Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. συναδελφε περιμενε την 3η , καλη δυναμη
 3. νομιζω οτι ολα αυτα ειναι ψιλα γραμματα , αν εχω καταλαβει de minimiσ δικαουνται σωρευτικα μεχρι 200,000 οποτε αν καποιος εχει παρει ενα εσπα 199000 δεν παει με αυτο αλλο με το αλλο πακετο . Ο φορεας χορηγησης της 1ης επιστρεπτεας θεωρειται η ΕΕ ή καποιο υπουργειο εδω?
 4. για το μέγεθος δεν έχω εικόνα αν αντιστοιχεί σε μικρές, μεσαίες και μεγάλες. Aμα δεν είναι προβληματική για οχι. μπορείς και το c2020.
 5. Καλησπέρα σας , υπάρχει κάποιος συνάδελφος λογιστής που να έχει προσπαθήσει να εκδώσει ασφαλιστική ενημερότητα σε πελάτη του που να περιλαμβανόταν στους ΚΑΔ του πλαισίου 2 του δελτίου τύπου της 31.3.2020 https://www.minfin.gr/-/d-t-plaisio-prostasias-ton-epicheireseon-ergazomenon-kai-autoapascholoumenon-eleutheron-epangelmation-menos-apriliou και να έχει κάνει χρήση της επιλογής για αναστολή συμβάσεων εργασίας του προσωπικού του ; Εγώ προσπάθησα να εκδώσω ηλεκτρονικά ασφαλιστική ενημερότητα για πελάτη μου Ο.Ε. με ΚΑΔ 28.41 ,ο οποίος είχε αναστείλει τις συμβάσεις του προσωπικού του και έχει κάνει τις πληρωμές των εισφορών που του αναλογούσαν μέχρι και σήμερα εμπρόθεσμα ,δεν οφείλει κάτι δηλαδή, και το σύστημα έβγαλε μήνυμα για προσέλευση στο κατάστημα. Κατόπιν αυτού ,επικοινώνησα με το αρμόδιο υποκατάστημα ΕΦΚΑ μη μισθωτών και μου είπαν οτι ο ΚΑΔ της επιχείρησης δεν περιλαμβάνεται στις πληττόμενες επιχειρήσεις του συστήματος του ΕΦΚΑ και ως εκ τούτου δεν είχε η επιχείρηση δικαίωμα αναστολής συμβάσεων και άρα τώρα δεν μπορεί να εκδοθεί ασφαλιστική ενημερότητα. Ζητώντας διευκρινίσεις μου έδωσαν ένα τηλέφωνο του υπουργείου εργασίας και σε επικοινωνία μαζί τους με ενημέρωσαν οτι για τον ΕΦΚΑ, πληττόμενες επιχειρήσεις είναι αυτές των οποίων ο ΚΑΔ περιλαμβάνεται στην ακόλουθη απόφαση https://www.taxheaven.gr/circulars/33308/d-15-d-oik-18044-575-25-5-2020 . Έχει αντιμετωπίσει κάποιος κάτι παρόμοιο μέχρι στιγμής ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.
 6. Today
 7. η de minimis αναφερεται σε μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, για τις μικρες επελεξα c 2020
 8. εάν είνια να κάνει κάποιο ΕΣΠΑ και είνια να πάρει κάποια λεφτά προσμετρώνται στην τριετία ,αν δεν παίζει τέτοιο σενάριο βάλτε de minimis δεν ζητάει και δικιολογητικά όπως το άλλο
 9. καλό είναι να πάρουμε και μια δευτερη άποψη.
 10. Καλησπέρα. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον σου. Νιώθω λίγο έξω από τα νερά μου, επειδή δεν ξέρω αυτούς τους όρους. Άρα, καταλαβαίνω ότι σε μικρά ποσά, όπως στην περίπτωσή μου, είναι καλύτερη η επιλογή de minimis. Ευχαριστώ πολύ.
 11. ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ μέχρι τις 13/07 ! Φυσικά και δεν έχουν κάνει τίποτα ι εταιρείες με τα προγράμματα μισθοδοσίας. Μήπως ξέρουν και αυτοί;
 12. εναρξη 12/19 απορριψη εναρξη 2/20 απορριψη φαινεται αυτοί είχαν περισσοτερα έσοδα το 5μηνο του 20, αφου ήταν ανεργοι το 19 - δεν επηρεάστηκαν και δεν ειναι πληττόμενοι - οκ ΕΝΣΤΑΣΗ Εκεί που ρωτάει για άλλες σχετικές χρηματοδοτήσεις και ποτε έγιναν, αναφέρεται και στα 800 που πήρανε λογω cov, τίποτα επιδοτήσεις του οαεδ σε νεους επιχειρηματίες; Εδώ πρέπει να έχουμε και εξειδικευμενο νομικο σύμβουλο
 13. Καλησπέρα. Την επιδότηση εισφορών του εργοδότη (π.χ. 6,66% για τους νέους έως 25 ετών) την αφαιρούμε από το ποσό των εργοδοτικών εισφορών που συμπεριλαμβάνονται στην αίτηση στο Εργάνη?
 14. Σε εμένα πρόκειται για ατομική με έναρξη τον 09/2019. Την πρώτη επιστρεπτέα προκαταβολή την πήρε (ελάχιστο βάσει εργαζομένων). στη δεύτερη τον απορίπτει
 15. χωρις να είμαι ειδικός (μάλλον θα έπρεπε να το ξέρουμε ΚΑΙ αυτο) μιλά για δύο διαφορετικά σχήματα χρηματοδότησης. Το de minimis μοιάζει να είναι μια παγιωμένη τακτική δανεισμού με τα ελάχιστα κριτήρια και ταβάνι τις 200.000 ενω το C/2020/1863 είναι το πρόγραμμα χρηματοδότησης της ΕΕ για τον COVID19 αυτό έχει μεγαλύτερο ταβάνι χρηματοδότησης νομίζω 800.000 αλλά πετά έξω τις προβληματικές.. αυτα έχω καταλάβει επαναλαμβάνω... αν κάποιος συνάδελφος θέλει να προσθέσει κάτι θα ήταν ευχής έργο.
 16. Καλησπέρα. Στον έναν το καταλαβαίνω, τα έσοδα πενταμήνου του 2020 είναι περισσότερα από τα έσοδα πενταμήνου του 2019. Αλλά στον άλλον είναι μειωμένα στο 2020 κατά 3500,00, δεν θα έπρεπε να του εγκριθεί? Ευχαριστώ.
 17. τι ωραία ξεκίνησε η μέρα μου...δεν ήξερα ότι επρεπε να κάνουμε και αίτηση(δήλωσα μόνο τα έσοδα).....άντε να εξηγήσεις τώρα τι έγινε....
 18. Κάποιος που δεν είχε υποβολή αίτηση....θα πρέπει να περιμένει την επιστρεπτέα ΙΙΙ, ή θα μπορεί να του δοθεί η δυνατότητα υποβολής μετά την πληρωμή αυτών που υπέβαλαν?
 19. Δεν είναι εφικτή η διεκπεραίωση της αίτησής σας λόγω μη πλήρωσης των απαιτούμενων προϋποθέσεων που τίθενται στην κείμενη νομοθεσία Σε περίπτωση που επιθυμείτε να υποβάλετε ένσταση πατήστε το κουμπί Θέλω να υποβάλω ένσταση Θα ενημερωθείτε για τους ειδικότερους λόγους απόρριψης της αίτησής σας και τη δυνατότητα υποβολής ένστασης μηνύματος στη θυρίδα στο my taxis Και εμένα τo ίδιο βγάζει και πάτησα το κουμπί : θέλω να υποβάλλω ένσταση
 20. Προθεσμία δεν έχουν πει όμως, σωστά ; ούτε κανένα update φυσικά στα προγράμματα μισθοδοσίας (που να προλάβουν οι άνθρωποι)
 21. Καλημέρα. Παρακαλώ τη βοήθειά σας επειδή δεν έχω καταλάβει πώς δουλεύει το σύστημα. Ατομική επιχείρηση- εμπόριο υποδημάτων- χωρίς εργαζόμενο. Της βγάζει Δικαιούμενο ποσό βάσει αλγορίθμου: 3327,64 και Ελάχιστο δικαιούμενο ποσό: 2000,00 Από κάτω τι πρέπει να επιλέξει? Βάσει του Προσωρινού Πλαισίου C/2020/1863 ή Βάσει του Καν. 1407/2013 (de minimis)? Και τι σημαίνουν αυτά, δεν έχω ιδέα. Όποιος μπορεί ας βοηθήσει. Σας ευχαριστώ πολύ.
 22. αν εχεις επιλέξει de minimis την πρώτη φορά ειναι το 1407/2013 δηλαδή θα καταχωρήσεις τον αριθμό και την ημερομηνία αίτησης χορήγησης απο την επιστρεπτέα 1 ? (δεν ξέρω αν είναι το σωστό που θέλει)... για τα υπόλοιπα φορεας κλπ παραμένει η ερώτηση.
 23. τισ υπολοιπες πληροφοριες που τις βρισκουμε ? Φορέας Χορήγησης της Ενίσχυσης Εφαρμοστέος Κανονισμός De Minimis ??
 24. το βρηκα:1. Με την παρούσα απόφαση θεσπίζεται καθεστώς ενίσχυσης με τη μορφή της επιστρεπτέας προκαταβολής για ιδιωτικές επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως κλάδου, που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης της νόσου του κορωνοϊού COVID-19 (COVID-19).2. Οι μεμονωμένες ενισχύσεις στο πλαίσιο της παρούσας χορηγούνται είτεα) σύμφωνα με τους όρους της αριθ. C(2020) 1863/ 19.03.2020 ανακοίνωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ) «Προσωρινό πλαίσιο για τη λήψη μέτρων κρατικής ενίσχυσης με σκοπό να στηριχθεί η οικονομία κατά τη διάρκεια της τρέχουσας έξαρσης της νόσου COVID-19», όπως τροποποιήθηκε με την ανακοίνωση της ΕΕ αριθ. C(2020)2215/3.4.2020 (Προσωρινό Πλαίσιο), είτεβ) σύμφωνα με τους όρους του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1407/2013 για τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (Κανονισμός de minimis).3. Η ενίσχυση με τη μορφή της επιστρεπτέας προκαταβολής είναι ακατάσχετη, αφορολόγητη και δεν συμψηφίζεται με οποιαδήποτε οφειλή.
 25. Τα στοιχεια υπαρχουν στην πρωτη υποβολη , ομως θεωρειται de mιnimis η επιστρεπτεα 1?
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...