Θέματα ασφάλισης ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ-ΤΑΕ-ΤΣΑ)
Explore Questions
There are no popular questions to show right now
-
0 votes1 answer
-
0 votes5 answers
-
0 votes0 answers
-
0 votes4 answers
-
0 votes17 answers
694 questions in this forum
-
ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΕΦΚΑ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ Ν 3846/2010
ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΕΡΗΣΗ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΛΟΓΩ ΑΠΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ Νο 3846/2010 ( 125€ ΤΟ ΜΗΝΑ ΛΟΓΩ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΣΕ ΧΩΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ 1000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ),ΤΩΡΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΣΕ Ο.Ε. ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ: 1)ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΩΣ ΤΑ 220€ 2)Η' ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΑ 125€ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΕΥΑΧΡΙΣΤΩ
0 votes1 answer -
ΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΙΚΕ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ-ΕΦΚΑ ΑΠΟ 2016
Συνάδελφοι καλημέρα, αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα: ανέλαβα μία εταιρεία ΙΚΕ που είχε κάνει έναρξη εργασιών το 09/2016. ο διαχειριστής της ήταν εγγεγραμένος στο ΤΣΑΥ (ασκούσε ατομική επιχείρηση) και ο προηγούμενος λογιστής θεώρησε ότι δε χρειαζόταν να τον απογράψει σαν διαχειριστή στον ΟΑΕΕ. Έγινε διακοπή στην ατομική επιχείρηση το 2019, όμως από το 2017 εργαζόταν ο διαχειριστής στην ΙΚΕ και αμοιβόταν κανονικά. γνωρίζει κάποιος τι πρόστιμο θα πληρώσει για την εκπρόθεσμη εγγραφή , αφού επειδή κατέβαλλε εισφορές από την ατομική του επιχείρηση δε θα χρειαζόταν να πληρώσει εισφορές σαν διαχειριστής. και επιπλέον επειδή έχει παρέλθει η πενταετία από την ένα…
0 votes5 answers -
ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ
Συνάδελφοι καλημέρα , θα ήθελα να με βοηθήσετε αν γνωρίζετε στο κάτωθι ερώτημα μου. Διευθύνων Σύμβουλος σε Α.Ε. με ποσοστό συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο 60% επιθυμεί να βγει σε μειωμένη σύνταξη, διατηρώντας την ιδιότητα του Διευθύνωντος Συμβούλου . Μπορεί να γίνει αυτό; ή θα πρέπει να παραιτηθεί από Διευθύνων Σύμβουλος από το Δ.Σ. για να καταθέσει τα χαρτιά του για συνταξιοδότηση. Επειδή λόγω δυσκολιών της εταιρείας δεν μπορεί να παρατηθεί από μέλος του Δ.Σ και από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου μπορεί να βγει σε μειωμένη σύνταξη αφού έχει συμπληρώσει το 75 έτος της ηλικίας του;
0 votes0 answers -
ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ
Συνάδελφοι καλησπέρα , πελάτης μου θέλει να κάνει επέκταση δραστηριότητας (προσθήκη ΚΑΔ). Η ασφαλιστική ενημερότητα ηλεκτρονικά δεν έχει τέτοια επιλογή, αν βγάλω με αιτία συμμετοχή σε εταίρος σε ΟΕ,ΕΕ,ΕΠΕ με καλύπτει ή δε θα την κάνουν δεκτή στο μητρώο; Επίσης ο συγκεκριμένος πελάτης απασχολεί προσωπικό (δεν οφείλει ασφαλιστικές εισφορές για το προσωπικό) αλλά οφείλει τις εισφορές στον ΕΦΚΑ-ΟΑΕΕ. Τι διαδικασία πρέπει να γίνει για να κάνει ρύθμιση και να πάρει ενημερότητα; Ευχαριστώ
0 votes4 answers -
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΚΗΠΩΝ-ΤΕΒΕ Η' ΙΚΑ;
ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΝΑΡΞΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΕ ΚΑΔ((ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΚΗΠΩΝ)) ΔΗΛ ΚΗΠΟΥΡΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΒΕ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΥΤΟ ΕΝΤΑΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΙΚΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΒΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΥΤΗ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΑΣ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΞΕΠΕΡΝΑΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ. ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΥΤΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΟΝΤΩΣ ΣΤΟ ΙΚΑ Η' ΟΧΙ; ΣΤΟ ΤΕΒΕ ΖΗΤΑΝΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ. ΕΓΩ ΡΩΤΗΣΑ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ....ΑΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΕ ΕΝΑΝ ΙΔΙΩΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΗ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.
0 votes14 answers -
ΜΕΛΟΣ ΣΕ Ο.Ε. 2014-2015 ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΕΝΑΡΞΗ ΣΕ ΟΑΕΕ
Καλησπέρα, Μέλος σε Ο.Ε. δεν έκανε εγγραφή σε ΟΑΕΕ για τη περίοδο 2014-2015 Η έναρξη έγινε σε υπηρεσία μιας στάσης Δεν μπορεί να πάρει το Πρόγραμμα Δεύτερης Επιχειρηματικής Ευκαιρίας του ΟΑΕΔ, λόγο του κριτηρίου να έχουν καταβάλει ή ρυθμίσει για ένα (1) τουλάχιστον έτος τη μηνιαία εισφορά ύψους δέκα (10) ευρώ, του Ειδικού Λογαριασμού Ανεργίας Από τον ΟΑΕΕ λένε δε μπορεί να γίνει εγγραφή ούτε κάτι άλλο. Πιστεύετε ότι υπάρχει κάποια λύση; Ευχαριστώ
0 votes17 answers -
Εισφορές διαχειριστή ΙΚΕ με παράλληλη μισθωτή εργασία
Καλημέρα σας, θα μπορούσε να βοηθήσει κάποιος στον υπολογισμό των εισφορών διαχειριστή ΙΚΕ με παράλληλη μισθωτή εργασία ? ευχαριστώ εκ των προτέρων
0 votes9 answers -
ΕΦΚΑ
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ. ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΕΦΚΑ (ΤΕΒΕ) ΠΛΗΡΩΣΕ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 220,00 ΕΥΡΩ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥ 2020 ΣΤΙΣ 31/03/2020 440,00 ΕΥΡΩ ΤΕΛΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΓΙΑ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2020 ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ 165,00 ΕΥΡΩ (-25%)
0 votes17 answers -
EΦΚΑ 2ου/2020
Εαν κάποιος πλήρωσε στις 31/03 , πριν βγουν τα νέα ειδοποιητήρια, τις εισφορές , πως θα απολαυσουν της έκπτωσης?
0 votes0 answers -
Εξαίρεση ασφάλισης περιόδου 2012 τέως ΟΑΕΕ για Μισθωτο με Μερική Απασχόληση
Καλημέρα και πάλι ! Μισθωτός (Νέος Ασφαλισμένος) που το 2012 κολλούσε 8 ημέρες ένσημα από τον εργοδότη του και παράλληλα διατηρούσε και ατομικό επάγγελμα υποχρεωτικό σε ασφάλιση στον ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) μπορούσε τότε να λαμβάνει εξαίρεση Ασφάλισης στον ΟΑΕΕ?? Ποιες ήταν οι προυποθέσεις αν κάποιος τις έχει? Εκ των υστέρων (εφόσον φυσικά δικαιούντναν) μπορεί αν γίνει αναδρομικά διαγραφή καταλογισθεισών εισφορών ΟΑΕΕ? Ευχαριστώ πολύ!
0 votes5 answers -
ΟΑΕΕ αρνείται να ασφαλίσει έναρξη υπηρεσιών!!!
Πελάτης μου θέλει να κάνει έναρξη με αντικείμενο εργασιών συναρμολόγηση επίπλων. Συγκεκριμένα συναρμολογεί έπιπλα από ΙΚΕΑ κλπ που αγοράζουν πελάτες και δεν μπορούν οι ίδιοι να τα συναρμολογήσουν. Ο ΚΑΔ είναι 31.09.92.03 (υπηρεσίες συναρμολόγησης επίπλων). Πήγε στον ΟΑΕΕ για εγγραφή και δεν τον ασφαλίζουν λέγοντας πως πρέπι να ασφαλιστεί στο ΙΚΑ. Κάποια γνώμη παρακαλώ.
0 votes5 answers -
Διαγραφή από ΟΑΕΕ και εκ των υστέρων αναζήτηση ασφαλιστικής υποχρέωσης
Καλημέρα σε όλους! Ασφαλισμένη του ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ) διαγράφεται ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ μέσα στο 2018 με ημερομηνία διαγραφής 31/12/1998 μετά από εκπρόθεσμες διακοπές σε Ατομική και Μον. ΕΠΕ που είχε. Αφού λάβαμε την Απόφαση Διαγραφής από τον ΟΑΕΕ με ταχυδρομείο, ανακαλύπτει ο ΟΑΕΕ εκ των υστέρων τη συμμετοχή της στο ΔΣ ΑΕ (την οποία βέβαια γνώριζε) αλλά και την παράλληλη κατοχή μετοχών > 3% στην ίδια εταιρεία (το οποίο προφανώς απεκρύβη από την ασφαλισμένη) Έτσι μας καλεί να προσκομίσουμε νέα έγγραφα με σκοπό να μας επιβληθεί και συμπληρωματικό διάστημα ασφάλισης για τις περιόδους από 01/01/1999 έως και το μέσα του 2003 που λύθηκε οριστικά η ΑΕ. (που συστάθηκε τ…
0 votes0 answers -
Συμψηφισμος πιστωτικου ΕΦΚΑ
Εκκαθαριση 7/5/2018 πιστωτικο υπολοιπο 2643,48 , πραγματικες καταβολες το 2018-- 574,53,,βεβαιωση για φορολογικη χρηση 2018 --2391,16 εχωζητησει συμψηφισμο τι θα εκπεσω
0 votes2 answers -
Αρτοποιοί, ΤΕΑΑ , Κατάσταση τιμολογίων ή βιβλίο αλεύρων
εξακολουθεί να ισχύει η υποχρέωση να τηρούμε κατάσταση τιμολογίων αλέυρων (ή βιβλίο αλέυρων όπως είναι γνωστό) για τους αρτοποιούς για το ΤΕΑΑ; https://www.oaee.gr/syntaxeis.asp?catsyn_id=242&banner_pgc=10
0 votes2 answers -
ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ
ΓΕΙΑ ΣΑΣ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΕΑΝ ΕΛΕΥΘ.ΕΠΑΓΓΕΛΜ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΣΤΟ Ε1 ΧΑΜΗΛΟ 200-300 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ Π.Χ ΑΠΟ ΠΩΛΗΣΗ ΛΑΔΙΟΥ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΡΞΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ;Η ΠΛΕΟΝ Η ΔΗΛΩΣΗ ΑΓΡΟΤ. ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑΡΞΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
0 votes2 answers -
πληρωμη εφκα μεγαλυτερου ποσου
Το 2018 η υποχρεωση να καταβαλει ασφαλιστικες εισφορες ηταν 250*12 και τα πληρωνει τον τελευταιο μηνα κατεβαλε εξτρα 5000 ευρω τα οποια συμφωνα με την 1219/18 θα τα εκπεσει φορολογικα το 2018 . Το 2019 καταβαλει κανονικα τις εισφορες του και ο εφκα ερχεται και του τα δινει πισω 5000 ευρω οχι συμψηφισμο αυτη η επιστροφη θα φορολογηθει
0 votes4 answers -
Επανέναρξη στον ΟΑΕΕ και έλεγχος προηγούμενων ετων πριν την χορήγηση της βεβαίωσης
Σε επανεγγραφή στον ΟΑΕΕ, ζητάνε να αποδείξουμε τί είναι τα αυτοτελώς φορολογούμενα ποσά (από το 2002) στις δηλώσεις εισοδήματος και πρίν γίνει ο έλεγχος δεν χορηγούν την σχετική βεβαίωση ώστε να γίνει η έναρξη στην Δ.Ο.Υ. Επειδή το ζήτημα δεν είναι ο έλεγχος , αλλά ότι στην ουσία μας απαγορεύουν τη έναρξη , έχει κάποιος υπ΄όψη κάποια εγκύκλιο η οποία επιτρέπει την παραλαβή απο εμάς της βεβαίωσης επανεγγραφής , ώστε να συνεχίσουμε με την έναρξη και τη διενέργεια ελέγχου εκ τον υστέρων απο τον ΟΑΕΕ. Επίσης ψάχνω το Φ 80000/7228/308/06 έγγραφο του ΟΑΕΕ
0 votes6 answers -
ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΔΑΠΑΝΗΣ & ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΤΕΒΕ
ΚΑΛΗΜΕΡΑ , ΠΗΓΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΒΕ ΛΟΓΩ ΤΣΜΕΔΕ ( ΕΝΑΡΞΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ ΤΟ 2012 ) ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΤΟΣ 2009 ΕΜΦΑΝΙΖΕ ΣΤΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΚΟΨΕ ΕΝΑΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΙΑΣ ΠΟΣΟΥ 5000,00 ΜΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΤΕΒΕ ΑΠΟ ΤΟ 2009 ΕΩΣ ΤΟ 2012 ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ . ΣΗΜΕΙΩΣΗ : ΤΟ 2009 ΗΤΑΝ ΦΟΙΤΗΤΗΣ . Μου ειπανε οτι σε οποιο προσωπο κοβεται αποδειξη δαπανης θα πρεπει να ασφαλιζεται και σε αυτους . Ευχαριστω
0 votes18 answers -
μηνιαια και ετησια εκκαθαριστικα πρωην συνταξιουχων ΟΑΕΕ πριν το 2017 - υπαρχει δυνατοτητα εκτυπωσης ?
1) μπηκα στις ηλεκτρονικες υπηρεσιες του ΟΑΕΕ να τυπωσω εκκαθαριστικα συνταξεων μηνιαιων και ετησιων,αλλα εχει μονο για το ετος 2017.τα προηγουμενα χρονια δεν υπαρχουν? 2) ανετρεξα στην ιστοσελιδα του ΕΦΚΑ στις υπηρεσιες για συνταξιουχους μηπως και βρω ακρη εκει, αλλα γραφει οτι η υπηρεσια απευθυνεται σε συνταξιουχους πρωην ΙΚΑ - ΤΑΠΟΤΕ -ΤΣΑΥ κλπ εκτος για συνταξιουχους πρωην ΟΑΕΕ. υπαρχει δυνατοτητσ τελικα να εκτυπωσω μηνιαια και ετησια εκκαθαριστικα συνταξεων για τους πρωην ΟΑΕΕ?
0 votes8 answers -
70 ετών επιτηδευματίας και ΕΦΚΑ
Καλημέρα σε όλους. Κυκλοφορεί μία πληροφορία, πως επιτηδευματίας που έχει ξεπεράσει τα 70 έτη, και δεν έχει βγεί στην σύνταξη, μπορεί να κάνει λόγω ηλικίας, διακοπή του ΕΦΚΑ, συνεχίζοντας την δραστηριοτητά του. Ισχύει κάτι τέτοιο..? Έχει κάποιος κάτι ακούσει...? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
0 votes6 answers -
Υπαγωγή στην παρ. 9 του άρθρου 39 του Ν.4387/2016
Αυτοαπασχολούμενος έχει υπογράψει σύμβαση με υπαγωγή στην παρ.9, άρθρου 39 του Ν.4387/2016 και οι εισφορές του αποδίδονται από τον εργοδότη του. Μέσα στο έτος έχει εκδώσει ΤΠΥ σε 2ο εργοδότη χωρίς υπαγωγή στις παραπάνω διατάξεις. ΤΙ υποχρεώσεις έχει έναντι του ΕΦΚΑ για τις εισφορές αυτές ?
0 votes3 answers -
ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΟΑΕΕ ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λοιπον πήγα για έναρξη στην ΔΟΥ και μου ζήτησαν παράλληλη έναρξη απο ΟΑΕΕ (ενώ είχα βεβαίωση περι μή οφειλών). Πήγα στο τοπικο ΟΑΕΕ εδώ και μου είπαν οτι πρέπει να κάνω παράλληλη έναρξη απο τον ΟΑΕΕ της πρώτης έναρξης δηλαδή στην Αθήνα και βρίσκομαι τώρα Θεσσαλονίκη όπου και θα κάνω την έναρξη. Μου πρότειναν μια διαδικασία και με κάτι ΚΕΠ και Κουριερ να έρθουν η οποία διαρκεί 1,5 μήνα !! ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Έχει συναντήσει κάποιος συνάδερφος παρόμοια περίπτωση?
0 votes22 answers -
Φορολογικός χειρισμός εισφορών ΕΦΚΑ ελεύθερων επαγγελματιών που επεστράφησαν
Στις 2/8/18 σε πελάτη μου επεστράφησαν εισφορές ΕΦΚΑ, μετά τον επανυπολογισμό τους με βάση τη φορολογική δήλωση που υπέβαλε για το έτος 2016. Το ποσό είναι σημαντικό, και ξεπερνάει τις εισφορές που θα καταβάλει μέσα στο 2018. Βλέπετε το 2015 είχε δηλώσει αρκετά κέρδη. Προκύπτει δηλαδή αρνητικό ποσό καταβληθεισών εισφορών για το έτος 2018. Ποιός χειρισμός κρίνεται σωστός στην περίπτωση αυτή;
0 votes2 answers -
Επίδομα Λοχείας Κυοφορίας σε παράλληλη ασφάλιση
Καλησπέρα Έναρξη Αυτοαπασχολούμενος με ΕΦΚΑ απο 18.1.17 και μισθωτός με απόλυση 31.5.17 Μικτός μισθός Μάιο 2017 1597€ και 450 Ένσημα τα δύο τελευταία χρονια απο σήμερα και πρόσληψή νέα 4.6.18 με συμβαση αορίστου μερικής απασχόλησης με μικτο 380€ και ΠΗΤ 10.9.18 δικαιούται επίδομα κυοφορίας κ λοχείας απο το ΙΚΑ??? Λόγω της παράλληλης ασφάλισης. Ευχαριστώ θερμά, σας παρακαλώ όποιος γνωρίζει ας μου απαντήσει!!
0 votes0 answers -
ΕΠΙΔΟΜΑ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ ΟΑΕΕ-ΙΚΑ (ΕΦΚΑ)
Καλημέρα σας, Έχω την εξής περίπτωση : Ασφαλισμένη στον ΕΦΚΑ (πρώην ΟΑΕΕ) από το 2012 η οποία συνεχίζει την ασφάλιση της και παράλληλα είναι και ασφαλισμένη ως μισθωτή στον ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) από 01/03/2017. Με ημερομηνία τοκετού 16/06/2017 λαμβάνει επίδομα μητρότητας??? και αν ναι από που???
0 votes1 answer