Αποτελέσματα live αναζήτησης

Τρ. Αλεξιάδης: «Ορθολογικοποιούμε τα πρόστιμα, αφαιρούμε τις υπερβολές, διορθώνουμε τα λάθη»

25 Νοέμβριου 2015 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά

Σε διόρθωση των λαθών, αφαίρεση των υπερβολών και ορθολογικοποίηση των προστίμων στοχεύει το υπουργείο Οικονομικών και σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Τρύφωνα Αλεξιάδη δεν υπάρχει φορολαγνεία και προστιμολαγνεία, αλλά οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν φτάσει στα 82 δισ. ευρώ από πολίτες και επιχειρήσεις, ενώ το ελληνικό Δημόσιο οφείλει 5,2 δισ. ευρώ σε βεβαιωμένους τίτλους.

Μιλώντας στην εκδήλωση προβολής των αποτελεσμάτων του έργου «Συνεργατικά Δίκτυα Ανοιχτής Καινοτομίας» (COINs), που υλοποιεί το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ) ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι το υπουργείο αντιμετωπίζει τα γενικότερα προβλήματα της οικονομίας μέσα στο όριο του ρεαλισμού και της κοινωνικής ευαισθησίας «και πιστεύουμε ότι με λογικές κοινωνικής δικαιοσύνης και εφαρμογής του Συντάγματος θα προχωρήσουμε, μέσα και από τον διάλογο με τους φορείς, τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους και, γενικά, με την κοινωνία».

Ο αναπληρωτής υπουργός, μιλώντας στους παρευρισκόμενους, σχολίασε πως «είστε οι επιχειρηματίες που έμειναν εδώ και αγωνίζονται, όχι σαν κάποιους άλλους που έχουν εδώ τα χρέη τους και στο εξωτερικό τις επιχειρήσεις τους... Ό,τι κάνουμε δεν είναι για ψυχαναγκασμό ή για να τιμωρήσουμε κάποιους, αλλά για να προχωρήσουμε στην επόμενη σελίδα. Το υπουργείο είναι στη μέση ενός τυφώνα, δεχόμαστε πιέσεις και απειλές στη μέση μιας επικοινωνιακής καταιγίδας είτε πως χαρίζουμε στους φοροφυγάδες ή ότι είμαστε σκληροί, αλλά είμαστε εδώ, για να λύνουμε προβλήματα...».

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, σχολίασε ότι το ζητούμενο είναι να παταχθεί η φοροδιαφυγή και όχι το ύψος των προστίμων. Σημείωσε δε ότι έχουν αυξηθεί υπερβολικά τα φορολογικά βάρη για τους μικρομεσαίους, και ζήτησε από την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει με ευαισθησία τους επιχειρηματίες που έχουν παραμείνει στη χώρα και αγωνίζονται για το μέλλον τους.

Υπογράμμισε ότι οι μικρομεσαίοι δυσκολεύονται να ενταχθούν στις ηλεκτρονικές πληρωμές, λόγω του κόστους που επιβάλλουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ενώ ζήτησε οι τράπεζες να πουλάνε μόνο τραπεζικά προϊόντα και όχι προϊόντα και άλλων κλάδων, όπως π.χ. οι ασφάλειες.

Σημείωσε την ανάγκη χάραξης ενός αναπτυξιακού στρατηγικού σχεδίου ανασυγκρότησης της οικονομίας, και είπε, τέλος, ότι σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν 600.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αυτό που θα τις βοηθήσει στο μέλλον είναι η συνεργασία παράλληλα με την τεχνογνωσία.

Ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, Γιώργος Καββαθάς, σημείωσε τη σημασία της συνεργασίας και του διαλόγου για την κοινωνία και την επιχειρηματικότητα, «που ταλαιπωρείται από τα μνημόνια», όπως είπε.

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, σχολίασε ότι το ζητούμενο είναι να παταχθεί η φοροδιαφυγή και όχι το ύψος των προστίμων.

Το COINs

Στόχος του έργου COINs είναι η βελτίωση της επιχειρηματικότητας των επιχειρήσεων του Δήμου της Αθήνας, με την εισαγωγή καινοτομιών και τη δημιουργία επτά συνεργατικών σχηματισμών (clusters) σε παραδοσιακούς κλάδους (χονδρικό και λιανικό εμπόριο, επισιτισμός, ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, εκπαίδευση, αισθητικοί και οδοντίατροι οδοντοτεχνίτες), οι οποίοι χρηματοδοτήθηκαν για δράσεις που αφορούν τη σύσταση και αρχική λειτουργία τους, όπως π.χ. συμβουλευτικές, νομικές, φοροτεχνικές υπηρεσίες, λειτουργικά έξοδα, κ.ά.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή επαίνων στα συνεργατικά σχήματα του έργου: ΑΘΗΝΑ, 9SYN, ΠΑΝΟΡΜΟΣ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ, Εx.In.Da, REMVaG και SKIN CARE EXPERTS.

Πηγή: EEA



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης