Αποτελέσματα live αναζήτησης

Δημοσιεύθηκαν οι νέοι νόμοι 4568 και 4569 - Δείτε αναλυτικά όλες τις μεταβολές και τις κωδικοποιήσεις στο φορολογικό αρχείο του κόμβου

12 Οκτώβριου 2018 Σχόλια
Δημοσιεύθηκαν οι νέοι νόμοι 4568 και 4569 - Δείτε αναλυτικά όλες τις μεταβολές και τις κωδικοποιήσεις στο φορολογικό αρχείο του κόμβου
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 4 λεπτά



Δημοσιεύθηκαν οι νόμοι 4568/2018 «Θέματα υδατοδρομίων, αστικών οδικών μεταφορών και λοιπές διατάξεις» και 4569/2018 «I) Κεντρικά Αποθετήρια Τίτλων, II) Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/2258 και άλλες διατάξεις και ΙΙΙ) Λοιπές διατάξεις»

Η επιστημονική ομάδα του Taxheaven στην προσπάθειά της για την άμεση ενημέρωση του φορολογικού της αρχείου, ολοκλήρωσε (πρώτη όπως πάντα) την κωδικοποίηση των διατάξεων των νόμων, όπως αυτές τροποποιούνται μετά τη δημοσίευση των ως άνω νόμων, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Με τους νόμους αυτός τροποποιούνται αρκετές διατάξεις που αφορούν φορολογικά θέματα.

Οι συνδρομητές του κόμβου μπορούν από σήμερα να δουν και να μελετήσουν όλες τις αλλαγές που επέφερε ο νόμος αυτός σε πλήθος διατάξεων άλλων νόμων, με τις απαραίτητες υποσημειώσεις αλλά και επεξηγηματικά σχόλια σε κάθε άρθρο ή παράγραφο που τροποποιήθηκε.

Τις τροποποιήσεις που επιφέρουν οι νέοι νόμοι σε άλλα νομοθετήματα, μπορείτε ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ να τις δείτε και να τις συγκρίνετε με τις διατάξεις που καταργήθηκαν ή προστέθηκαν, αφού επισκεφθείτε την σελίδα του νόμου και στην συνέχεια επιλέξετε τον ανάλογο σύνδεσμο, όπως σχετικά φαίνεται στις επόμενες εικόνες-παραδείγματα:





Επιλέγοντας συγκεκριμένη παράγραφο άρθρου, οι συνδρομητές μπορούν να συγκρίνουν τις αλλαγές του νόμου.





Επιλέγοντας μια τροποποίηση σε οποιαδήποτε παράγραφο όπως δείχνει η ανωτέρω εικόνα, ο συνδρομητής μπορεί να διακρίνει εύκολα τι προστέθηκε (Πράσινο χρώμα ) και τι αφαιρέθηκε (κόκκινο) .



Ταυτόχρονα οι συνδρομητές του κόμβου μπορούν να εκτυπώσουν σε αρχείο word ή pdf όλες τις αλλαγές για να τις μελετήσουν αργότερα .



Το συνδρομητικό αρχείο του κόμβου όμως δίνει την δυνατότητα να δείτε τις αλλαγές και μέσα από τους νόμους που τροποποιούνται και όχι μόνο μέσα από το νόμο.

Για παράδειγμα στο νόμο 4174/2013 μπορείτε να δείτε τις αλλαγές που έγιναν με τον 4568/2018 κατευθείαν μέσα από το νόμο 4174/2013.




Φυσικά σε κάθε νόμο είναι διαθέσιμες πάντα και όλες οι προηγούμενες μεταβολές τις οποίες οι συνδρομητές του κόμβου μπορούν να δουν αναλυτικά.




Επίσης σε όλες τις παραγράφους αλλά και στα άρθρα όλων των νόμων που είναι καταχωρημένα στο φορολογικό αρχείο του κόμβου υπάρχουν σημαντικές πληροφορίες καθώς και επιλογές για τους συνδρομητές.



Αναλυτικά οι σημαντικότεροι νόμοι και οι διατάξεις που τροποποιούνται με τους νόμους 4568/2018 και 4569/2018:

4568/2018


Ο νόμος αυτός κατήργησε τα άρθρα 32-57 του ν. 4146/2013.

4569/2018


Ο νόμος αυτός περιέχει σχετικές διατάξεις με φορολογικό ενδιαφέρον σε θέματα που αναφέρονται σε άλλους νόμους. Αναλυτικά σχετικές διατάξεις προστέθηκαν στους παρακάτω νόμους:




Ο νόμος αυτός κατήργησε τα άρθρα 1, 2, 3, 5, 6 και 7 του ν. 3756/2009.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης