Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. η απορίες μου που θα θελα να λυθούν στο σεμινάριο ειναι η έξεις α)το 2017 είχαμε λογιστική βάση το εκκαθαριστικο του 2016 . επομένως η λογιστική βάση του 2017(εισφορές ταχυπληρωμες ειναι εικονικές ) μετά το 2018 τον Μαιο εκαναν εκκαθαριση με το εκκαθαριστικο του 2017 και άλλαξαν όλα λογιστική βάση φορολογικη (η εκκαθαριση έγινε πριν τις δηλώσεις αν και είχε ποσά που αφορούν το 2017 άλλα μετά το κλείσιμο των δηλώσεων τρεις δοσεις -πλέον θα γινεται μετά τον Σεπτεμβρίο ) αυτή η λογιστική βάση ειναι του 2017 χρήση η του 2018; με λίγα λογία η εκκαθαριση μας βγάζει την επόμενη λογιστική βάση -φορολογικη) η οποία όμως ειναι εικονική για τι ε.λ.π τότε συζητάμε; και τελος αφού πλέον πάμε με τις πληρωμές και όχι οπως ηταν το παλιό καθεστώς και η φορολογικη βάση- λογιστική βγαίνει από την προηγούμενη δήλωση τότε αν κάνω διακοπή και την περάσει άμεσα(σε δυο τρεις μήνες ) ο ε.φ.κ.α γιατί (μπορει να έχω κάνει διακοπή άλλα ο ε.φ.κ.α να κάνει δυο τρια χρονιά να περάσει την διακοπή-δεν μιλάμε για την εκκαθαριση που και εκεί το ίδιο γινεται άλλα.. εγώ μπορώ να πάω να κάνω τροποποιητικη στην παλιά χρήση αφού τα ποσά αυτά θα τα έχω πληρωσει σε επόμενη ανύπαρκτη χρήση -χρονιά και ο ε.φ.κ.α αν έχω κάνει την διακοπή και την βλέπει πρέπει να με περιλάβει στην εκκαθαριση ; και αν ισχύουν αυτά τότε εκτός από πινάκα ε-στ που θα έχουμε όλοι τότε θα έχουμε και όλοι τροποποιητικες δηλώσεις η έστω αλλαγη -διόρθωση οικονομικων καταστάσεων που ειναι και αυτό που θέλαμε να αποφύγουμε γι αυτό πάμε πλέον με τις πληρωμές η κάτι δεν έχω καταλάβει και έχω χαθεί η δεν βγαίνει νόημα με αυτόν τον ε.φ.κ.α .
 3. Today
 4. Απλά στο ΚΕΑΟ σας υπολόγισε και το επιτόκιο (0,5%),γιαυτό βλέπετε μεγαλύτερο ποσό.
 5. Mη δυνατή εύρεση υπηρεσίας/εγγράφου Ο εξυπηρετητής της Γ.Γ.Π.Σ. δεν μπόρεσε να βρει την υπηρεσία ή το έγγραφο που ζητήσατε. Αν πληκτρολογήσατε τη διεύθυνση, παρακαλούμε ελέγξτε την ορθότητά της. The server of the GSIS web site could not find the service or the document you requested. If you typed the address, please verify its correctness.
 6. πάλι τα ίδια Error 500--Internal Server Error From RFC 2068 Hypertext Transfer Protocol -- HTTP/1.1: 10.5.1 500 Internal Server Error The server encountered an unexpected condition which prevented it from fulfilling the request.
 7. καλημέρα, έκανα αίτηση με επανυπολογισμό εισφορών και εμφανίστηκαν στο ΚΕΑΟ. Έχω άλλο ποσό στην αίτηση κυρίας οφειλής στον ΕΦΚΑ (7260) και άλλο ποσό κύριας οφειλής στο ΚΕΑΟ (7726) , αλλά με τις εισφορές από 2017 έως 31/12/2018 πως θα ρυθμιστούν; πρέπει να κάνω κάτι άλλο:
 8. Μια βοήθεια γιατί κάπου το χάνω και παίρνω λανθασμένα αποτελέσματα. Έστω ότι ειδοποιητήρια του 2018 ήταν 3000 άρα λογιστική βάση 3000€ και πάει στον 707->001 πληρωμές μέσα στο 2018 2500 άρα φορολογικό 2500 και πάει στον 715->001 στον 723 (θετικές διαφορές) 500€ Σωστά? Στον 585 (007) βάζουμε το φορολογικό (2500 στο παράδειγμα)
 9. καλημέρα στη προσληψη με ενταξη στο προγραμμα του οαεδ για ανεργους μεταξυ 30-49 μακροχρονιων ανεργων εχω λαβει εγκριση. απλα στην μισθοδοσια εχει καποιο ποσοστο επιχορηγησης των εισφορων του ικα? πρεπει να κανω κατι διαφορετικο στη μισθοδοσια ή στην απδ οταν υποβαλλω? σορρυ αλλα δε εχω ξανα ασχοληθει με επιδοτουμενα προγραμματα
 10. μπαίνεις εδώ: https://www.efka.gov.gr/el/elektronikes-yperesies/elektronikes-yperesies-keao και αν δεν έχεις κάνει εγγραφή θα πρεπει να μπεις πρώτα στην πιστοποίηση οφειλετών για να βγάλεις κωδικούς. Αφού τελειώσεις με την εγγραφή μπαίνεις στις ρυθμίσεις οφειλών και ολοκληρώνεις από εκεί τη διαδικασία. Όταν έχεις επιλέξει επανυπολογισμό πρέπει να περάσουν κάποιες μέρες για να τις εμφανίσει προς ρύθμιση.
 11. Μια χαρα και λογικό. Εδω όμως τίθεται τωρα το αλλο ερώτημα. Αν έχεις κάνει διακοπή και σου βγάλει παραπάνω εισφορές. Μπορείς να πας για τροποητικη η οχι. Εκελεισα το 31/12/2108. Εκκαθάριση θα γίνει πχ το 2019-2020 Τα πληρώνω αντίστοιχα 2019-2020 μπορώ να τα παω στην χρήση 2018 η οχι.παω βαση πληρωμών τον μήνα χρόνο που το πληρώνω. Εδω είναι η κυρία ερώτηση αν εχω κάνει διακοπή 31/12/2018 ο εφκα πρέπει να κάνει εκκαθάριση για εμένα; Εχω μπερδευτεί με αυτόν τον εφκα τι να πω;
 12. η λογιστική βάση του 2018 είναι εισοδήματα 2017+ εισφορές 2018. εγώ λέω να πάμε με λογιστική βάση τα ειδοποιητήρια ένα χρόνο πίσω δηλ. την διαφορά εκκαθάρισης την ρίχνουμε λογιστική βάση 2019. ως άθροισμα 2018+2018 είμαστε σωστοί. κοκ για τα επόμενα χρόνια. μόνο σε περίπτωση διακοπής θα περιμένεις την οριστική εκκαθάριση ,για να κάνεις τροποποιητική δήλωση αν απαιτηθεί.
 13. Μεγάλο βραβείο σε όποιον βρεί που είναι ο σύνδεσμος ΚΕΑΟ που αναφέρεται και οδηγεί στο δεύτερο βήμα για την ρύθμιση των οφειλών μη μισθωτών. Έχω κάνει την αίτηση με επαναϋπολογισμό πήρα και αριθμό υποβολής και για κάποιο λόγο, παρόλες τις κατατοπιστικές οδηγίες του ΕΦΚΑ, δεν μπορώ να βρώ που θα συνεχίσω για την ρύθμιση των οφειλών μέχρι 31/12/2018 Όποιος συνάδελφος με υπέρτερες ικανότητες μπορεί να με καθοδηγήσει θα φτιάξει κάρμα.
