Αποτελέσματα live αναζήτησης

Υπ. Οικονομικών: Κατάσχεση 1.309 πακέτων τσιγάρων και 39.700 λίτρων κρασιού

  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
                                                                                                          
Αθήνα, 11 Ιανουαρίου 2016
                                                                                            
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
        
ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ 1.309 ΠΑΚΕΤΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΠΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤ΄ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ                              

Στο  πλαίσιο  της στρατηγικής  ελέγχων  που  έχει  αναπτύξει  η  Γενική  Γραμματεία  Δημοσίων Εσόδων για την αντιμετώπιση των διασυνοριακών κυκλωμάτων που  δραστηριοποιούνται  στο  λαθρεμπόριο  καπνικών  προϊόντων, μέλη της Κινητής Ομάδας Ελέγχου (Κ.Ο.Ε) του ΣΤ’ Τελωνείου Πειραιά, ύστερα από αιφνιδιαστικό έλεγχο και αξιοποίηση πληροφορίας της ΕΛ.Υ.Τ. Αττικής, σε λαϊκή αγορά στην περιοχή του Ζεφυρίου Αττικής την 05/01/2016, εντόπισαν και κατέσχεσαν 1.250 πακέτα (25.700 τεμάχια) τσιγάρων και 59 πακέτα (2.950 γραμμάρια) καπνού.

Κατά τον έλεγχο εντοπίστηκαν δύο Ε.Ι.Χ σταθμευμένα πλησίον της λαϊκής αγοράς όπου ήταν αποθηκευμένες οι ανωτέρω ποσότητες τσιγάρων. Τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα δεν έφεραν ένσημες ταινίες καταβολής του ειδικού φόρου κατανάλωσης και είχαν εισαχθεί παράνομα στη χώρα.

Στους εμπλεκόμενους επιβλήθηκε και εισπράχθηκε πρόστιμο στο διπλάσιο των αναλογούντων φορολογικών επιβαρύνσεων ύψους 11.318,87 ευρώ, ενώ τα καπνικά κατασχέθηκαν και επίκειται η καταστροφή τους.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ 39.700 ΛΙΤΡΩΝ ΚΡΑΣΙΟΥ

Στo πλαίσιο της στρατηγικής των κοινών ελέγχων που έχει αναπτύξει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου και της παράνομης διακίνησης, παραγωγής και διάθεσης προϊόντων κρασιού, μετά από συνδυασμένη επιχείρηση των Κινητών Ομάδων Eλέγχου (Κ.Ο.Ε) των Τελωνείων Σερρών και ΣΤ’ Πειραιά, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 19.494 φιάλες (συνολικής περιεκτικότητας 39.700 λίτρων) κρασιού, που εισήλθε στην Ελλάδα παράνομα.

Συγκεκριμένα:

Στις 30.12.2015 υπάλληλοι της Κινητής Ομάδας Ελέγχου (Κ.Ο.Ε) του Τελωνείου Σερρών, κατά την διενέργεια ελέγχου διακίνησης στον οδικό άξονα Προμαχώνα – Σερρών, εντόπισαν βουλγαρικό επικαθήμενο φορτηγό ψυγείο, το οποίο μετέφερε 9.612 φιάλες κρασιού (συνολικής περιεκτικότητας 20.444 λίτρων) με προορισμό ελληνική εταιρεία που εδρεύει στην Εύβοια. Από την έρευνα που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι για τα ως άνω εμπορεύματα δεν είχε τηρηθεί η νόμιμη τελωνειακή διαδικασία για την ενδοκοινοτική διακίνηση τους. Κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα του κρασιού και το μεταφορικό μέσο.

Την επόμενη ημέρα 31.12.2015 υπάλληλοι της Κινητής Ομάδας Ελέγχου (Κ.Ο.Ε) του ΣΤ’ Τελωνείου Πειραιά πραγματοποίησαν έλεγχο στην παραλήπτρια εταιρία στην Εύβοια, όπου διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για εταιρία εμφιάλωσης και εμπορίας κρασιών. Στους αποθηκευτικούς χώρους της επιχείρησης βρέθηκε μηχανή ετικετοποίησης φιαλών με αυτοκόλλητες ετικέτες και ποσότητα 9.882 φιαλών κρασιού (συνολικής περιεκτικότητας 19.256 λίτρων) η οποία δεσμεύτηκε. Η ανωτέρω ποσότητα είχε αποκτηθεί από βουλγαρική εταιρία με τιμολόγια αλλά χωρίς να έχουν τηρηθεί οι προβλεπόμενες τελωνειακές διαδικασίες για την ενδοκοινοτική διακίνησή τους.

Από τον λογιστικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι η εν λόγω εταιρία συστηματικά κάνει αγορές από εταιρίες του εξωτερικού και αφού επικολλά την ετικέτα της στις φιάλες, διαθέτει το προϊόν στην αγορά ως ελληνικό προϊόν παραγωγής της.  

Ο έλεγχος συνεχίζεται για τον προσδιορισμό των συνολικών ποσοτήτων που έχουν εισαχθεί -  αναλωθεί στην ελληνική αγορά προκειμένου να καταλογισθούν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης