Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αικ. Παπανάτσιου: Τέλος Μαρτίου οι αντικειμενικές - Μετά τον Απρίλιο οι δηλώσεις - Καμία αλλαγή στις δόσεις φόρου και ΕΝΦΙΑ

26 Ιανουάριου 2018 Σχόλια
Αικ. Παπανάτσιου: Τέλος Μαρτίου οι αντικειμενικές - Μετά τον Απρίλιο οι δηλώσεις - Καμία αλλαγή στις δόσεις φόρου και ΕΝΦΙΑ
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά



Στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ μίλησε η υφυπουργός Οικονομικών κα Αικ. Παπανάτσιου για τις αντικειμενικές αξίες και τους πλειστηριασμούς. Η υφυπουργός επισήμανε ότι οι νέες αντικειμενικές αξίες θα ανακοινωθούν στο τέλος Μαρτίου.

Σχετικά με τους πλειστηριασμούς η κα Παπανάτσιου σημείωσε ότι, «το ακίνητο δεν είναι χρήσιμο στο Δημόσιο. Δεν ενδιαφέρει το υπ. Οικονομικών να πάρει το ακίνητο πολίτη. Υπάρχει διοικητική απόφαση η οποία δίνει οδηγίες στους προϊσταμένους των Δ.Ο.Υ. που αναφέρει ότι δεν θα προχωρούν στην κατάσχεση την πρώτης και μοναδικής κατοικίας». «Πλειστηριασμούς θέλουμε να κάνουμε. Δεν θέλουμε τον στρατηγικό κακοπληρωτή να τον αφήσουμε» ανέφερε η υφυπουργός, ενώ πρόσθεσε ότι, στο υπ.Οικονομικών έχουν το τρόπο να δουν αν ο πολίτης που έχει οφειλές στο δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία, έχει καταθέσεις και ακίνητα ή και όποια άλλη περιουσία η οποία θα εμφανισθεί με τα στοιχεία που θα έρθουν από την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών με βάση τις συμφωνίες που έχει συνάψει η Ελλάδα με τα άλλα κράτη.

Επίσης τόνισε ότι, «Η φήμη για την εξίσωση του Ε.Φ.Κ. της βενζίνης με το πετρέλαιο κίνησης δεν ισχύει».

Αναφορικά με τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος η κα Παπανάτσιου σημείωσε ότι και φέτος η εφαρμογή θα ανοίξει κανονικά από τον Απρίλη, όπως κάθε χρόνο. Πρόσθεσε επίσης ότι για τις δόσεις του φόρου εισοδήματος και του ΕΝ.Φ.Ι.Α. δεν θα υπάρξουν αλλαγές.

Σχετικά με τους ελέγχους και τη φοροδιαφυγή η κα Παπανάτσιου ανέφερε ότι σύντομα θα έρθει νομική κάλυψη στους ελεγκτές με νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Οικονομικών.

Δείτε το σχετικό video:



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης