Ειδικά Θέματα - ΦΠΑ Αυτοπεραίωσης
Θέματα που αφορούν την αυτοπεραίωση ΦΠΑ
Explore Questions
There are no popular questions to show right now
-
0 votes3 answers
-
0 votes9 answers
-
0 votes13 answers
-
0 votes12 answers
-
0 votes1 answer
111 questions in this forum
-
ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΠΕΡΑΙΩΣΗΣ Φ.Π.Α. Ν. 3296/2004
ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΠΕΡΑΙΩΣΗΣ Φ.Π.Α. Ν. 3296/2004 ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ PDF pfpa1.pdf ΣΕΛΙΔΑ 1 pfpa2.pdf ΣΕΛΙΔΑ 2
0 votes6 answers -
ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΦΠΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟ
ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 2003 ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΧΕΙ ΜΕΙΩΘΕΙ. ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΕΚΚΑΘ. ΦΠΑ. ΣΑΣ ΡΩΤΩ, ΤΟ ΝΕΟ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ 2004 ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΛΟΓΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΚΚΑΘ.ΦΠΑ ΤΟΥ 2004 ΚΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΝΕΑ ΕΣΟΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΩΣΗ 2004?
0 votes5 answers -
Τροποποιητική Εκκαθαριστική Φ.Π.Α. & Αυτοέλεγχος
ΠΟΛ.1027/22.02.2005 Επισημαίνεται εξάλλου ότι εάν έστω και σε μία από τις δύο φορολογίες εισοδήματος ή ΦΠΑ έχει υποβληθεί δήλωση πέραν των προβλεπομένων προθεσμιών ή εμπροθέσμως αλλά ανακριβώς για τα βάσει βιβλίων και στοιχείων δεδομένα,εξαιρείται της διαδικασίας περαίωσης συνολικά η οικία χρήση. ΕΡΩΤΗΜΑ. Υποβλήθηκε εμπρόθεσμα εκκαθαριστική Φ.Π.Α. για το έτος 2004 (μέχρι 25/02/2005) και τροποποιητική εκκαθαριστική Φ.Π.Α. στις 29/03/2005,με μικρή διαφορά στις εισροές,λόγω λήψης ενός τιμολογίου χωρίς Φ.Π.Α. αξίας 350,00 ευρώ στις 29/03/2005, χρήσης 2004. Η ανωτέρω επιχείρηση μπορεί να υπαχθεί στην διαδικασία περαίωσης για την χρήση του έτους 2004 ;
0 votes15 answers -
Το «Ειδικό Σημείωμα Περαίωσης ΦΠΑ» συνυποβάλλεται με την εκκαθαριστική δήλωση της διαχειριστικής περιόδου που αφορά, από τις επιχειρήσεις που υπάγονται στην ρύθμιση, εφόσον επιθυμούν να περαιώ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ............. ΟΤΙ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ "ΒΓΑΝΕΙ" ΣΤΟ Α ΕΞΑΜΗΝΟ !!!! Τύπος και περιεχόμενο, τρόπος και χρόνος υποβολής του «Ειδικού Σημειώματος Περαίωσης ΦΠΑ», καθώς και τρόπος και χρόνος δήλωσης της διαφοράς των ακαθαρίστων εσόδων στις λοιπές φορολογίες, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3296/2004 1016122/338/75/0014/ΠΟΛ.1022/15.2.2005 Εχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις των άρθρων 13, 14, 15, 16 και 17 του Ν.3296/2004 (ΦΕΚ 253/Α’). 2. Τις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 54 του κώδικα ΦΠΑ (Ν.2859/2000 ΦΕΚ 248/Α’). 3. Την υπ’ αριθ. 14650/Δ10Ε/85/17.3.2004 (ΦΕΚ 519/Β’) κοινή απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών με την οποία μεταβιβάζον…
0 votes21 answers -
Εκκαθαριστική ΦΠΑ κωδικος 708 - 412 και περαιωση ΦΠΑ βαση 3296/04
Το 708 τις εκκαθαριστικής Δήλωσης είναι το σύνολο των κωδικών 412 των περιοδικών δηλώσεων?? Ή η τελική διαφορά στο ΦΠΑ μεταξύ εκκαθαριστικής και των βιβλίων Δηλαδή τον κωδικό 708 εκκαθαριστικής υπολογίζω από σύγκριση με τα βιβλία η από αθροίσματα περιοδικών??? Το ρωτάω επειδή στο κωδικό 412 τις 2ης περιοδικής έχω ποσά από περαίωση ΦΠΑ βάση 3296/04. Αυτό το ποσό θα φαίνεται και στην εκκαθαριστική ή όχι.
0 votes3 answers -
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΗΣ ΦΠΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΙΩΣΗ
ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΕΛΑΒΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΗ ΦΠΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΔΕ ΔΑΠΑΝΕΣ.ΑΝ ΚΑΝΩ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΟΥ 3296?
0 votes4 answers -
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΦΠΑ 31/12/05
επαναλαμβανω το ερωτημα γιατι διαγραφτηκε. επιχειρηση παροχης που εκανε περαιωση χωρις ελεγχο ν 3296/04,εχει πιστωτικο 2005 μκρο 50 ευρω.αυτο μεταφερεται κανονικα στην α περιοδικη.
0 votes2 answers -
ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ ΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΑ
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ. Εκ παραδρομης (και ανευ δικαιολογιων) χτες που εληγε η καταθεση του ειδικου σημειωματος περαιωσης ΦΠΑ με ΑΦΜ 1, δεν το καταθεσαμε. Η φορολογικη δηλωση εχει κατατεθει κανονικα με τα περισσοτερα κερδη βασει νομου 3296/2004. Και θα ηθελα να ρωτησω, θεωρειται ακυρη η περαιωση ή απλα εχει προσαυξηση το ΦΠΑ που στην προκειμενη περιπτωση βγαινει να πληρωσει? ΕΥΧΑΡΙΤΣΩ.
0 votes1 answer -
ΑΡΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΦΠΑ-ΑΥΤΟΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΛΟΓΩ ΠΙΘΑΝΗΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΗΣ
Εάν έχει κατατεθεί η εκκαθαριστική εμπρόθεσμα αλλά πρέπει να γίνει τροποιητική, κυρίως για ενδοκοινοτικά, δεν έχουμε το δικαίωμα να καταθέσουμε περαίωση? Γιατί θα με τρελλάνουν. Και είναι και η τελευταία μερά. Γνωρίζει μήπως κάποιος συνάδελφος κάτι, ή αντιμετώπισε κατί παρόμοιο? Κατερίνα
0 votes8 answers -
ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ ΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΦΠΑ
το ειδικο σημειωμα περαιωσης φπα υποβαλλεται μονο του σε τρια αντιτυπα η μαζι με φωτοτυπια της εκκαθαριστικης φπα?
0 votes15 answers -
ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΦΠΑ ΓΙΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ.. απο 2004
Έχω μια περιοδική εσ-εξ που έπρεπε να κατατεθεί 01/2004 απο τότε μέχρι σήμερα υπολογίζω 1,5% προσαύξηση??
0 votes3 answers -
ΠΕΡΑΙΩΣΗ εγγραφές σε γ'κατηγορίας - μείωση πιστωτ.υπολοίπου
Σε περίπτωση υποβολής ειδικού σημειώματος περαίωσης ΦΠΑ, όπου πρέπει να μειωθεί το πιστωτικό υπόλοιπο ΦΠΑ, ποιές είναι οι εγγραφές που πρέπει να γίνουν σε βιβλία Γ' κατηγορίας; Ε.Γ.
0 votes1 answer -
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΜΕΣΑΖΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ Η ΟΠΟΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΜΕΣΑΖΩΝ (ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΕΙ ΧΟΝΔΡΙΚΑ Η ΛΙΑΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΦΑΡΜΑΚΑ)ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΕΞΟΔΑ ΤΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΦΠΑ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ GREG
0 votes1 answer -
ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗΣ ΦΠΑ
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΣΤΙΣ 14/03/2007 ΚΑΝΩ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ,Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ Φ.Π.Α.ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ,ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΠΕΡΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ 2006,ΟΜΩΣ ΕΝΤΟΣ 20 ΗΜΕΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΩ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ Φ.Π.Α. ΤΟ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΩ ΚΑΙ ΣΑΝ ΛΟΙΠΑ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕΝΑ ΠΟΣΑ,ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΤΟ ΕΓΓΡΑΨΩ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ(+,-),ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΔΗΛΩΣΗ ΑΥΤΟΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΩ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΦΠΑ,ΣΕ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ,ΑΡΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ.
0 votes4 answers -
ΑΓΡΟΤΗΣ ΜΕ ΦΠΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΥΤΟΠΕΡΑΙΩΣΗΣ
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ!ΕΝΑΣ ΑΓΡΟΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΦΠΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΥΤΟΠΕΡΑΙΩΣΕΙ?
0 votes1 answer -
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΠΑΓΙΩΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΥΤΟΠΕΡΑΙΩΣΗ
ΚΑΛΗΜΕΡΑ Μήπως γνωρίζει κάποιος πως αντιμετωπίζεται το ζήτημα πώλησης Παγίων (τα οποία δε συμμετέχουν για το καθορισμό αποτελέσματος χρήσης στη φορολογία εισοδήματος) στο ειδικό σημείωμα αυτοπεραίωσης ΦΠΑ . Δηλαδή αναγράφεται κάπου το εισπραχθέν ποσό ;Εαν ναι θα παρακαλούσα να μου πείτε πού ; Ευχαριστώ και καλή δύναμη σε όλους μας.
0 votes1 answer -
ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΦΠΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΑΙΩΣΗ ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΠΑ Ή ΟΧΙ? ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΒΡΩ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΧΩ ΓΡΑΠΤΑ ΑΜ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ? ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
0 votes6 answers -
ΔΕΝ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΦΠΑ
ΤΟ ΠΕΡΣΙΝΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΦΠΑ ΗΤΑΝ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΚ ΠΑΡΑΔΟΜΗΣ ΔΕΝ ΤΟ ΥΠΕΒΑΛΑ ΣΤΗΝ ΔΟΥ ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΑ, ΔΗΛΑΔΗ 10-6-2006. ΑΝ ΤΟ ΥΠΟΒΑΛΛΩ ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ? ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ? ΤΙ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ? ΘΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΕΡΑΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ 2005? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
0 votes18 answers -
Τροποποιητική Εκκαθαριστική ΦΠΑ και Αυτοπεραίωση
Έχω υποβάλει ήδη Εκκαθαριστική ΦΠΑ ενός πελάτη και μου λέει εκ των υστέρων ότι δεν μου έδωσε να καταχωρήσω ένα τιμολόγιο πώλησης. Άν καταθέσω εμπρόθεσμα Τροποποιητική Εκκαθαριστική ΦΠΑ θα μπορέσει να περαιώσει; Από ότι γνωρίζω όχι. Έχει αλλάξει κάτι;
0 votes1 answer -
ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΒΣ ( ΜΗΝ ΕΚΔΟΣΗ 3 Δ.Α ) ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΑΙΩΣΗ Η ΟΧΙ
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ 3 ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΟΙΧΗΣΑΝΕ 200 ΕΥΡΩ ( ΜΗΝ ΕΚΔΟΣΗ Δ.Α ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ )ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΕΡΑΙΩΣΗ Η ΟΧΙ ...ΥΠΑΡΧΕΙ " ΠΛΑΦΟΝ " Η ΟΧΙ . ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
0 votes2 answers -
ΕΙΔΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΕΡΑΙΩΣΗΣ- ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΑΚΡΙΒΕΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ;
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΒΡΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΕΡΑΙΩΣΗΣ;
0 votes1 answer -
ΠΕΡΑΙΩΣΗ ΦΠΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ
Καλησπέρα Κάνω πρώτη φορά δήλωση περαίωσης ΦΠΑ και θέλω να ρωτήσω τι κάνουμε με το πιστωτικό υπόλοιπο που έρχεται από την εκκαθαριστική? Παράδειγμα: Επιχείρηση με Π.Υ 31/12/07 3500,00 και με την περαίωση ΦΠΑ προκύπτει ΦΠΑ για καταβολή 620,00. Το ποσό 620,00 θα το πάω στα αφαιρούμενα τον Ιούλιο με την περιοδική? Σωστά θα πράξω? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
0 votes1 answer -
Η Κωδικογράφισση των φορολογικών δηλώσεων ειναι ευθυνη των Λογιστών?
Καλημερα σας.Θα ηθελα την βοηθεια σας στο θεμα της Περαιωσης που επανηλθε.Εχουμε κλεισει της χρησεις με το συστημα της Αυτοπεραιωσης του Ν3259/2004 σε καποιες επιχειρησεις αλλα σε καποια χρηση ξεχαστηκε να κωδικογραφηθει ο 985 κωδ με το 1,00 και τωρα η ΔΟΥ μας λεει οτι η χρηση αυτη δεν ειναι περαιωμενη ενω εχει πληρωθει και φορος βασει της αυτοπεραιωσης.Ειναι ευθυνη των Λογιστων η κωδικογραφησει?Υπαρχει περιπτωση να θεωρηθει οντως μη περαιωμενη η χρηση?Αν γνωριζετε κατι απαντηστε μου παρακαλω!
0 votes3 answers -
ΕΙΔΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΦΠΑ + ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ
Μια επιχείρηση υπάγεται σε Δημοτικό Φόρο 2%. Στην Εκκαθαριστική ΦΠΑ και στον κωδ. 614 καταχωρείται το σύνολο των εκροών με τον Δημοτικό Φόρο, ενώ στον κωδ. 615 καταχωρείται το σύνολο των εκροών χωρίς τον Δημοτικό Φόρο, δηλαδή τα πραγματικά ακαθάριστα έσοδα για την φορολογία εισοδήματος. Το ερώτημα μου έχει να κάνει με το Ειδικό Σημείωμα Περαίωσης ΦΠΑ. Συγκεκριμένα, εάν η επιχείρηση υπάγεται και στο ΦΠΑ 9% και στο ΦΠΑ 19%, στην δεύτερη σελίδα του Σημειώματος, στην 1η στήλη (εκροές από πώληση εμπορευμάτων - προϊόντων) θα καταχωρήσουμε τα ποσά που έχουν καταχωρηθεί στην Εκκαθαριστική ΦΠΑ στους κωδ. 601 και 603 ή τα ποσά αυτά μείον επιμεριστικά τον Δημοτικό Φόρο που αναλογεί…
0 votes10 answers -
ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟ Ε.Ε. ΓΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΦΠΑ
Καλημέρα σε όλους!!! Θα ήθελα τη βοήθεια όποιου γνωρίζει για ένα θέμα που αντιμετωπίζω για πρώτη φορά. Μητρική εταιρεία από χώρα της Ε.Ε. χρεώνει τη θυγατρική της στην Ελλάδα για υπηρεσίες διάθεσης προσωπικού με τιμολόγιο χωρίς Φ.Π.Α. Ο χειρισμός στην περιοδική δήλωση ΦΠΑ είναι χρεωπίστωση και αναγραφή του ποσού στον κωδικό 343? Ευχαριστώ πολύ!
0 votes3 answers