4) Κανει μονο δελτιο αυτοπαραδοσης και το φπα το διακ…
0 votes10 answers -
ΕΙΔΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟΥ ΦΠΑ
Πως συμπληρώνεται το έντυπο σε περίπτωση μικτής επιχείρησης ( λιανική+παροχή ).
0 votes0 answers -
Ο ΦΠΑ ΤΟΥ ΣΗΜ. ΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΤΕ
ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΕΑΝ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΦΠΑ ΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2010 ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΟ 2009 ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΤΟΥ Β ΔΙΜΗΝΟΥ ΤΟΥ 2010 ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ? ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΙΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ 2010? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ
0 votes14 answers -
υποχρεωση εκτακτης δηλωσης φπα
καλησπερα μπορεί να μου κάποιος που μπορω να βρω τις περιπτωσεις όπου μια εταιρεια, τραπεζα στην περιπτωση μου, εχει υποχρεωση υποβολης έκτακτης δηλωσης ΦΠΑ σας ευχαριστω εκ των προτερων
0 votes0 answers -
Αυτοπεραίωση 2011 και Ειδικό σημείωμα ΦΠΑ 2010
Πελάτισσά μου έκανε αυτοπεραίωση το οικονομικό έτος 2010, με μείωση του πιστωτικού υπολοίπου ΦΠΑ. Έκανε αυτοπεραίωση στη δήλωση, έγραψε τη διαφορά στην περιοδική δήλωση ΦΠΑ Β' Τριμήνου 2010 αλλά δεν υπέβαλλε το ειδικό σημείωμα ΦΠΑ. Φέτος που θέλει να κάνει και πάλι αυτοπεραίωση λένε από την εφορία ότι λόγω του ότι δεν υποβλήθηκε το σημείωμα η περαίωση θεωρείται μη γενόμενη, δεν μπορεί να υποβληθεί εκπρόθεσμο σημείωμα ΦΠΑ 2010 και φυσικά πρέπει να κάνει τροποποιητική Εκκαθαριστική δήλωση ΦΠΑ χρήσης 2010 για να επαναφέρει το πιστωτικό σαν να μην έγινε περαίωση. Φυσικά, έτσι χάνει την φετινή αυτοπεραίωση γιατί θεωρείται ανακριβής η αρχική δήλωση ΦΠΑ χρήσης 2010. Είναι σωστό…
0 votes5 answers -
φπα αυτοπεραιωσης βοηθεια επειγον
καλημερα σε δηλωση χρεωστικη που εστειλα μεσω ταχιs net ξεχασα να αφαιρεσω το φπα αυτοελεγχου μπορω να υποβαλλω αυριο χρεωστικη αρχικη στη δου και ετσι αυτοματα απορριπτεται η πρεπει να πληρωθει στην τραπεζα και μετα να υποβαλλω τροποποιητικη δηλωση φπα ευχαριστω εκ των προτερων
0 votes4 answers -
ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗΣ ΟΤΑΝ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΔΟΣΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΕΚΠΙΠΤΟΥΜΕ Η ΟΧΙ ?
Επιλέγουμε δόσεις κατά την πληρωμή του ΦΠΑ . Τις προσαυξήσεις θα τις εκπιτουμε η πανέ πάλι υπέρ της πατρίδος !
0 votes12 answers -
Τροποιητική περιοδική και εκκαθαριστική αλλά εντός προθεσμιών , περαιώνει το ΦΠΑ
Ερώτημα από συνάδελφο : Υπέβαλλε κανονικά την εκκαθαριστική ΦΠΑ πελάτη του και μάλιστα πριν τις καταληκτικές προθεσμίες , στη συνέχεια του έφερε τιμολόγιο δαπανών που έπρεπε να περαστεί και για ΜΥΦ αλλά και για να μη χαθεί το ΦΠΑ της δαπάνης , υποβάλει τροποποιητική περιοδική και εκκαθαριστική ΠΡΙΝ τη λήξη των προθεσμιων που ήταν 27 ή 28//04 , έχει κάνει περαίωση στο Ε3 αλλά δεν δέχονται το Ειδικό σημείωμα λόγω της τροποποιητικής . Σωστά πράττουν ??? Για μένα αν εξαιρέσεις τη παράγραφο 3 περίπτωση β του 3296/2004 μπορεί να περαιώσει και το ΦΠΑ .... "3. Από τις δηλώσεις της παραγράφου 1 εξαιρούνται: ................ β. Δηλώσεις που δεν υποβάλλονται εντός των προβλεπόμενω…
0 votes13 answers -
ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟΥ
Kαλημέρα σας, πελάτης μου μετάνιωσε και δεν θέλει να υποβάλλει το Ε.Σ.Π., ενώ στο Ε3 και Ε1 έχω δηλώσει αυτοέλεγχο. Αν δεν υποβάλλω το Ε.Σ.Π., ακυρώνεται ο αυτοέλεγχος? Αν όχι μπορώ να κάνω τροποποιητική Ε3 και Ε1?
0 votes29 answers -
Υποχρέωση υποβολής σημειώματος ΦΠΑ αυτοελέγχου
Καλημέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχει η υποχρέωση υποβολής σημειώματος φπα αυτοελέγχου και στην περίπτωση που ο αυτοέλεγχος δεν βγάζει διαφορά τζίρου από τον τζίρο των βιβλίων.
0 votes55 answers -
σημειωμα αυτοελεγχου φπα για δικηγορους
πως θα κανω το ειδικο σημειωμα αυτοελεγχου φπα δικηγορου
0 votes2 answers -
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΦΠΑ ΠΕΡΑΙΩΣΗΣ
ΣΕ ΠΟΙΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΑ? ΚΑΠΟΙΑ ΥΠΟΒΛΗΘΗΣΑΝ ΙΟΥΝΙΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΙΟΥΛΙΟ.
0 votes1 answer -
ειδικο σημειωμα αυτοελεγχου φπα συμβολαιογραφου
εχω μπλεξει δεν μπορω να κανω το αυτοελεγχο φπα συμβολαιογραφου παρακαλω δωστε παραδειγμα
0 votes0 answers -
ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟΣ- ΜΕΤΑΚΥΛΙΣΗ ΦΠΑ ΣΕ ΧΟΝΔΡΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ
ΜΕΤΑΚΥΛΙΣΗ ΦΠΑ: Για τις λιανικες πωλήσεις το καταλαβαίνω, αλλά για τις χονδρικές πωλήσεις τι γίνεται. Μετακύλιση ΦΠΑ σε Τιμολόγιο Πώλησης;;; Παλαιότερα με την ΠΟΛ 1087/2005 για την Μετατοπιση εκροων αναζητούνται διαφορές Φ.Π.Α. από τον επαναπροσδιορισμό των εκροών ανά συντελεστή Φ.Π.Α., μόνο όταν η διαφορά με βάση την παραπάνω επαλήθευση μεταξύ των εκροών που επαναπροσδιορίζονται ανά συντελεστή και αυτών που δηλώθηκαν, υπερβαίνει το 10% των εκροών που δηλώθηκαν στον οικείο συντελεστή και εφόσον βεβαίως δεν δικαιολογείται η απόκλιση αυτή από την ύπαρξη τυχόν αποθεμάτων, καταστροφής κλπ.
0 votes0 answers