 14. Yesterday
 15. το θεμα είναι η λογιστικη βαση του 2018 είναι η εκκαθαριση του 2018 η η εκκαθαριση του 2019; εκει εχω χαθει. γατι οι ταχυπληρωμες είναι εικονικες . και αν είναι η εκκαθριση του 2019 αφου θα χει κλεισει η δηλωση τι να μαζεψεςι μετα και πως αφου κατάφερες να βγαλεις ακρη παλι καλα τι να πω .εγω περιμενω το σεμηναριο την άλλη βδομαδα μπας και καταλαβω . την φορολογικη οκ την βρίσκουμε με τον έναν η τον άλλο τροπο .
 16. τελική απόφαση. άνοιξα στα απλογραφικά λογαριασμό ΕΦΚΑ Φ.Β. (τα πληρωμένα 2018) έστω 11 χ200 ευρώ = 2.200 ,αυτό πάει στο Ε3 485-007 και 707-001 +715-001 και ΕΦΚΑ διαφορά βάσεων το ειδοποιητήριο του Δεκ. 2018 (πληρώθηκε το 2019) έστω 200 ,αυτό πάει στο Ε3 485-007 και 707-001 άρα έχουμε 485-007 2.200+200= 2.400 εισφορές ΕΦΚΑ (ως ειδοποιητήρια 2018). πίνακας Ε 707-001 2.200+200=2.400 715-001 2.200 διαφορά βάσεων 200. όταν γίνει η εκκαθάριση του 2018 στα βιβλία 2019 ,διαφορά βάσεων θα περάσω +- την εκκαθάριση. με αιτιολογία "εκκαθ. 2018" .
 17. μα ειναι στο πρωτο που έστειλα στο link του γ.ε.μ.η εκεί θα βρεις την απάντηση σου βγαίνει συνδυαστικά . άλλα και πάλι σου πα αν είπε έστω και ένα άτομο να απασχολήσεις δεν ισχύει η απαλλαγη τότε είπε λάθος . και υπαρχει και η δεύτερη εξαίρεση της εξαίρεσης του κανόνα στο δεύτερο link που σου έστειλα που αναφέρει κάτι για το αρθρο 39 . και αν θες να το πάμε και ένα βήμα παραπέρα μην πιάνεις μόνο ατομική λογιστή άλλα όλους όσοι αναφέρονται. τώρα αν θα ψάξεις να βρεις κάποιον που το εφαρμόζει ...δεν ξέρω καν αν ο καθηγητής το εφαρμόζει και αν το εφαρμόζει θα το εφαρμόζει από σπόντα επειδη βγάζει και τ.π.τ φωτοτυπίες, θα χει ισόγειο κατάστημα-γραφείο λιανική με λίγα λογία . άλλα όσο το σκαλίζουμε τόσο εις βάρος μας ειναι . επίσημη απάντηση δεν θα βρεις γι αυτό δεν σας την είπε κιόλας .
 18. Ναι τη ξερω την εγκυκλιο .... Δεν αναφερεται καπου η απασχοληση προσωπικου... Αλλα στο σεμιναριο ο εισηγητης ηταν κατηγορηματικος.Αναρωτιεμαι που μπορω να βρω μια επισημη απαντηση...ισως στο υπουργειο
 19. Last week
 20. ρίξε μια ματιά σε αυτά που το στηρίζουν Άρθρα Γ.Ε.ΜΗ. - Ποιοι θεωρούνται έμποροι - Υποχρεωτική και δυνητική εγγραφή - Ανάλυση, νομολογία, παραδείγματα https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/21929 Άρθρα Η ΠΟΛ.1002/31-12-14 σε πίνακες - Κατηγορίες οντοτήτων που απαλλάσσονται από τη χρησιμοποίηση φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/20154 απλα υπάρχουν και εξαιρέσεις . δεν είναι απασχολείς έχεις υποχρέωση φ.τ.μ
 21. Δεν είναι τελείως άκυρο αυτό που είπαν. Αλλα αν μπουμε σε αυτην την συζήτηση τοτε πρέπει να το δούμε απ ολες τις πλευρές. Πρώτον την εξαίρεση που υπάρχει οταν απασχολείς προσωπικό .γιατί δεν είναι ετσι ακριβώς απασχολεις πρέπει όλοι οι κανόνες έχουν μια εξαίρεση. Μετα θα πάμε να δούμε τι γίνεται με την παρακράτηση Μετά να δούμε τότε πάει και σαν μπλοκάκιας; μετα θα παμε στην απαλλαγή απο τέλος επιτηδευματος σαν εμπορική επιχείρηση Γεμη κτλ. Πάντως έχει βάση και καλη μάλιστα μην Εκπλήσσεσαι.
 22. Μεχρι τωρα ήξερα οτι οι λογιστλες εξαιρούνται της υποχρέωσης χρήσης ταμειακής μηχανής .... Σε πρόσφατο σεμινάριο αναφερθηκε οτι ανα πασχολειται προσωπικό τοτε χάνει αυτό το δικαίωμα απαλλαγης της ταμειακής .Προφανως θεωρείται εμπορική επιχέιρηση. Διαβάζω την εγκύκλιο του 2015 ... Δόθηκε στην δημοσιότητα η εγκύκλιος με τις επιχειρήσεις που απαλλάσσονται από το τρέχον φορολογικό έτος και εφεξής, από τη χρησιμοποίηση φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών (φορολογική ταμειακή μηχανή ή μηχανισμός Ε.Α.Φ.Δ.Σ.Σ.) Αναλυτικά η εγκύκλιος προβλέπει: Ορίζουμε τις οντότητες που απαλλάσσονται από το τρέχον φορολογικό έτος και εφεξής, από τη χρησιμοποίηση φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών (φορολογική ταμειακή μηχανή ή μηχανισμός Ε.Α.Φ.Δ.Σ.Σ.), καθώς και τις περιπτώσεις λιανικών συναλλαγών που απαλλάσσονται από την υποχρέωση έκδοσης των σχετικών παραστατικών (αποδείξεων) μέσω φορολογικού ηλεκτρονικού μηχανισμού, ως εξής: 1. Οι παρακάτω κατηγορίες οντοτήτων ανεξάρτητα από το μέγεθός τους, δύνανται να μη χρησιμοποιούν φορολογικό ηλεκτρονικό μηχανισμό, για την έκδοση των αποδείξεων λιανικών συναλλαγών: α) Ο εκμεταλλευτής κέντρων αισθητικής, γυμναστηρίων, χώρου διαμονής ή φιλοξενίας, εκπαιδευτηρίου, παιδικού σταθμού, κλινικής ή θεραπευτηρίου, καθώς και οι γιατροί και οδοντίατροι, β) Ο εκμεταλλευτής χώρων στάθμευσης, γ) Ο εκμεταλλευτής θεαμάτων, ο πράκτορας κρατικών λαχείων, ΠΡΟ−ΠΟ, ΛΟΤΤΟ και συναφών, η επιχείρηση μεταφοράς προσώπων γενικά, με εξαίρεση τον εκμεταλλευτή ΤΑΞΙ, δ) Ο κατά παραγγελία αυτοαπασχολούμενος (φυσικό πρόσωπο) ράπτης ή ράπτρια, που επιδιορθώνει ενδύματα και υφασμάτινα είδη, γενικώς, καθώς και ο εκμεταλλευτής ιαματικών πηγών του Ε.Ο.Τ., ε) Οι ασκούντες το επάγγελμα του κτηνιάτρου, φυσιοθεραπευτή, βιολόγου, ψυχολόγου, μαίας, δικηγόρου, συμβολαιογράφου, άμισθου υποθηκοφύλακα, δικαστικού επιμελητή, αρχιτέκτονα, μηχανικού, τοπογράφου, χημικού, γεωπόνου, γεωλόγου, δασολόγου, ωκεανογράφου, σχεδιαστή, δημοσιογράφου, συγγραφέα, διερμηνέα, ξεναγού, μεταφραστή, καθηγητή ή δασκάλου, καλλιτέχνη γλύπτη ή ζωγράφου ή σκιτσογράφου ή χαράκτη, ηθοποιού, εκτελεστή μουσικών έργων ή μουσουργού, καλλιτεχνών των κέντρων διασκέδασης, χορευτή, χορογράφου, σκηνοθέτη, σκηνογράφου, ενδυματολόγου, διακοσμητή, οικονομολόγου, αναλυτή, προγραμματιστή, ερευνητή ή συμβούλου επιχειρήσεων, λογιστή ή φοροτεχνικού, αναλογιστή, κοινωνιολόγου, κοινωνικού λειτουργού, εμπειρογνώμονα, ομοιοπαθητικού, εναλλακτικής θεραπείας, ψυχοθεραπευτή, λογοθεραπευτή, λογοπαθολόγου, λογοπεδικού, διαιτολόγου, διατροφολόγου και εργοθεραπευτή, Ισχυει η οχι η απαλλαγη;
 23. Εφόσον υπάρχουν οφειλές σε διαφορετικά ταμεία κύριας ή επικουρικής ασφάλισης τόσες πιστοποιήσεις στους φορείς πρέπει να γίνουν και συνεπώς και ανάλογες ρυθμίσεις
 24. ΓΕΝΙΚΑ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΕΞΗΣ : ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ 1 ΕΤΟΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ 1 ΜΗΝΑ ΜΕ 08 ΤΥΠΟ ( ΕΠΙΔ.ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ) - ΣΕ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΑΠΌ ΟΣΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΌ ΤΟ ΙΚΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΠΌ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΥΜΠΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ 1 ΕΤΟΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ 15 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕ 08 ΤΥΠΟ ( ΕΠΙΔ.ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ) ΚΑΙ ΕΧΩ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ 3 ΜΗΝΕΣ (5ΗΜΕΡΟ -6ΩΡΟ-ΡΕΠΟ Σ-Κ ), ΑΡΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ 15ΗΜΕΡΟ -ΒΓΗΚΕ ΣΕ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ 18/5 ΟΠΟΤΕ 1-17/5/19 = 13 ΗΜΕΡΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗ 18-19-20/5 =3 ΗΜΕΡΟ ΑΝΑΜΟΝΗΣ =ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ 21-31/5=9 ΗΜΕΡΕΣ =Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΕΙΟΝ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΟΥ ΙΚΑ ( ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ -ΑΝ ΔΟΥΛΕΥΕ , ΣΩΣΤΑ ?) 1-5/6/19=3 ΗΜΕΡΕΣ =Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΕΙΟΝ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΟΥ ΙΚΑ ΩΣ ΤΩΡΑ 15 ΗΜΕΡΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ( ΑΡΑ ΟΙ 15 ΗΜΕΡΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ 3 ΠΡΩΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ? ) ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΔΕΙΑ ΚΥΗΣΗΣ ΛΟΧΕΙΑΣ= ΕΠΙΔ ΔΩΡΑ ΚΛΠ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ
 25. Πρεπει να παμε δου για απωλεια και για τις 100αρες που χαθηκαν η μπαινουν αυτοματα αυτες? ?
 26. Οκ, θα το κάνω. Σε ευχαριστώ πολύ!
 27. Για την απώλεια πάρε τηλέφωνο στα έσοδα να στο κάνουν.Μου το έχουν κάνει όλες τις φορές που έχω πάρει σε όλες τις ΔΟΥ.
 1. Load more activity
×