Αποτελέσματα live αναζήτησης

Γ.Ε.ΜΗ.: Τις αναρτήσεις για τις επιχειρήσεις του Ν. Καρδίτσας θα τις κάνει το Επιμελητήριο Καρδίτσας

Γ.Ε.ΜΗ.: Τις αναρτήσεις για τις επιχειρήσεις του Ν. Καρδίτσας θα τις κάνει το Επιμελητήριο Καρδίτσας
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά



Καρδίτσα, 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΘΕΜΑ: 035_29.09.15 ΓΕΜΗ: τις αναρτήσεις για τις επιχειρήσεις του ν. Καρδίτσας θα τις κάνει το Επιμελητήριο Καρδίτσας

Συνάδελφοι,

Αναδείξαμε το θέμα των αναρτήσεων στο ΓΕΜΗ, των αποδεικτικών υποβολής φυσικών προσώπων και προσωπικών εταιρειών από αρχές Ιουλίου ακόμη.

Το γεγονός ότι η ανάρτηση των δικαιολογητικών αυτών καμία σχέση δεν έχει με τους Λογιστές Φοροτεχνικούς, ήταν η βασική απαίτηση του Συλλόγου και παραμένει μέχρι και αυτή τη στιγμή.

Το γεγονός επίσης ότι κάποιοι συνάδελφοι πήραν την πρωτοβουλία, ασχολήθηκαν και έκαναν τις αναρτήσεις των αποδεικτικών υποβολής στο ΓΕΜΗ για λογαριασμό των επιχειρήσεων – πελατών τους (και μάλιστα χωρίς καν να το γνωρίζουν οι επιχειρηματίες – πελάτες τους), είναι αναφαίρετο δικαίωμα τους. Αυτό όμως σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι είναι εργασία που αφορά τους λογιστές – φοροτεχνικούς.

Με επιστολή του Συλλόγου προς το Ε.Β.Ε. Καρδίτσας, ενημερώσαμε για το πρόβλημα που δημιουργείται με τις προθεσμίες, με την ηλεκτρονική γραφειοκρατία αλλά –το κυριότερο- με το κόστος που θα επιβαρυνθούν οι επιχειρήσεις. Ήδη η ανάρτηση στο ΓΕΜΗ απαιτεί 10,00€ δικαίωμα εγγραφής + 30,00€ διατήρηση μερίδας φυσικού προσώπου ή 80,00€ διατήρησης μερίδας προσωπικής εταιρείας.

Με την επιστολή μας ζητούσαμε να αναλάβει το Επιμελητήριο / ΓΕΜΗ να κάνει τις αναρτήσεις δωρεάν, βοηθώντας με τον τρόπο αυτό και δίνοντας μια ανάσα στις επιχειρήσεις.

Το επιμελητήριο ανταποκρίθηκε στην προτροπή του Συλλόγου μας. Σήμερα το μεσημέρι έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου κ. Αντωνίου Ηλία, παρουσία της Διευθύντριας κ. Κοτρώνη και της Προϊσταμένης κ. Παπαβασιλείου Ελπίδας, ενημερώθηκα και σας ενημερώνω ότι:

Το Επιμελητήριο Καρδίτσας, θα προβεί στην ανάρτηση – καταχώρηση των στοιχείων που απαιτούνται για λογαριασμό των επιχειρηματιών μελών του, χωρίς επιπλέον κόστος, δίνοντας με τον τρόπο αυτό μια ανάσα στις επιχειρήσεις του νομού (αφού δεν θα υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση), κυρίως όμως στους συναδέλφους λογιστές –φοροτεχνικούς τους Νομού, (μέλη και μη μέλη του Συλλόγου, το όφελος είναι για όλους) και απαλλάσσοντάς μας από μια άχρηστη εργασία χωρίς νόημα. κυρίως όμως και πιθανότατα με χαμένο χρόνο, εργατοώρες και χωρίς αμοιβή για τους περισσοτέρους.

Επομένως, οι επιχειρηματίες έχοντας στα χέρια τους αντίγραφο Ε-1 ή το έντυπο Ν και τους κωδικούς taxis, θα μπορούν με αυτά να απευθύνονται στο Επιμελητήριο για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάρτησης στο ΓΕΜΗ.

Εντός των επομένων ημερών, θα υπάρξει για το θέμα αυτό προς ενημέρωση των επιχειρήσεων, ανακοίνωση από το Επιμελητήριο Καρδίτσας.

Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                              
Γιώργος Παπαδημητρίου                        

Ο Γ. Γραμματέας
Κώστας Λαμπρόπουλος



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης