Αποτελέσματα live αναζήτησης

Επιστολή της Διαδικτυακής Ομάδας Παρέμβασης Λογιστών-Φοροτεχνικών προς το Ο.Ε.Ε.

Επιστολή της Διαδικτυακής Ομάδας Παρέμβασης Λογιστών-Φοροτεχνικών προς το Ο.Ε.Ε.
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 5 λεπτά

Διαδικτυακή Ομάδα Παρέμβασης Λογιστών-Φοροτεχνικών

Προς
Επιμελητήριο - Ομοσπονδία και Συλλόγους Λογιστών - Φοροτεχνικών και Οικονομολόγων όλης της Ελλάδος

Λίστα αποδεκτών:
Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (Ο.Ε.Ε.)
Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)
Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών
Ε.Φ.Ε.Ε ΑΤΤΙΚΗΣ
Ε.Φ.Ε.Ε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ε.Λ.Φ.Ε.Ε ΑΧΑΪΑΣ
Ε.Φ.Ε.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ
Ε.Φ.Ε.Ε ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Ε.Φ.Ε.Ε N. ΗΜΑΘΙΑΣ
Ε.Φ.Ε.Ε ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Ε.Φ.Ε.Ε. Ν. ΛΕΣΒΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΒΡΟΥ
Ε.Φ.Ε.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Ε.Φ.Ε.Ε. Ν. ΠΕΛΛΑΣ
Ε.Φ.Ε.Ε. Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ
Ε.Φ.Ε.Ε. Ν. ΣΕΡΡΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Σ.Φ.Ε.Ε. Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ και ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
Ε.Φ.Ε.Ε. Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ
Σ.Φ.Ε.Ε. Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Ε.Φ.Ε.Ε. Ν. ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Ε.Φ.Ε.Ε. Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ
Ε.Φ.Ε.Ε. ΞΑΝΘΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ και ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ Ε.Φ.Ε.Ε. Ν. ΔΡΑΜΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΒΟΪΟΥ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Ε.Φ.Ε.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ Ν. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Σ.Φ.Ε.Ε. ΘΗΒΩΝ-ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦ. ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ και ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Ε.Φ.Ε.Ε. ΑΡΤΑΣ - ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ Ε.Φ.Ε.Ε. Ν. ΚΙΛΚΙΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΕΣΣΑΡΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΝΑΥΠΛΙΑΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Ε.Φ.Ε.Ε. ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔ/ΣΟΥ(ΚΩΣ)
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΔΕΙΟΥΧΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΡΟΔΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΕΣΣΑΡΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ - ΤΗΝΟΥ
ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΛΑΜΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ Ν.ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ Ν. ΗΛΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΑΡΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΘΗΡΑΣ

Παρασκευή 26/02/2016

Κύριοι,

H Διαδικτυακή Ομάδα Παρέμβασης Λογιστών Φοροτεχνικών, όπως έχει αποδείξει με την έως τώρα πορεία της, στηρίζει όλες τις κινήσεις παρέμβασης και διεκδίκησης θεμάτων που αφορούν τον κλάδο μας είτε αυτές προέρχονται από συλλογικά όργανα είτε από μεμονωμένες πρωτοβουλίες συναδέλφων. Για αυτούς τους λόγους, στηρίζουμε την εκστρατεία ηλεκτρονικής συλλογής υπογραφών που διεξάγεται στην διαδικτυακή σελίδα www.avaaz.org και στην διεύθυνση:

http://tinvurl.com/i226flk

με θέμα:

«Η αρχή της ισοτιμίας, της ισονομίας και της ισοπολιτείας επιβάλλει την ένταξη των λογιστών που ασκούν νόμιμα το επάγγελμα, ως πλήρη μέλη στο Οικονομικό Επιμελητήριο με το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Ζητάμε επίσης την κατοχύρωση του δικαιώματος της αποχής για τους ελεύθερους επαγγελματίες και της απεργίας για τους μισθωτούς. Όχι μόνο συνδρομές, θέλουμε και παροχές.»

Μέχρι και σήμερα έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 1.100 υπογραφές συναδέλφων Λογιστών Φοροτεχνικών που απαιτούν ότι δικαιούνται:

«Ισοτιμία, Ισονομία και Ισοπολιτεία μεταξύ των Λογιστών Φοροτεχνικών στο Ο.Ε.Ε.».

Δεν ζητάμε αλλαγές των απαράδεκτων Νόμων 2515/1997, Π.Δ. 340/1998 όπως ισχύουν, αλλά ούτε και της εγκυκλίου 26801/ΔΙΟΕ 654/13.6.2012.

Ζητάμε τα αυτονόητα.

Με έκπληξη τις προηγούμενες ημέρες ακούσαμε ότι η Κεντρική Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, αλλά και η ΠΟΦΕΕ, στηρίζουν την απεργία και αποχή των Λογιστών - Φοροτεχνικών, μέσα στην περίοδο της ηλεκτρονικής υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Θεωρούμε σωστή όσο και γενναία την κίνηση αυτή. Ο κλάδος μας οφείλει να πιέσει με κάθε τρόπο και οποιαδήποτε κατεύθυνση ώστε να μην ψηφιστεί το ασφαλιστικό και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο (για ακόμα μία φορά). Η Διαδικτυακή ομάδα, ήταν και θα παραμείνει αρωγός των κλαδικών διεκδικήσεων, που αποσκοπούν στην κατοχύρωση του επιστημονικού μας ρόλου, στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας μας και πάντα θα εμψυχώνει και θα πρωτοστατεί στις κινητοποιήσεις των Λογιστών Φοροτεχνικών σε Αθήνα, αλλά και σε Πανελλαδικό επίπεδο, είτε με την υποστήριξη είτε άνευ αυτής, του Ο. Ε. Ε. και της Π. Ο. Φ. Ε. Ε.

Ωστόσο αυτή, η άκρως ενδιαφέρουσα, όσο και αιφνιδιαστική, πρωτοβουλία του Ο.Ε.Ε. και της Π.Ο.Φ.Ε.Ε., γεννά εύλογα ερωτήματα που χρήζουν εκ μέρους σας άμεσα πειστικών απαντήσεων    

• Πως και με ποιόν τρόπο εξασφαλίζεται η μη επιβολή προστίμων για όσους από τους Λογιστές Φοροτεχνικούς συμμετέχουν στην απεργία; Να σας θυμίσουμε εδώ τις παρ. 1 και 4 του άρθρου 10 του Κώδικα Δεοντολογίας που εσείς προτείνατε και ψηφίσατε;
Άρθρο 10 Ευθύνη και Υποχρεώσεις του παρέχοντος υπηρεσίες Λογιστή Φοροτεχνικού
1. Ο Λογιστής Φοροτεχνικός ευθύνεται για κάθε περιουσιακή ή ηθική ζημία που προκάλεσε με υπαίτια πράξη ή παράλειψή του κατά την παροχή των υπηρεσιών στον πελάτη ή εργοδότη του, κατά τις κείμενες διατάξεις.
4. Εάν η υπηρεσία δεν παρασχεθεί για λόγους που αφορούν τον παρέχοντα υπηρεσίες, τότε ο πελάτης δικαιούται να λάβει ό,τι κατέβαλε ως αντίτιμο για τη μη παρασχεθείσα υπηρεσία.


