Αποτελέσματα live αναζήτησης

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών: «Μπροστά στα ψευδεπίγραφα διλήμματα Κυβέρνησης – ΕΕ οι εργαζόμενοι να απαντήσουμε με τους αγώνες μας»

  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Λ.)
Κάνιγγος 27, τηλ. (210) 38 10 081, 38 02 923,  ΦΑΞ 38 01 227, 38 45 434  -  ΑΘΗΝΑ
W. site:www.pol.org.gr,   Email: [email protected]

Αθήνα, 3 Ιουλίου 2015

Μπροστά στα ψευδεπίγραφα διλήμματα Κυβέρνησης – ΕΕ οι εργαζόμενοι να απαντήσουμε με τους αγώνες μας.

Η προσπάθεια εκβιασμού των εργαζομένων, η δημιουργία τρόμου μπροστά στο δημοψήφισμα πρέπει να μας βρει ισχυρούς και αποφασισμένους. Ενάντια στην πολιτική των διαρκών μνημονίων, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που επέβαλλαν οι προηγούμενες Συγκυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ αλλά και αυτά που φέρνει η τωρινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Η πρόταση της συγκυβέρνησης έχει ελάχιστες διαφορές σε σχέση με την πρόταση της Τρόικας. Στο χτύπημα των δικαιωμάτων, όσων έχουν απομείνει της λαϊκής οικογένειας είναι σε πλήρη συμφωνία. Η διαφορά τους είναι πως θα εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλίων.

Αρκετά ματώσαμε! Αρκετά πληρώσαμε!

- Δεν δεχόμαστε νέα αντιλαϊκά μέτρα, νέα μνημόνια όπως και να τα βαφτίσουν.
- Δεν δεχόμαστε να επιλέξουμε πιο από τα μνημόνια που μας φέρουν θα τσακίσει την ζωή μας.

Το πιο χαρακτηριστικό των καταστάσεων είναι η πρωτοφανής επίθεση των επιχειρηματικών ομίλων στους εργαζόμενους. Κάθε στιγμή που περνά μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι ο ένας πίσω από τον άλλο τρομοκρατούν τους εργαζόμενους με απληρωσιά, με υποχρεωτικές άδειες, με διαθεσιμότητες ακόμη και με απολύσεις. Οι εταιρείες του κλάδου παρεμβαίνουν με τον πιο χυδαίο και εκβιαστικό τρόπο ώστε οι εργαζόμενοι να συρθούν είτε προς το «ΝΑΙ» είτε προς το «ΟΧΙ» ανάλογα με τα συμφέροντα τους. Είναι άλλη μια απόδειξη ότι το δημοψήφισμα είναι κομμένο και ραμμένο, με οποιοσδήποτε αποτέλεσμα και αν βγει, στα μέτρα των επιχειρηματικών κερδών. Αντίθετα απέναντι στα εργασιακά δικαιώματα στέκονται αμείλικτοι. Ο ΣΕΒ που παρεμβαίνει με κάθε πρόσφορο τρόπο και στο δημοψήφισμα, αρνήθηκε για πολλοστή φορά την συνάντηση μας την Πέμπτη 2/7/15 στα πλαίσια της προγραμματισμένης παράστασης διαμαρτυρίας για υπογραφή ΣΣΕ, ώστε να μην έρθει αντιμέτωπος με τους εργαζόμενους του κλάδου.  Θέλουν η συζήτηση να γίνετε πίσω από κλειστές πόρτες χωρίς την αγωνιστική συμμετοχή των εργαζομένων.

Καλούμε τα σωματεία να είναι σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Να οργανώσουν σχέδιο δράσης μπροστά σε αυτή την κατάσταση προτάσσοντας τα συμφέροντα των εργαζομένων. Να αξιοποιήσουν όλες τις μορφές σε χώρους που παρατηρούνται φαινόμενα εργοδοτικής ασυδοσίας, ώστε οι εργαζόμενοι να απαντήσουν οργανωμένα, μαζικά και μαχητικά στη νέα αυτή επίθεση των εργοδοτών.
Να μην υποκύψουμε, να μη δεχτούμε την απλήρωτη δουλειά και τις διαθεσιμότητες. Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος.

Κανένας δε μπορεί μόνος του να αντιμετωπίσει τη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση. Οργανωνόμαστε, δυναμώνουμε την αλληλεγγύη! Εμείς έχουμε τη δύναμη! Στις δύσκολες στιγμές που περνά αυτή τη στιγμή η εργατική - λαϊκή οικογένεια, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες, από την επίθεση που δέχονται από την ΕΕ, την κυβέρνηση και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ένα από τα όπλα μας είναι η εργατική - λαϊκή αλληλεγγύη παντού.

Δεν κάνουμε πίσω! Δεν υποχωρούμε! Απαιτούμε την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων που κάνουν τη ζωή μας κόλαση. Όχι νέες θυσίες για την πλουτοκρατία! Το μέλλον των παιδιών μας δεν χωρά στα δεσμά της ΕΕ, των τραπεζιτών, βιομηχάνων, εφοπλιστών!

Με ταξική, αγωνιστική απάντηση, να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι τα σπασμένα των διαπραγματεύσεων που συνεχίζονται μεταξύ Ελληνικής Κυβέρνησης και ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ. Και την Κυριακή να εκφράσουμε ένα μεγάλο εργατικό λαϊκό αγωνιστικό μαχητικό ρεύμα αντίθεσης και καταδίκης των μνημονίων και της Ε.Ε.

Ρήξη με την Ε.Ε. και το δρόμο των μονοπωλίων!

-Να διασφαλιστεί η πληρωμή στην ολότητά τους, των μισθών των εργαζομένων, του επιδόματος ανεργίας για τους ανέργους, των συντάξεων. Εδώ και τώρα!
-Να διασφαλιστούν πλήρως η παροχή υγείας και φαρμάκων χωρίς καμία επιβάρυνση για το λαό με ευθύνη της κυβέρνησης! Καμία περικοπή στα δημόσια νοσοκομεία!
-Επέκταση και γενίκευση για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς του μέτρου της δωρεάν χρήσης. Κατάργηση των διοδίων.
- Καμία απόλυση ούτε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους με πρόσχημα το κλείσιμο των τραπεζών.
-Πάγωμα των δόσεων για φόρους, στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.
- Πάγωμα των πληρωμών για φως, νερό, τηλέφωνο. Καμιά διακοπή συνδέσεων.
-Άμεση υπογραφή αξιοπρεπούς ΣΣΕ για Λογιστές και Βοηθούς Λογιστές χωρίς καμία μείωση από την ΣΣΕ του 2009.
-Επέκταση της ΣΣΕ και ένταξη όλων των εργαζομένων σε Λογιστικές, Ελεγκτικές, Συμβουλευτικές Εταιρείες.
-Κανένα Διαχωρισμό των εργαζομένων σε άνω και κάτω των 25 ετών.
-Επαναφορά της υποχρεωτικότητας των ΣΣΕ.
-Επαναφορά με νόμο του 751€ κατώτατου μισθού με νόμο, ως βάση διαπραγμάτευσης για νέα ΕΓΣΕΕ.
-Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης.


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης