Ενδοκοινοτική απόκτηση αγαθών
Ενδοκοινοτική απόκτηση αγαθών (άρθρο 11) -Πράξεις θεωρούμενες ως ενδοκοινοτική απόκτηση αγαθών (άρθρο 12) -Τόπος ενδοκοινοτικής απόκτησης αγαθών (άρθρο 15) - Τριγωνικές ενδοκοινοτικές αποκτήσεις - τριγωνικές συναλλαγές με κράτη μέλη και τρίτες χώρες.
Explore Questions
There are no popular questions to show right now
-
0 votes1 answer
-
0 votes2 answers
-
0 votes0 answers
-
0 votes1 answer
-
0 votes3 answers
450 questions in this forum
-
Ενδοκοινοτική απόκτηση από Ολλανδία και πώληση σε πλοίο
Καλησπέρα. Ατομική επιχείρηση εισήγαγε ανταλλακτικά μηχανών πλοίου από Ολλανδία. Ο Ολλανδός παρέδωσε κατευθείαν τα εμπορεύματα στο πλοίο- πελάτη του Έλληνα. Ο Έλληνας πρέπει να εκδώσει τιμολόγιο με ΦΠΑ στο πλοίο και μετά να του στείλει το απαλλακτικό και να εκδώσει πιστωτικό? Ή κατευθείαν τιμολόγιο χωρίς φπα επειδή η εταιρεία του πλοίου είναι τρίτη χώρα? Παρακαλώ πολύ για τη βοήθειά σας. Ευχαριστώ πολύ.
0 votes1 answer -
Τιμολόγιο από Ιρλανδία χρέωσε φπα 24%
Καλησπέρα. Δικηγόρος έχει συνδρομή στην Adobe. Πλήρωσε και του έστειλαν Invoice στο οποίο χρέωσαν 24%. Αυτό σημαίνει ότι τον αντιμετωπίζουν ως ιδιώτη και δεν πρέπει να γίνει Ανακεφαλαιωτικός Πίνακας Vies? Ευχαριστώ πολύ.
0 votes2 answers -
ΠΩΛΗΣΗ ΑΠΟ ΚΥΠΡΙΟ ΣΕ ΕΛΛΗΝΑΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΑΓΟΡΑΣΕ ΠΡΑΓΜΤΑ ΑΠΟ ΙΤΑΛΟ ΠΟΥ ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΤΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕ ΤΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΦΠΑ ΕΙΝΑΙ? ΤΙ ΑΛΛΑ ΧΑΡΤΙΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΩ ΕΓΩ? ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΝΔΟΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ?
0 votes0 answers -
Αγορά εμπορευμάτων από προμηθευτή χώρα ΕΕ και παραλαβή από Ελλάδα
Καλησπέρα σας , Έχω την εξής περίπτωση Συνήθως, αγοράζουμε ένα εμπόρευμα από τον προμηθευτή μας στην Ιταλία.(άρα ενδοκοινοτική απόκτηση) Το εμπόρευμα αυτό ο Ιταλός το αγοράζει από τον παραγωγό στην Ελλάδα . Σήμερα θέλουμε να αγοράσουμε από τον Ιταλό και να παραλάβουμε κατευθείαν από τον παραγωγό, στην Ελλάδα . Αποτελεί ενδοκοινοτική απόκτηση η διαδικασία αυτή ; ο Ιταλός θα μας χρεώσει ΦΠΑ Ελληνικό και θα το αποδώσει στο Ελληνικό κράτος ; μήπως έχω εγώ κάποιες υποχρεώσεις ώστε να αποδοθεί ο ΦΠΑ ; σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