• Από πού προκύπτει η υποχρέωση υπογραφής των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων από λογιστή φοροτεχνικό, κάτοχο άδειας ασκήσεως επαγγέλματος; Λαμβάνοντας υπόψη σας όλα τα πρόσφατα δημοσιεύματα «πως θα υποβάλλεται την δήλωση σας χωρίς την βοήθεια του λογιστή» (και μάλιστα χωρίς να αντιδράτε) πως εσείς διασφαλίζετε στους συμμετέχοντες στην απεργία-αποχή, ότι η οποιαδήποτε αποχή δεν θα μας επιφέρει μια ακόμη απώλεια εισοδήματος;

• Έχει δικαίωμα να αποφασίζει το Ο.Ε.Ε. να συμμετέχουν σε απεργία οι αδειούχοι Λογιστές Φοροτεχνικοί, τη στιγμή που το ίδιο, το μόνο που τους παρέχει είναι η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, και αρνείται να τους κάνει μέλη του, όπως μάλιστα πρόσφατα ειπώθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο της Κ.Δ. κ. Κόλλια;

Και αλήθεια πόσο οξύμωρο φαντάζει αυτό, αν αναλογιστεί κανείς ότι το 64% των εσόδων του Ο.Ε.Ε. προέρχεται από τους Λογιστές -φοροτεχνικούς (2.000.000,00 επί συνόλου 3.459.900,00 σύμφωνα με το δικό σας επίσημο προϋπολογισμό).

Τελικά μόνο τα μέλη του Ο.Ε.Ε. (δημόσιοι και τραπεζικοί υπάλληλοι σε μεγαλύτερο ποσοστό) δικαιούνται να απεργούν χωρίς την επιβολή προστίμων;

Να σας υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 3 του Ν. 1100/1980 όπως ισχύει σήμερα, μεταξύ των άλλων μπορούν να γίνουν μέλη σας και οι:
→ Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων (πρώην Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων της Σχολής Διαχείρισης Φυσικών Πόρων και Επιχειρήσεων) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
→ Οι Πτυχιούχοι του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ακολουθώντας το πρόγραμμα οικονομικής κατεύθυνσης.
→ Οι Πτυχιούχοι του Τμήματος Διοίκησης Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
→ Οι Πτυχιούχοι του τμήματος Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου με κατεύθυνση στη Χρηματοοικονομική Μηχανική.
→ Οι Πτυχιούχοι του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου του Τομέα Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας και Πολιτισμικών Σχέσεων.

Προφανώς κατά την Κεντρική Διοίκηση του Ο.Ε.Ε., ένας διαχειριστής αθλητισμού έχει περισσότερη γνώση των οικονομικών δεδομένων από ένα Λογιστή Φοροτεχνικό!!!

• Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε., σε περίπτωση απεργίας καλύπτει το σύνολο των συναδέλφων Λογιστών - Φοροτεχνικών που θα συμμετάσχουν και νομίμως ασκούν το επάγγελμα, ή μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη των κατά τόπων συλλόγων της;

Με ποιόν τρόπο σκέφτεστε να διασφαλίσετε τους συναδέλφους από την επιβολή προστίμων;

Πάγια θέση μας είναι η ενότητα του κλάδου και με αυτή την επιστολή θα θέλαμε να μας ενημερώσετε εάν στηρίζετε τη Ισονομία και Ισοτιμία και Ισοπολιτεία των αδειούχων Λογιστών - Φοροτεχνικών στο Ο.Ε.Ε., και τι σκοπεύετε να κάνετε για αυτό;

Η Διαδικτυακή Ομάδα Παρέμβασης Λογιστών Φοροτεχνικών πιστή στους κανόνες διαφάνειας, της ελεύθερης ανοιχτής επικοινωνίας και ενημέρωσης των συναδέλφων, θα περιμένει τις απαντήσεις σας, τις οποίες θα δημοσιοποιήσει ούτως ώστε όλοι, να γνωρίζουν ποιοί σύλλογοι συμφωνούν με τα παραπάνω και ποιοι όχι.

- Αυτονόητο δεν νομίζετε;


Η Ομάδα Διαχείρισης


Διαδικτυακή Ομάδα Παρέμβασης Λογιστών Φοροτεχνικών
[email protected]
https://www.facebook.com/qroups/162989260422123/



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης