Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΕΛΕΠΑ: Κάλεσμα σε εκλογοαπολογιστική συνέλευση 25.10 και σε απεργία 08.11

  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 4 λεπτά

ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ε.Λ.Ε.Π.Α.)
Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.)
Κάνιγγος 27, ΤΗΛ. 38 02 923 - 38 35 093,
Website: www.elepa.gr
Email: [email protected]


ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ
ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Την ΠΕΜΠΤΗ 25 Οκτωβρίου, 7,00 μμ. στην αίθουσα του σωματείου μας, Kάνιγγος 27
Στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ η ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
θα γίνει, τη ΔΕΥΤΕΡΑ 22/10, 7,00 μμ, Ομηρίδου Σκυλίτση 19,στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Το σωματείο μας πραγματοποιεί την εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευσή του την Πέμπτη 25/10 στις 7μμ, (το παράρτημα του Πειραιά τη Δευτέρα 22/10). Σας καλούμε όλους να πάρετε μέρος. Να συζητήσουμε τα προβλήματα μας, με απολογισμό της δράσης του σωματείου μας, να οργανώσουμε τα επόμενα βήματα μας, την δική μας απάντηση για όλα αυτά που συμβαίνουν στον κλάδο μας, αλλά και σε κάθε χώρο δουλειάς ξεχωριστά. Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε στις αρχαιρεσίες του σωματείου μας που θα ξεκινήσουν στις αρχές Νοεμβρίου.

Η κυβέρνηση, με τη γνωστή ρητορική της περί του «τέλους των μνημονίων», επικαλείται ότι δίνει μια σειρά από μάχες στο όνομα του λαού προπαγανδίζοντας τις επιτυχίες της. Για τους εργαζόμενους και το λαό γενικότερα όμως, αυτές οι «μάχες» συνθέτουν το τρίπτυχο της κοροϊδίας: Ψεύτικες προσδοκίες ότι ο λαός έχει να «κερδίσει» από την ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας, εφησυχασμός γύρω από την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και πάνω απ’ όλα «τα κεφάλια μέσα» για να μην επιστρέψει ο εφιάλτης της κρίσης...

Όλα τα παραπάνω βέβαια λέγονται τη στιγμή που οι εργαζόμενοι καλούνται «να πληρώσουν τη νύφη» σε όλα τα παραπάνω μέτωπα. Έτσι, η «ανάκτηση της αξιοπρέπειας της εργασίας», που διαφημίζει η κυβέρνηση ως βασικό της στόχο, χωρίς να έχει προχωρήσει σε κατάργηση ούτε μισού αντεργατικού μνημονικού νόμου, για τους εργαζόμενους σημαίνει διαιώνιση και διατήρηση όλου του αντεργατικού μνημονιακού νομοθετικού πλαισίου.

Η διαμόρφωση για παράδειγμα του κατώτατου μισθού με κυβερνητική απόφαση, με βάση το νόμο «Βρούτση - Αχτσιόγλου» και με γνώμονα την «ανταγωνιστικότητα» των επιχειρηματικών ομίλων, τη προσέλκυση ξένων επενδύσεων κ.α. με καταργημένες τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, δείχνει ότι το μόνο που στηρίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η ανάκαμψη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων πάνω σε διαλυμένα εργατικά δικαιώματα.

Για την κυβέρνηση, την ΕΕ και τις μεγάλες επιχειρήσεις ανάπτυξη σημαίνει μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, φοροαπαλλαγές για τους εργοδότες και μείωση φορολογικών συντελεστών, μειώσεις ασφαλιστικών εισφορών, φτηνό χρήμα μέσω κάθε είδους επιχορηγήσεων, τζάμπα Ενέργεια ώστε να επενδύσουν τα κεφάλαια τους με όρους κερδοφορίας.

Γι’ αυτό και στο κλάδο μας οι μεγάλες εταιρίες εφαρμόζουν όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο το οποίο έχουν παραλάβει από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα: δεκάωρα , δουλειά Σ/Κ και αργίες, διαχωρισμός του μισθού σε βασικό (κατώτατο) και οικειοθελής παροχές με αποτέλεσμα να συμψηφίζονται όλες οι υπερωρίες επιδόματα κλπ, ενώ οι εργαζόμενοι προσλαμβάνονται με όλο και με χαμηλότερους μισθούς, και όποιος δεν συμμορφώνεται με αυτές τις συνθήκες, καλλιεργούν κλίμα τρομοκρατίας για απολύσεις, μη επαγγελματικής εξέλιξης κοκ.

Σε αυτή την κατάσταση συνάδελφοι, δεν χωράει καμιά ανοχή , καμιά αναμονή, ότι τα πράγ-ματα θα αλλάξουν από μόνα τους, η λογική του «μικρότερου κακού». Πρέπει να ξεπεράσουμε τον φόβο που θέλουν να καλλιεργήσουν. Όλες οι κατακτήσεις των εργαζομένων και του λαού προέκυψαν μετά από αγώνες. Δόθηκαν σκληρές και μακροχρόνιες μάχες. Δεν θα κάνουμε τη χάρη στους μεγάλους επιχειρηματίες και την κυβέρνηση να ζούμε με ψίχουλα, να εξανεμίζεται ο μισθός μας από τα μέσα του μήνα, δουλεύοντας από το πρωί ως το βράδυ, χωρίς εργατικά – κοινωνικά δικαιώματα. Δεν ανεχόμαστε οι άνεργοι να ζουν χωρίς αξιοπρέπεια και χωρίς δικαιώματα.

Η ΛΥΣΗ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΤΑΞΙΚΟ ΑΓΩΝΑ, στην πάλη για την υπεράσπιση του δίκιου μας, για την αναπλήρωση των απωλειών, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Η πραγματική ελπίδα βρίσκεται στη σύγκρουση με όσους μας στερούν το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή, μας θέλουν στην ανέχεια, στη ζωή με ψίχουλα, στη σύγχρονη σκλαβιά!

Γι’ αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στην Πανεργατική Πανελλαδική απεργία που έχει προκηρυχθεί για τις 8 Νοεμβρίου βάζοντας μπροστά τις δίκες μας ανάγκες

Παλεύουμε για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους σε λογιστικές, ελεγκτικές/συμβουλευτικές εταιρείες, λογιστικά γραφεία, λογιστήρια εταιριών.

Το σωματείο είναι το όπλο μας και έχουμε υποχρέωση να οργανωθούμε σε αυτό και να συμμετέχουμε στη ζωή και στη δράση του. Για να το κάνουμε πιο μαζικό, πιο δυνατό, ικανό να παλεύει πιο αποτελεσματικά για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας.

Είναι ανάγκη να καλέσουμε όσους συναδέλφους δεν έχουν ακόμα γραφτεί, να κάνουν το βήμα να γραφτούν κι αυτοί στο σωματείο. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα. Έχουμε τέτοια παραδείγματα από την πρόσφατη δράση του σωματείου που καταφέραμε ακόμα και σε αυτή την δύσκολη περίοδο να παρθούν πίσω μειώσεις και απολύσεις, να δοθούν καθυστερημένοι μισθοί, να έχουμε μικρές αυξήσεις.

Οι εργοδότες έχουν την πλήρη στήριξη όλων των κυβερνήσεων που έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια (δεξιές ή αριστερές) αφού νομοθετούν και υλοποιούν οποιαδήποτε απαίτηση έχουν (φοροαπαλλαγές, κατάργηση ΣΣΕ κλπ). Ενώνονται και αυτοί σε οργανώσεις και συνδέσμους π.χ. Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) κτλ.

ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
16/10/2018


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης