4.Κρέατα και παραπροϊόντα σφαγίων, βρώσιμα (Δ.Κ. 0201, 0202, 0203, 0204, 0205, 0206, 0207, 0208, 0209 και 0210). 23.Παρασκευάσματα κρεάτων, ψαριών ή μαλακοστράκων, μαλακίων ή άλλων ασπόνδυλων υδροβίων (Δ. Κ. 1601, 1602, 1603, 1604 και 1605). | 1. Κρέατα βρώσιμα, νωπά, διατηρημένα με απλή ψύξη ή κατεψυγμένα, αλλά όχι αλλιώς παρασκευασμένα ή επεξεργασμένα, από βοοειδή, χοιροειδή, προβατοειδή ή αιγοειδή, πετεινούς, κότες, γαλοπούλες και κουνέλια. Εξαιρούνται τα παραπροϊόντα σφαγίων καθώς και τα προϊόντα των Δ.Κ. 0209 και 0210 (Δ.Κ 0201, 0202, 0203, 0204, ΕΧ 0207, ΕΧ 0208) Αιτιολογική έκθεση : Σε μειωμένο συντελεστή υπάγονται πλέον μόνο κρέατα από χοιροειδή, προβατοειδή ή αιγοειδή, πετεινούς, κότες, γαλοπούλες και κουνέλια νωπά, διατηρημένα με απλή ψύξη ή κατεψυγμένα. Εξαιρούνται τα παραπροϊόντα σφαγίων, κρέατα αλλιώς παρασκευασμένα ή επεξεργασμένα | Κρέατα και παραπροϊόντα σφαγείων, βρώσιμα, (Δ.Κ. 0201, 0202, 0203, 0204, 0205, 0206, 0207, 0208, 0209, 0210).
Παρασκευάσματα κρεάτων (Δ.Κ. 1601, 1602, ΕΧ 1603). |
| στον συντελεστή ΦΠΑ 13% υπάγονται πλέον οι ακόλουθες κλάσεις (παραλείπεται η κλάση 1603)
| 0201 | Κρέατα βοοειδών, νωπά ή διατηρημένα με απλή ψύξη | 0201 10 00 | Σε ολόκληρα σφάγια ή μισά σφάγια | 0201 20 | Άλλα τεμάχια με κόκαλα | 0201 20 20 | Tέταρτα του σφαγίου, που ονομάζονται «αλληλοσυμπληρούμενα» | 0201 20 30 | Μπροστινά τέταρτα μη χωρισμένα ή χωρισμένα | 0201 20 50 | Πισινά τέταρτα μη χωρισμένα ή χωρισμένα | 0201 20 90 | Άλλα | 0201 30 00 | Χωρίς κόκαλα | 0202 | Κρέατα βοοειδών, κατεψυγμένα | 0202 10 00 | Σε ολόκληρα σφάγια ή μισά σφάγια | 0202 20 | Άλλα τεμάχια με κόκαλα | 0202 20 10 | Tέταρτα του σφαγίου, που ονομάζονται «αλληλοσυμπληρούμενα» | 0202 20 30 | Μπροστινά τέταρτα μη χωρισμένα ή χωρισμένα | 0202 20 50 | Πισινά τέταρτα μη χωρισμένα ή χωρισμένα | 0202 20 90 | Άλλα | 0202 30 | Χωρίς κόκαλα | 0202 30 10 | Μπροστινά τέταρτα, ολόκληρα ή τεμαχισμένα σε πέντε το πολύ τεμάχια, το καθένα των οποίων (μπροστινό τέταρτο) παρουσιάζεται σε ενιαία κατεψυγμένη μονάδα. Τέταρτα που ονομάζονται «αλληλοσυμπληρούμενα», που παρουσιάζονται σε δύο κατεψυγμένες μονάδες οι οποίε | 0202 30 50 | Τεμάχια μπροστινών τετάρτων και στηθών, που ονομάζονται «αυστραλιανά» | 0202 30 90 | Άλλα | | | 0203 | Κρέατα χοιροειδών, νωπά, διατηρημένα με απλή ψύξη ή κατεψυγμένα | | Νωπά ή διατηρημένα με απλή ψύξη | 0203 11 | Σε ολόκληρα σφάγια ή μισά σφάγια | 0203 11 10 | Χοιροειδών κατοικιδίων | 0203 11 90 | Άλλα | 0203 12 | Χοιρομέρια (ζαμπόν), ωμοπλάτες και τεμάχια αυτών, με κόκαλα | | Χοιροειδών κατοικιδίων | 0203 12 11 | Χοιρομέρια (ζαμπόν) και τεμάχια αυτών | 0203 12 19 | Ωμοπλάτες και τεμάχια αυτών | 0203 12 90 | Άλλα | 0203 19 | Άλλα | | Χοιροειδών κατοικιδίων | 0203 19 11 | Μπροστινά μέρη και τεμάχια αυτών | 0203 19 13 | Θωρακο-οσφυϊκή χώρα και τεμάχια αυτής | 0203 19 15 | Κοιλιακή χώρα (πανσέτα-entrelardés) και τεμάχια αυτής | | Άλλα | 0203 19 55 | Χωρίς κόκαλα | 0203 19 59 | Άλλα | 0203 19 90 | Άλλα | | Κατεψυγμένα | 0203 21 | Σε ολόκληρα σφάγια ή μισά σφάγια | 0203 21 10 | Χοιροειδών κατοικιδίων | 0203 21 90 | Άλλα | 0203 22 | Χοιρομέρια (ζαμπόν), ωμοπλάτες και τεμάχια αυτών, με κόκαλα | | Χοιροειδών κατοικιδίων | 0203 22 11 | Χοιρομέρια (ζαμπόν) και τεμάχια αυτών | 0203 22 19 | Ωμοπλάτες και τεμάχια αυτών | 0203 22 90 | Άλλα | 0203 29 | Άλλα | | Χοιροειδών κατοικιδίων | 0203 29 11 | Μπροστινά μέρη και τεμάχια αυτών | 0203 29 13 | Θωρακο-οσφυϊκή χώρα και τεμάχια αυτής | 0203 29 15 | Κοιλιακή χώρα (πανσέτα)-entrelardés-και τεμάχια αυτής | | Άλλα | 0203 29 55 | Χωρίς κόκαλα | 0203 29 59 | Άλλα | 0203 29 90 | Άλλα | 0204 | Κρέατα προβατοειδών ή αιγοειδών, νωπά, διατηρημένα με απλή ψύξη ή κατεψυγμένα | 0204 10 00 | Ολόκληρα σφάγια και μισά σφάγια αρνιού, νωπά ή διατηρημένα με απλή ψύξη | | Άλλα κρέατα προβατοειδών, νωπά ή διατηρημένα με απλή ψύξη | 0204 21 00 | Σε ολόκληρα σφάγια ή μισά σφάγια | 0204 22 | Σε άλλα τεμάχια με κόκαλα | 0204 22 10 | Μπροστινό μέρος σφαγίου ή μισό μπροστινό μέρος σφαγίου | 0204 22 30 | Καρέ ή/και οσφυϊκή χώρα (σέλα) ή μισό καρέ ή/και μισό οσφυϊκής χώρας (σέλας) | 0204 22 50 | Μηροί με λεκάνη (κιλότο) ή μισοί μηροί με λεκάνη (μισό κιλότο) | 0204 22 90 | Άλλα | 0204 23 00 | Χωρίς κόκαλα | 0204 30 00 | Ολόκληρα σφάγια και μισά σφάγια αρνιού, κατεψυγμένα | | Άλλα κρέατα προβατοειδών, κατεψυγμένα | 0204 41 00 | Σε ολόκληρα σφάγια ή μισά σφάγια | 0204 42 | Σε άλλα τεμάχια με κόκαλα | 0204 42 10 | Μπροστινό μέρος σφαγίου ή μισό μπροστινό μέρος σφαγίου | 0204 42 30 | Καρέ ή/και οσφυϊκή χώρα (σέλα) ή μισό καρέ ή/και μισό οσφυϊκής χώρας (σέλας) | 0204 42 50 | Μηροί με λεκάνη (κιλότο) ή μισοί μηροί με λεκάνη (μισό κιλότο) | 0204 42 90 | Άλλα | 0204 43 | Χωρίς κόκαλα | 0204 43 10 | Αρνιού | 0204 43 90 | Άλλα | 0204 50 | Κρέατα αιγοειδών | | Νωπά ή διατηρημένα με απλή ψύξη | 0204 50 11 | Ολόκληρα σφάγια ή μισά σφάγια | 0204 50 13 | Μπροστινό μέρος σφαγίου ή μισό μπροστινό μέρος σφαγίου | 0204 50 15 | Καρέ ή/και οσφυϊκή χώρα (σέλα) ή μισό καρέ ή/και μισό οσφυϊκής χώρας (σέλας) | 0204 50 19 | Μηροί με λεκάνη (κιλότο) ή μισοί μηροί με λεκάνη (μισό κιλότο) | | Άλλα | 0204 50 31 | Τεμάχια με κόκαλα | 0204 50 39 | Τεμάχια χωρίς κόκαλα | | Κατεψυγμένα | 0204 50 51 | Ολόκληρα σφάγια ή μισά σφάγια | 0204 50 53 | Μπροστινό μέρος σφαγίου ή μισό μπροστινό μέρος σφαγίου | 0204 50 55 | Καρέ ή/και οσφυϊκή χώρα (σέλα) ή μισό καρέ ή/και μισό οσφυϊκής χώρας (σέλας) | 0204 50 59 | Μηροί με λεκάνη (κιλότο) ή μισοί μηροί με λεκάνη (μισό κιλότο) | | Άλλα | 0204 50 71 | Τεμάχια με κόκαλα | 0204 50 79 | Τεμάχια χωρίς κόκαλα |
0205 00 | Κρέατα αλόγων, γαϊδουριών ή μουλαριών, νωπά, διατηρημένα με απλή ψύξη ή κατεψυγμένα | 0205 00 20 | Νωπά ή διατηρημένα με απλή ψύξη | 0205 00 80 | Κατεψυγμένα | 0206 | Παραπροϊόντα σφαγίων βρώσιμα, βοοειδών, χοιροειδών, προβατοειδών, αιγοειδών, αλόγων, γαϊδουριών ή μουλαριών, νωπά, διατηρημένα με απλή ψύξη ή κατεψυγμένα | 0206 10 | Βοοειδών, νωπά ή διατηρημένα με απλή ψύξη | 0206 10 10 | Που προορίζονται για την παρασκευή φαρμακευτικών προϊόντων | | Άλλα | 0206 10 95 | Στύλοι διαφράγματος και διάφραγμα | 0206 10 98 | Άλλα | | Βοοειδών, κατεψυγμένα | 0206 21 00 | Γλώσσες | 0206 22 00 | Συκώτια | 0206 29 | Άλλα | 0206 29 10 | Που προορίζονται για την παρασκευή φαρμακευτικών προϊόντων | | Άλλα | 0206 29 91 | Στύλοι διαφράγματος και διάφραγμα | 0206 29 99 | Άλλα | 0206 30 00 | Χοιροειδών, νωπά ή διατηρημένα με απλή ψύξη | | Χοιροειδών, κατεψυγμένα | 0206 41 00 | Συκώτια | 0206 49 00 | Άλλα | 0206 80 | Άλλα, νωπά ή διατηρημένα με απλή ψύξη | 0206 80 10 | Που προορίζονται για την παρασκευή φαρμακευτικών προϊόντων | | Άλλα | 0206 80 91 | Αλόγων, γαϊδουριών ή μουλαριών | 0206 80 99 | Προβατοειδών ή αιγοειδών | 0206 90 | Άλλα, κατεψυγμένα | 0206 90 10 | Που προορίζονται για την παρασκευή φαρμακευτικών προϊόντων | | Άλλα | 0206 90 91 | Αλόγων, γαϊδουριών ή μουλαριών | 0206 90 99 | Προβατοειδών ή αιγοειδών |
0207 | Κρέατα και παραπροϊόντα σφαγίων βρώσιμα, νωπά, διατηρημένα με απλή ψύξη ή κατεψυγμένα, πουλερικών της κλάσης 0105 | | Πετεινοί και κότες | 0207 11 | Μη τεμαχισμένα, νωπά ή διατηρημένα με απλή ψύξη | 0207 11 10 | Που παρουσιάζονται μαδημένα, χωρίς έντερα, με το κεφάλι και τα πόδια, και που ονομάζονται «κοτόπουλα 83 %» | 0207 11 30 | Που παρουσιάζονται μαδημένα, κενά, χωρίς το κεφάλι και τα πόδια αλλά με το λαιμό, την καρδιά, το συκώτι και το στομάχι, και που ονομάζονται «κοτόπουλα 70 %» | 0207 11 90 | Που παρουσιάζονται μαδημένα, κενά, χωρίς το κεφάλι, τα πόδια, το λαιμό, την καρδιά, το συκώτι και το στομάχι, και που ονομάζονται «κοτόπουλα 65 %», ή που παρουσιάζονται διαφορετικά | 0207 12 | Μη τεμαχισμένα, κατεψυγμένα | 0207 12 10 | Που παρουσιάζονται μαδημένα, κενά, χωρίς το κεφάλι και τα πόδια αλλά με το λαιμό, την καρδιά, το συκώτι και το στομάχι, και που ονομάζονται «κοτόπουλα 70 %» | 0207 12 90 | Που παρουσιάζονται μαδημένα, κενά, χωρίς το κεφάλι, τα πόδια, το λαιμό, την καρδιά, το συκώτι και το στομάχι, και που ονομάζονται «κοτόπουλα 65 %», ή που παρουσιάζονται διαφορετικά | 0207 13 | Τεμάχια και παραπροϊόντα σφαγίων, νωπά ή διατηρημένα με απλή ψύξη | | Τεμάχια | 0207 13 10 | Χωρίς κόκαλα | | Με κόκαλα σε | 0207 13 20 | Μισά ή τέταρτα | 0207 13 30 | Φτερούγες ολόκληρες, έστω και χωρίς τα άκρα | 0207 13 40 | Ράχες, λαιμοί, ράχες με λαιμούς, ουρές και άκρα από φτερούγες | 0207 13 50 | Στήθη και τεμάχια από στήθη | 0207 13 60 | Μηροί και τεμάχια μηρών | 0207 13 70 | Άλλα | | Παραπροϊόντα σφαγίων | 0207 13 91 | Συκώτια | 0207 13 99 | Άλλα | 0207 14 | Τεμάχια και παραπροϊόντα σφαγίων, κατεψυγμένα | | Τεμάχια | 0207 14 10 | Χωρίς κόκαλα | | Με κόκαλα σε | 0207 14 20 | Μισά ή τέταρτα | 0207 14 30 | Φτερούγες ολόκληρες, με ή χωρίς τα άκρα | 0207 14 40 | Ράχες, λαιμοί, ράχες με λαιμούς, ουρές, άκρα από φτερούγες | 0207 14 50 | Στήθη και τεμάχια από στήθη | 0207 14 60 | Μηροί και τεμάχια μηρών | 0207 14 70 | Άλλα | | Παραπροϊόντα σφαγίων | 0207 14 91 | Συκώτια | 0207 14 99 | Άλλα | | Από γάλους και γαλοπούλες | 0207 24 | Μη τεμαχισμένα, νωπά ή διατηρημένα με απλή ψύξη | 0207 24 10 | Που παρουσιάζονται μαδημένα, κενά, χωρίς το κεφάλι και τα πόδια, με το λαιμό, την καρδιά, το συκώτι και το στομάχι, και που ονομάζονται «γάλοι 80 %» | 0207 24 90 | Που παρουσιάζονται μαδημένα, κενά, χωρίς το κεφάλι, το λαιμό, τα πόδια, την καρδιά, το συκώτι και το στομάχι, και που ονομάζονται «γάλοι 73 %», ή που παρουσιάζονται διαφορετικά | 0207 25 | Μη τεμαχισμένα, κατεψυγμένα | 0207 25 10 | Που παρουσιάζονται μαδημένα, κενά, χωρίς το κεφάλι και τα πόδια, με το λαιμό, την καρδιά, το συκώτι και το στομάχι, και που ονομάζονται «γάλοι 80 %» | 0207 25 90 | Που παρουσιάζονται μαδημένα, κενά, χωρίς το κεφάλι, το λαιμό, το πόδια, την καρδιά, το συκώτι και το στομάχι, και που ονομάζονται «γάλοι 73 %», ή που παρουσιάζονται διαφορετικά | 0207 26 | Τεμάχια και παραπροϊόντα σφαγίων νωπά ή διατηρημένα με απλή ψύξη | | Τεμάχια | 0207 26 10 | Χωρίς κόκαλα | | Με κόκαλα | 0207 26 20 | Μισά ή τέταρτα | 0207 26 30 | Φτερούγες ολόκληρες, έστω και χωρίς τα άκρα | 0207 26 40 | Ράχες, λαιμοί, ράχες με λαιμούς, ουρές, άκρα από φτερούγες | 0207 26 50 | Στήθη και τεμάχια από στήθη | | Μηροί και τεμάχια μηρών | 0207 26 60 | Κνήμες και τεμάχια κνημών | 0207 26 70 | Άλλα | 0207 26 80 | Άλλα | | Παραπροϊόντα σφαγίων | 0207 26 91 | Συκώτια | 0207 26 99 | Άλλα | 0207 27 | Τεμάχια και παραπροϊόντα σφαγίων, κατεψυγμένα | | Τεμάχια | 0207 27 10 | Χωρίς κόκαλα | | Με κόκαλα | 0207 27 20 | Μισά ή τέταρτα | 0207 27 30 | Φτερούγες ολόκληρες, έστω και χωρίς τα άκρα | 0207 27 40 | Ράχες, λαιμοί, ράχες με λαιμούς, ουρές, άκρα από φτερούγες | 0207 27 50 | Στήθη και τεμάχια από στήθη | | Μηροί και τεμάχια μηρών | 0207 27 60 | Κνήμες και τεμάχια κνημών | 0207 27 70 | Άλλα | 0207 27 80 | Άλλα | | Παραπροϊόντα σφαγίων | 0207 27 91 | Συκώτια | 0207 27 99 | Άλλα | | Από πάπιες | 0207 41 | Μη τεμαχισμένες, νωπές ή διατηρημένες με απλή ψύξη | 0207 41 20 | Που παρουσιάζονται μαδημένες, αφαιματωμένες, χωρίς έντερα αλλά όχι κενές, με το κεφάλι και τα πόδια, που ονομάζονται «πάπιες 85 %» | 0207 41 30 | Που παρουσιάζονται μαδημένες, κενές, χωρίς το κεφάλι και τα πόδια, με το λαιμό, την καρδιά, το συκώτι και το στομάχι, και που ονομάζονται «πάπιες 70 %» | 0207 41 80 | Που παρουσιάζονται μαδημένες, κενές, χωρίς το κεφάλι, τα πόδια, το λαιμό, την καρδιά, το συκώτι και το στομάχι, και που ονομάζονται «πάπιες 63 %», ή που παρουσιάζονται διαφορετικά | 0207 42 | Μη τεμαχισμένες, κατεψυγμένες | 0207 42 30 | Που παρουσιάζονται μαδημένες, κενές, χωρίς το κεφάλι και τα πόδια, με το λαιμό, την καρδιά, το συκώτι και το στομάχι, και που ονομάζονται «πάπιες 70 %» | 0207 42 80 | Που παρουσιάζονται μαδημένες, κενές, χωρίς το κεφάλι, τα πόδια, το λαιμό, την καρδιά, το συκώτι και το στομάχι, και που ονομάζονται «πάπιες 63 %», ή που παρουσιάζονται διαφορετικά | 0207 43 00 | Συκώτια «φουά-γκρα», νωπά ή διατηρημένα με απλή ψύξη | 0207 44 | Άλλα, νωπά ή διατηρημένα με απλή ψύξη | | Τεμάχια | 0207 44 10 | Χωρίς κόκαλα | | Με κόκαλα | 0207 44 21 | Μισά ή τέταρτα | 0207 44 31 | Φτερούγες ολόκληρες, έστω και χωρίς τα άκρα | 0207 44 41 | Ράχες, λαιμοί, ράχες με λαιμούς, ουρές, άκρα από φτερούγες | 0207 44 51 | Στήθη και τεμάχια από στήθη | 0207 44 61 | Μηροί και τεμάχια μηρών | 0207 44 71 | «Μέρη με την ονομασία paletots πάπιας» | 0207 44 81 | Άλλα | | Παραπροϊόντα σφαγίων | 0207 44 91 | Συκώτια άλλα από τα συκώτια «φουά-γκρα» | 0207 44 99 | Άλλα | 0207 45 | Άλλα, κατεψυγμένα | | Τεμάχια | 0207 45 10 | Χωρίς κόκαλα | | Με κόκαλα | 0207 45 21 | Μισά ή τέταρτα | 0207 45 31 | Φτερούγες ολόκληρες, έστω και χωρίς τα άκρα | 0207 45 41 | Ράχες, λαιμοί, ράχες με λαιμούς, ουρές, άκρα από φτερούγες | 0207 45 51 | Στήθη και τεμάχια από στήθη | 0207 45 61 | Μηροί και τεμάχια μηρών | 0207 45 71 | «Μέρη με την ονομασία paletots πάπιας» | 0207 45 81 | Άλλα | | Παραπροϊόντα σφαγίων | | Συκώτια | 0207 45 93 | Συκώτια «φουά-γκρα» | 0207 45 95 | Άλλα | 0207 45 99 | Άλλα | | Από χήνες | 0207 51 | Μη τεμαχισμένες, νωπές ή διατηρημένες με απλή ψύξη | 0207 51 10 | Που παρουσιάζονται μαδημένες, αφαιματωμένες, όχι κενές, με το κεφάλι και τα πόδια, και που ονομάζονται «χήνες 82 %» | 0207 51 90 | Που παρουσιάζονται μαδημένες, κενές, χωρίς το κεφάλι και τα πόδια, με ή χωρίς την καρδιά και το στομάχι, και που ονομάζονται «χήνες 75 %», ή που παρουσιάζονται διαφορετικά | 0207 52 | Μη τεμαχισμένες, κατεψυγμένες | 0207 52 10 | Που παρουσιάζονται μαδημένες, αφαιματωμένες, όχι κενές, με το κεφάλι και τα πόδια, και που ονομάζονται «χήνες 82 %» | 0207 52 90 | Που παρουσιάζονται μαδημένες, κενές, χωρίς το κεφάλι και τα πόδια, με ή χωρίς την καρδιά και το στομάχι, και που ονομάζονται «χήνες 75 %», ή που παρουσιάζονται διαφορετικά | 0207 53 00 | Συκώτια «φουά-γκρα», νωπά ή διατηρημένα με απλή ψύξη | 0207 54 | Άλλα, νωπά ή διατηρημένα με απλή ψύξη | | Τεμάχια | 0207 54 10 | Χωρίς κόκαλα | | Με κόκαλα | 0207 54 21 | Μισά ή τέταρτα | 0207 54 31 | Φτερούγες ολόκληρες, έστω και χωρίς τα άκρα | 0207 54 41 | Ράχες, λαιμοί, ράχες με λαιμούς, ουρές, άκρα από φτερούγες | 0207 54 51 | Στήθη και τεμάχια από στήθη | 0207 54 61 | Μηροί και τεμάχια μηρών | 0207 54 71 | «Μέρη με την ονομασία paletots χήνας» | 0207 54 81 | Άλλα | | Παραπροϊόντα σφαγίων | 0207 54 91 | Συκώτια άλλα από τα συκώτια «φουά-γκρα» | 0207 54 99 | Άλλα | 0207 55 | Άλλα, κατεψυγμένα | | Τεμάχια | 0207 55 10 | Χωρίς κόκαλα | | Με κόκαλα | 0207 55 21 | Μισά ή τέταρτα | 0207 55 31 | Φτερούγες ολόκληρες, έστω και χωρίς τα άκρα | 0207 55 41 | Ράχες, λαιμοί, ράχες με λαιμούς, ουρές, άκρα από φτερούγες | 0207 55 51 | Στήθη και τεμάχια από στήθη | 0207 55 61 | Μηροί και τεμάχια μηρών | 0207 55 71 | «Μέρη με την ονομασία paletots χήνας» | 0207 55 81 | Άλλα | | Παραπροϊόντα σφαγίων | | Συκώτια | 0207 55 93 | Συκώτια «φουά-γκρα» | 0207 55 95 | Άλλα | 0207 55 99 | Άλλα | 0207 60 | Από φραγκόκοτες | 0207 60 05 | Μη τεμαχισμένες, νωπές, διατηρημένες με απλή ψύξη ή κατεψυγμένες | | Άλλα, νωπά, διατηρημένα με απλή ψύξη ή κατεψυγμένα | | Τεμάχια | 0207 60 10 | Χωρίς κόκαλα | | Με κόκαλα | 0207 60 21 | Μισά ή τέταρτα | 0207 60 31 | Φτερούγες ολόκληρες, έστω και χωρίς τα άκρα | 0207 60 41 | Ράχες, λαιμοί, ράχες με λαιμούς, ουρές, άκρα από φτερούγες | 0207 60 51 | Στήθη και τεμάχια από στήθη | 0207 60 61 | Μηροί και τεμάχια μηρών | 0207 60 81 | Άλλα | | Παραπροϊόντα σφαγίων | 0207 60 91 | Συκώτια | 0207 60 99 | Άλλα | 0208 | Άλλα κρέατα και παραπροϊόντα σφαγίων βρώσιμα, νωπά, διατηρημένα με απλή ψύξη ή κατεψυγμένα | 0208 10 | Κουνελιών ή λαγών | 0208 10 10 | Κουνελιών κατοικιδίων | 0208 10 90 | Άλλα | 0208 30 00 | Πρωτευόντων | 0208 40 | Φαλαινών, δελφινιών και φωκαινών (θηλαστικά της τάξης των κητοειδών). Τριχεχίδων και αλλικορίδων (θηλαστικά της τάξης των σειρηνοειδών). Από φώκιες, θαλάσσιους λέοντες (ωταρίες) και θαλάσσιους ίππους (θηλαστικά της τάξης των πτερυγιοπόδων) | 0208 40 10 | Κρέατα φάλαινας | 0208 40 20 | Κρέατα φώκιας | 0208 40 80 | Άλλα | 0208 50 00 | Ερπετών (στα οποία περιλαμβάνονται και τα φίδια και οι θαλάσσιες χελώνες) | 0208 60 00 | Καμήλων και άλλων καμηλίδων (Camelidae) | 0208 90 | Άλλα | 0208 90 10 | Περιστεριών κατοικιδίων | 0208 90 30 | Κυνηγιού, άλλα από κουνελιών ή λαγών | 0208 90 60 | Ταράνδων | 0208 90 70 | Πόδια βατράχων | 0208 90 98 | Άλλα | 16 | ΚΕΦΑΛΑΙΟ 16 - ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΚΡΕΑΤΩΝ, ΨΑΡΙΩΝ Ή ΜΑΛΑΚΟΣΤΡΑΚΩΝ, ΜΑΛΑΚΙΩΝ Ή ΑΛΛΩΝ ΑΣΠΟΝΔΥΛΩΝ ΥΔΡΟΒΙΩΝ | 1601 00 | Λουκάνικα, σαλάμια και παρόμοια προϊόντα, από κρέας, παραπροϊόντα σφαγίων ή αίμα. Παρασκευάσματα διατροφής με βάση τα προϊόντα αυτά | 1601 00 10 | Από συκώτι | | Άλλα | 1601 00 91 | Λουκάνικα και σαλάμια, ξερά ή για επάλειψη, άψητα | 1601 00 99 | Άλλα | 1602 | Άλλα παρασκευάσματα και κονσέρβες κρεάτων, παραπροϊόντων σφαγίων ή αίματος | 1602 10 00 | Παρασκευάσματα ομογενοποιημένα | 1602 20 | Συκωτιών όλων των ζώων | 1602 20 10 | Χήνας ή πάπιας | 1602 20 90 | Άλλα | | Πουλερικών της κλάσης 0105 | 1602 31 | Γάλου | | Που περιέχουν κατά βάρος 57 % ή περισσότερο κρέας πουλερικών ή παραπροϊόντα σφαγίων πουλερικών | 1602 31 11 | Που περιέχουν αποκλειστικά κρέας γάλου άψητο | 1602 31 19 | Άλλα | 1602 31 80 | Άλλα | 1602 32 | Από πετεινούς και κότες | | Που περιέχουν κατά βάρος 57 % ή περισσότερο κρέας πουλερικών ή παραπροϊόντα σφαγίων πουλερικών | 1602 32 11 | Άψητα | 1602 32 19 | Άλλα | 1602 32 30 | Που περιέχουν 25 % ή περισσότερο αλλά λιγότερο από 57 % κατά βάρος κρέας πουλερικών ή παραπροϊόντα σφαγίων πουλερικών | 1602 32 90 | Άλλα | 1602 39 | Άλλα | | Που περιέχουν κατά βάρος 57 % ή περισσότερο κρέας πουλερικών ή παραπροϊόντα σφαγίων πουλερικών | 1602 39 21 | Άψητα | 1602 39 29 | Άλλα | 1602 39 85 | Άλλα | | Χοιροειδών | 1602 41 | Χοιρομέρι (ζαμπόν) και τεμάχια αυτού | 1602 41 10 | Κατοικίδιων χοιροειδών | 1602 41 90 | Άλλα | 1602 42 | Ωμοπλάτες και τεμάχια αυτών | 1602 42 10 | Κατοικίδιων χοιροειδών | 1602 42 90 | Άλλα | 1602 49 | Άλλα, στα οποία περιλαμβάνονται και τα μείγματα | | Κατοικίδιων χοιροειδών | | Που περιέχουν κατά βάρος 80 % ή περισσότερο κρέας ή παραπροϊόντα σφαγίων, κάθε είδους, στα οποία περιλαμβάνονται και το λαρδί και τα λίπη κάθε φύσης ή προέλευσης | 1602 49 11 | Θωρακο-οσφυϊκή χώρα (με εξαίρεση τους σβέρκους) και τα τεμάχια αυτής στα οποία περιλαμβάνονται και τα μείγματα από θωρακο-οσφυϊκή χώρα και χοιρομέρι (ζαμπόν) | 1602 49 13 | Σβέρκοι και τεμάχια αυτών, στα οποία περιλαμβάνονται και τα μείγματα από σβέρκους και ωμοπλάτες | 1602 49 15 | Άλλα μείγματα που περιέχουν χοιρομέρια (ζαμπόν), ωμοπλάτες, θωρακο-οσφυϊκή χώρα ή σβέρκους και τεμάχια αυτών | 1602 49 19 | Άλλα | 1602 49 30 | Που περιέχουν κατά βάρος 40 % ή περισσότερο αλλά λιγότερο από 80 % κρέας ή παραπροϊόντα σφαγίων, κάθε είδους, στα οποία περιλαμβάνονται και το λαρδί και τα λίπη κάθε φύσης ή προέλευσης | 1602 49 50 | Άλλα, που περιέχουν κατά βάρος λιγότερο από 40 % κρέας ή παραπροϊόντα σφαγίων, κάθε είδους, στα οποία περιλαμβάνονται και το λαρδί και τα λίπη κάθε φύσης ή προέλευσης | 1602 49 90 | Άλλα | 1602 50 | Βοοειδών | 1602 50 10 | Άψητα. Μείγματα κρέατος ή παραπροϊόντων σφαγίων, ψημένων και κρέατος ή παραπροϊόντων σφαγίων, άψητων | | Άλλα | 1602 50 31 | Παστό βοδινό (corned beef), σε αεροστεγείς συσκευασίες | 1602 50 95 | Άλλα | 1602 90 | Άλλα, στα οποία περιλαμβάνονται και τα παρασκευάσματα από αίμα όλων των ζώων | 1602 90 10 | Παρασκευάσματα από αίμα όλων των ζώων | | Άλλα | 1602 90 31 | Κυνηγιού ή κουνελιού | | Άλλα | 1602 90 51 | Που περιέχουν κρέας ή παραπροϊόντα σφαγίων κατοικίδιων χοιροειδών | | Άλλα | | Που περιέχουν κρέας ή παραπροϊόντα σφαγίων βοοειδών | 1602 90 61 | Άψητα. Μείγματα κρέατος ή παραπροϊόντων σφαγίων, ψημένων και κρέατος ή παραπροϊόντων σφαγίων άψητων | 1602 90 69 | Άλλα | | Άλλα | 1602 90 91 | Προβατοειδών | 1602 90 95 | Αιγοειδών | 1602 90 99 | Άλλα |
|
|