Ειδικά Θέματα - ΦΠΑ Αυτοπεραίωσης
Θέματα που αφορούν την αυτοπεραίωση ΦΠΑ
Explore Questions
There are no popular questions to show right now
-
0 votes3 answers
-
0 votes9 answers
-
0 votes13 answers
-
0 votes12 answers
-
0 votes1 answer
111 questions in this forum
-
Ειδικό Διπλότυπο Δελτίο Απαλλαγής από το Φ.Π.Α
συναδελφοι με ενημερωσαν απο εταιρεια που πελατης μου που εκδιδει τιμολογιο προς αυτους οτι εχουν εγκριθει για ΕΔΔΑ και την χορηγηση οριου απαλλαγης απο το Φπα Βασει αυτου μας ζητησαν το τριμολογιο που θα εκδοθει να ειναι χωρις ΦΠΑ .Ειναι σωστο ? μηπως πρεπει εγω να εκδωσω κανονικα και αυτοι να κανουν μετα οτι χρειαστει? Δεν το εχω αντιμετωπισει ,υπαρχει καποια αλλη υποχρεωση για αυτον που θα εκδωσει τιμολογιο προς αυτους ? (φανταζομαι οτι τουλαχιστον θα πρεπει να αναφερθει στο τιμολογιο βασει ποιας εγκρισης εκδιδεται χωρις φπα)
0 votes3 answers -
Έσοδα από ενοίκια και prorata
A.E. με ετήσιο τζίρο 3 εκατομ, πρόκειται να έχει έσοδα από ενοίκια 30.000 ευρώ ετησίως.Κάνει pro rata?
0 votes13 answers -
ΑΓΟΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΤΡΕΙΛΕΡ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΗ, ΜΕ ΧΑΡΤΟΣΗΜΟ;
Η αγορά Ι.Χ. αυτοκινήτου από ατομική επιχείρηση και ενός τρέιλερ στο παραστατικό ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΓΑΘΩΝ, έχουν χαρτόσημο 2,4%; Ευχαριστώ πολύ,
0 votes9 answers -
ΦΠΑ ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ.ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ.ΑΡΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ 412 ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΤΡΙΜΗΝΟΥ.ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΕΙ Ή ΟΧΙ?
0 votes12 answers -
ΕΙΔΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟΥ ΦΠΑ
Το πιστωτικό υπόλοιπο χρήσης 2009 στην οποία έχει γίνει αυτοπεραίωση μεταφέρεται στο έντυπο του ειδ.σημ.αυτ. φπα στο κουτάκι ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΥΠΟΛ.ΠΡΟΗΓ. ΑΝΕΛΕΓΚΤΗΣ ΔΙΑΧ. ΠΕΡΙΟΔΟΥ.?
0 votes150 answers -
Ειδικο σημειωμα ΦΠΑ αυτοελέγχου. Ποτε;
Σύμφωνα με την ΠΟΛ 1133 παρατείνεται η προθεσμία υποβολής του ειδικου σημειώματος ΦΠΑ αυτοελέγχου έως τις 15/7/2013 Σύμφωνα με την ΠΟΛ 1098 (αν θυμάμαι καλά) το ειδικό σημείωμα υποβάλεται εντος 5 ημερών από την λήξη των προθεσμιών υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος ή της εκκαθαριστικής ΦΠΑ. Τώρα εγω τι να υποθέσω ότι ισχύει; 15/7 ή 5/9; Καλό κουράγιο σε όλους.
0 votes76 answers -
ΠΟΛ.1191/17.12.2010 για τον Αυτοέλεγχο - Το πιστωτικό υπόλοιπο ΦΠΑ προηγούμενης χρήσης, τελικά, μειώνει ή όχι το ποσό του ειδικού σημειώματος;
ΠΟΛ.1191/17.12.2010 http://www.taxheaven.gr/laws/circular/index/circular/11722 ΚΑΠΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΑΝΑΦΕΡΕΙ: - Σύμφωνα με τις διατάξεις της περίπτωσης γ' της παραγράφου 5, στην περίπτωση που η διαδικασία του αυτοελέγχου ακολουθείται για χρήση στην οποία μεταφέρεται πιστωτικό υπόλοιπο Φ.Π.Α. από προηγούμενη ανέλεγκτη χρήση, το μεταφερόμενο αυτό πιστωτικό υπόλοιπο δεν υπολογίζεται κατά την εκκαθάριση του τυχόν οφειλόμενου Φ.Π.Α. που γίνεται με το υποβαλλόμενο ειδικό σημείωμα αυτοελέγχου Φ.Π.Α. Το πιστωτικό αυτό υπόλοιπο θα διακανονιστεί κατά την περαίωση της προηγούμενης ανέλεγκτης χρήσης από την οποία μεταφέρεται. - Σύμφωνα με τις διατάξεις της περίπτωσης δ' της παραγράφο…
0 votes174 answers -
ΤΟ ''ΕΙΔΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟΥ ΦΠΑ'' ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΦΠΑ ΠΡΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗ?
Καλησπέρα, σύμφωνα με την ΠΟΛ.1098/4-5-2011: Άρθρο 2<br style="font-weight: bold;">Υπόχρεοι σε υποβολή Το «Ειδικό Σημείωμα Αυτοελέγχου Φ.Π.Α.» υποβάλλεται από υποκείμενους οι δηλώσεις των οποίων υπάγονται στις διατάξεις των άρθρων 13 έως 17 του ν.3296/2004, όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν με τις διατάξεις του άρθρου 79 του ν.3842/2010, εφόσον επιλέγουν να φορολογηθούν σύμφωνα με τις διατάξεις αυτές και εφόσον προκύπτουν διαφορές αυτοελέγχου ή/και διαφορές μετακύλισης. Άρα, το υποβάλλει μόνο όποιος πρέπει να πληρώσει διαφορά ΦΠΑ. Το κατάλαβα καλά? Επίσης, όταν μια επιχείρηση απαλλάσσεται από το ΦΠΑ πληρώνει διαφορά ΦΠΑ Αυτοελέγχου??? Ευχαριστώ πολύ.
0 votes96 answers -
ΑΥΤΟΠΕΡΑΙΩΣΗ-ΜΕΤΑΚΥΛΙΣΗ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΦΠΑ
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΕ Η ΜΕΤΑΚΥΛΙΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΡΕΙΣ ΣΥΝΕΛΕΣΤΕΣ, (ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΜΕΙΩΜΕΝΟ). ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΕΚΔΩΘΕΙ Η ΑΡΙΘΜ. Πολ.1128/2.6.2011 Η ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ '' Για τον υπολογισμό του οφειλόμενου φόρου λόγω μετακύλισης κατά τη συμπλήρωση του «Ειδικού Σημειώματος Αυτοελέγχου Φ.Π.Α.» (εφόσον θεωρείται ότι υφίσταται μετακύλιση σύμφωνα με τις διατάξεις της περίπτωσης β’ της παραγράφου 5 του άρθρου 79 του ν.3842/2010), γίνεται αποδεκτό ότι: i) στην περίπτωση που στις φορολογητέες εκροές μιας επιχείρησης περιλαμβάνονται πωλήσεις εμπορευσίμων αγαθών και με τους τρεις συντελεστές που προβλέπονται από το άρθρο 21 του ν.2859/2000 (Κώδικας…
0 votes1 answer -
φπα αυτοπεραιωσης 2013..............
καλησπερα! παρακαλώ τα "φώτα σας" γιατί έχω "χάσει" τα δικα μου. λοιπον μου ήρθε ενας χριστιανος για να του κανω αυτοέλεγχο και ...βγήκαν λοιπον τα εξής δεδομένα ---ακαθάριστα έσοδα αυτοελέγχου......26502,18 ---μσκκ......21% ---κερδη αυτοελέγχου......5565,46 ---καθαρα κερδη βασει βιβλιων.....-12394,35 ---τελικα καθαρα φυσικα....5565,46 και το έχει και πιστωτικο υπόλοιπο φπα απο το 2007 και το σερνει μην το χασει 11.781,56 έχω μπερδευτει στην συμπλήρωση του εντυπου φπα αυτοελέγχου..οποιος μπορει ας με βοηθήσει καθώς επίσης να πάραγγειλω κούτες τσιγάρα για το κελί?????? ....
0 votes20 answers -
ποσο ιδιοχρησιμοποιησης υπηρεσιών στο ειδικό σημείωμα ΦΠΑ
Υπάρχει ποσό ιδιοχρησιμοποίησης υπηρεσιών στον 613 Εκκ.Φπα.(120 ευρώ) Στο Ε3 δεν μπαίνει στα έσοδα.Σε περίπτωση αυτοελέγχου Ν3296 υπολογίζεται στις εκροές 23% και ταυτόχρονα μεταβάλλονται και τα ακαθάριστα έσοδα κατα +120ευρώ σε σχέση με του Ε3. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο στη διαφορά ακαθ.εσόδων. Πρέπει απαραίτητα να συμφωνούν τα ακαθάριστα έσοδα του Ε3 με του ειδικού σημειώματος; δεδομένα έστω εκκαθ.φπα 612 2609,83 613 120 614 2489,83 Ε3 ακαθ.εσοδα. 283 2489,83 (βιβλίων) αυτοελεγχου 3107,42 στο ειδ.σημ.ΦΠΑ δηλωθ .εκροές 2609,83 και ακαθ.εσοδα 3227,42 .(δι…
0 votes1 answer -
ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟ Ε.Ε. ΓΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΦΠΑ
Καλημέρα σε όλους!!! Θα ήθελα τη βοήθεια όποιου γνωρίζει για ένα θέμα που αντιμετωπίζω για πρώτη φορά. Μητρική εταιρεία από χώρα της Ε.Ε. χρεώνει τη θυγατρική της στην Ελλάδα για υπηρεσίες διάθεσης προσωπικού με τιμολόγιο χωρίς Φ.Π.Α. Ο χειρισμός στην περιοδική δήλωση ΦΠΑ είναι χρεωπίστωση και αναγραφή του ποσού στον κωδικό 343? Ευχαριστώ πολύ!
0 votes3 answers -
ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ & ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟΣ
Παιδιά την άποψη σας γιατί έχω μπλέξει λίγο. Έχω περίπτωση ταξιτζή ο οποίος έκανε παύση τον Σεπτέμβριο 2011.Το ΦΠΑ του κατά την υποβολή της εκκαθαριστικής ήταν πιστωτικό κατά 3000 ευρώ περίπου λόγω αγοράς νέου αυτοκινήτου (εννοείται για ΤΑΞΙ).Το τμήμα ΦΠΑ μου είπε ότι δεν μπορεί να υποβάλλει εκκαθαριστική με πιστωτικό υπόλοιπο και ότι έπρεπε να μπεί στα λοιπά αφαιρούμενα για να είναι η εκκαθαριστική μηδέν όπως και έγινε.Στο παρόν τώρα κάνοντας του αυτοέλεγχο μου βγαίνει μια διαφορά στα έσοδα 3.500 ευρώ. Θα πρέπει να κάνω και ειδικό σημείωμα ΦΠΑ βάζοντας τον να πληρώσει την διαφορά του ΦΠΑ ?Δεν είναι λίγο κουφό από την μία να χάνει το πιστωτικό υπόλοιπο του ΦΠΑ και από τη…
0 votes10 answers -
Η προαιρετική διαδικασία του αυτοελέγχου ισχύει γιά την χρήση 2012 ?
_Ισχύει ο αυτοέλεγχος και για την χρήση 2012 (οικ.έτος 2013) ?
0 votes1 answer -
Υπηρεσίες Εκπαίδευση μελλών ΔΣ Ανώνυμης εταιρίας από συνεργάτες άλλης ΑΕ πανω στο αντικείμενο εργασιών της (Φωτοβολταικά πάρκα) θα έχει ΦΠΑ.
Ανώνυμη εταιρεία αποφασίζει να εκπαιδεύσει/ενημερώσει τα μέλη του ΔΣ πάνω στο αντικείμενο με το οποίο θα ασχοληθεί(φωτοβολατικά). Αναθέτει σε μία άλλη ΑΕ που είναι στον χώρο των φωτοβολταικών να παρέχει αυτή την υπηρεσία της εκπαίδευσης μέσω κάποιων συνεργατών της( μηχανικων ) στον χώρο της πρώτης ΑΕ . Η υπηρεσία αυτή που θα παρέχει η δεύτερη ΑΕ και φυσικά θα χρεώσει και θα τιμολογήσει θα έχει ΦΠΑ;
0 votes2 answers -
ΕΙΔΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΦΠΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ
Γεια σας Επειδη οι εξελίξεις τρεχουν καθως και οι αλλαγες ηθελα να ρωτησω στα γρηγορα και ελπιζω να ειμαι σωστος. Επιχειρηση κανει περαιωση για ετοσ 2010 και πληρωνει με ειδικο σημειωμα περαιωσης ΦΠΑ 1500,00 ευρω. Εκκαθαριστικη ετους 2010 εμφανιζε πιστωτικο υπολοιπο 600,00 ευρω. Τωρα στην περιοδικη 3ου τριμηνου μπαινει το 600,00 στα αφαιρουμενα ποσα ? Η επιχειρηση εχει κανει περαιωση 2009 εχει πληρωσει αυτοελεγχους με ολους τους νομους κτλ κτλ. Ευχαριστω πολυ για το χρονο.
0 votes15 answers -
Αυτοέλεχγος ΦΠΑ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
Καλημέρα σε όλους. Ο αυτοέλεγχος ΦΠΑ είναι μέχρι σήμερα???
0 votes7 answers -
Ειδικο σημειωμα αυτοελεγχου φπα για δικηγορο.
Συναδελφοι βοηθηστε αν κανω λαθος στο εντυπο ΕΙΔΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟΥ ΦΠΑ για δικηγορο που θελει να κανει αυτοελεγχο : 1) Στην διαφορα εκροων βαζω την διαφορα απο τον πινακα Ι του Ε3 . 2) Στην 2η σελιδα αντλω στοιχεια απο την εκκαθαριστικη του Φπα και οχι απο το Ε3 3) Οτι προκυψει απο την στηλη (1) παει στην 1η σελιδα στις Δηλωθεισες εκροες και στην συνεχεια υπολογιζουμε την διαφορα στον πινακα εκκαθαρισης φορου σωστα? εχω μπερδευτει παλι φετος γιατι παλι στους δικηγορους τα κανανε σαλατα με τις κρατησεις και τα εξοδα κλπ και αλλα λεει το ε3 αλλα η εκκαθαριστικη Μπορει να φαινεται χαζη η ερωτηση αλλα δεν καταλαβαινω την λογικη λειτουργιας του σημειωματος στους δικηγ…
0 votes10 answers -
ΧΡΟΝΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ 3296/04 ΣΕ ΠΑΥΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
Σε περίπτωση παύσης εργασιών το σημείωμα Ν,3296/04 μαζί με τη δήλωση εισοδήματος ή μπορώ να το καταθέσω μέχρι ημερομηνία λήξεως του εισοδήματος. ???? Νομίζω οτι υπάρχει και σχετική ερμηνεία , Αν θυμάμαι καλά λέει ΜΑΖΙ με την Δήλωση εισοδήματος (εμπρόθεσμη) και οχι μετά την υποβολή της έστω και αν είναι εντός τής προθεσμίας υποβολής του εισοδήματος. επιβεβαίωση ?????? ευχαριστώ !!!!!!
0 votes4 answers -
ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΠΕΡΑΙΩΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΔΟΥ ΚΛΕΙΣΤΗ
Συνάδελφοι καλημέρα, Πήγα προ ολίγου να καταθέσω σημειώματα αυτοπεραίωσης ΦΠΑ που λήγουν 28/9/2012, αλλά η ΔΟΥ ήταν με κατεβασμένα τα ρολά. Μάλιστα είχε αναρτημένες ανακοινώσεις, μία οτι ειδικά για σήμερα θα είχε συναλλαγή με το κοινό έως τις 09:00 και άλλη μία οτι λόγω γενικής απεργίας αύριο και μεθαύριο θα παραμείνει κλειστή. Με δεδομένο οτι την Παρασκευή λήγουν, μήπως γνωρίζει κάποιος για παράταση?
0 votes1 answer -
ΑΡΧΕΙΟ ΕΞΕΛ ΓΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΕΙΔ ΣΗΜ ΠΕΡ ΦΠΑ ΚΑΙ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ
ΕΦΤΙΑΞΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΑΚΙ , ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΦΠΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΕΙΔ ΣΗΜ ΦΠΑ .zip
0 votes7 answers -
ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΕΟ ΕΝΤΥΠΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΕΛΕΝΧΟ Η ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΠΑΛΙΟ
Η ημερα υποβολης 28/09/12 για τον αυτοελεγχο ---- το εντυπο ειναι το ιδιο η νεο μαλλον το παλιο -- υπαρχει κατι αλλο ?????? ευχαριστω,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
0 votes4 answers -
Διαφορα ακαθαρίστων έσοδα αυτοελέγχου σε μικτη επιχ/ση.
Συνάδελφοι έχω την εξής απορία. Επιχείρηση μικτή (παροχή υπηρεσιών και εμπόριο) Στον πίνακα Ι τα ακαθάριστα έσοδα αυτοελέγχου απο το εμπόριο είναι περισσότερα απο οτι στα βιβλία. τα ακαθάριστα έσοδα αυτοελέγχου απο την παραχή είναι λιγότερα απο οτι στα βιβλια. Συνολικά δεν υπάρχει διαφορά. Στην περίπτωση αυτή υποβάλλω ειδικό σημείωμα περαίωσης μόνο για τη διαφορά απο το εμπόριο η δεν υποβάλλω καθόλου? Για να γίνω κατανοητός γράφω παράδειγμα ΠΙΝΑΚΑΣ Ι ΚΩΔΙΚΟΣ 125 20000 ΚΩΔΙΚΟΣ 126 10000 ΚΩΣΙΚΟΣ 105 10000 ΚΩΔΙΚΟΣ 106 25000 ΚΩΔΙΚΟΣ 103 30000 ΚΩΔΙΚΟΣ 111 35000 (ΣΥΝΟΛΑ)
0 votes5 answers -
ΧΡΕΩΣΤΙΚΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΥΤΟΠΕΡΑΙΩΣΗΣ
ΤΟ ΧΡΕΩΣΤΙΚΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΤΟΥ ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ?
0 votes11 answers -
ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΝΕΛΕΓΚΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ
ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2010?ΚΩΔΙΚΟΣ 801?
0 votes2 answers