Αποτελέσματα live αναζήτησης

Επιστολή Π.Ο.Φ.Ε.Ε. προς τον Αναπλ. Υπ. Οικονομικών κ. Αλεξιάδη: «Ένας καλός διάλογος»

28 Αύγουστου 2015 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

Ιουλιανού 42 – 46 ΑΘΗΝΑ Τ.Κ.104 34 - Τηλ.: 210-8253445 – FAX: 210-8253446
E – mail: [email protected]
Ιστοσελίδα: www.pofee.gr

Προς
Τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κο Τρύφωνα Αλεξιάδη

Κοινοποίηση:
Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κα Κατερίνα Σαβαΐδου
Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.
Ο.Ε.Ε.
Ενώσεις – Μέλη Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

Αθήνα,  28  Αυγούστου 2015
Αρ. Πρωτ. Εξερχομένου 150

Θέμα: Ένας καλός διάλογος


Kύριε Υπουργέ,

Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. από την πρώτη ημέρα που αναλάβατε τα καθήκοντα σας, επανέλαβε την δοκιμασμένη επιτυχώς πάγια, συνεπή και διαφανή μέθοδο του διαλόγου γιατί πάντα διαπιστώνει ότι είναι το αποτελεσματικότερο εργαλείο του κλάδου των Λογιστών - Φοροτεχνικών που εκπροσωπεί, προκειμένου να συζητούνται και να αντιμετωπίζονται από κοινού (με την εκάστοτε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και με την Γ.Γ.Δ.Ε.), τα ζητήματα που απαιτούν αμοιβαία συζήτηση και αντιμετώπιση με δεδομένο ότι ο ρόλος και το επάγγελμα του Λογιστή – Φοροτεχνικού ανήκει στην πρώτη γραμμή της κατηγορίας των επαγγελμάτων που υπηρετούν πρώτα από όλα το δημόσιο συμφέρον και ύστερα το συμφέρον του πελάτη φορολογούμενου.

Έχει καταγραφεί και είναι γνωστό και στη Γ.Γ.Δ.Ε., και στα υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου σας, ότι με βάση την εμπειρία των δύο τελευταίων ετών και ιδίως με βάση τον περσινό απολογισμό και καταγραφή των όσων προβλημάτων προέκυψαν στην περίοδο υποβολής των δηλώσεων, η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. από την αρχή του τρέχοντος έτους, και γραπτά και στις συζητήσεις (οι οποίες πρέπει να ομολογήσουμε ότι με την αμέριστη διάθεση συνεργασίας με την Γ.Γ.Δ.Ε., ήσαν αρκετές) αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, η οποία άρχισε με καθυστέρηση 104 ημερών, ζήτησε με έμφαση, αντί παρατάσεων, να τηρηθεί  αυστηρά ο χρόνος των πέντε μηνών που ορίζει ο νόμος και να λειτουργεί το σύστημα των εφαρμογών χωρίς προβλήματα.

Φαίνεται πως η Φορολογική Διοίκηση για άλλη μία φορολογική περίοδο αγνοεί ή προσπερνά ότι οι Λογιστές έχουν και προσωπική ζωή και ότι οι πολίτες δεν μπορούν να ζουν με το καθημερινό άγχος της φορολογικής δήλωσης.

Έτσι για άλλη μία χρονιά, ο Αύγουστος ήταν ο μήνας δοκιμασίας για τους Λ/Φ που εν ονόματι του δημοσίου συμφέροντος, ξενύχτησαν με αντίξοες συνθήκες απαρνούμενοι τις θεμελιώδεις οικογενειακές υποχρεώσεις τους. (Σημ. στο λεξιλόγιο του κλάδου δεν υπάρχει «τα μπάνια του λαού»).

Έκαναν το καθήκον τους θα πουν μερικοί, αφού οι συνθήκες της χώρας το επιβάλλουν. Ναι και για το λόγο αυτό μιλήσαμε για την αναγκαία μετατόπιση της προθεσμίας.

Χωρίς καμία πρόθεση κολακείας, αλλά ευθαρσώς, ως επιβαλλόμενη υποχρέωση στον ειλικρινή διάλογο και την καθημερινή σχεδόν επαφή τόσο μαζί σας, όσο και με τη Διεύθυνση του γραφείου σας, σημειώνουμε από αυτή την επιστολή και μέσω αυτής απευθυνόμενοι στην καλόπιστη πλειοψηφία του κλάδου (μελών και μη της Ομοσπονδίας μας) ότι η συνεργασία μας για το μικρό χρονικό διάστημα ήταν άριστη.

Κε Υπουργέ,

Βεβαίως ακούσατε τα τελευταία επιχειρήματα της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. και των άλλων συλλόγων. Βεβαίως κατανοήθηκε ότι δεν πρέπει να τιμωρηθεί αναίτια ο συνάδελφος που του απέμειναν 10 ή 15 δηλώσεις δύσκολες όπου η εκπρόθεσμη υποβολή θα του στοίχιζε από 2.500 έως 5.000 ευρώ από την υποχρέωση να αναγκασθεί να παραδεχθεί την αξίωση του πελάτη του (φορολογούμενου), να πληρώσει για αυτόν το πρόστιμο.

Ικανοποιήσατε βέβαια φειδωλά το καθολικό και τεκμηριωμένο (για όλους τους παραπάνω λόγους) αίτημα της αναγκαίας μετατόπισης της προθεσμίας, ύστερα και από τα γνωστά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο TAXISnet, παρόλο που  ζητήσαμε να μετατεθούν χρονικά οι καταληκτικές ημερομηνίες μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου.

Όμως ας είμαστε ρεαλιστές και ας πούμε στους συναδέλφους ότι χωρίς υστεροβουλία λάβαμε υπόψη τις πιέσεις που είχατε.

Για τους λόγους αυτούς πρέπει να αναγνωρίσουμε τις προσπάθειες πρωτίστως τις δικές σας, των άμεσων συνεργατών σας, αλλά και της Γ.Γ.Δ.Ε., ώστε να «αποσυμπιεστεί» η υφιστάμενη κατάσταση, ακούγοντας προσεκτικά τους προβληματισμούς και τα προβλήματα της Π.Ο.Φ.Ε.Ε., όσο και των συλλόγων του κλάδου μας.

Μετά τιμής,

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Πανίδης  Ι. Αβραάμ

Ο Γενικός Γραμματέας
Καμπάνης Βασίλειος


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης