Ερωτήσεις Σχετικά με το Ε9
Θέματα που αφορούν την συμπλήρωση του Ε9 και ότι είναι σχετικό με το Νέο Εντυπο
Explore Questions
There are no popular questions to show right now
-
0 votes1 answer
-
0 votes3 answers
-
0 votes2 answers
-
0 votes24 answers
-
0 votes1 answer
1,586 questions in this forum
-
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ή αλλιώς Οδηγίες προς τους ναυτιλομένους Νο 1
Επειδή κλπ κλπ , για να μην ρωτάμε και ξαναρωτάμε σας ανεβάζω μερικές βασικές πολεοδομικές έννοιες έτσι όπως αποτυπώνονται στο άρθρο 2 του ν.1577/85 (κώδικας βασικής πολεοδομικής νομοθεσίας) Παράκληση μεγάλη, ας διαβαστούν προσεκτικά. Θα λύσουν πολλές απορίες. Κώδικας βασικής πολεοδομικής νομοθεσίας (Ν-1577/85) Κεφάλαιο-Α Αρθ-2 ΟΡΙΣΜΟΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 1. Εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο οικισμού ή σχέδιο πόλης ή πολεοδομικό σχέδιο ή πολεοδομική μελέτη είναι το διάγραμμα με τον τυχόν ειδικό πολεοδομικό κανονισμό που έχει εγκριθεί σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις και καθορίζει τους ειδικούς όρους δόμησης, τους κοινόχρηστους και δομήσιμους χώρους και τις επιτρεπόμενε…
0 votes6 answers -
ΒΑΣΙΚΕΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ή αλλιώς Οδηγίες προς τους ναυτιλομένους Νο 2
Επειδή κλπ κλπ , για να μην ρωτάμε και ξαναρωτάμε σας ανεβάζω μερικές βασικές νομικές έννοιες σχετικές, κύρια, με τα εμπράγματα δικαιώματα. Παράκληση μεγάλη, ας διαβαστούν προσεκτικά. Το ξέρω ότι είναι μεγάλο αλλά θα λύσουν πολλές απορίες. ΕΝΝΟΙΕΣ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ Η διευκρίνιση ορισμένων όρων που ακολουθεί, κρίθηκε σκόπιμη, γιατί κατά την ανάγνωση των Οδηγιών και τη συμπλήρωση του Ε9 αναφέρονται πολλοί νομικοί όροι, που είναι μεν τρέχοντες αλλά καλό είναι να διευκρινίζονται ακόμα και για τους νεοεισερχόμενους επαγγελματίες. Άλλωστε τέτοιοι όροι είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν στο περιεχόμενο των τίτλων των προς δήλωση ακινήτων. Το ίδιο είναι σκόπιμο να γίνει και με …
0 votes4 answers -
ΧΡΗΣΙΚΗΣΤΙΑ
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ, ΓΙΑ ΑΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ Ο ΝΟΜΙΚΟΣ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙ Ε9 ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ. ΑΠΟ ΤΟ 2018. ΛΟΓΙΣΤΗΚΑ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΕΡΗΣΟΥΜΕ?? ΚΑΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΙΤΙΑ?? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!
0 votes1 answer -
ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΚΟΝΑΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΔΙΟΡΘΩΣΗ Ε9
Χαίρετε! Οικόπεδο εντός οικισμού, αγορασμένο το 1978 από δύο άτομα ΕΞ' ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ. Το 1990 έγινε σύσταση κατακόρυφων ιδιοκτησιών. Το 2018 ο ιδιοκτήτης της μιας κατακόρυφης ζήτησε από μηχανικό νέο τοπογραφικό σχέδιο με συντεταγμένες, για να νομιμοποιήσει αυθαίρετες κατασκευές. Έτσι φανερώθηκε ότι άλλη εικόνα υπήρχε στο συμβόλαιο για τα τετραγωνικά του οικοπέδου και άλλη είναι η πραγματική. Η πραγματική εικόνα είναι ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ από όσα αναγράφονται στο συμβόλαιο. Ο ιδιοκτήτης, τώρα, της δεύτερης κατακόρυφης, σκοπεύει να την πουλήσει. Αναρωτιέται αν πρέπει να προβεί τώρα σε διορθώσεις του Ε9 (με το σχετικό πρόστιμο) κάνοντας τ…
0 votes3 answers -
Ε9 και θερμοκήπια
Καλημέρα και χρόνια πολλά.Θα ήθελα να ρωτήσω αν τα θερμοκήπια καταγράφονται στο ε9 και με τι κωδικό?Η 1237 του 2014 αναφέρει για κτίσματα διαλογής συλλογής αγροτικών προϊόντων σαν βιοτεχνικό κτίριο.΄Παίζει ρόλο η οικοδομική α΄δεια? και άν δεν υπάρχει τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση?Γενικότερα υπάρχουν συγκεκριμένες ΄΄ διατάξεις για τα θερμοκήπια και πώς αναγράφονται στο ε9 και κατ επέκταση ο υπολογισμός ενφια γι αυτά.Ευχαριστώ.
0 votes2 answers -
Ορθή απεικόνιση ακινήτου στο Ε9
Καλησπέρα. Αγορά οικοπέδου 148 τμ, στο οποίο υπάρχει ακίνητο διατηρητέο 4 ορόφων, ισόγειο- 1ος- 2ος- 3ος. Σύμφωνα με το συμβόλαιο οι όροφοι επικοινωνούν μεταξύ τους από το κλιμακοστάσιο και είναι λειτουργικά ανεξάρτητοι. Στο Ε9 πώς θα δηλωθεί? 1. Ως μονοκατοικία, όροφο τον υψηλότερο (3ο), το σύνολο των τετραγωνικών των ορόφων και το οικόπεδο στην ίδια γραμμή? Και δίπλα το σύνολο των κτισμάτων? ή 2. Ως διαμερίσματα και το οικόπεδο σε ξεχωριστή γραμμή? Παρακαλώ πολύ για τη βοήθειά σας επειδή έχω μπερδευτεί. Ευχαριστώ πολύ.
0 votes24 answers -
ΟΡΘΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ & ΔΗΛΩΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΨΙΛΗ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ
Καλησπέρα σας & θερμές ευχές σε όλους, Η μητέρα μου έχει 2 ακίνητα με επικαρπία εκτός Αθηνών ( στο ένα έχω εγώ την ψιλή και το άλλο η αδερφή μου ). Το δηλώνω κανονικά στο Ε9. Τα 2 τελευταία χρόνια η ίδια τα εκμεταλλεύεται τουριστικά (χωρίς να έχει κάνει έναρξη εργασιών) . Ερώτηση : Αν προσθέσω σαν δεύτερη επιχειρηματική δραστηριότητα την εκμετάλλευση ακινήτων θα πρέπει να προηγηθεί κάποιου είδους μίσθωσης ή δωρεάν παραχώρισης απο την μητέρα μου σωστά; Ανεξάρτητα αν για το ένα ακίνητο που έχω την ψιλή κυριότητα φαίνεται στο Ε9 μου ; Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων, Δανάη Ζαχαρία
0 votes1 answer -
ΤΡΟΠΟΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΩΝ ΞΕΡΙΚΩΝ ΣΕ ΠΟΙΑ ΣΤΗΛΗ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ για τους συναδελφους απο αγροτικες περιοχες τα ΞΕΡΙΚΑ μη καλιεργισιμα αγροτεμαχια γραφονται σε ποια στηλη μονοετης η βοσκοτοπος ????
0 votes8 answers -
Μεταφορα΄ δήλωσης στο επόμενο έτος
Καλησπέρα, Στις δηλώσεις ε9 έχει γίνει τροποποιητική, αλλά δεν μου επιτρέπει να την μεταφέρω στο επόμενο έτος. Τι μπορώ να κάνω για να γίνει δυνατή η μεταφορά;
0 votes11 answers -
Αυθαίρετο κτίσμα σε οικόπεδο που θα πωληθεί- ορθή αναγραφή στο Ε9
Καλησπέρα. Οικόπεδο προς πώληση 570 τμ, στο οποίο υπάρχει αυθαίρετο κτίσμα, σαν αποθήκη, 28 τμ, για το οποίο έχει υπογραφεί ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ μηχανικού και αγοραστή- πωλητή ότι θα κατεδαφιστεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πώλησης. Πώς να το αναγράψω στο Ε9? Πρέπει να το γράψω σε ξεχωριστή γραμμή, στους βοηθητικούς χώρους και στην ίδια γραμμή το οικόπεδο, με συνολική επιφάνεια κτισμάτων 28 τμ? Αυτή τη στιγμή στο Ε9 υπάρχει μόνο το οικόπεδο, αλλά ο συμβολαιογράφος λέει ΄ότι πρέπει να διορθωθεί και να αναγραφεί και το κτίσμα. Όποιος μπορεί ας βοηθήσει. Ευχαριστώ πολύ.
0 votes1 answer -
ΔΙΟΡΟΦΟ ΜΕ ΥΠΟΓΕΙΟ
Θα χρειαστω την βοηθεια σας σχετικα με την δηλωση Ε9.Η αρχικη δηλωση αναφερει διοροφη κατοικια με υπογειο και παρκινγκ και δηλωνοταν σε 2 γραμμες στο Ε9.Στην πρωτη τα τμ της κατοικιας + β.χ. + τμ οικοπεδου και στην δευτερη ο χωρος σταθμευσης ο οποιος εχει δικο του τιτλο..Το υπογειο το οποιο εχει διαφορετικη εισοδο ειχε βοηθητικους χωρους οι οποιοι μετατραπηκαν σε οικια και τακτοποιηθηκαν στην πολεοδομια.Ολο το οικημα αφορα μια ιδιοκτησια διχως συσταση .Πως θα δηλωσω την κατοικια του υπογειου ως ανεξαρτητη γιατι θελω να βγαλω ΑΜΑ για βραχυχρονια ενοικιαση?Εγω θεωρω οτι θα αφαιρεσω τους βοηθητικους απο την πρωτη γραμμη και θα προσθεσω τριτη η οποια θα αφορα το ξεχωριστο δια…
0 votes3 answers -
0 votes1 answer
-
0 votes2 answers
-
0 votes0 answers
-
Τακτοποίηση ακινήτου με Ν. 4495/2017 και διόρθωση Ε9
Καλημέρα σε όλους Για τακτοποίηση αυθαιρεσιών σε ακίνητο με τον Ν.4495/2017 με ημερομηνία υπαγωγής 30/09/2020 πρέπει να κάνω τροποποίηση στο Ε9 για την τελευταία πενταετία (2017,2018,2019,2020,2021) ή από 1.1.2014? Ο μηχανικός υποστηρίζει ότι μόνο για το τρέχων έτος πρέπει να γίνει τροποποίηση του Ε9 που γίνεται η τακτοποίηση, το έχετε ξανακούσει ή έχει αλλάξει κάτι και το έχω χάσει; Ευχαριστώ πολύ
0 votes4 answers -
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΑΒΟΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2021
Τώρα που θα αλλάξουν οι ημερομηνίες καταβολής του ΕΝΦΙΑ και θα αρχίζουν πιθανών από τον Μάρτιο 2022 και ως τώρα οι μεταβολές στο ε9 μπορούσαν να γίνουν ως και το Μαιο του επομένου ετους θα αλλάξει κα΄τι όσο αφορά τις δηλώσεις και αντί του Μαιου θα πρέπει να γίνονται πρίν από τον Μάρτιο?
0 votes20 answers -
ΠΟΥ ΚΑΤΑΧΩΡΕΙΤΕ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ ΜΕ ΚΤΙΣΜΑ
Αγοράστηκε αγροτεμάχιο 10.870 m εκτός σχεδίου πόλεως το 2007 και δηλώθηκε στον πίνακα 2. Το 2010 χτίστηκε βιοτεχνικός χώρος 1.000 m στο παραπάνω αγροτεμάχιο. Τι μεταβολές θα κάνω στο Ε9 και σε ποιόν πίνακα θα το απεικονίσω το κτίσμα και το αγροτεμάχιο;
0 votes19 answers -
ΜΗΔΕΝΙΚΟ Ε9
Καλημέρα,μου ζήτησαν απο συμβολαιογράφο να εκτυπώσω ενα μηδενικό Ε9.Γνωρίζει κάποιος αν γίνετε?απο το taxis μου ειπαν οτι δεν γινεται και θα πρεπει να απευθυνθώ στην αρμόδια ΔΟΥ.Ενα print screen οτι δεν εχει διαμορφωθεί ακομα η περιουσιακή κατάσταση γνωρίζει κάποιος εαν κάνει? Ευχαριστώ
0 votes8 answers -
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΑΚΑΛΥΠΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ Ε9
1)ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ......... ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑ(ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ) ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΑΚΑΛΥΠΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΜΒΑΔΟΥ 150 ΤΜ. ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΩ ΣΤΟ Ε9 2)ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ........ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΚΑΤ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΣΤΑΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΥΠΑ ΑΡΙΘΜ ΤΑΔΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ A) ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΕΚΤΑΣΕΩΣ 510 ΤΜ Β) ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ 12 ΤΜ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΩ ΣΤΟ Ε9 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
0 votes14 answers -
Ε9
ΚΑ΄ΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Ε9 ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΑΝΑ ΕΤΟΣ ?
0 votes1 answer -
ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 4400 ΜΕΤΡΑ ΕΝΙΑΙΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ 2 ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΜΕ 2800 ΜΕΤΡΑ ΣΤΗ ΜΙΑ ΚΟIΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΟ Ε9 ΣΕ ΔΥΟ ΓΡΑΜΜΕΣ?
ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 4400 ΜΕΤΡΑ ΕΝΙΑΙΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ 2 ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ Ε9 ΜΕ 2800 ΜΕΤΡΑ ΣΤΗ ΜΙΑ ΚΟIΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΟ Ε9 ΣΕ ΔΥΟ ΓΡΑΜΜΕΣ?
0 votes1 answer -
ΑΓΟΡΑ ΥΠΟ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΑΠΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Καλησπέρα, Φυσικό πρόσωπο αγοράζει από τεχνική εταιρεία ακίνητα τα οποία θα ξεκινήσει από την τεχνική εταιρεία η κατασκευή τους. Το φυσικό πρόσωπο θα υποβάλλει Ε9 για τα ακίνητα αυτά που θα κατασκευαστούν στο μέλλον και θα τα αναγράψει ως αποπερατωμένα ή ως ημιτελη?
0 votes0 answers -
Ε9 ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗΣ ΗΜΙΤΕΛΩΝ
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ! ΕΡΩΤΑΤΑΙ ΕΑΝ ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗΣ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΗΛΩΘΕΙ ΩΣ ΗΜΙΤΕΛΗ ΤΟ 1997 ΘΑ ΔΗΛΩΘΕΙ ΣΤΟ Ε9 ΚΑΙ ΠΩΣ ? ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗΣ ΑΠΟ 2 ΗΜΙΤΕΛΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΣΕ 7 ΗΜΙΤΕΛΗ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΠΙΣΗΣ ΕΑΝ Η ΓΟΝΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ ΨΙΛΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑΣ (ΑΠΟΚΤΗΣΗ) ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΛΕΟΝ 7 ΗΜΙΤΕΛΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΘΑ ΔΗΛΩΘΕΙ ΣΕ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
0 votes8 answers -
Ε9 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΗ 2014 ΚΑΙ ΜΕΤΑ
Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος γιατί δεν μπορώ να κάνω τροποποιητική Ε9 απο το 2014 και μετα ?
0 votes4 answers -
Ε9 ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΛΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ. ΔΙΑΘΗΚΗ - ΕΞ ΑΔΙΑΘΕΤΟΥ
Καλησπέρα και χρόνια πολλά! Να έχουμε μια καλύτερη χρονιά!! αν ο θάνατος είναι 3/1/2020 και η δημοσίευση της κληρονομίας 15/4/2021 και η αποδοχή της 3/1/2022, με ποια σειρά και προθεσμία γίνεται το Ε9 ; Κατά την γνώμη μου και με βάση άρθρο του Σεϊμένη - Γεραγγέλου στο taxheaven : Κάνεις Ε9 με βάση τα εξ αδιαθέτου ποσοστά με προθεσμία 31/5/2021 και ημερομηνία απόκτησης 3/1/2020 (θάνατος) και μετά την δημοσίευση με προθεσμία 31/5/2022 υποβάλεις με ημ/νια απόκτησης 15/4/2021 (ημ/νια δημοσίευσης) και με τα ποσοστά που προβλέπει η διαθήκη και δεν σε αφορά η αποδοχή. Μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει αν είμαι σωστός ; https://www.taxheaven.gr/news/44530/poioi…
0 votes1 answer