Αποτελέσματα live αναζήτησης

Απ. Βεσυρόπουλος: «Στόχος μας είναι ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα καταστήσει παρελθόν το καθεστώς της ακραίας υπερφορολόγησης»

29 Νοέμβριου 2019 Σχόλια
Απ. Βεσυρόπουλος: «Στόχος μας είναι ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα καταστήσει παρελθόν το καθεστώς της ακραίας υπερφορολόγησης»
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά



«Στόχος μας είναι ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα καταστήσει παρελθόν το καθεστώς της ακραίας υπερφορολόγησης, ουσιαστικά υπονόμευε κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια οδηγώντας σε αδιέξοδο πολίτες και επιχειρήσεις», ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος στην ομιλία του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής στην οποία συζητείται το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Το νομοσχέδιο που συζητάμε σήμερα, όπως επισήμανε ο υφυπουργός, κινείται αντιθέτως, σε επτά βασικές κατευθύνσεις:

- στη μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων που αγγίζει το ποσό των 1,2 δις ευρώ.

- στη διαμόρφωση ενός σταθερού και ελκυστικού φορολογικού περιβάλλοντος για την προσέλκυση επενδύσεων.

- στην παροχή κινήτρων για την αναθέρμανση τομέων της οικονομίας, όπως η αγορά ακινήτων και η οικοδομική δραστηριότητα που έχουν πληγεί από την κρίση.

- στη νομοθέτηση φορολογικών διατάξεων που ενισχύουν την ανάπτυξη.

- στο δραστικό περιορισμό της φοροδιαφυγής και την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και την υιοθέτηση της ηλεκτρονικής τιμολόγησης.

- στη βέλτιστη εξυπηρέτηση από τις φορολογικές αρχές πολιτών και επιχειρήσεων με τρόπο άμεσο, γρήγορο και αποτελεσματικό, χωρίς ταλαιπωρία και κόστος.

- στην υιοθέτηση μέτρων φιλικών προς το περιβάλλον.

Ο υφυπουργός ανέφερε παραδείγματα για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών.

«Ελεύθερος επαγγελματίας με ετήσιο εισόδημα 7.000 ευρώ, πλήρωνε μέχρι σήμερα φόρο 1540 ευρώ ενώ πλέον θα πληρώνει 630 ευρώ. Ελεύθερος επαγγελματίας με ετήσιο εισόδημα 10.000 ευρώ, πλήρωνε μέχρι σήμερα φόρο 2.200 ευρώ ενώ πλέον θα πληρώνει 900 ευρώ. Ελεύθερος επαγγελματίας με ετήσιο εισόδημα 15.000 ευρώ πλήρωνε μέχρι σήμερα φόρο 3.300 ευρώ ενώ πλέον θα πληρώνει φόρο 2.000 ευρώ».

Σχετικά με τα ηλεκτρονικά βιβλία ο Υφυπουργός ανέφερε τα ακόλουθα:

«Στο φορολογικό νομοσχέδιο υπάρχουν διατάξεις για την καθιέρωση των ηλεκτρονικών βιβλίων και της ηλεκτρονικής τιμολόγησης, που δεν θα μειώσουν μόνο τη φοροδιαφυγή, αλλά θα οδηγήσουν και σε άμεση επιστροφή φόρου στις συνεπείς επιχειρήσεις και στους ελεύθερους επαγγελματίες. Εξάλλου, τα απλογραφικά και τα διπλογραφικά βιβλία που τηρούνται σήμερα από τις επιχειρήσεις και του ελεύθερους επαγγελματίες, σύντομα θα αποτελέσουν ουσιαστικά παρελθόν». 

Δείτε όλη την ομιλία του υφυπουργού στο παρακάτω video:




Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης