Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ο.Σ.ΥΠ.Ε.: Σχετικά με την Τακτική Συνεδρίαση του Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε στις 13 Μαΐου 2016

  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ο.Σ.ΥΠ.Ε. Μέλος ΑΔΕΔΥ
Δραγατσανίου 8, Τ.Κ. 10110, τηλ.: 2105226008 , fax: 2103215924,    
Email: [email protected], website: www.osype.gr   

Αθήνα 17 Μαΐου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την 13 Μαΐου 2016, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10.00 π.μ., πραγματοποιήθηκε Τακτική Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ο.Σ.ΥΠ.Ε., με θέματα ημερήσιας διάταξης την ακολουθούμενη από την πολιτική ηγεσία μεθοδολογία και προγραμματισμό των εργασιών για την επαναξιολόγηση Δομών Υπουργείου Εργασίας - Σ.ΕΠ.Ε., την οργάνωση και προετοιμασία του 12ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της Ο.Σ.ΥΠ.Ε. και λοιπά Θέματα.

Αφού εκφράστηκαν σοβαρές επιφυλάξεις σχετικά με το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα στη διαδικασία της επαναξιολόγησης των δομών και στην κατάρτιση νέου οργανογράμματος, αποφασίστηκε, στα πλαίσια ενίσχυσης της συμμετοχής των συναδέλφων του Υπουργείου μας στη διαμόρφωση του νέου Οργανισμού, με ευθύνη των συνδικαλιστικών μας οργάνων να πραγματοποιηθούν σχετικές συναντήσεις με τους Διευθυντές του Υπουργείου και του Σ.ΕΠ.Ε..

Επιπλέον, τονίστηκε για μια ακόμη φορά από τους συνδικαλιστικούς μας εκπροσώπους τα προβλήματα της υποστελέχωσης των Υπηρεσιών μας που περιορίζουν σημαντικά την αποτελεσματικότητα του έργου τους, και ότι οποιαδήποτε ακολουθούμενη διαδικασία αλλαγής του Οργανισμού του Υπουργείου θα πρέπει να αποσκοπεί στη θεραπεία των αστοχιών του Π.Δ. 113/2014, ενώ σε καμία περίπτωση δεν θα αποδεχτούμε συγχωνεύσεις δομών και μειώσεις των οργανικών θέσεων εργασίας.

Κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκε επίσης να πραγματοποιηθεί το 12ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Ο.Σ.ΥΠ.Ε. την 24.06.2016, ημέρα Παρασκευή στην Αθήνα και συμφωνήθηκαν οι ενέργειες που κρίνονται απαραίτητες για την διεξαγωγή του.

Επιπροσθέτως, προς ενημέρωση των συναδέλφων μας, γνωρίζουμε ότι η Ομοσπονδία μας την 12.05.2016, προωθώντας προς την Πολιτική Ηγεσία αίτημα φιλοξενίας παιδιών υπαλλήλων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Σ.ΕΠ.Ε. σε παιδικές κατασκηνώσεις κατά τη θερινή περίοδο 2016, απέστειλε σχετικό έγγραφο-αίτημα προς την Διοικήτρια του ΟΑΕΔ, ζητώντας για την ικανοποίηση του αιτήματος να διατεθεί το αναγκαίο ποσό σε βάρος του Ενιαίου Λογαριασμού για την εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών (ΕΛΕΚΠ) και προτείνοντας να εφαρμοστούν τα προβλεπόμενα στην αριθμ. 61407/2414/22.2.2016 ΚΥΑ των Υπουργών Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών, ως προς τη διάρκεια του προγράμματος και την επιταγή διαμονής σε παιδικές κατασκηνώσεις.

Τέλος γνωρίζουμε στους συναδέλφους ότι τα Πρωτοβάθμια Σωματεία - μέλη μας, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Γεν. Γραμ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ», διοργανώνουν εκδήλωση - ομιλία με θέμα «Πρόληψη - Έγκαιρη Διάγνωση του καρκίνου του μαστού», με στόχο την ενημέρωση των γυναικών για τις μεθόδους έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού και την κινητοποίησή τους για τακτικό προληπτικό έλεγχο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 και ώρα 12:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Υπουργείου Σταδίου 29, Αθήνα και καλούμε όλους τους συναδέλφους να την τιμήσουν με την παρουσία τους.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   
ΗΛΙΑΣ ΚΙΟΥΛΟΣ

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΟΣ



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης