All Activity

This stream auto-updates   

 1. Today
 2. 1. Όταν για τη μεταβίβαση αυτοκινήτου εκδίδεται τίτλος κτήσης (τιμολόγιο αγοράς), δεν υπολογίζεται χαρτόσημο, καθώς αυτό καταβάλλεται κατά τη μεταβίβαση του οχήματος (τέλη μεταβίβασης, παρ. 4 άρθρου 4 Ν.Δ /11146/1972 , Υπ. Οικ. Σ.420/56/Πολ .23/1987 και ΠΟΛ 44/1987).
 3. γνωριζετε μηπως αν αυτο γινει εκπροθεσμα εχει 250 η 500 ευρω?? αν και εμενα με ενδιαφερει συμβαση χρησιδανειου...
 4. Πηγα ρωτησα και απανταω μηπως βοηθηθει στο μελλον καποιος συναδελφος υποβολη στην δου εντος 5 ημερων , η συμβαση η κινηση του λογ/μουυ και αποδοση χαρτοσημου.
 5. Ψυκτικός που θέλει να αγοράσει από ιδιώτη ΦΙΧ για να το ταξινομήσει ως επαγγελματικό , αποδίδει και χαρτόσημο η συμπεριλαμβάνεται στα τέλη μεταβίβασης?Το έχω διαβάσει στο βιβλίο του Σταματόπουλου αλλά η υπάλληλος στη ΔΟΥ υποστηρίζει ότι αυτό το χαρτόσημο που αναφέρει ο Σταματόπουλος ει΄ναι "άλλο" χαρτόσημο!Μήπως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει?Σας ευχαριστώ!
 6. Yesterday
 7. Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣΡΟΩΝ ΕΚΡΟΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΕΤΑΙ Ο ΤΑΝ ΚΛΕΙΣΕΙ Η΄ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΤΕΙ ΜΙΑ ΕΠΙΧΙΡΗΣΗ , Η΄ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΟΠΩΣ Η ΦΤΜ
 8. Ευχαριστώ πολύ. Σε ποια ρύθμιση μπορεί να υπαχθεί κάποιος που έχει οφειλές μικρότερες των 20000ευρώ? Πέρα από την πάγια ρυθμιση των 12 δόσεων.
 9. Καλημέρα. Όχι δε μπορεί. Τόσο λόγω του ποσού της συνολικής οφειλής (<20.000€), αλλά και λόγω του ότι δεν είναι ενεργή η επιχείρηση.
 10. Kαλημέρα. Επιχειρηματίας ο οποίος έχει κάνει διακοπή επαγγέλματος τον Ιανουάριο του 2017 και έχει οφειλές στο Δημόσιο και τον ΟΑΕΕ κάτων των 20.000 ευρώ, μπορεί να ενταχθεί στον εξωδικαστικό μηχανισμό???
 11. Μετά την τρέχουσα λήξη (28/2/χχ) για άλλο ένα χρόνο ως άνεργος ΟΑΕΔ αν δεν κάνω λάθος
 12. Οι αμοιβες ΔΣ δεν έχουν ένσημα , έχουν ένσημα μόνο ανάλογα τις συνεδριάσεις.. Όσο για την φορολογική εκκαθάριση που λέει ο Ponzi, ως σύμβουλος γιατί να μην του προτείνετε να του παρακρατήσετε τον φόρο βάσει συνολικού εισοδήματος , και όχι μηνιαίου επι 14 που θα πάει πολύ ψηλά και θα έχει , με βάσει αυτό το εισόδημα, επιστροφή απο την εφορία..
 13. Last week
 14. Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και το χρόνο σου. Είδα όλο το μαγνητοσκοπημένο υλικό που είπες και είναι κατατοπιστικότατο. Καλή σου μέρα!
 15. έχω πρόσληψη μπάρμαν με τεκμαρτό ημερομίσθιο με εργασία 18:00-2:00 και ρεπό δευτέρα τρίτη, υπολογίζω συν 25% για εργασία μετά την 22:00 μέχρι 2:00 και συν 75% για Κυριακή από 0:01 μέχρι 2:00. ή αφήνω μόνο το τεκμαρτό ημερομίσθιο και 25 ένσημα ;
 16. Είναι ΑΕ . Αν τα χαρισει σε τρίτο θέλει πάλι ΔΣ;
 17. Καλημέρα, Πολιτικός μηχανικός (ελ. επαγγελματίας) με χειρόγραφα απλογραφικά έχει 2 παλαιούς υπολογιστες, 2 tablet και 1 κλιματιστικό στα πάγια του. Εχουν αποσβεσθεί και έχει περάσει η πενταετία (10 χρόνια από την αγορά τους). Θέλει να τα χαρισει σε φίλο. Ερωτήματα: 1) Τι θα βάλει ως δικαιολογιτικό? 2) Τι εγγραφή θα κάνει στα χειρόγραφα βιβλία? 3) Στο μητρώο παγίων που έχει τι εγγραφή θα γίνει (έχει μείνει υπόλοιπο τα 0,01€) γαι το καθένα? 4) Κάτι άλλο που πρέπει να προσέξει-κάνει? Ευχαριστώ πολύ.
 18. Earlier
 19. σε απολυση μισθωτου (ΙΚΑ) για ποσο καιρο δικαιουται καιιος ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη πλεον?(50 + ενςσημα κα τ ετος εννοειται).6 μηνες?1 χρονο?
 20. Καλησπέρα, Γνωρίζει κάποιος για χαρτόσημο από χρησιδάνειο ποιες είναι οι προθεσμίες πληρωμής του και τι επιβαρύνσεις έχει αν είναι εκπρόθεσμο? επίσης υπάρχει κάποιο έντυπο για την απόδοση του ? Ευχαριστώ,
 21. Εννοείται αυτό. Σίγουρα όμως θα ζητήσει τη γνώμη μου.
 22. Κατά την γνώμη μου , αυτό θά πρέπει να το συζητήσετε με τον αμειβόμενο και να λάβει αυτός την απόφαση.
 23. Δωρεάν διάθεση είναι, δείτε αν έχει κλείσει η πενταετία από την αγορά τους, για εμένα καλύτερα να κόψετε ένα ΔΑ αναγράφοντας ότι τα πάγια είναι απαξιωμένα και διατίθενται άνευ χρέωσης. Συνδυάστε το και με την υπέυθυνη δήλωση που γράφετε. Αφού δεν έχουν αξία, τι παροχή να είναι?
 24. Μου υπενθυμίζετε πράγματα που φυσικά έχω υπόψη. Ευχαριστώ γι' αυτό, αλλά μια επιβεβαίωση ζητάω για να δω τι θα κάνω. Η αναγωγή μας δίνει 120000 ετήσιο Να παρακρατήσω τεράστιο φόρο (βαφτίζοντας την αμοιβή μηνιαία) που όμως δεν θα πάει χαμένος ή ασφαλιστικές εισφορές (βαφτίζοντας την αμοιβή ετήσια)?
 25. Καλημέρα. Η εταιρεία αποφασίζει να χαρίσει σε εργαζόμενο παλιούς Η/Υ πλήρως αποσβεσμένους. Πρέπει να εκδόσει κάποιο παραστατικό ή μπορί απλά με μια υπεύθυνη δήλωση του εργαζομένου οτι τα πήρε χωρις κόστος; Θα θεωρειθεί ώς επιπλέον παροχή στον εργαζόμενο στο τέλος του έτους; Ευχαριστώ
 26. .... υπόκειται σε παρακράτηση φόρου με βάση την κλίμακα της παρ. 1 του άρθρου 15 και του άρθρου 16 μετά από προηγούμενη αναγωγή σε ετήσιο.
 1. Load more activity