Θέματα Λύσης - Διακοπής - Τροποποίησης Εταιριών
Ερωτήσεις για θέματα τροποποιήσεων εταιριών - Λύσεων εταιριών ,καθώς και θέματα μητρώου που αφορούν τα παραπάνω
764 topics in this forum
-
- 1 reply
- 163 views
Καλησπέρα σας, Έχουμε μια ΑΕ με μετοχικό κεφαλαίο 30000€. Ο ένας μέτοχος έχει το 5% με χρηματική εισφορά. Ο άλλος μέτοχος έχει το 95% με εισφορά σε είδος. Το είδος αυτό είναι ένα οικόπεδο που έχει εκτιμηθεί από ορκωτούς στο ποσό που αντιστοιχεί το 95% του κεφαλαίου. Η ΑΕ είναι νεοσύστατη ,δηλαδή στα μέσα του 2023, και δεν έχει ακόμα ενεργοποιηθεί .Το ΦΠΑ της είναι κάθε μηνά μηδενικό. Ο δεύτερος μέτοχος θέλει να πουλήσει το ποσοστό του σε ένα άλλο τρίτο με χρηματικό αντάλλαγμα και να γυρίσει το οικόπεδο στο όνομα του. Ποιες είναι οι διαδικασίες και ο τρόπος που προβλέπονται? Υπάρχει υπεραξία? Προβλέπεται κάποιος φόρος? …
Last reply by ype, -
- 1 follower
- 1 reply
- 267 views
Καλησπέρα σας, αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα και θα ήθελα την βοήθεια σας. Επιθυμώ να κάνω διακοπή εργασιών σήμερα , μίας ετερόρρυθμης εταιρείας που η τελευταία της κίνηση ήταν 30/01/2022 και μίας ομόρρυθμης εταιρείας που η τελευταία της κίνηση ήταν 30/07/2019. Οι εταιρείες ανήκουν σε διαφορετικές εφορίες της Αττικής. Διαβάζοντας τις ΠΟΛ 1163/2016 και 1019/2017 εγώ καταλαβαίνω ότι πρέπει να κάνω στο ΓΕΜΗ δημοσίευση λύσης χωρίς η ημερομηνία λύσης του ΓΕΜΗ να είναι δεσμευτική και στην συνέχεια μπορώ στην ΔΟΥ να κάνω διακοπή με πραγματικό χρόνο. Όμως και στις δύο ΔΟΥ οι προισταμένες του μητρώου δεν το δέχονται λέγοντας μου ότι , αφού η ημερομηνία διακοπής είναι …
Last reply by 125883623, -
- 0 replies
- 403 views
Καλησπέρα σας , Μονοπρόσωπη ΙΚΕ με ρυθμισμένη οφειλή προς ΔΟΥ μπορεί να προχωρήσει σε λύση - εκκαθάριση και διακοπή και με ποιά διαδικασία..? ευχαριστώ πολύ
Last reply by bastasc, -
- 1 follower
- 2 replies
- 518 views
Καλησπέρα σας. Η σύμβασή μας είναι STAVROU ACCOUNTING OE με ΑΦΜ 999301939 και το ερώτημα το εξής: Έχω προχωρήσει σε ιδιωτικό συμφωνητικό λύσης και θέσης σε εκκαθάριση για μία Ο.Ε. και το οποίο έλαβε και αριθμό ΚΑΚ από το ΓΕΜΗ. Θα πρέπει στην εφορία που υπάγεται η εν λόγω Ο.Ε. να δηλώσω τη θέση σε εκκαθάριση και τον εκκαθαριστή ή προχωράω κανονικά σε ισολογισμό έναρξης και πέρατος εκκαθάρισης? Είναι η πρώτη που φορά που έχω διαδικασία εκκαθάρισης και δε γνωρίζω τα βήματα. Πάντα είχα την απλή διαδικασία ΛΥΣΗ και ΠΑΥΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ στην Δ.Ο.Υ. και τελείωνε εκεί το θέμα. Σας ευχαριστώ Κατερίνα Σταύρου
Last reply by DC999301939, -
- 1 follower
- 1 reply
- 614 views
Καλησπέρα σας, έχω υποβάλει εμπρόθεσμη αρχική δήλωση φόρου διαμονής τον Οκτώβριο του 2022 και στον έλεγχό μου βρίσκω οτι πρέπει να υποβάλω εκπρόθεσμη χρεωστική στη ΔΟΥ. Γνωρίζει κανείς αν έχει πρόστιμο. ευχαριστώ εκ των προτέρων.
- 1 reply
- 503 views
Καλημέρα σας, Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει η δυνατότητα, και με ποια διαδικασία, να γίνει εκπρόθεση διακοπή ΙΚΕ με βάση την πραγματική ημερομηνία. Η επιχείρηση ήταν καφέ που διέκοψε το 2016, δεν υπήρχε ΦΙΧ, αλλά δεν έχει δημοσιεύσει τίποτα στο ΓΕΜΗ. Ευχαριστώ.
- 8 replies
- 18.3k views
Καλησπέρα, θα μπρούσε να μου πει κάποιος την διαδικασία διακοπής ενος σωματείου? Η λύση έχει να κάνει με την ομόφωνη απόφαση των μελών του για διακοπή. Ευχαριστώ.
Καλησπέρα σας, ΑΛΛΟΔΑΠΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ (BG) δεν έχει δραστηρίοτητα, έχει μόνο στην κατοχή της ένα ακίνητο στη Θεσαλλονίκη ,το οποίο θέλει να το εκμεταλευτεί εμπορικά (ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ) . Θα θέλαμε να ρωτήσουμε τι διαδικασία θα χρειαστεί να γίνει στο μητρώο της εφορίας για να μπορέσει να το εκμισθώσει- θα χρειαστεί να προσθέσουμε κάποια ΚΑΔ μόνο και είμαστε οκ? Ευχαριστώ,
Στοιχεία Εταιρείας Τύπος: ΙΚΕ Είδος: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΙΔΕΡΩΤΗΡΙΟΥ ΡΟΥΧΩΝ Κατηγορία Βιβλίων: Γ κατηγορία Ημ. Σύστασης: 08/11/2018 Δημοσιεύει σε ΕΛΠ Μετοχικό Κεφάλαιο: 1.000,00 Μετοχική Σύνθεση: 2 εταίροι Ποσοστό εταίρου Α: 80% Ποσοστό εταίρου Β: 20% Νομική Μορφή Εταίρων Α και Β: Φυσικά Πρόσωπα ΚΑΔ: 96011301 Μια εταιρεία ΙΚΕ θέλει να προχωρήσει σε εκκαθάριση αλλά έχεις βεβαιωμένες οφειλές πρός ΔΟΥ και εκτός ρύθμισης και με ρύθμιση. Οι εταίροι τις εταιρείας δεν έχουν ταμειακή ευχέρεια, προτίθενται όμως να κάνουν ρύθμιση και έχουν περιουσιακά στοιχεία. Το ερώτημά μας είναι το εξής: - …
- 1 follower
- 3 replies
- 581 views
Ομόρρυθμη εταιρεία με αντικείμενο παραγωγή ρεύματος από ΑΠΕ, έχει την εγκατάσταση παραγωγής και έδρα της στην Κόρινθο στην ίδια διεύθυνση. Επιθυμεί να μεταφέρει την έδρα της στην Αθήνα και η εγκατάσταση παραγωγής της Κορίνθου να μετατραπεί σε υποκατάστημα. Ποια η διαδικασία σε ΓΕΜΗ και Δ.Ο.Υ.;
Last reply by eaccount, -
- 1 follower
- 1 reply
- 438 views
Ατομική επιχείρηση πρόκειται να κάνει χρήση του Ν. 4935/2022, ώστε να εκμεταλλευτεί τα φορολογικά κίνητρα και να μετατραπεί σε Ανώνυμος εταιρεία. Πρόκειται για επιχείρηση (ξυλουργείου) που ο πάγιος εξοπλισμός της περιορίζεται σε μηχανήματα και οχήματα (φορτηγά). Δεν έχει στην ιδιοκτησία της ακίνητα. Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί έχει ως εξής: θα συνταχθεί ένας συνοπτικός ισολογισμός με ημερομηνία 31/12 όπου θα γίνει αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων (μητρώου παγίων) και η καταγραφή των υπόλοιπων κονδυλίων (υποχρεώσεων, απαιτήσεων). Δύο ορκωτοί, θα κάνουν πιστοποίηση των κονδυλίων στον ισολογισμό μετασχηματισμού. Εφόσον η παραπάνω διαδικασία εί…
- 7 replies
- 1.5k views
ΕΠΕ που τον 6/2000 κηρύχθηκε σε πτώχευση τον 7/2001 έχουμε παύση των εργασιών της πτώχευσής . μπορώ τώρα να κάνω διακοπή στην Δ.Ο.Υ και πως
Last reply by poimen, -
- 0 replies
- 229 views
Μια ΑΕ σε εκκαθαριση παρουσιαζει στον ισολογισμο της στο ενεργητικό μόνο Ταμειο 482.000 .Στα Ιδια κεφαλαια , Ονομαστικο Κεφαλαιο 342.000 και Αποθεματικα 140.000. τα αποθεματικα εχουν δημιουργηθεί πριν το 2015. Για να λυθει οριστικα η εταιρεια πρεπει να διανεμηθεί όλο το ποσό του ταμείου και να πληρωθεί 5% επι αυτου του ποσου δηλ των 482.000. Δηλ πρεπει να διανεμηθεί και το ποσο του Ονομαστικου κεφαλαίου; Ευχαριστώ,
Last reply by protaris14, -
- 1 follower
- 12 replies
- 9.5k views
Καλησπέρα σας,έχω μια λύση ΟΕ με απλογραφικά και θα ήθελα να μάθω ποιά η διαδικασία λύσης.Απο το ΓΕΜΗ μου είπαν οτι αν αναφέρει στη σύσταση οτι η λύση θα γίνει με εκκαθάριση τότε θα πρέπει να συντάξω ισολογισμό εκκαθάρισης και να κάνω δύο αιτήσεις.Το ερωτημά μου ειναι αν υπάρχει ισιλογισμός στα απλογραφικά.Επίσης π΄ρωτα αναρτώ τη λύση στο ΓΕΜΗ και μετά πάω στη ΔΟΥ?Μπορεί κάποιος να με διαφωτήσει με τα βήματα?Τέλος μπορω καπου να βρώ ενα υπόδειγμα λύσης ΟΕ? Ευχαριστώ
- 1 follower
- 2 replies
- 857 views
Καλησπέρα, Τι διαδικασίες απαιτούνται για την διακοπή υποκαταστήματος εταιρείας με νομική μορφή Ε.Ε.; H διακοπή γίνεται από την ΔΟΥ που ανήκει η έδρα ή από τη ΔΟΥ του υποκαταστήματος; Eυχαριστώ.
- 18 replies
- 57k views
Συνάδελφοι μπορεί κάποιος να ανεβάσει Υπόδειγμα Συμφωνητικού Λύσης Ε.Ε ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Last reply by melissaratosn, -
- 1 follower
- 2 replies
- 676 views
Καλησπέρα σας, Στις 16/12/2021 έχουμε δωρεάν παραχώρηση μιας οικίας προς εταιρεία ΙΚΕ. Στην τροποποίηση του καταστατικού και τη γενική συνέλευση μπορώ να έχω ημερομηνία σύνταξης 3/1/22? Στο έντυπο Δ211 1.3 ποια ημερομηνία πρε΄πει να βάλω? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
Last reply by katgkini, -
- 8 replies
- 3.1k views
Καλησπερα Ενδιαφερομαι να ανοιξω μια επιχειρηση εκτυπωσης σταμπας σε μπλουζες ,κουπες,καπελα κτλ κτλ...Ιδανικο θα ηταν για εμενα να ξεκινησω την επιχειρηση απο το σπιτι μου(ειμαι με ενοικιο) βαζοντας 2-3 μηχανηματα σε ενα δωματιο...Εχω παρει απαντησεις οι οποιες διαφερουν απο οσους εχω μιλησει σχετικα με αυτο και ολοι εκφραζουν ενα φοβο σχετικα με την διαδικασια λιανικου εμποριου...Υπαρχει δυνατοτητα να την ξεκινησω απο το σπιτι?...Ευχαριστω
Last reply by dimitris_78, -
- 1 follower
- 7 replies
- 5.4k views
Καλησπέρα - καλησπέρα.... Επιτηδευματίας με ατομική επιχείρηση απεβίωσε την περασμένη εβδομάδα. Για τη σύσταση Κοινωνίας Κληρονόμων (από τη σύζυγο και 4 παιδιά) : 1) Βρίσκεται σε κάποιον συνάδελφο υπόδειγμα του Συστατικού Εγγράφου? 2) Εκτός από τα συνηθισμένα πιστοποιητικά (πλησιεστέρων συγγενών - ληξιαρχική πράξη θανάτου - μη δημοσίευσης διαθήκης) απαιτούνται και κάποια άλλα δικαιολογητικά έγγραφα για την κοινωνία στο Μητρώο της ΔΟΥ? 3) Ως προς τον ασφαλιστικό φορέα (ΟΑΕΕ): Η σύζυγος είναι ασφαλισμένη του ΟΓΑ. ενώ από τα παιδιά τα τρία είναι δημόσιοι υπάλληλοι (ασφαλεια δημοσίου) και το τέταρτο είναι ενήλικας άνεργος. Θα απαιτηθεί μόνο για τον άνεργο η εγγραφή …
- 0 replies
- 445 views
Καλημέρα σας, θα μπορούσατε να μας αναγράψετε τι διαδικασίες χρειάζονται για την δημιουργία υποκαταστήματος ΕΠΕ? Το αντικείμενο εργασιών θα είναι ίδιο με της έδρας. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Last reply by SPINEACTION, -
- 1 reply
- 760 views
Καλησπέρα Εταιρεία ΑΕ έχει την δυνατότητα και την επιθυμία των μέτοχων της να προβεί στην μείωση του καταβεβλημένου μετοχικού της κεφαλαίου Η καταβολή που προκύπτει στους μέτοχους μπορεί να γίνει με μετρητά απο το ταμείο της εταιρείας ? ή πρέπει να γίνει με καταβολή σε τραπεζικό λογαριασμό των μέτοχων από τους λογαριασμούς όψεως της εταιρείας δηλαδή η επιστροφή του μετοχικού κεφαλαίου λόγω μείωσης εμπίπτει στις υποχρεώσεις εξοφλήσεις μέσω τραπεζικού μέσου πληρωμής ;
- 1 follower
- 0 replies
- 470 views
Καλημέρα, θα ήθελα την γνώμη σας, υπάρχει το εξής γεγονός. Συνταξιούχος που είχε έδωσε το 90% στην γυναίκα του με βάση την αλιευτική άδεια, και κράτησε το 10% για να έχει δικαίωμα να ανεβαίνει στην βάρκα του. Έχει όμως κλείσει ήδη από το 2018 τα βιβλία του. το 10% το έχει σαν "περιουσιακό στοιχείο". Η γυναίκα του δήλωνει όλο το εισόδημα του καϊκιού στο όνομα της. Θα ήθελα μια γνώμη, Πρέπει να ανοίξει τα βιβλία ξανά ο συνταξιούχος ; Μπορεί; Διαδικασία; Μήπως να μεταφέρει το 10% στην γυναίκα του πίσω ; και το πράγμα να κλείσει; Το κυριότερο πρόβλημα είναι στην μέση ότι θέλουν να κάνουν αίτηση για μια επιδότηση των αλιαίων που δίνεται ( λόγω ακινησίας…
Last reply by dimitris_78, -
- 37 replies
- 19.6k views
Καλημέρα σας Έχω μια ΟΕ σε εκκαθάριση η οποία έχει ακίνητη περιουσία Πώς αυτή θα περάσει στους εταίρους και ποιες θα πρέπει να είναι οι λογιστικές εγγραφές της Ευχαριστώ
Last reply by elenipapathe, -
- 2 replies
- 780 views
Καλησπέρα σε όλους Εχω χρόνια να κάνω τροποποίηση - μεταβολή σε ο.ε , σε σημείο που δε θυμάμαι τη διαδικασία... Εχω μείνει στην εποχή που πήγαινα φπα σφράγιζα, μετα πρωτοδικείο , και μετά εφορία μητρώο . Μπορεί κάποιος να μου θυμίσει τη διαδικασία;;; Ευχαριστω!
Last reply by DENNY, -
- 14 replies
- 15.7k views
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΞΑΝΑ ΑΠΡΙΛΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΟ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΝΕΡΓΟ. ΑΝ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΔΟΥ ΠΟΙΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΔΙΑΚΟΠΤΟΝΤΑΙ (ΦΠΑ ΚΛΠ)?
Last reply by 125883623,