Αποτελέσματα live αναζήτησης

Και αμιγώς ηλεκτρικά ΤΑΞΙ στην κυκλοφορία με τροπολογία που κατατέθηκε

3 Οκτώβριου 2018 Σχόλια
Και αμιγώς ηλεκτρικά ΤΑΞΙ στην κυκλοφορία με τροπολογία που κατατέθηκε
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 5 λεπτά



Με τη νέα τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών «Θέματα υδατοδρομίων, αστικών οδικών μεταφορών και λοιπές διατάξεις», προβλέπονται, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1. Συμπληρώνονται συγκεκριμένες διατάξεις του ν.4070/2012 (άρθρα 89 και 92) σχετικά με τα χαρακτηριστικά των Επιβατηγών Δημόσιας Χρήσης (Ε.Δ.Χ.) αυτοκινήτων ΤΑΞΙ και τα χαρακτηριστικά των Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων ειδικής μίσθωσης (ΕΙΔΜΙΣΘ), αντίστοιχα. Ειδικότερα:

α. Εισάγονται και τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην κυκλοφορία Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων ΤΑΞΙ και καθορίζονται οι ελάχιστες απαιτήσεις ισχύος και χωρητικότητας μπαταρίας για τα εν λόγω αυτοκίνητα.

β. Παρέχεται η δυνατότητα στην υποκατηγορία ΕΙΔΜΙΣΘ ΑΜΕΑ να διατηρήσουν το λευκό χρώμα, τις προδιαγραφές ειδικού σήματος και άλλες ρυθμίσεις για την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας (άρθρο 16 παρ. 12 του ν.2465/1997), κατά την ειδικότερα οριζόμενη διαδικασία.

2. Τροποποιούνται συγκεκριμένες διατάξεις των π.δ/των 84/2018 και 85/2018 σχετικά με την οργάνωση της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας (Α.Π.Α.) και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α.), αντίστοιχα.

Ειδικότερα, επεκτείνεται η καταβολή της αποζημίωσης που χορηγείται στο προσωπικό της Α.Π.Α. και Υ.Π.Α., από τα αποδιδόμενα, από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την ασφάλεια των πτήσεων (EUROCONTROL) στον υφιστάμενο ειδικό λογαριασμό, ποσά ως τέλη διαδρομής και τέλη τερματικής περιοχής [εννέα (9) ευρώ ανά μονάδα εξυπηρέτησης διαδρομής] και στο προσωπικό αυτών κατά τη χρονική περίοδο που έχει λάβει άδεια ανατροφής τέκνου.

3. Ρυθμίζονται λοιπά θέματα σχετικά με τις άδειες οδήγησης και συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων:

α. Διευκρινίζεται ότι, η ανανέωση κάθε κατηγορίας άδειας οδήγησης επιτρέπεται οποτεδήποτε πριν την ημερομηνία λήξης αυτής.

β. Εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι την ημερομηνία προγραμματισμού της δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς, οι άδειες οδήγησης των κατόχων που έχουν συμπληρώσει το εβδομηκοστό τέταρτο (74°) έτος της ηλικίας τους και υποβάλουν, μετά τη μνημονευόμενη ημερομηνία, αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ανανέωση της άδειας οδήγησης, μέχρι τις 31-12-2018, κατά την ειδικότερα προβλεπόμενη διαδικασία.

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Άρθρο...
Ρυθμίσεις ΕΔΧ οχημάτων

Τα οχήματα με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση της επιβάρυνσης του φυσικού περιβάλλοντος, στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και στον περιορισμό της ηχορύπανσης (μηδαμινοί ρύποι). Για τον λόγο αυτό θεσπίζεται με την παρ. 1 η δυνατότητα θέσης σε κυκλοφορία ως Ε.Δ.Χ - ΤΑΞΙ αμιγώς ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.

Με την παρ. 2 προβλέπεται για την υποκατηγορία Επιβατηγών Δημόσιας Χρήσης (Ε.Δ.Χ.) αυτοκινήτων ειδικής μίσθωσης (ΕΙΔΜΙΣΘ) ΑΜΕΑ ότι επιτρέπεται να διατηρήσουν το λευκό χρώμα, εφόσον υποβληθεί από τον ιδιοκτήτη του οχήματος, σχετική υπεύθυνη δήλωση στην υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της οικείας Περιφέρειας, εντός ενός μηνός από τη θέση σε ισχύ του παρόντος.

Άρθρο ...

Με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις σε συμφωνία με τις σχετικές συνταγματικές διατάξεις για την προστασία της οικογένειας προβλέπεται ότι η αποζημίωση, που προβλέπεται για το προσωπικό της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας από τα άρθρα 34 και 34α του ν. 2682/1999 (Α' 16) και το άρθρο 65 του ν. 4427/2016 (Α' 188), καταβάλλεται και κατά τη χρονική περίοδο που έχει ληφθεί άδεια ανατροφής τέκνου.

Άρθρο...
Ρυθμίσεις θεμάτων αδειών οδήγησης

Με την παρ. 1 προβλέπεται ότι δεν απαγορεύεται η οδήγηση και κατά την εξέταση των οδηγών, που διαθέτουν τα απαιτούμενα έγγραφα.

Με την παρ. 2 προβλέπεται ότι η ανανέωση κάθε κατηγορίας άδειας οδήγησης επιτρέπεται να γίνεται οποτεδήποτε πριν την ημερομηνία λήξης της

Με την παρ. 3 ορίζεται ότι άδειες οδήγησης κατόχων, που έχουν συμπληρώσει το εβδομηκοστό τέταρτο (74°) έτος της ηλικίας τους και έχουν υποβάλει στις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ανανέωση της άδειας οδήγησης σε εφαρμογή της παρ. 3 του άρθρου 7 του π.δ. 51/2012 (Α' 101) μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2018, εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι την ημερομηνία προγραμματισμού της δοκιμασίας (για πρώτη φορά) προσόντων και συμπεριφοράς, σύμφωνα με το π.δ. 51/2012 (Α' 101). Η ημερομηνία προγραμματισμού δεν μπορεί να απέχει περισσότερο από τρεις μήνες από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και των απαιτούμενων δικαιολογητικών. Για την παράταση ισχύος χορηγείται σχετική βεβαίωση από την οικεία Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών που κατατέθηκε η αίτηση.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΡΥΘΜΙΣΗ

Άρθρο...
Ρυθμίσεις ΕΔΧ οχημάτων

1. Η περίπτ. δ' της παρ. 1 του άρθρου 89 του ν. 4070/2012 (Α' 82) αντικαθίσταται ως εξής:

«δ. τα βενζινοκίνητα να έχουν κυβισμό μηχανής τουλάχιστον 1.550 κυβικά εκατοστά και άνω, τα πετρελαιοκίνητα κυβισμό μηχανής τουλάχιστον 1.450 κυβικά εκατοστά και άνω, τα υβριδικά, τα υγραεριοκίνητα και τα φυσικού αερίου 1.200 κυβικά εκατοστά και άνω, τα αμιγώς ηλεκτρικά να έχουν ηλεκτροκινητήρα ισχύος τουλάχιστον πενήντα κιλοβάτ (50 lew) και μπαταρία χωρητικότητας τουλάχιστον τριάντα κιλοβατώρων (30 kWh), μπορούν δε να είναι οποιουδήποτε τύπου και παντός εδάφους.»

2. Η περίπτ. δ' της παρ. 1 του άρθρου 92 του ν. 4070/2012 αντικαθίσταται ως εξής:

«δ. Να έχουν ενιαίο χρωματισμό σε ολόκληρη την επικράτεια, ο οποίος καθορίζεται με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών.
Ειδικά για την υποκατηγορία ΕΙΔΜΙΣΘ ΑΜΕΑ επιτρέπεται να διατηρήσουν το λευκό χρώμα, που ορίστηκε με το άρθρο 3 της με αριθμό 21336/462/1997 (ΕΓ623) απόφασης του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών «Διαδικασία χορήγησης αδειών κυκλοφορίας Επιβατηγών Δημόσιας Χρήσης αυτοκινήτων για τη μεταφορά Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες (ΕΔΧ-ΑΜΕΑ), προδιαγραφές ειδικού σήματος και άλλες ρυθμίσεις για την εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 12 του άρθρου 16 του Ν. 2465/1997 (Αλ28), εφόσον υποβληθεί από τον ιδιοκτήτη του οχήματος, σχετική υπεύθυνη δήλωση ότι επιθυμεί τη διατήρηση του λευκού χρώματος, στην υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της οικείας Περιφέρειας, εντός ενός μηνός από τη θέση σε ισχύ του παρόντος.».

Άρθρο...

1. Στην παρ. 32 του άρθρου 43 του π.δ. 84/2018 (Α' 156) διαγράφεται η περίπτ. γ).

2. Στην παρ. 20 του άρθρου 53 του π.δ. 85/2018 (Α 157) διαγράφεται η περίπτ. δ).

Άρθρο...
Ρυθμίσεις θεμάτων αδειών οδήγησης

1. Αντικαθίσταται η περίπτ. α' της παρ. 2 του άρθρου 94 του ν. 2696/1999 «Κύρωση Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας» (Α' 57), όπως ισχύει, ως εξής:

«α. Από πρόσωπα τα οποία δεν κατέχουν ισχύουσα ελληνική άδεια οδήγησης της κατάλληλης κατηγορίας. Η απαγόρευση αυτή δεν ισχύει για τα πρόσωπα, τα οποία εκπαιδεύονται ή εξετάζονται προκειμένου να αποκτήσουν ή ανανεώσουν συγκεκριμένης κατηγορίας άδεια οδήγησης, εφόσον είναι εφοδιασμένα με τα κατά νόμο προβλεπόμενα έγγραφα για τον σκοπό αυτό.»

2. Στην παρ. 1 του άρθρου 7 του π.δ. 51/2012 (ΑΊ01) η φράση «1. Η ανανέωση κάθε κατηγορίας άδειας οδήγησης επιτρέπεται να γίνει οποτεδήποτε, εφόσον ο κάτοχος της άδειας:» αντικαθίσταται ως εξής:

«1. Η ανανέωση κάθε κατηγορίας άδειας οδήγησης επιτρέπεται να γίνεται οποτεδήποτε πριν την ημερομηνία λήξης της, εφόσον ο κάτοχος της άδειας:.»

3. Άδειες οδήγησης των κατόχων που έχουν συμπληρώσει το εβδομηκοστό τέταρτο (74°) έτος της ηλικίας τους και υποβάλλουν στις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας μετά την 30/8/2018, αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ανανέωση της άδειας οδήγησης σε εφαρμογή της παρ. 3 του άρθρου 7 του π.δ. 51/2012 (ΑΊ01) μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2018, εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι την ημερομηνία προγραμματισμού της δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς. Η ημερομηνία αυτή δεν μπορεί να απέχει περισσότερο από τρεις μήνες από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και των απαιτούμενων δικαιολογητικών. Για την ως άνω παράταση ισχύος χορηγείται σχετική βεβαίωση από την οικεία Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών που κατατέθηκε η αίτηση.


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης