All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Σύμβαση μαθητείας στο πλαίσιο υλοποίησης μεταλυκειακού έτους-τάξης μαθητείας αρμοδιότητας του υππεθ, υποβάλλω ε3.4. Χρειάζεται και πίνακας προσωπικού ή όχι; (πρόσληψη θεωρώ ότι δεν χρειάζεται)
 3. Ιδιοκτήτης ενοικιαζομενων είχε απαλλαγή από ΟΑΕΕ και ήταν κατα κύριο επαγγελμα αγροτης. Με το νεο ασφαλιστικό θε έπρεπε να υπολογιζονται διαφορετικα οι εισφορες για τα ενοικιαζομενα και διαφορετικα για τα αγροτικα. Όμως το ειδοποιητηριο έρχεται με 14% εισφορες και για τα δύο εισοδηματα. Στο γραφειο ΟΑΕΕ στην περιοχή μου λενε πως ακομη δε γνωριζουν κατι και γι΄αυτούς ισχύει η απαλλαγή που έχουν χορηγήσει (λήγει το 2019). Για την επόμενη χρονιά οι εισφορές πως θα υπολογισθούν. Εάν το εισόδμα από τα αγροτικά είναι 51% του συνολικού δηλωθέντος εισοδήματος θα πληρώσει πάλι εισφορές για τα δωμάτια με την κλίμακα που ισχύει για αγρότες? Επίσης φορολογικά θα έχει αφορολόγητο (ως κατά κύριο επαγγελμα αγροτης) και για το εισόδημα από τα ενοικιαζομενα?
 4. Today
 5. Ή κάνει διακοπή στο έτος που σταμάτησε να έχει την αγροτική δραστηριότητα 100Ε πρόστιμο ή με τον ν.4446 χωρίς ή κάνει με τρέχουσα ημερομηνία χωρίς πρόστιμο( αυτό με τις τροποποιητικές πρώτη φορά το ακούω) ή τον αφήνεις έτσι και μετά θάνατον κάνεις διακοπή, (δεν έχει θέμα με εφκα) είναι πολλές χιλιάδες αυτοί που έχουν αυτό το πρόβλημα
 6. Δελτίο τύπου

  Συνεργασία της Byte με την ηλεκτρονική τιμολόγηση i-Spirit.

  H Byte ως πιστοποιημένος πάροχος ψηφιακής υπογραφής εγγεγραμμένη στο μητρώο της Ε.Ε.Τ.Τ εγγυάται την παροχή Εγκεκριμένων Ψηφιακών Πιστοποιητικών για την διασφάλιση των Ηλεκτρονικών Τιμολογίων σας με το πλέον σύγχρονο σύστημα ηλεκτρονικής τιμολόγησης  Ι-SPIRIT.

  Χρησιμοποιώντας  την ψηφιακή υπογραφή στα ηλεκτρονικά τιμολόγια σας είστε απόλυτα κατοχυρωμένοι και συμμορφωμένοι με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

  ηλεκτρονική τιμολόγηση, ψηφιακή υπογραφή,
 7. Yesterday
 8. Last week
 9. Αφου η ημερομηνια οικ.αποχωρισης είναι 6ος και τα νεα μετρα ισχυουν απο ν. NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4488 Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις, ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων, δικαιώματα ατόμων με αναπηρίες και άλλες διατάξεις. (ΦΕΚ Α' 137/13-09-2017) γιατι δεν παίρνουν εκπρόθεσμη δήλωση του 6ου/17 αφου τοτε δεν ίσχυε ο νόμος?μετά την ισχύ του νόμου ισχύει το 4μερο και αν δεν υποβληθεί δεν την παραλαμβάνουν κλπ.
 10. Ευχαριστώ πολύ συνάδελφε. Καλή συνέχεια!!!!!
 11. Μήπως να το έστελνες και μέσα σε διάστημα 30 ημερών να έκανες τροποποίηση; Είναι χωρίς πρόστιμο.
 12. για παραταση τιποτε. Εχω περίπτωση που με όλο αυτό το μπάχαλο αμέλησε να βγαλει βεβαιώσεις απο τράπεζα, Τι κ.ανω συνάδελφοι? Κανείς 'αλλος δεν έχει εκκρεμότητες? Ευχαριστώ. Αν έχετε κανένα νέο πέστε μου
 13. ΑΓΡΟΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΣΚΕΙ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΙΔΙΩΤΗΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ,ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ (ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ) ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΟΥΤΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ.ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΠΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΤΑ 3 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΕ ΣΤΑΛΕΙ ΚΕΝΟ Ε3. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΟΠΗ? 1.ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΔΟΥ ΤΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΕΣΤΩ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΟΣΟ ΑΠΟ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ,ΠΡΙΝ ΤΟ 2014 ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ Ε3 ....ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ .ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΑΥΤΟ ? ΣΑΣ ΤΟ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΕΣΑΣ?ΤΟΥΣ ΛΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ,ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΘΕΜΕ ΤΡΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ... 2.ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΕΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΕΧΡΙ 31/10/2017 ,ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ 4446 ,ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ? 3.ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ,ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΓΡΟΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ,ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΣ 13/5/2017,ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ,ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ,ΑΠΟ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΦΚΑ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ?
 14. Έχει καταλάβει κανείς αν άλλαξε κάτι σχετικά με την αναγραφή των μετρητών στο πόθεν έσχες ? Αν ναι από που προκύπτει γιατί εγώ βλέπω πάλι τον πίνακα στην νέα απόφαση και φυσικά ο νόμος δεν άλλαξε. Κάνουμε αποστολή και όποιον πάρει ο χάρος ?
 15. 1.AΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ... ΔΕΝ ΘΕΩΡΗΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΩΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ? ΑΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ 5000 ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ? 2.ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ,ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΣΚΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ,ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ,ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΕΙ ΕΦΚΑ?(ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕΣΩ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΟ 586)
 16. κατσε τωρα να ερθουν οι πελατες να τους δωσουμε πισω το χρημα - εχεαχεαχεαχεαχεα
 17. Μπορούμε να υποβάλουμε και αύριο; Το ρωτώ επειδή είναι Σάββατο. ευχαριστώ
 18. την κατάρα μας να έχουν ......μας γάμ@@σαν πάλι μεσα στους φπαδες
 19. Ευχαριστω για την απαντηση Αφου δεν την παραλαμβανουν και την θεωρουν ατακτη καταγγελια τοτε θα μπορω να υποβαλλω στο συστημα καταγγελια συμβασης με τωρινη ημερομηνια και να αναφερω τελευταια μερα εργασιας στο εντυπο 22/6/2017 ? και να γλιτωσω το προστιμο των 800 ευρω απο το ικα?
 20. στο τηλέφωνο του Πόθεν αυτό λένε πάντως...ότι θα δοθεί χωρίς κάποια παραπάνω πληροφορία..
 21. ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΔΟΘΕΙ Η ΟΧΙ ΤΕΛΙΚΑ;
 22. Το σύστημα εχει κρασαρει
 23. https://www.taxheaven.gr/laws/law/index/law/833 https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/36761 2. Η αναγγελία οικειοθελούς αποχώρησης του μισθωτού θα πρέπει να συνοδεύεται υποχρεωτικά είτε από ηλεκτρονικά σαρωμένο έντυπο υπογεγραμμένο από τον εργοδότη και τον εργαζόμενο είτε από εξώδικη δήλωση του εργοδότη προς τον εργαζόμενο, με την οποία τον ενημερώνει ότι έχει χωρήσει οικειοθελής αποχώρησή του και ότι αυτή θα αναγγελθεί στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ». Στην τελευταία περίπτωση, η εξώδικη δήλωση του εργοδότη επιδίδεται στον εργαζόμενο το αργότερο τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες από την οικειοθελή του αποχώρηση και η αναγγελία γίνεται την επόμενη εργάσιμη ημέρα από την επίδοση της εξώδικης δήλωσης. Αν ο εργοδότης δεν τηρήσει εμπρόθεσμα τις υποχρεώσεις αναγγελίας οικειοθελούς αποχώρησης, συμπεριλαμβανομένης της υποβολής των συνοδευτικών εγγράφων της παρούσας, η σύμβαση εργασίας θεωρείται ότι λύθηκε με άτακτη καταγγελία του εργοδότη. ατακτη καταγγελια ειναι η απολυση χωρις προειδοποιηση. για αυτο δεν την παραλαμβανουν στον ΟΑΕΔ και ζηταν εντυπο απολυσης με εκπροθεσμη ημερομηνια για να το παραλαβουν. προστιμο για εκπροθεσμη οικειοθελη αποχωρηση ή απολυση ο ΟΑΕΔ δε βαζει.βαζει το ΙΚΑ. ενα ζητημα ειναι βεβαια, αν μπορουν να παραλαβουν εκπροθεσμα εντυπο αποχωρησης με ημερομηνια αποχωρησης πριν τη δημοσιοποιηση του νομου. μη ξεχασεις να πας και στο ικα γιατι θα βαλουν 800 ευρω προστιμο για το εκπροθεσμο και ενδεχομενως και επιπλεον ασφαλιση απο αυτη που δηλωσες στην ΑΠΔ
 24. Ναι έτσι δηλώνεται, αλλά δηλώνεις και το χαρτόσημο (έχει πεδίο που το συμπληρώνεις). Βέβαια ας περιμένουμε ακόμα γιατί μέχρι τότε μπορεί να έχει αλλάξει η κωδικοποίηση ή το αρχείο υποβολής. Θα βγει ΠΟΛ που θα ορίζει όλα αυτά, εν καιρώ.
 25. ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ Η ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ
 26. ξεχασα να γραψω οτι στον ΟΑΕΔ μου λενε αλλα αντι αλλων δηλαδη οτι στην οικειοθελη αποχωρηση δεν την παραλαμβανουν πλεον εφοσον ειναι εκπροθεσμη σε αντιθεση με την καταγγελια σημβασης που τη δεχονται και επειδη δεν ηξεραν ακριβως μου ειπαν να παρω τηλ στο ΕΡΓΑΝΗ το οποιο τηλ δεν απαντα ποτε
 27. Καλησπέρα, σε έλεγχο για πιστοποίηση καταβολής μετοχικού κεφαλαίου λόγω αύξησης έκοψα τίτλο κτήσης(απόδειξη δαπάνης) με παρακράτηση 20% και χαρτόσημο 3,6%.Στις βεβαιώσεις αποδοχών το 2018 θα τους βάλω τον κωδικό 6 αμοιβές απο επιχειρηματική δραστηριότητα?(Αυτό βρήκα στην ΠΟΛ 1025/17)Επίσης το χαρτόσημο δεν νομίζω να το βάζω ετσι δεν είναι?
 1. Load more activity