0 votes1 answer -
ΒΟΟΚΙΝΚ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΙΟΥΛΙΟ ΕΚΔΩΘΗΚΕ ΤΟ ΜΗΝΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΔΗΛΩΔΗ
ΒΟΟΚΙΝΚ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΙΟΥΛΙΟ ΕΚΔΩΘΗΚΕ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕ ΔΗΛΩΣΗ
0 votes1 answer -
ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΡΙΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ
προμηθευτης με ΑΦΜ ΚΥΠΡΟΥ, πουλάει σε ελληνικη΄ εταιρια ζαχαρη. Η Ζαχαρη ερχεται απο Τ.Χώρα με εκτελωνισμό στην ελλαδα απο τον κυπριο προμηθευτή στο δικο του όνομα και μου παραδίδεται ελευθερη στις εγκαταστασεις μου. τι δηλώσεις πρέπει να γίνουν απο τον έλληνα. Ο Κύπριος δεν θα κάνει intrastat αλλά μονο vies
0 votes3 answers -
ΦΠΑ ΣΕ ΕΝΔΟΚΟΙΝΟΤΙΚΗ
Kαλημέρα,έχω τιμολόγιο(για υπηρεσίες) απο ebay από Γερμανία, τους έχω δηλώσει το ΑΦΜ της εταιρείας και με έχουν καταχωρήσει στο σύστημα τους : reverse charge.To πρόβλημα είναι οτι με έχουν χρεώσει για μια συναλλαγή με ΦΠΑ ,πως το αντιμετωπίζω? κανονικά δεν θα έπρεπε να είχαν χρεώσει ΦΠΑ και να το καταχωρούσα στο vies?
0 votes1 answer -
ΕΝΔΟΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙΜΟΛΟΓΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ Φ4?ΣΤΙΣ ΜΥΦ ΜΠΑΙΝΕΙ?
0 votes17 answers -
GOOGLE FACEBOOK ΑΠΟ 1/1/2021
Καλησπέρα, google και facebook συνεχίζουν να κόβουν τα τιμολόγια τους χωρίς ΦΠΑ ναι συνεχίζουν να αναγράφουν οτι είναι VIES. Δεν βγήκε η Ιρλανδία μαζί με το HB ; θα τα στείλουμε VIES ; έχω χάσει κάποιο επεισόδιο ;
0 votes3 answers -
ΕΝΔΟΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΕ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΔΙΑΜΕΣΟΥ ΣΚΟΠΙΩΝ
Καλησπέρα Εργολάβος στην Ελλάδα έχει σύμβαση με ρουμάνο πελάτη του. Ο προμηθευτής του στα σκόπια τον τιμολογεί, αλλά παραδίδει τις μεταλλικές κατασκευές απευθείας στην Ρουμανία Αντίστοιχα τιμολογούμε και εμέις με την σειρά μας τον Ρουμάνο με τιμολόγιο ανευ φπα λόγω VIES. Το Σκοπιανό τιμολόγιο θα έχει ΦΠΑ;; και σε ποια χώρα αποδίδεται αυτό;;; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
0 votes3 answers -
ΕΝΔΟΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕΤΑ 1/1/2021 ΑΓΓΛΙΑ
Καλημερα ,πελατης εκοψε ΤΠΥ σε εταιρεια στην Αγγλια απο Ελλαδα,στελνω ενδοκοινοτικες κανονικα; Εχει αλλαξει κατι;
0 votes2 answers -
google facebook ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ 1/1/2021
H GOOGLE & η FACEBOOK συνεχίζουν να τιμολογούν χωρίς ΦΠΑ με αναφορά σε vies όπως και πριν την 31/12/20. έχουν έδρα την Ιρλανδία και οι δύο. Η Ιρλανδία δεν αποχώρησε μαζί με το ΗΒ ; θα συνεχίσουμε να τα στέλνουμε vies ;
0 votes0 answers -
Αγορά Αυτοκινήτου απο Γερμανία
Καλημέρα Αγορα Επαγγελματικού αυτοκινήτου απο Γερμανία(Το φπα πληρώθηκε στην Ελλάδα): Χρησιμοποιώ λογιστικό προγραμμα Altec atlantis (έσοδα-έξοδα) Αξία κτήσης 4000,00 κατάσταση επαγγλματικών δαπανών 66,20 αμοιβή εκτελωνιστή 70+φπα(23) 16,10 δασμοί και φόροι:2047,70 _______________________ εντυπο διασάφισης: στατιστική αξια οχήματος:4000,00 φορολογητέα Αξία:6265,00 φορολογική βάση:(306) 4000 και ποσό 920,00 φορολογική βάση:(504) 6265 και ποσό 1127,70 Αξία FOB:5865,00 +Ναύλα :400,00 _____________ =6265,00 Τέλη ταξινόμησης 1127,70 Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει στην ενημέρωση του βιβλίου εσοδων-εξόδων τι εγγραφές πρέπει να κάνω,τι στήλες πρέπει να ανοίξω ωστε να υπάρχει συμφ…
0 votes8 answers -
ΕΝΔΟΚΟΙΝΩΝΩΤΙΚΗ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΦΠΑ
Επιχείρηση Super Market κάνει εισαγωγή εμπορευμάτων από Ιταλία. Στο εμπορικό της πρόγραμμα έχει καταχωρίσει τα εμπορεύματα εισαγωγής ανά είδος και τα έχει κατατάξει με ποιόν συντελεστή ΦΠΑ θα πουληθούν. 'Από την στιγμή που έχω την πληροφορία ότι π.χ. από τα 3000€ που έκανε εισαγωγή τα εμπορεύματα αξίας 2000€ θα πουληθούν με ΦΠΑ 24% και τα υπόποιπα 1000€ θα πουληθούν με συντελεστή ΦΠΑ 13%, στην περιοδική ΦΠΑ και στις εκροές τα ενδοκοινοτικά εμπορεύματα θα αποτυπωθούν ανάλογα στους κωδικούς 301-331 και 303-333? Ευχαριστώ
0 votes3 answers -
ΕΝΔΟΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΠΑΓΙΟΥ ΜΕ ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
Καλησπέρα σε όλους, Έγινε αγορά παγίου από τη Δανία και στο τιμολόγιο έχουν χρεωθεί και έξοδα αποστολής. Εάν η αξία του παγίου είναι 7659,80 και η αξία των μεταφορικών 1290,00 πως θα γίνει η εγγραφή στα βιβλία της επιχείρησης (απλογραφικά); Πάγια και μεταφορικά ξεχωριστά ή όλο το ποσό των 8949,80 ως αγορά παγίων και όλο το ποσό απόσβεση με το συντελεστή που απαιτείται; Κάποιος συνάδελφος μου είπε πως υπάρχει και ΠΟΛ που λέει πως πρέπει να καταχωρηθεί όλο το ποσό ως πάγιο και να γίνει απόσβεση στο σύνολο. Ποια η γνώμη σας; Ευχαριστώ.
0 votes4 answers -
Παροχή Υπηρεσιών σε Γερμανία και Κίνα
Πελάτης μου Μηχ/γος Μηχ/κος, θα κάνει σύμβαση με μια Γερμανική (εργοστασιακή) εταιρεία για παροχή υπηρεσιών η οποία έχει και δεύτερο υποκατάστημα στην Κίνα στην οποία θα προσφέρει κι εκεί υπηρεσίες (φεύγει σε 10 μέρες). Επειδή μέχρι το 2007 ασχολούμουν με ενδοκοινοτικές αλλά τώρα όχι, ψάχνοντας στο site βρήκα πολλές αλλαγές. Και μου έμειναν κάποια ερωτήματα: 1) Με το νέο νομοσχέδιο δεν θα προστίθεται ΦΠΑ στο ΤΠΥ; (τόπος φορολογίας ΦΠΑ εκεί όπου ο λήπτης έχει την έδρα του) 2) Η γλώσσα που θα γράφεται το ΤΠΥ θα είναι Ελληνικά ή θα πρέπει να δίνει και κάποιο άλλο στα Αγγλικά με κάποιο πρόγραμμα π.χ.; 3) Εννοείται ότι θα πρέπει να του κάνω μεταβολή στο Μητρώο για να προσθέσ…
0 votes19 answers -
ενδοκοινοτική απόκτηση
Καλησπέρα σας, σε προσωπική εταιρεία που απαλλάσεται του φπα λόγω τζίρου (κάτω απο 10,000) και χωρίς ενδοκοινοτικές, χρειάστηκε να γίνει αγορά η/υ από Αγγλία. Οπότε κάνω μεταβολή στην ΔΟΥ, ανοίγουν οι ενδοκοινοτικές και υποβάλλω ανακεφαλαιωτικό και έκτακτη φπα στην ΔΟΥ. Στην έκτακτη δήλωση φπα χρεωπιστώνω την ενδοκοινοτική απόκτηση ή πληρώνεται ο φπα? Ευχαριστώ
0 votes11 answers -
Ανακεφαλαιωτικός πίνακας Ενδοκοινοτικών Παραδόσεων Αγαθών και Παρεχόμενων Υπηρεσιών
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟ ΕΞΗΣ ΠΟΛΩΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΑΠΟ ΠΟΛΩΝΙΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΔΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΕΜΠΟΡΕΥΥΜΑ Ο ΠΟΛΩΝΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΕΩΣ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΠΟΥ ΤΟ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΝΕΙ ΣΕ ΦΔΧ ΕΛΛΗΝΑ ΜΕΤΑΦΟΡΕΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΕΚΔΙΔΕΙ ΦΟΡΤΩΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΩΝΟ ΜΕΤΑΦΟΡΕΑ ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΔΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ ΘΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ "Ανακεφαλαιωτικός πίνακα Ενδοκοινοτικών Παραδόσεων Αγαθών και Παρεχόμενων Υπηρεσιών " ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
0 votes1 answer -
προμηθεια εμπορ αντιπροσώπου απο Ιταλία
καλησπέρα... Ελληνική εταιρεία ΟΕ εισπράτει προμήθεια εμπορικού αντιπροσώπου για πώληση μηχανημάτων από Ιταλία σε εταιρείες στην Ελλάδα. Το τιμολογιο αυτό της προμήθειας – χωρίς ΦΠΑ- πρέπει να πάει σε ανακεφαλαιωτικό πίνακα παρεχ.υπηρεσιών? Για τα έσοδα αυτά , πρέπει να κάνει prorata?? ευχαριστώ πολύ
0 votes1 answer -
λογιστικές εγγραφές απόδοσης ΦΠΑ λόγω ενδοκ. παράλειψης ΦΠΑ σε invoice
ημεδαπή διπλογραφική, απαλασσόμενη, καταχωρημένη στο vies, λαμβάνει invoice χωρίς ΦΠΑ. Θα σταλεί με έκτακτη και θα αποδοθεί ο ΦΠΑ. Τι εγγραφές γίνονται όμως στα βιβλία;
0 votes1 answer -
τροποποιητικοσ ανακεφαλαιωτικος αποκτησεων
Καλησπέρα Θέλω να στείλω σήμερα τροποποιητική ανακεφαλαιωτικού πίνακα αποκτήσεων θέλω έχει ποσό και στην απόκτηση και στην παροχή υπηρεσίων. Θέλω να διορθωση την απόκτηση και την παροχη να αφήσω ίδιο το ποσό Τι κάνω είναι επείγον Ευχαριστώ
0 votes14 answers -
ΕΝΔΟΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Καλησπέρα Προσπαθω να υποβάλλω τον ανακεφαλαιωτικο πινακα ενδοκοινοτικων συναλλαγων για παροχη υπηρεσιων, αλλα το συστημα εμφανίζει την παρακάτω εικόνα: ''Υποχρεώσεις Φορολογούμενου Τύπος Δήλωσης: Ανακεφαλαιωτικός Πίνακας Ενδοκοινοτικών Παραδόσεων Αγαθών και Παρεχομένων Υπηρεσιών Έτος: 2019 Δεν έχετε υποχρεώσεις υποβολής για το συγκεκριμένο έντυπο και για το διάστημα αναζήτησης υποχρεώσεων που επιλέξατε.'' Μετα απο ερώτημα που εκανα προς ΑΑΔΕ που απάντησαν τα εξής : '' Σας ενημερώνουμε ότι για να έχει κάποιος την επιλογή να υποβάλει VIES, πρέπει το μήνα που γίνεται η κίνηση να το έχει δηλώσει στην Δ.Ο.Υ. που ανήκει τον προηγούμενο …
0 votes5 answers -
ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΕΝΔΟΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ
Καλημέρα και χρόνια πολλά. Σας παραθέτω το παράδειγμα από το βιβλίο του Γκλεζάκου "ΦΠΑ ΤΑ ΣΥΣΚΟΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ" έκδοση 2007 : "Γαλλικό τιμολόγιο εκδίδεται μέσα στον Ιούνιο αλλά τα αγαθά μεταφέρονται στην Ελλάδα τον Ιούλιο Επειδή ο ΦΠΑ γίνεται απαιτητός για το Ελληνικό Δημόσιο κατά το χρόνο έκδοσης του τιμολογίου (Ν.2859/2000 άρθρο 18), η ελληνική επιχείρηση θα πρέπει να δηλώσει την ενδοκοινοτική απόκτηση στο μήνα Ιούνιο και έτσι θα συμπεριλάβει την απόκτηση: -Στην περιοδική δήλωση για το μήνα Ιούνιο -Στην δήλωση INTRASTAΤ για το μήνα Ιούνιο -Στον ανακεφαλαιωτικό Πίνακα για το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου (σημ. τότε ήταν τρίμηνο)" Το ερώτημα μου είναι πότε θα γίνουν οι εγγραφές …
0 votes16 answers -
ΦΠΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ
Καλησπέρα σας, Θα ήθελα θέσω μια ερώτηση σχετικά με τον ΦΠΑ τουριστικού πρακτορείου. Συγκεκριμένα και από ότι γνωρίζω δεν υφίσταται υποχρέωση υποβολής ανακεφαλαιωτικού πίνακα παροχής ενδοκοινοτικών υπηρεσιών στη περίπτωση πρακτορείου ταξιδίων και για τις πράξεις παροχής υπηρεσιών του άρθρου 43 του ΦΠΑ (ειδικό καθεστώς ταξιδιών) που παρέχει στην Ελλάδα σε εταιρίες µε έδρα άλλο Κράτος Μέλος, δεδομένου ότι τόπος φορολογίας (της µικτής αµοιβής) είναι ο τόπος εγκατάστασης του παρέχοντος τις υπηρεσίες. Επίσης, για οποιαδήποτε υπηρεσία που λαμβάνει το πρακτορείο ταξιδίων από επιχείρηση άλλου Κράτους Μέλους υποβάλλεται ανακεφαλαιωτικός πίνακας λήψης ενδοκοινοτικών υπηρεσιών …
0 votes24 answers -
Βοήθεια με ενδοκοινοτικές αποκτήσεις και παραδόσεις και εξαγωγές
Συνάδελφοι καλησπέρα , όταν λέμε ότι γίνεται εκτελωνισμός αγαθών , αυτό σημαίνει ότι μιλάμε μόνο για εισαγωγές αγαθών , σωστά ? Μόνο στις εισαγωγές αγαθών πληρώνουμε ΦΠΑ και λοιπά έξοδα. Στις ενδοκοινοτικές αποκτήσεις/παραδόσεις και εξαγωγές , δεν επιβαρυνόμαστε ούτε με ΦΠΑ , ούτε λοιπά έξοδα εκτελωνιστή , σωστά ?
0 votes28 answers