Προς το περιεχόμενο

Όλη η δραστηριότητα

Η δραστηριότητα αυτή ανανεώνεται αυτόματα     

 1. Σήμερα
 2. Χθες
 3. Καλησπερα Κυριοι !!! Και καλα κουράγια !!! Μέλος του Δ.Σ. μιας Α.Ε. που δεν ειναι μέτοχος, και Εταίρος της ίδιας εταιρείας πρόεδρος του Δ.Σ. θέλουν Να πουλήσουν στην Α.Ε. τα αυτοκίνητα τους γίνεται αυτό??? Αν γίνεται αυτό θα πρέπει να κοπεί ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΑΓΟΡΑΣ. Και θα κοπει με ποσό χαρτόσημο 2,4% ή 3,6% Επιπλέον στον Κώδικα δεν θα δούν ότι αυτοί είναι και μέτοχος και μέλος του Δ.Σ. ???
 4. Ε3 2018 ΤΟ ΥΠΟ ΚΟΥΒΕΝΤΑ

  Καλημέρα, από την στιγμή που οι πολύ μικρες οντότητες της 1.2γ δεν συντάσουν ισολογισμό (κατ' επιλογή τους, αφού δίδεται η ευχέρεια αυτή) και άρα τον πίνακα συνοπτικού ισολογισμού Β.5. (όπου υπολογίζεται το ενεργητικό) τι θα γράψουμε στο αντιστοιχο πεδίο του Ε3 ? Είναι υποχρεωτικό να να συμπληρωθούν τα πεδία αυτά ? Δηλαδή αν π.χ. κάποιος μηχανικός της παραπάνω οντότητας που έχει δεν έχει από προηγούμενα έτη πάγια (πληρως αποσβεσμενα) και στο'17 αγόρασε laptop 500€ και το απόσβεσε πλήρως στο '17, και αγορές αναλώσιμων, δεν έχει ούτε απαιτήσεις, παρά μόνο ότι ποσά από εργασίες αυθαιρέτων υπάρχουν ως καταθέσεις στον επαγγελματικό του λογαριασμό και από μετρητά από ενεργειακά πιστοποιητικά τι ποσά θα βάλω ως ενεργητικό ? Ευχαριστώ πολύ.
 5. ΑΣΚΕΤΟ :PROAKI στο GDPR από που προκύπτει ότι άφορα μόνο μεγάλες επιχείρησης ,άλλαξε κάτι με την ψήφιση ;
 6. Τελευταία εβδομάδα
 7. παιδια καλησπερα το Α21 ειναι κλειδωμενο ακομη;; εστειλα δηλωση και δεν βγαζει το 2018(παιζει ρολο οτι ειναι αλλοδαπος;)
 8. νεο Ε3 και αγορες παγιων

  Σωστά.Μάλλον δεν τις χρειάζονται.
 9. καλησπερα ,στο νεο εντυπο Ε3 ,ΠΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΧΩ ΧΑΘΕΙ ΑΚΟΜΑ, ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΩΔΙΚΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΠΑΓΙΩΝ ?
 10. Ένα φυσικό πρόσωπο επιθυμεί να ασκήσει δραστηριότητα FOOD TOUR με πελάτες αλλοδαπούς τουρίστες. Για αυτή την δραστηριότητα, απαιτείται να εγγραφεί στον ΕΟΤ και να αποκτήσει ΕΙΔΙΚΟ ΣΗΜΑ ?
 11. Όσο μικρό κι αν φαντάζει ένα ευχαριστώ, εν τούτοις όταν γνήσιο είναι, τις περισσότερες φορές αρκεί. Χίλια ευχαριστώ, για τις χιλιάδες φορές που με βοηθήσατε.
 12. Εταιρία θα προσλάβει ως μισθωτό, μηχανικό εγγεγραμένο στο ΤΕΕ χωρίς έναρξη επαγγέλματος. Ο μηχανικός εγγράφηκε στο ΤΕΕ τέλη του 2017 και δεν έχει λάβει αριθμό μητρώου του ΤΣΜΕΔΕ. Σύμφωνα με την εγκύκλιο με Αριθ. Πρωτ. : Δ.15 / Δ / οικ. 3376 / 73 (14-2-2018): Επισημαίνουμε ότι στις περιπτώσεις μηχανικών, εγγεγραμμένων στο ΤΕΕ, που παρέχουν εξαρτημένη εργασία ως μηχανικοί, η ασφάλιση στον ΕΦΚΑ (πρώην ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ) και στο ΕΤΕΑΕΠ είναι υποχρεωτική χωρίς να εξετάζεται εάν έχει πραγματοποιηθεί έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας στη Δ.Ο.Υ. Η απεικόνιση της ασφάλισης γίνεται με την ΑΠΔ με τον αριθμό μητρώου ΙΚΑ. Χρειάζεται να κάνει ο εργαζόμενος ή η εταιρία κάτι με το ΤΣΜΕΔΕ; Πρέπει να βγάλει αριθμό μητρώου στο ΤΣΜΕΔΕ;
 13. ΔΥΣΤΥΧΩς μου ξεφυγε φετος , μου βγαζει λοιπον μνμ στην ΑΑΔΕ οτι θα ειναι εκπροθεσμη , γνωριζετε αν θα εχει προστιμο και να θα ειναι 100 (πληροφοριακου τυπου δηλωση) Αν θυμαμαι καλα οι βεβαιωσεις αποδοχων θα εχουν παραταση μεχρι 31/12/18 , μηπως ισχυει και για την περιπτωση αυτη το ιδιο?
 14. και η νέα εμφάνιση των σεμιναρίων είναι πολύ πρακτική. εάν μπορέσετε να φορτώνετε και τις ερωτήσεις αριστερά θα ήταν τέλειο.
 15. Ενα μεγαλο ευχαριστω για ολα.Πολυτιμη η ενημερωση απο εσας,σας παρακολουθω ανεληπως καθημερινα.
 16. "έρευνα και επικοινωνία με την Α.Α.Δ.Ε., διαβιβάστηκε πως δεν υφίσταται κάποιο πλαίσιο και όριο απαλλαγής διορθώσεων τυχουσών υποκλίσεων επί της αξίας του Φ.Π.Α.." Δλδ εαν καταλαβαινω καλά η ΑΔΔΕ λεει ότι για τον ΦΠΑ δεν υπαρχει το οριο των 100 ευρω?!!!! Ειναι μονο για την καθαρή αξία ? Ελεος!!!!
 17. Δεν απαιτείται η διόρθωση των αποκλίσεων, εφόσον η συνολική αξία αυτών, προ Φ.Π.Α. ανά αντισυμβαλλόμενο, δεν ξεπερνά τα εκατό (100) ευρώ. ήτοι με φπα , δεν ξεπερνά τα 113 ,τα 124 ,τα 106 ευρώ κλπ.
 18. Σε τέλος πλαστικής σακούλας υπόκεινται μόνο οι καινούριες εντός 2018 αγορασμένες και όχι οι παλιές.Έτσι μου είπε ένας γείτονας.....
 19. Συνάδελφε ισχύει η πολ 1022/2014 όπως τροποποιήθηκε με την πολ 1092/17.4.2015 Άρθρο 6 Διασταυρώσεις και ΕκκαθάρισηΚατά τη διάρκεια του ημερολογιακού έτους, τα υποβληθέντα στοιχεία των καταστάσεων πελατών−προμηθευτών διασταυρώνονται από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και οι ασυμφωνίες και αποκλίσεις αναρτώνται στους «λογαριασμούς» των υπόχρεων προσώπων, που τηρούνται στο διαδικτυακό τόπο του Υπουργείου Οικονομικών, ώστε να έχουν τη δυνατότητα προσαρμογής και περαιτέρω διόρθωσης αυτών. Για τη διόρθωση των αποκλίσεων στα υποβληθέντα στοιχεία προμηθευτών, μπορεί να υποβάλλεται τροποποιητική δήλωση μέχρι το τέλος του Μαρτίου του επόμενου ημερολογιακού έτους που αφορούν. Δεν απαιτείται η διόρθωση των αποκλίσεων, εφόσον η συνολική αξία αυτών, προ Φ.Π.Α. ανά αντισυμβαλλόμενο, δεν ξεπερνά τα εκατό (100) ευρώ. Ειδικά για τη διόρθωση των αποκλίσεων στα υποβληθέντα στοιχεία προμηθευτών για το ημερολογιακό έτος 2014, υποβάλλεται τροποποιητική δήλωση μέχρι και 22/02/2016. Για το ημερολογιακό έτος 2015, η τροποποιητική δήλωση για τη διόρθωση των αποκλίσεων υποβάλλεται μέχρι και 30/11/2016. Για το ημερολογιακό έτος 2016, για τη διόρθωση των αποκλίσεων στα υποβληθέντα στοιχεία προμηθευτών μπορεί να υποβληθεί τροποποιητική δήλωση μέχρι το τέλος Απριλίου του επομένου έτους από το ημερολογιακό έτος που αφορούν. Εξαιρετικά για το ημερολογιακό έτος 2016, για τη διόρθωση των αποκλίσεων στα υποβληθέντα στοιχεία προμηθευτών μπορεί να υποβληθεί τροποποιητική δήλωση μέχρι 8/5/2017.Για τα ημερολογιακά έτη 2017 και επόμενα, για τη διόρθωση των αποκλίσεων στα υποβληθέντα στοιχείων προμηθευτών μπορεί να υποβληθεί τροποποιητική δήλωση μέχρι τη 15η Μαΐου του επομένου έτους από το ημερολογιακό έτος που αφορούν. Τώρα αν επρόκειτο για επιχείρηση όπου προβλέπεις παύση εργασιών,με επιφύλαξη πάντα,ίσως να θες να μην αφήσεις καμία διαφορά,ανάλογα τον άνθρωπο που θα βρεις στον ΚΒΣ
 20. Διορθώνω τον εαυτό μου κ σας παραθέτω το σχόλιο-απάντηση του συγγραφέα του άρθρου σε σχόλιο άλλου συναδέλφου: "Η διευκρίνισή μας σχετικά με τις περιπτώσεις αποκλίσεων ως προς την αξία του Φ.Π.Α., γίνεται καταρχάς για να τονιστεί ότι το νομοθετικό πλαίσιο αναφέρει ότι απόκλιση επί της συνολικής αξίας προ Φ.Π.Α. στα υποβληθέντα στοιχεία των προμηθευτών δεν χρήζει διόρθωσης, εφόσον δεν ξεπερνά το ποσό των εκατό (100) και κατόπιν για να υπογραμμιστεί ότι έπειτα από έρευνα και επικοινωνία με την Α.Α.Δ.Ε., διαβιβάστηκε πως δεν υφίσταται κάποιο πλαίσιο και όριο απαλλαγής διορθώσεων τυχουσών υποκλίσεων επί της αξίας του Φ.Π.Α..Επί της ουσίας, θεωρείται σκόπιμη η διόρθωση οποιονδήποτε αποκλίσεων επί της αξίας του Φ.Π.Α. ως προς το σύνολο ανά αντισυμβαλλόμενο.Ωστόσο, κατά την άποψή μας αποκλίσεις οι οποίες προέρχονται κατά την στρογγυλοποίηση του υπολογισμού του Φ.Π.Α., θα πρέπει να αντιμετωπίζονται σύμφωνα με τα εκδοθέντα παρασταστικά, ανεξάρτητα από την οποιαδήποτε απόκλιση-διαφορά μεταξύ των αντισυμβαλλομένων." Τα σχόλια και τα συμπεράσματα δικά σας!
 21. Δεν εννοεί αυτό. Δίνει κ φωτο με παράδειγμα στο αρθρο. Λεει οτι κ να συμφωνει η καθαρη αξια αν υπαρχει διαφορα στο ΦΠΑ να διορθωθει. Δεν ξερω απο που το συμπερανε αυτο η που το ειδε γιατι ειναι πολυ τραγικο
 22. τελικα βγηκε τιποατ ή ασχολουνται με τις δηλωσεις να τις ανοιξουν καθως ειναι πολλα τα λεφτα αρη
 23. Version 2.0.0

  79 downloads

  απλό παράδειγμα του Κυρίου Αθανασίου Σαφαρή, που δείχνει , τον τρόπο συμπλήρωσης του Ε3 του φορολογικού έτους 2017 .email : kos[email protected]
 1. Φόρτωση περισσότερης δραστηριότητας
×