Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΟΒΕ: «Άμεσα αναγκαία η μείωση του ΕΦΚ πετρελαίου θέρμανσης»

ΟΒΕ: «Άμεσα αναγκαία η μείωση του ΕΦΚ πετρελαίου θέρμανσης»
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Λόντου 8 10681 Αθήνα - Τηλ.:(210) 3810783-4 - Fax.: (210)3301977
E-Mail: [email protected] - Internet:http://www.obe.gr

Αρ.Πρωτ.7118
Αθήνα, 24 Σεπτεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Άμεσα αναγκαία η μείωση του ΕΦΚ Πετρελαίου Θέρμανσης


Από τα μέχρι τώρα στοιχεία το πετρέλαιο θέρμανσης θα ξεκινήσει αυξημένο από πέρυσι και με τιμή εκκίνησης για τα αστικά κέντρα πάνω από τα 1,025 και πολύ περισσότερο για τα νησιά και τις απομακρυσμένες περιοχές.

Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας, λόγω του ότι πλησιάζει η έναρξη της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης η οποία είναι στις 15 Οκτωβρίου καλεί την Κυβέρνηση για μια ακόμη φορά να τηρήσει την εξαγγελία που έγινε τον Ιούλιο του 2015, από τον τότε αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ.Δημήτρη Μάρδα στη Βουλή, ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη μείωση του Εδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, στα 60 ευρώ το χιλιόλιτρο (6 λεπτά το λίτρο) και θα ίσχυε από 15 Οκτωβρίου του 2015. Φυσικά όχι μόνο δεν μείωσε το φόρο αλλά αντίθετα τον αύξησε.

Το προηγούμενο μέτρο επέδρασε καταστροφικά τόσο στον κλάδο των βενζινοπωλών αφού συνετέλεσε σε σημαντικό βαθμό μαζί με τα άλλα μέτρα του μνημονίου στο κλείσιμο 2.500 πρατηρίων, αλλά και στη θέρμανση των ανθρώπων και στο περιβάλλον και στα έσοδα του Κράτους.

Αναμένουμε άμεσα τη σχετική τροποποίηση του νόμου που θα υλοποιήσει επιτέλους την εξαγγελία της Κυβέρνησης ώστε τον φετινό χειμώνα τα σπίτια να είναι ζεστά, το περιβάλλον καθαρό και φυσικά να μειωθούν τα φαινόμενα παραβατικότητας που πλήττουν τους νόμιμους επαγγελματίες του κλάδους μας.


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης