Αποτελέσματα live αναζήτησης

Εγκρίθηκε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής το νέο ασφαλιστικό

26 Νοέμβριου 2015 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά

Η πρόταση περιλαμβάνει την εθνική σύνταξη, η οποία θα καταβάλλεται σε όλους τους πολίτες στο 67ο έτος και στους ασφαλισμένους με 40 έτη στο 62 έτος.

Από κει και πάνω κάθε απασχολούμενος θα μπορεί να αθροίζει την ατομική του σύνταξη με βάση τα έτη ασφάλισης και το ύψος των εισφορών.

Ο υπουργός Εργασίας μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του ΚΥΣΚΟΙΠ δήλωσε ότι το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής κατέληξε ομόφωνα στην αποδοχή των βασικών αρχών που παρουσίασε το υπουργείο εργασίας για ένα βιώσιμο και δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα.

Τόνισε ότι πρόκειται για ένα σύστημα στο οποίο θα υπάρχει η εθνική σύνταξη που θα χρηματοδοτείται από τη φορολογία και την οποία θα μπορούν να παίρνουν όλοι ακόμη και οι μακροχρόνια άνεργοι.

Πάνω σε αυτή τη σύνταξη, όπως είπε, θα χτίζεται η υπόλοιπη σύνταξη του ασφαλισμένου με βάση το αναδιανεμητικό σύστημα και όχι με βάση το σύστημα των ατομικών μερίδων που είχε προταθεί από την επιτροπή σοφών.

Ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι στη συνεδρίαση του ΚΥΣΚΟΙΠ συμφωνήθηκε να υπάρχει ένα ενιαίο ταμείο για όλους τους ασφαλισμένους, ενώ τέθηκε και το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των αποθεματικών, επειδή τα ταμεία σήμερα δεν έχουν αποθεματικά λόγω των καταστρεπτικών επιπτώσεων του PSI και της γενικότερης κακοδιαχείρισης που είχαν υποστεί.

«Ελπίζουμε να συνεχιστεί ο πολιτικός διάλογος για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο. Δική μου πρόταση είναι να περάσει το νομοσχέδιο με τους βασικούς άξονες της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού μέσα στον Δεκέμβριο», είπε ο υπουργός.



Πηγή ERT



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης