Προς το περιεχόμενο
  • entries
    75
  • comments
    323
  • views
    7.993

Τέλος στην προδοσία και στην ασχήμια - Μίκης Θεοδωράκης


KAROLOS

532 views

Χωρίς σχόλιο απο μέρους μου ....Για αρχή τουλάχιστον..

Τέλος στην προδοσία και στην ασχήμια.

Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών, δηλαδή ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ο μελλοντικός πρόεδρος, η κολοσσιαία πολεμική μηχανή έχει ήδη μπει μπροστά με στόχο την εξόντωση όλων όσων θεωρεί εχθρούς της ακόμα και αυτών όπως η Ελλάδα που δεν υπακούνε τυφλά της εντολές της. Ιράν, Κορέα, Αραβικός κόσμος νέοι υποτελείς και φυσικά άμεσα η Ρωσία και στο βάθος η Κίνα. Μετά θα έρθει η σειρά των "ατάκτων" της Νότιας Αμερικής, ένας νέος θανάσιμος κίνδυνος πολυπρόσωπος, πολυπλόκαμος σαν χταπόδι κάνει αργά αλλά σταθερά την εμφάνισή του στο προσκήνιο της παγκόσμιας ιστορίας.

Σημερινός στόχος είναι τα Βαλκάνια, με κύριο σύμμαχο την "Μεγάλη Αλβανία" ξεκινώντας από το Κόσοβο με συνεργάτες τους υπεύθυνους για μαζικές δολοφονίες UCK. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, γεγονός πρωτοφανές για την χώρα μας, μερικοί "επιστήμονες" επέλεξαν το αμφιθέατρο του Παντείου Πανεπιστημίου για να αναπτύξουν δημόσια την υποστήριξή τους σε ένα βασικό αίτημα της "Μεγάλης Αλβανίας" την κατάκτηση της Ηπείρου έως την Πρέβεζα με την δικαιολογία ότι ανήκει στην Αλβανική Τσαμουριά απ' όπου τους έδιωξαν με εγκληματικές πράξεις οι Έλληνες.

Ασφαλώς πρόκειται για οργανωμένη προβοκάτσια των ΗΠΑ ώστε να μελετηθούν οι δικές μας αντιδράσεις και να προπαρασκευαστεί ψυχολογικά η εδαφική επέκταση της Αλβανίας μετά το Κόσοβο και σε ένα μεγάλο τμήμα των αλβανόφωνων περιοχών των Σκοπίων και ακολούθως και σε δικά μας εδάφη. Από την άλλη μεριά η σύμπλευση της Τουρκίας με τις ΗΠΑ στο Κόσοβο που έσπευσε πρώτη αυτή να το αναγνωρίσει προετοιμάζει το έδαφος για πονηρά σχέδια σε βάρος της χώρας μας, με βάση όχι μόνο το Αιγαίο και την Κύπρο αλλά και την Μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη που ακολουθώντας το παράδειγμα του Κοσόβου μπορεί να διεκδικήσει τη δική της ανεξαρτησία.

Η ηγεσία των Σκοπίων φαίνεται να γνωρίζει από πρώτο χέρι τα σχέδια των ΗΠΑ και γι' αυτό δείχνει αυτή την αλαζονική αδιαλλαξία. Και πράγματι σε αυτή τη φάση συμπορεύονται με την πολιτική που εκθέσαμε. Όμως, τι θα κάνουν όταν ξεκινήσει η επόμενη φάση της φιλοαλβανικής τακτικής οπότε το κρατίδιό τους θα κοπεί στη μέση. Γιατί θα πρέπει να γνωρίζουν τόσο αυτοί όσο και οι ΗΠΑ ότι μπορούν να αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες όμως φυλετικά είναι Σλάβοι και ως εκ τούτου κατατάσσονται ουσιαστικά στη χωρία των εχθρών των ΗΠΑ μαζί με τη Ρωσία τη Σερβία αλλά και την Βουλγαρία που και αυτή δεν πρέπει να έχει αυταπάτες. Έτσι γυρίζοντας σε 'μας τους Έλληνες θα πρέπει να δούμε ότι η κατάσταση όντως εξελίσσεται όπως εξελίσσεται είναι παραπάνω από τραγική.

Δεδομένου ότι οι Αμερικανοί δεν πείθονται πια από τις όσες υποκλίσεις και αν κάνουν απέναντί τους οι ποικιλόμορφες αμερικανόφιλες ηγεσίες και αυτό γιατί φοβούνται και μισούν το λαό μας για τον οποίο είναι βέβαιοι ότι στη μεγάλη του πλειοψηφία απορρίπτει τα φιλοπόλεμα σχέδιά τους και γι' αυτό θέλει να μας τιμωρήσει με κάθε τρόπο. Εκτός και αν αποφασίσουμε όλοι μαζί να γονατίσουμε και να φιλήσουμε τα πόδια τους κάνοντας όρκους ότι από εδώ και στο εξής θα ήμαστε καλά παιδιά και πειθήνια όργανα στην όποια πολιτική τους, όμως αφού το παιχνίδι είναι έτσι και αλλιώς για εμάς χαμένο τότε ας πέσουμε με το κεφάλι ψηλά. Ας μην περιμένουμε βοήθεια από πουθενά ούτε έχουμε συμμάχους. Είμαστε εμείς και εμείς. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να είμαστε τουλάχιστον ωραίοι, περήφανοι και γιατί όχι χαρούμενοι αφού θα έχουμε πάρει τη μεγάλη απόφαση να γίνουμε όλοι μας μια γροθιά ενωμένοι μπροστά στην προδοσία και την ασχήμια που χτυπάει την πόρτα μας, γιατί είναι προδοσία η αναγνώριση του Κοσόβου χωρίς την έγκριση της Διεθνούς Κοινότητας του ΟΗΕ δηλαδή μιας επαρχίας που από αιώνες αποτελεί τμήμα της Σερβίας, και τι θα νοιώθαμε εμείς αν μεθαύριο έπαιρναν με το έτσι θέλω την μισή Κύπρο, τη Θράκη ή την Ήπειρο.

Όπως είναι ασχήμια να ανεχόμαστε να μας περιφρονούν και να μας υβρίζουν οχυρωμένοι κάτω από τα σκέλια των Αμερικανών οι Σκοπιανοί και εμείς να τους παρακαλάμε και να ζητάμε μεσολάβηση των Αμερικανών χάνοντας κάθε μέρα πιο πολύ την αξιοπρέπειά μας και την υπερηφάνειά μας.

Ας κλείσουμε τα σύνορα ας σταματήσουμε τις διπλωματικές και οικονομικές μας σχέσεις και ας τους αφήσουμε να αυτοαποκαλούνται όπως θέλουν κοροϊδεύοντας τους εαυτούς τους. Οφείλουμε να περάσουμε και από αυτή τη νέα δοκιμασία με το κεφάλι ψηλά. Μπορεί να υποφέρουμε όμως το ζητούμενο για μας είναι να παραμείνουμε Έλληνες. Και θα παραμείνουμε Έλληνες. Ας μην ξεχνάμε από πόσες σκληρές δοκιμασίες περάσαμε ως τώρα όμως στο τέλος πάντα βγήκαμε νικητές. Το ίδιο θα συμβεί και στο μέλλον.

Μίκης Θεοδωράκης

5 Σχόλια


Recommended Comments

Ξαφνικά όλα μας κάνουν εντύπωση ενώ εδώ και χρόνια ακούγονται τόσα και γίνονται άλλα τόσα .

Και για να μην παρεξηγηθώ επειδή είμαι από Ξάνθη δεν έχω κάτι με τους μουσουλμάνους πολίτες …αλλά δεν θα μου φανεί πλέον καθόλου παράξενο στο μέλλον αν τεθεί θέμα ανεξαρτητοποίησης και της Θράκης….

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 08/03/2003: Ογκώδες συλλαλητήριο Ντενκτάς με τον ψευδομουφτή Ξάνθης

• «Ογκώδες ήταν και το συλλαλητήριο που οργάνωσαν χθες οι εθνικιστικές οργανώσεις και οι υποστηρικτές του Ντενκτάς και του Ερογλου στην κατεχόμενη Λευκωσία.»

• «Στο συλλαλητήριο μίλησε και ο ψευδομουφτής της Ξάνθης Μεχμέτ Εμίν Αγκά, ο οποίος μετέφερε, όπως είπε, τους χαιρετισμούς της Δ. Θράκης. Επέκρινε την Ελλάδα διότι, όπως ισχυρίστηκε, παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα των μουσουλμάνων. Εμείς, είπε, παρ' όλο που είμαστε πολίτες της Ε.Ε., δεν έχουμε επωφεληθεί σε τίποτε και κάλεσε τους Τουρκοκύπριους να μην εξαπατούνται με το θέμα της Ε.Ε. Έπλεξε το εγκώμιο του Ντενκτάς, λέγοντας ότι όπως κάποιοι δεν θέλουν τον Ντενκτάς, έτσι δεν θέλουν και μένα.»

Εντύπωση προκαλεί η είδηση που δημοσίευσε η τουρκοκυπριακή εφημερίδα "KIBRISLI" στο χθεσινό της φύλλο ότι "ο μουφτής της Δυτικής Θράκης Μεχμέτ Εμίν Αγγά παρευρέθη και απευθύνθηκε σε δημόσια εκδήλωση στήριξης του Ντενκτάς στην κατεχόμενη Λευκωσία".

Αυτές ήταν οι θρασύτατες δήλωσεις του ψευδομουφτή της Ξάνθης Μεχμέτ Εμίν Ανγκά που παρευρέθηκε σε συλλαλητήριο υποστηρικτών του Τουρκοκύπριου εθνικιστή Ραούφ Ντενκτάς. Γιατί θρασύτατες; Ας κάνουμε μια μικρή αναδρομή στην ιστορία της Δυτικής Θράκης και θα καταλάβουμε τι σοβαρότατους εθνικούς κινδύνους εγκυμονεί η "τουρκική μειονότητα" της Ελλάδος...

Επί κυβέρνησης Παπάγου και στα πλαίσια της τότε Ελληνοτουρκικής φιλίας, ο γενικός διοικητής Θράκης διέταξε την υποχρεωτική μετονομασία της Μουσουλμανικής κοινότητας της Δυτικής Θράκης σε Τουρκική, την στιγμή που σύμφωνα με την Συνθήκη της Λωζάνης δεν ήταν. Το πρόβλημα ήταν ότι αν και ήταν μουσουλμανική η μειονότητα, αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν και τουρκική! Ανάμεσα σε εκείνους τους μουσουλμάνους υπήρχαν και οι ελληνόφωνοι, ελληνογενείς Πομάκοι και οι Μουσουλμάνοι Αθίγγανοι ("Τουρκόγυφτοι"), που αντέδρασαν στην άδικη αυτή κίνηση της κυβέρνησης, που αλλοτρίωνε την εθνική τους ταυτότητα. Οι αντιδράσεις τους κορυφώθηκαν το 1951 που καθιερώθηκε η μορφωτική συμφωνία και καθιερώθηκε η τουρκική ως η μόνη γλώσσα εκπαίδευσης για την μουσουλμανική μειονότητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ποτέ (εκτός από κάποια ίσως μεμονωμένα μικροεπεισόδια) οι Έλληνες δεν προέβησαν σε επιθέσεις τύπου "πογκρόμ" κατά των μουσουλμάνων της Δυτικής Θράκης όπως έκαναν οι Τούρκοι με την Ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη. Με αυτή την ολέθρια πολιτική εκτουρκισμού της Δυτικής Θράκης οι μουσουλμάνοι της, έστω και αν τους δόθηκαν όλες οι ελευθερίες που ζητούσαν, δεν ένιωθαν πλέον πολίτες της Ελλάδος, οι μεν Τούρκοι ως "αλύτρωτοι αδελφοί" των υπολοίπων Τούρκων, οι δε Πομάκοι και Αθίγγανοι προδομένοι. Έτσι, το μόνο κέντρο στήριξης τους ήταν λίγο πολύ το Τουρκικό Προξενείο στην Κομοτηνή.

Και ενώ η Ελλάδα έκανε σχεδόν το παν για να βοηθήσει τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης όπως και να τουρκοποιήσει τους υπόλοιπους στα πλαίσια της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της "φιλίας", η Τουρκία έκανε ακριβώς το αντίθετο. Από το 1964 άρχισε τις μαζικές απελάσεις Ελλήνων από την χώρα, δεσμεύοντας ταυτόχρονα και τις περιουσίες τους και καταργώντας την Ελληνική παιδεία, με ολοφάνερες προσπάθειες αλλοίωσης του εθνικού τους χαρακτήρα. Ιδιαίτερα πλήγησαν οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης και των μαρτυρικών νησιών Ίμβρου και Τένεδου, που τουρκοποιήθηκαν ολοσχερώς. Και εκτός των νομικών μέτρων, οι Έλληνες της Τουρκίας υπόκειντο σε μέτρα φυσικής καταπίεσης και εξόντωσης, ιδιαίτερα την περίοδο 1963, όταν λάμβαναν χώρα στην Κύπρο οι διαμάχες μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Αυτό βέβαια ήταν η κατάλληλη αφορμή.

Οι ελληνικές αντιδράσεις στην μεταχείριση αυτή των Ελλήνων της Τουρκίας δεν εισακούστηκαν -όπως πάντα- ούτε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ούτε από το ΝΑΤΟ, ούτε από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, ούτε από την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης. Αποτέλεσμα - η Ελληνική μειονότητα στη Τουρκία να αριθμεί περί τα 3,000 άτομα ενώ η αντίστοιχη Τουρκική στην Ελλάδα τις 160,000!

Σήμερα, και ιδιαίτερα μετά την εισβολή του "Αττίλα" στην Κύπρο, αρχίζουν να ακούγονται ψίθυροι περί "αυτονομήσεως" της Δυτικής Θράκης, με την τουρκική προπαγάνδα να υπόσχεται απελευθέρωση των "Τούρκων" από τους Έλληνες και την ελεύθερη διακίνηση προπαγανδιστικών εντύπων περί αυτονομήσεως. Ένα απ'αυτά είναι το "Yeni Bati Trakya" που έχει ως βάση του την Κωνσταντινούπολη (δείτε πιο κάτω), που αν και είναι στα Τούρκικα μπορείτε να πάρετε μια γεύση για το τι λέει. Δύο είναι οι σημαντικότεροι λόγοι, η γεωπολιτική σημασία της Θράκης για τα Βαλκάνια αφού ειναι κομβικό σημείο για Ελλάδα, Βουλγαρία, πΓΔ"Μ" και Τουρκία και διότι όποιος την ελέγχει ελέγχει και την μια πλευρά των Δαρδανελλίων αλλά και είναι κοντά στο νησί της Θάσου, περιοχή όπου έγινε η σημαντικότατη ανακάλυψη πετρελαϊκών κοιτασμάτων (στον χάρτη που υπάρχει πιο πάνω δείτε πως συμπεριλαμβάνεται και η Θάσος). Ακόμα και ο donme Τουρκοεβραίος της Θεσσαλονίκης Αμπντί Ιπεκτσί δεν παρέλειψε να γράψει και για την καταπίεση των "Τούρκων" της Θράκης με το άρθρο του "Soyadaslarinizi Bati Trakyada tutmanin yolu bu olmanalidir". (Αυτός θα πρέπει να είναι ο δρόμος για να κρατήσουμε τους αδελφούς μας στη Δυτική Θράκη") στο περιοδικό Turk Dunyasi (Τουρκικός Κόσμος), Νο 4-14. Το άρθρο βρίσκεται σε ειδική σελίδα του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών βιβλιογραφικής βάσης δεδομένων, που εκθέτει τις κεμαλικές θέσεις περί Θράκης. Φυσικά το άρθρο έχει αποκρυφτεί από την επιτροπή του βραβείου Ιπεκτσί, όπως άλλωστε και όλα τα άλλα, μια και το προσωπείο είναι αυτό του "φιλέλληνα και του δημοκράτη".

Η προσπάθειες της Τουρκίας για προβολή του "Δυτικοθρακικού" προβλήματος δεν είναι νέες. Ήδη, σε άρθρο της "Cumhuriyet" με ημερομηνία 4/3/1998 η Τουρκική εθνοσυνέλευση ετοίμαζε αναφορά σχετικά με τα "προβλήματα" των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, και "τις προσπάθειες της Ελλάδας για διαμελισμό της μειονότητας" αφού "μέσω οικονομικών προβλημάτων, περιορισμένης ασφάλειας και συνεργασίας αναγκάζει τους Τούρκους να μεταναστεύσουν". Οι αχάριστοι Τούρκοι χαρακτηρίζουν τους εαυτούς τους κατευθείαν απογόνους των Οθωμανών, παραβλέποντας ότι στην μουσουλμανική μειονότητα υπάρχουν και Πομάκοι και Αθίγγανοι.

Καθόλου νέες δεν είναι και οι προσπάθειες της Τουρκίας για δημιουργία κατευθείαν αυτονομιστικού πυρήνα στην Δυτική Θράκη, με την έμπρακτη υποστήριξη του ιδίου του Τουρκικού Στρατού. Η " Turkish Daily News" σε άρθρο της στις 2 Απριλίου 1998 μιλά για την "Ομάδα Δυτικής Εργασίας" (BCG - Bati Calisma Grubu - West Working Group), μια από τις 43 ομάδες του Τουρκικού Στρατού που επικεντρώνονται σε "ζωτικές εσωτερικές και διεθνείς εξελίξεις", που σχεδιάστηκαν με βάση μοντέλο του ΝΑΤΟ και προσπαθούν να εντοπίσουν πιθανά προβλήματα για την Τουρκία. Η "Ομάδα Δυτικής Εργασίας" ιδρύθηκε από την Τανσού Τσιλέρ, έχοντας απώτερο σκοπό την δημιουργία αυτόνομου κράτους στην Δυτική Θράκη με την επωνομασία "Birlesik Musulman Trakya" (Ενωμένοι Μουσουλμάνοι Θράκης) και το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας το επεξεργαζόταν για οκτώ χρόνια. Ένα τέτοιο κράτος θα έχει την απόλυτη συμπαράσταση και ενίσχυση της "μητροπολιτικής Τουρκίας" αλλά και του άλλου ψευδοκράτους, της «ΤΔΒΚ» του Ντενκτάς.

«Η ύπαρξη μιας συμπαγούς μειονότητας σε ελληνικό έδαφος θα μπορούσε per se να συνιστά επικίνδυνο σημείο τριβής, πόσο μάλλον όταν πληροί και τις τρεις ικανές και αναγκαίες προϋποθέσεις [συνορεύει με μητρόπολη, πολλαπλασιάζεται ταχύτερα από Έλληνες, διαφορετικό θρήσκευμα] που σύμφωνα με όλα ανεξαιρέτως τα εγχειρίδια διεθνών σχέσεων, συνθέτουν "αλυτρωτικό πρόβλημα" […] Δεν θα αργήσει η ώρα που η ιαχή "αυτονομία" θα ακουστεί από άκρη σε άκρη στην Ξάνθη και τη Ροδόπη. Και τότε να δούμε πώς οι Νατοϊκοί σύμμαχοί μας θα προασπίσουν την εδαφική ακεραιότητα του ελληνικού κράτους...»

Γ. Χαρβαλιάς - Ελεύθερος Τύπος - 30/09/03

Η νέα σημαία της Δυτικής Θράκης

πηγή: http://www.noitikiantistasis.com/west-thrace.html

Το Υπουργείο Παιδείας της Τουρκίας, στην ιστοσελίδα του, παρουσιάζει στη θέση της Δυτικής Θράκης τουρκικό κράτος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Ξαφνικά όλα μας κάνουν εντύπωση ενώ εδώ και χρόνια ακούγονται τόσα και γίνονται άλλα τόσα .

Βάγια, σε μένα δεν μου έκανε εντύπωση κάτι τώρα... Απο το 1993 έχω αρχίσει και ψάχνομαι γενικώς ... :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε

Δεν αναφέρθηκα σε σένα Κωνσταντίνε απλά ανοιξες το θέμα και μου εδωσες το ερεθισμα να αναφερθώ σε όλους αυτούς που βγαίνουν στα καναλια και μιλούν ενω γνωρίζουν εδω και χρονια την αλήθεια ....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Δεν αναφέρθηκα σε σένα Κωνσταντίνε απλά ανοιξες το θέμα και μου εδωσες το ερεθισμα να αναφερθώ σε όλους αυτούς που βγαίνουν στα καναλια και μιλούν ενω γνωρίζουν εδω και χρονια την αλήθεια ....

Καλά κάνεις και αναφέρεσαι σ αυτούς Βάγια ... Ο κόσμος θέλει την αλήθεια . Θέλει να μαθαίνει από τους ανθρώπους που κυβερνούν την αλήθεια. 'Ολη την αλήθεια. Ο πολίτης έχει ξυπνήσει , δεν τον κοροϊδεύει ο κάθε πολιτικάντης ....

Συνδέστε για να σχολιάσετε

Η αίσθηση που έχω είναι οτι όταν η αλήθεια φτάσει να βγαίνει απο το στόμα των πολιτικών είναι αργά συνήθως .. αλλα για να μη φανώ μεμψιμοιρη ευελπιστώ να συνειδητοποιήσουν όλοι την σπουδαιότητα του θέματος και να πράξουν αναλόγως ..

Συνδέστε για να σχολιάσετε

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...